Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις ΟΜ/Olympus

Εγώ πάλι θα περιμένω τις (την?) μικρή. Διαχρονικά μέχρι πρότινος η εταιρεία είχε την πολιτική της εποχής του φιλμ : ίδια ποιότητα εικόνας σε όλα τα σώματα με διαφορετικές δυνατότητες. Αυτό έχει εγκαταλειφθεί και οι "μικρές" το έχουν ρίξει στο ρετρό στυλ + αύξηση μεγέθους...

Δεν συγκρινεται η εποχη του φιλμ ομως ρε συ.

Στο λεω εγω που ειμουν φανμπου κανονικο της Olympus τωρα.....Απο την στιγμη που υπαρχει αισθητηρας επεξεργαστης και παραμετροποιηση του δεν μπορει να ειναι ολα τα ιδια.

Ναθ αυτό που λέω είναι ότι έπαιρνες την ταπεινή και κυρίως φθηνή, μικρή και ελαφριά e-pm2 και είχες ίδιο IQ με την OMD-EM5. Η τωρινή e-pl9 είναι πολύ μεγαλύτερη και τα raw αρχεία της ίδια με 5-6 χρόνια πριν. Πρόοδος στο IQ=0 (μηδέν)...

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Ναθ αυτό που λέω είναι ότι έπαιρνες την ταπεινή και κυρίως φθηνή, μικρή και ελαφριά e-pm2 και είχες ίδιο IQ με την OMD-EM5. Η τωρινή e-pl9 είναι πολύ μεγαλύτερη και τα raw αρχεία της ίδια με 5-6 χρόνια πριν. Πρόοδος στο IQ=0 (μηδέν)...

Νομίζω πάντως ότι η pl9 ήταν η τελευταία μηχανή της Olympus με τον 16mp αισθητήρα, καιρός είναι να προχωρήσει και όσος μηχανές δούμε από εδώ και πέρα θα έχουν τουλάχιστον τον 20mp της pen f.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Αν είναι να μας δώσουν και καμία στην κατάβαση πάω και με πατίνι :flipout:

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Ω θα έχουμε και Event στον Όλυμπο για την νέα em1X!!! Να κλείσουμε πουλμανάκι να πάμε???

https://www.43rumors.com/ft5-anniversary-year-product-launch-is-in-january-in-new-york-city-and-at-mount-olymp/?fbclid=IwAR39r3gZab8KpZBsVP3CZL01t7z5J7dr-YmvBVmoOW7S0sqfzu2C24jr_eI

μεσα εγω .. στα λημέρια μας , ήμουνα και φαντάρος στο Λιτόχωρο ! :fahne90:
δαυιδ εναντίον γολιαθ .. ταιριαζει στην συγκριση με την eos-1d

Βρε τι ρεζιλίκια είναι αυτά ? Ψιλό κουβεντούλα για το που θα κάτσει η μπίλια ? : https://www.43rumors.com/ft5-olympus-proposed-price-for-the-e-m1x-is-3000/

Γιαυτο θέλουν να πάνε Όλυμπο ? γιατί θα πιάσουν κορυφή με την αρχική τιμή πώλησης ? :flipout:

Και μια αναφορά στον νέο τρόπο εστίασης : https://www.43rumors.com/ft4-new-additional-e-m1x-specs-has-adaptive-autofocus/

Τα σχόλια περί τιμής και γενικού concept είναι όλα τα λεφτά. Ελπίζω να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αλλιώς οσμίζομαι παταγώδεις... μπουρμπουλήθρες! Εκτός αν εν γνώση τους την βάλουν "ατμομηχανή", κι από πίσω τραβάει 2-3 μοντέλα με ίδιο IQ αλλά λιγότερες δυνατότητες, π.χ. Pen-F mkII, OMD E-m5 mkIII κ.λ.π. σε ανθρώπινες τιμές, δηλαδή ίδιες ή και ελαφρά χαμηλότερες από αυτές που είχαν τα τρέχοντα μοντέλα στο λανσάρισμα. Θα πρέπει δε να το ανακοινώσει ταυτόχρονα με την παρουσίαση της Χ, δίνοντας timeline και τηρώντας το!

...Αλλιώς "έχετε γεια βρυσούλες"...

https://www.43rumors.com/ft5-olympus-will-launch-a-new-150-400mm-f-4-5-in-january/

Μαζί με την ΕΜ1Χ θα ανακοινωθεί και ο νέος pro τηλεφακος το Γενάρη , είχε διαρρεύσει από καιρό οτι ετοιμάζεται ένας 150-400mm σταθερού διαφράγματος , ακόμη δεν ξέρουμε αν θα είναι f4 ή f4.5 (μάλλον το δεύτερο αν και εγώ πιστευω ότι τελικά θα μεταβλητοϋ διαφράγματος), μαζί θα ανακοινωθεί και ένας 1.2 Χ TC. Αν όντως βγει με σταθερό διάφραγμα το βάρος και το κόστος θα είναι πολύ υψηλό.

Last edited:
τελικά δεν ειναι αδιάβροχες στα χαρτιά μονο :p

8l7CjUGwgSYc7mM8N0z1-GUwKgFpxCvDVU0apP0cQ341-_nV-35wxaNhADFg9WHd1e6ny766YzHLRylWaPEQlToniiRfSWwijeKsr81NBce3j0h1SdAFPPWE-rDP_u3pN1xkgKeIUCtGQIBluNTkqE8KzuRTmWcWVMr-2JwMIWwdORlFM8_bihFH7Wkk5bifQ5PWs4yR-H4Bk1LVGKG19l6EqiDRa-_KNzu4LEZAFLJ0eoFm3sVQjoqdP_wzYZ_Ina_gA0XV3oKehRZ1RdlGTtYYgWQ4HIgMHbFpz7jnAPclk5hQN-_YdG4MXK2UfzahihbzQ4lssQyklxcl75qF6WCGsRxfYs9iBXKytcTEflqIgiP8KW2We_Z6w6Wk8Y5iYs_ykt7BUBLmXMVL-iNTBHR4YeK-IIajUthoOZ5tLfJCXuiNeUsMy2wWFD5DpJk4w8f_X5f6m1_MisYwxiF-BbFNff5rrNWfjuJ77oW0q3Q5ONKzHmqiMLx4dPetboYPgZB5tJe4HOSrGndbnNLbZgWgFlJwuuchoA76UgEsAMWylcCrYZw9kCq9B-yXxdYfugR6URfQ7GBrAC3BMGzay_iL-uh-5ocSACBtHUAQ_ilU_Hsp9k35Ka27miQlcpHrGwUWuGc__GTQnp72aT5tz3OJcQ=w704-h938-no

Αν ειχες εκθεσει σε αυτην την "υγρασια" μια Sony A7 θα χες γινει πολυ θρησκος προκειμενου να μην χρειαστει η μηχανη service :D

Χεχεχε... οι Sony fans ας μην το πάρουν προσωπικά, για το καλό του εξοπλισμού τους είναι!

Πολύ τούμπανο δείχνει η ΕΜ1Χ στις σημερινες πρώτες φωτό που διερευσαν στο 43rumors, μονολιθικό σώμα με πολλαπλά κουμπιά και κρυμμένη πάνω οθόνη LCD, μου θυμίζει την παλιά Ε1 με γκριπ αλλά αυτή δείχνει ακόμη πιο επαγγελματική. Διπλή μπαταρία πέρνει από οτι φαίνεται, υπάρχουν δυο λαμπάκια φόρτισης, διπλό trackball, τα κουμπιά δείχνουν να απλώνονται σε σωστές θέσεις και αποστάσεις λόγω ενσωματωμένου γκριπ, λογικά η εργονομία θα είναι πολύ καλή. Στον κεντρικό επιλογέα βλέπω επιλογή B που δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει, η πϊσω οθόνη δείχνει μάλλον σε διαστασεις / μορφή ίδια με της τωρινής ΕΜ1.2

E-M1X_2-768x902.jpg

E-M1X_1.jpg

back-768x683.jpg

Ξέφυγε και η Olympus...άντε να δούμε τι θα πάρουμε εμείς που θελουμε μικρά σώματα.
Ελπίζω να βγάλει καμία em5 iii σύντομα.

Και 3000 ευρώ....καλά κρασιά!