Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ... στις Fuji

Με τα πορτοφόλια να γεμίζουν όλο και περισσότερο από τις πωλήσεις instax αλλά και ψηφιακών, η Fuji ήδη κάνει teasing για τα προϊόντα που αναμένονται σύντομα:

...Μεταξύ αυτών και η ΧΤ-50 που θα έχει χειριστήριο χρωματικών προφίλ "αλά Pen-F" - ενώ τα παλικάρια στην Oly... συγνώμη OM System κοιμούνται όρθιοι...

Λογικό, οι μόνες μηχανές που πέρασαν από τα χέρια μου και οι φωτογραφίες "στέκονταν" με σχεδόν μηδενική ή/και καθόλου επεξεργασία. Όλο τις σκέπτομαι αλλά 1000€+ για μεταχειρισμένο σκέτο σώμα πενταετίας χωρίς IBIS και στεγανοποίηση (ΧΕ4) είναι too much - άσε τους φακούς μετά...

Λογικό, οι μόνες μηχανές που πέρασαν από τα χέρια μου και οι φωτογραφίες "στέκονταν" με σχεδόν μηδενική ή/και καθόλου επεξεργασία. Όλο τις σκέπτομαι αλλά 1000€+ για μεταχειρισμένο σκέτο σώμα πενταετίας χωρίς IBIS και στεγανοποίηση (ΧΕ4) είναι too much - άσε τους φακούς μετά...
Η Χ-Ε4 κυκλοφόρησε Μάρτη του 2021, τη θεωρώ αρκετά πρόσφατη. Ωστόσο, δεν είναι και το καλύτερο deal για σύστημα όντως. Θα μου πεις πλέον ποιο είναι ; Μάλλον κανένα. Μέχρι πριν λίγους μήνες έβρισκες την Χ-Τ2 στα περίπου 450 ευρώ, πάει και αυτή πλέον παίζει στα ~650. Ναι οκ του 2016 αλλά η απόδοση της είναι υποδειγματική, πέραν του ibis δεν της λείπει κάτι. Ίσως για τα τωρινά δεδομένα το καλύτερο deal να είναι μια Χ-Τ4.

Όπως και να 'χει, εφόσον πάντα οι φακοί έχουν πάντα τον πρωτεύοντα ρόλο εκεί όντως ζορίζουν τα πράγματα. Καλά για Ελλάδα δεν το συζητώ, σα χρήστης του συστήματος ειλικρινά απορώ ποιος αγοράζει σε αυτές τις τιμές.

• Like
Reactions: cacau
Μέσα στον Οκτώβρη αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα ΧΜ-5:

Τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά:

• 26.1-megapixel APS-C X-Trans BSI CMOS 4 sensor
  • Equipped with an X-Processor 5 image processor
  • Supports DCI/UHD 60fps 4K [120fps 4k with cropping] video shooting
  • Dedicated Vlog mode for content creators
  • 425-point hybrid AF system
  • 7-speed in-body image stabilization
  • Frame.io camera cloud integration
  • 20 film simulation modes
  • 3.0-inch 1.62 million-dot variable-angle touchscreen
  • Built-in Bluetooth and Wi-Fi connectivity
...Με πιο ενδιαφέρον για μένα - που έχει περάσει από τα χέρια μου μια ΧΑ-5 - το IBIS. Πολύ ωραία μηχανή, τα μενού ήταν σαν να τα είχα σχεδιάσει εγώ για πάρτη μου, αλλά χωρίς σταθεροποίηση το iso ανέβαινε στον θεό για ψύλλου πήδημα.

Αν δεν έχει καμιά παλαβή τιμή, εξετάζεται η περίπτωση της...

Με το Hype που έχουν πάρει οι Fuji μηχανές μην περιμένεις normal τιμή...ουσιαστικά θα είναι μια XT50 χωρίς σκόπευτρο. 1.500+ ευρώ κάνει το σώμα της XT50, οπότε δύσκολα θα δούμε την XM5 κάτω από 1.000 ευρώ. Oι fuji μηχανές πλέον είναι για λεφτάδες....

Για μηχανή crop χωρίς EVF που αναγκαστικά θα είναι δεύτερο τρίτο σώμα ειδικών περιπτώσεων δεν μπορώ να δικαιολογήσω για τη δικη μου χρήση αγορά πάνω από 200-300 ευρω και μόνο αν είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Για μηχανή crop χωρίς EVF που αναγκαστικά θα είναι δεύτερο τρίτο σώμα ειδικών περιπτώσεων δεν μπορώ να δικαιολογήσω για τη δικη μου χρήση αγορά πάνω από 200-300 ευρω και μόνο αν είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο.
Εγώ μαζί σου είμαι, άλλα αν μου βρεις καινούρια μηχανή Mirrorless με 200-300 ευρώ πες την μου και εμένα να την πάρω!!!χαχα
Θα το δεις χιλιαρικάκι++ θα έρθει το σώμα...εδώ πουλάει η Sony την zv-e10 ii που δεν έχει και IBIS στα 1.100 σκέψου η Fuji πόσο θα την δώσει την δικιά της που έχει και IBIS!

Καλά δεν είπα οτι θα βγάλει τόσο τη νέα μηχανή. Απλά δεν θα γυρίσω να την κοιτάξω. Και την FF S9 που είναι πανέμορφη και μηχαναρα και έχω φακούς δεν μπορώ να δικαιολογήσω το 1.5χιλιαρικο

Καλά δεν είπα οτι θα βγάλει τόσο τη νέα μηχανή. Απλά δεν θα γυρίσω να την κοιτάξω. Και την FF S9 που είναι πανέμορφη και μηχαναρα και έχω φακούς δεν μπορώ να δικαιολογήσω το 1.5χιλιαρικο
Συμφωνώ απόλυτα, ίσως αυτές οι μηχανές απευθύνονται σε άτομα που θέλουν μικρό σώμα, δεν τους νοιάζει το σκόπευτρο, άλλα ταυτόχρονα θέλουν όλη την τεχνολογία μέσα στο σώμα και ότι γλιτώσουν από χρήματα...και για μενα μηχανή χωρίς σκόπευτρο δεν έχει νόημα αγοράς. Είχα για λίγες μέρες την Nikon Z30, αξιόλογη μηχανή άλλα χωρίς EVF δεν πας πουθενά...μόνο για 2-3ο σώμα ίσως έχει νόημα.

[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]]]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]" data-quote="kbouk" data-source="post: 0" class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
Η πρόβλεψη είναι οτι το σουβλάκι θα παει δεκάρικο …

Τα φτιάχνουμε μόνοι μας! :p

Άρχισαν τα "επίσημα" teasers για την επερχόμενη Χ-Μ5:

...Αν μου βρείτε "κανονικό" άνθρωπο να χώνει στην κωλότσεπη Χ-Μ έστω με τον πίτα 27άρη θα σας την πάρω δώρο, αλλά με κάτι τέτοια μάζεψε όλα τα λεφτά η fuji... :cry::ROFLMAO:

Άρχισαν τα "επίσημα" teasers για την επερχόμενη Χ-Μ5:

...Αν μου βρείτε "κανονικό" άνθρωπο να χώνει στην κωλότσεπη Χ-Μ έστω με τον πίτα 27άρη θα σας την πάρω δώρο, αλλά με κάτι τέτοια μάζεψε όλα τα λεφτά η fuji... :cry::ROFLMAO:

Λογικά η ΧΜ5 πρέπει να είναι ένα pocket μοντέλο για να κονταροχτυπηθεί με την Ricoh GR3/3x και την Leica Q3 αλλα με λιγότερα Mpx