Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις ΟΜ/Olympus

Γιατί πέθανε η Olympus;
Η Sony ως κάτοχος πλέον των περισσότερων μετοχών ,έχει όφελος να πάει καλά η Olympus.
Πιστεύω ότι η κίνηση αυτή θα ωφελήσει και τις 2 εταιρίες.

Re: Olympus news: Άκρως ενδιαφέροντα!

Γιατί πέθανε η Olympus;
Η Sony ως κάτοχος πλέον των περισσότερων μετοχών ,έχει όφελος να πάει καλά η Olympus.
Πιστεύω ότι η κίνηση αυτή θα ωφελήσει και τις 2 εταιρίες.

Το όνομα minolta σου λέει τίποτα;
Την τύχη της φοβάμαι πως θα έχει και η ολύμπους...

Αμ κι εγω το ιδιο βλεπω.

Βλεπε και Ericcson....και αυτη μετα απο ενα διαστημα απορροφηθηκε εντελως...

Δύσκολο το βλέπω παιδιά. Αφενός δεν τους συμφέρει να σβήσουν την Olympus τώρα που έχει καταξιωθεί στις mirrorless (τα νούμερα των πωλήσεων ανεβαίνουν διαρκώς) και αφετέρου η Sony έχει μόλις το 11,5% στο δικαίωμα ψήφου. Τεχνογνωσία θα αλλάξουν, πάρε εσύ φακούς δώσε εσύ αισθητήρες κλπ.

Aυτο που κυρίως φοβούνται και δεν θέλουν οι Γιαπωνέζοι είναι η γρήγορη άνοδος (διότι εφόσον θέληση και ρευστό υπάρχουν κάποτε θα γίνει) της Samsung. Δεν πρόκειται να αφήσουν να κάνει συνεργασίες με καταξιωμένα ονόματα ουτε να βρεί εύκολα Know How. Χάλασε (ή την χάλασαν) και εκείνη η συνεργασία με την Pentax ..

Κάθε κενό που αφήνει μια αδύναμη σβησμένη Γιαπωνέζικη εταιρία είναι ενα ανάχωμα λιγότερο, δεν συμφέρει.

Όχι Νίκο μου, Ζούικους, που θα φτιάξουμε για τη σώνει ;)

Όχι Νίκο μου, Ζούικους, που θα φτιάξουμε για τη σώνει ;)

Φτου κι από την αρχή να στήσουμε νέο σύστημα; Όχι καλέ μου φίλε, μια χαρά είμαι με τις m4/3:aetsch:

Απάντηση: Olympus news: Άκρως ενδιαφέροντα!

To yahoo Ταϊβάν ανάρτησε τον νέο 17/1.8 σε τιμή που αντιστοιχεί στα 435 ευρώ (Πολύ καλή τιμή για να είναι αληθινή κατά τη γνώμη μου, μακάρι όμως). Αναφέρει επίσης διαθεσιμότητα από μέσα Νοέμβρη.

http://www.43rumors.com/yahoo-taiwa...-8-lens-priced-at-550-and-coming-in-november/

Η Όλυ κατέθεσε πατέντα για τρεις ευρυγώνιους ψαρομάτηδες ζουμ:

2012_194238_fig01.png

8-20mm f/2.8-4
8-35mm f/2.2-4
8-74mm f/2.8-4

http://www.43rumors.com/tpatent-three-wide-angle-fisheye-zoom-from-olympus-all-starting-at-8mm/

8-74mm f/2.8-4? Αυτό αν δεν μας κάνουν πλάκα δεν το έχω ματαδεί...

Ψίθυροι, αλλά πως μπορεί κανείς να τους πιστέψει;

http://www.43rumors.com/ft2-more-about-the-e-5-successor-with-new-sensor-size/

Σε ένα περίπου χρόνο αναμένεται η αντικαταστάτρια της Ε-5, με νέο αισθητήρα, διαφορετικό από της Ε-Μ5.
Δοκιμάζεται πρωτότυπο σώμα με μεγαλύτερο μέγεθος αισθητήρα από 4/3. Η τελευταία φράση έχει πολλά μα πολλά ερωτηματικά...

ΑΜΗΝ.

Μια FF ρε τι σας ζηταμε.......(γιατι αλλιως εγω προσωπικα olympus δεν ξαναπαιρνω και ειμουν το τρελλοτερο fanboy )

Δεν νομίζω να πειράξουν το μέγεθος του αισθητήρα, στοιχίζει πολύ η μετατροπή σε multi aspect ratio (όπως στη GH2 της Panasonic) για να δεχθεί τους φακούς 4/3. Εκτός κι αν με τη συμπαράσταση της Sony ξεκινήσουν την παραγωγή νέων φακών. Αν το κάνουν αυτό, η Olympus θα γίνει και για μένα παρελθόν, δεν αντέχει η τσέπη μου να επενδύσω σε τρίτο σύστημα μέσα σε 7-8 χρόνια.
Θα παρακαλάω να βγάλει φακούς η Sony για να το γυρίσω στις ΝΕΧ

Πάιδες τι να το κάνω αν πρέπει πάλι να κουβαλάω τίποτα γαϊδούρια? Δεν θα πάρω ευχαριστώ...

Ράδιο αρβύλα το κόβω, κι' άλλο νέο σύστημα; Γιατί για φακούς δε μπορεί να βασιστεί στους ΟΜ.

Ράδιο αρβύλα το κόβω, κι' άλλο νέο σύστημα; Γιατί για φακούς δε μπορεί να βασιστεί στους ΟΜ.

Μάλλον εννοείς τους ZD (Zuiko Digital) γιατί οι ΟΜ είναι αναλογικοί
Φιλικά θα διαφωνήσω μαζί σου, το σύστημα έχει φακούς ξυράφια (50/2, 12-60, 14-35, 35-100, 50-200, 150/2, 300/2.8 κλπ), τους οποίους αυτή τη στιγμή μόνο οι Ε-3/Ε-5 μπορούν να αναδείξουν

Εγώ μετέφρασα το larger size σε FF, και γι' αυτό ανέφερα τους ΟΜ. Τα ξυράφια που λες είναι άχρηστα φυσικά όχι μόνο σε FF, αλλά ακόμα και σε DX.

Κανένα σύστημα δεν μπορεί να στηριχθεί σε αναλογικούς φακούς, πέραν κάποιων εξαιρέσεων "ειδικών" χρηστών. Και ναι, δυστυχώς αυτά τα ξυράφια είναι για αισθητήρες 4/3 και όταν βρουν τον τρόπο να συνεργάζονται αρμονικά με τις m4/3 θα κλάψουν μανούλες