εγω ηλπιζα για PenF II ως αποχεραιτηστήριο τελευταίο σώμα με λογότυπο Olympus :guitarist:
Y.Γ. Οσον αφορά την Penf, όταν με το σχεδόν 1/3 των χρημάτων βρίσκεις π.χ. Fuji X-E3
Κανείς(βαρία λέξη) :slapface: σπάνια σοβαρός χρήστης Olympus πέρνει ως μοναδικό του σώμα αλλο crop και χωρίς σταθεροποίηση, μόνο FF και εκεί πρώτα θα κοιτάξει για σώμα με Ibis.
Στα premium σώματα είμαι υπέρ αυτών που έχουν συγκεκριμένη χρήση. Άλλα για φωτογραφική χρήση και αλλα για βίντεοκεντρική χρήση, το γραψα και για τις νέες R5/R6, ναι μόδα το σώμα τωρα που κάνει λίγο απο ολα αλλά τεχνολογικά και πρακτικά οι δυο κόσμοι συγκρούονται όταν υπάρχουν απαιτήσεις και ανεβάζουν υπερβολικά το κόστος σε προιοντα που θα μπορουσαν να είναι πιο στοχευμένα και φθηνά και να ξεχωρίζουν πραγματικά για αυτα που κάνουν πολύ καλά σε ένα απο τους 2 τομείς.
Ισως η ανάγκη της υφεσης της αγοράς αναγκάσουν τους κατασκευαστές να το ξαναδούν και να ξαναγυρίσουν στα βασικά , αλλωστε το κοινό που θα μεινει θα είναι πια πολύ συγκεκριμένο.
Ξαναζεσταμένο φαγητό, αναμενόμενο για την em10-4.
https://www.pttl.gr/olympus-om-d-e-m10-iv-specs-leaked/
Ειμαστε σε αλλο μηκος κυματος, και φυσικά δεν μιλώ αποκλειστικά για το τι θα κάνει για να σωθεί η Olympus αλλά για ένα επετειακο μοντελο με το λογοτυπο Olympus της εταιρίας στο πέτο που του χρονου δεν θα υπάρχει στις νεες μηχανές. Θα έπρεπε να είναι κατι πολύ δυνατό και όχι μια consumer μηχανή ωστε να στηρίξει την πώληση της εταιρίας και να δώσει καποια ελπίδα ότι η νέα εταιρία θα φτιάξει στοχευμένα προιοντα υψηλής τεχνολογίας. Ετσι κρατας τον κόσμο σου και όχι με μια ξαναζεσταμένη ΕΜ10 (που αυτο θα ειναι )
τά μηχανάκια του 500ρικου θα τα καλυπτει η μεταχειρισμενη αγορά των φωτογραφικων και τα κινητα. Οπως ειπε και ο Δημητρης κάπου αλλου και συμφωνώ θα γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω, οι μηχανές θα κατέχονται κυρίως απο τους επαγγελματίες του κάθε είδους και τους ενθουσιώδης ερασιτέχνες τους μερακλήδες -οπως τους είπες - ως προιον ελίτ πλεον, αλλαγες σωμάτων ανα πενταετια , χαμηλοί ρυθμοι ανανεωσης και παραγωγης, αυτοί που θα μεινουν ως κοινό θα ζητουν πολύ συγκεκριμένα και στοχευμένα προιοντα, εγω αυτα προβλέπω, θα δούμε τα επόμενα χρονια αν πέσω μέσα
Ξαναζεσταμένο φαγητό, αναμενόμενο για την em10-4.
https://www.pttl.gr/olympus-om-d-e-m10-iv-specs-leaked/
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.