Technomate 6900 super

niko1966

Established Member
5 December 2009
170
Arta
Εχω προβλημα με την ληψη της συχν. 12692 Η στον ΗΒ.Η εικονα παγωνει διαρκως.Δεν υπαρχει προβλημα στην ληψη της συχν. γιατι με αλλο δεκτη παιζει κανονικα.Εχει γινει και ελεγχος του σηματος της κεραιας. Γνωριζει καποιος σχετικα;

Απάντηση: Πρόβλημα με συχνότητα σε δέκτη Technomate 6900 super

Σε μερικά firm κάποιων δεκτών ,είχα προβλήματα με κάποιες συχνότητες.Αλλάζοντας και βάζοντας άλλο firm λύνονταν.

Δεν ξέρω αν στην συγκεκριμένη περίπτωση θα λυθει το πρόβλημα σου .
Θύμησε μας, η συχνότητα είναι σε s2;

Ναι ειναι s2

Last edited by a moderator:

Το Clarke Tech Editor Studio δε χρησιμοποιείς για τα κανάλια ;
Δες αν οι παράμετροι για την συχνότητα είναι σωστοί .

Αυτό και την δοκιμή κάποιου άλλου firm για τον δέκτη μου έρχονται στο μυαλό,μήπως βρεις κάποια λύση στο πρόβλημα σου .

Νίκο, σε technomate 7102 που είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το απόγευμα, δεν κάνει παγώματα. Μιλάω για τα ελεύθερα κανάλια γιατί στα κωδικοποιημένα δεν έχει πρόσβαση ο κάτοχός του.

Αν δε βγάλεις άκρη,δοκίμασε αν έχεις ένα άλλο lbn.

Εδώ και 15 μέρες περίπου έχω χάσει την εικόνα των καναλιών στη συχνότητα 12475 Η 29900 στον Hotbird. Έχω δέκτη TECHNOMATE 6900 HD SUPER και όλες τις υπόλοιπες συχνότητες στο δορυφόρο τις πιάνω κανονικά. Κατεβάζει τα κανάλια της συχνότητας με σήμα 74%, αλλά δεν έχω εικόνα και ήχο. Υπ' όψιν ότι ενδιαφέρομαι κυρίως για το SUPERTENNIS HD, το οποίο μέχρι πριν 15 μέρες το έβλεπα κανονικά και μπορώ να το βλέπω από τον άλλο μου δέκτη (DM 500HD), που συνδέεται σε άλλο πιάτο στην ταράτσα. Κάθε βοήθεια δεκτή και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δοκίμασες να διαγράψεις τη συχνότητα και να την προσθέσεις ξανά;

Γεια χαρά. Έχω αγοράσει απο Αγγλία τον συγκεκριμένο δέκτη. Λόγω την αγγλικής προέλευσής του αναγκάστηκα να προσθέσω έναν μετατροπέα για το ρεύμα και ενώ λειτουργούσε μια χαρά, ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργει. Δεν ανοίγει καν. Σαν να μην περνάει ρεύμα. Υπάρχει περίπτωση να έπαθε ζημιά η cpu; Να προσθέσω ότι εκ των υστέρων (πάντα!) στον αντάπτορα παρατήρησα να γράφει "temporary use only". Τον έκαψα ή υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει κάτι άλλο; Ευχαριστώ.

Καλός Ήρθες!!
Μετατροπέα από τα 110v στα 220v. Δε νομίζω να φταίει αυτό γιατί δουλεύω ένα 5402super 2 χρόνια τώρα 'ετσι.
Πιθανόν....τροφοδοτικό (?)
Αν πιάνει το χέρι σου, τον ανοίγεις προσεκτικά και βλέπεις χωρίς να αγγίζεις, για καμία καμμένη αντίσταση/πυκνωτή...

συγνωμη ρε παιδια στηνΑγγλια εχουν 110v;
εχω την εντηπωση οτι θελει απλα μετροπεα υποδοχης στο ´´φις´´

Ναι ένα τέτοιο μετατροπέα θέλει γιατι είναι διαφορετικά τα βίσματα. Αγνοήστε τη μετατροπή από 110v σε 220v.
Αγγλία δεν έχω πάει, δε γνωρίζω.
Αλλά πάλι όπως έγραψα δε πιστεύω να είναι αυτό το πρόβλημα.

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Κι' εγώ πιστέυω πως μάλλον είναι τροφοδοτικό αν και το χρησιμοποίησα παρά ελάχιστα. Παρόλα αυτά, γνωρίζετε που μπορώ να αγοράσω κάποιον καινούριο online; είναι εύκολη η εγκατάσταση ή να τον πάω σε κάποιον ειδικό;

Αν είναι απλό όπως λες, οκ αλλά μήπως γνωρίζεις απο που μπορώ να προμηθευτώ ένα καινούριο τροφοδοτικό για το συγκεκριμένο μοντέλο;

Όταν έγραψες εγκατάσταση πιο πάνω, εννοούσες επισκευή? Άλλο κατάλαβα..
Αν θες να τον επισκευάσεις και δε γνωρίζεις,
τον βουτάς και τον πας στον ηλεκτρονικό της γειτονιάς σου. Αυτός θα τον δει, και θα σου βγάλει μια τιμή επισκευής. Απο εκεί και πέρα βλέπεις και πράττεις αναλόγως. Δηλαδή αν αξίζει επισκευής ή να πας για καινούργιο μετά.