technomate

Να σας ρωτησω κατι??

Γιατι στην χειροκινητη αναζητηση οταν του βαζω μια συχνοτητα και ειναι στο dvbs μου βγαζει κιτρινη μπαρα(αρα εχω σημα) και οταν το παω στο q ή στο 8 μου βγαζει κοκκινη???
Το πιατο φταιει ή κανω κατι λαθος???

γραψε ακριβως τα στοιχεια της συχνοτητας που θελεις να κατεβασεις

και σε ποιο δορυφορο ειναι

καθε δεκτης εχει διαφορετικο Menu στην αναζητηση νεων συχνοτητων

και ανεφερε ακριβως στην καρτελα του δεκτη σου τι επιλογες εχεις

καθως επισις οταν τις αλλαζεις τι αποτελεσματα παιρνεις

στην αναγκη φωτογραφησε την καρτελα αυτη και ανεβασε την
εδω για να δουμε ακροβως το προβλημα και τις αλλαγες των χρωματων

το πιατο δεν φταιει σιγουρα εκτος αν δεν μπορεις να πιασεις αυτη τη συχνοτητα

φυσικα αγνοησε ολα αυτα αν βρεθει ατομο με τον ιδιο δεκτη και σε βοηθισει αυτα... :operator:

Να σας ρωτησω κατι??

Γιατι στην χειροκινητη αναζητηση οταν του βαζω μια συχνοτητα και ειναι στο dvbs μου βγαζει κιτρινη μπαρα(αρα εχω σημα) και οταν το παω στο q ή στο 8 μου βγαζει κοκκινη???
Το πιατο φταιει ή κανω κατι λαθος???

Tα SD καναλια ειναι DVB-S (QPSK)
Τα ΗD καναλια ειτε ειναι DVB-S2 (8PSK) η' (QPSK) με pilot ON η' OFF.
Μπορεις να πεις συγκεκριμενα ποιο καναλι θες να κατεβασεις ?

Ευχαριστω πολυ για την διαθεση ...θα σας πω τι μου κανει οταν τα γραψω και γω σε ενα χαρτακι να τα θυμαμαι ακριβως.

Πχ το M2 μου το βρισκει σε dvbs και οχι σε 8psk ή qpsk!!!!
Οταν το ψαχνω σε dvbs μου δειχνει κιτρινη μπαρα (αρα εχω σημα και κανει αναζητηση) ενω στην ιδια ακριβως συχνοτητα το γυρναω σε qpsk ή 8psk και η μπαρα γινεται κοκκινη (αρα σημα γιοκ και φυσικα δεν κανει αναζητηση)

Ευχαριστω πολυ για την διαθεση ...θα σας πω τι μου κανει οταν τα γραψω και γω σε ενα χαρτακι να τα θυμαμαι ακριβως.

Πχ το M2 μου το βρισκει σε dvbs και οχι σε 8psk ή qpsk!!!!
Οταν το ψαχνω σε dvbs μου δειχνει κιτρινη μπαρα (αρα εχω σημα και κανει αναζητηση) ενω στην ιδια ακριβως συχνοτητα το γυρναω σε qpsk ή 8psk και η μπαρα γινεται κοκκινη (αρα σημα γιοκ και φυσικα δεν κανει αναζητηση)

12130 H DVB-S (QPSK) 27500 3/4

ποιο αλλα θες ?

Ειμαι τωρα μπροστα στον δεκτη και θα σας γραψω ακριβως τι γινεται για να μου το εξηγησεται γιατι εχω καταμπερδευτει!!
Ψαχνω για παραδειγμα το πακετο στις 11778v 27500 3/4 που περιλαμβανει το tcm ,τo cnn και το mtvHD

Παω λοιπον στη εξειδικευμενη αναζητηση και βαζω τα (σε σειρα που τα εχει ο δεκτης)
1 δορυφορο....astra
2 πομπος.......11778
3 symbol rate ...27500
4 πολικοτητα ....V

και δω ειναι το μπερδεμα για μενα

5 modulation.......Εδω εχει τρεις επιλογες α)dvbs β)dvbs2 qpsk γ)dvbs2 8psk

Ολα λοιπον τα 4 παραπανω ειναι σταθερα και παιζουμε με τις τρεις αυτες επιλογες...
Εχει λοιπoν σημα στην επολογη dvbs και οταν το πας στο dvbs2 8psk ή στο dvbs2 qpsk τοτε σημα γιοκ!!!!

Πως γινεται αυτο γ..ω τους δορυφορους μου μεσα!!!!:flipout:
Αφου η συχνοτητα εχει σημα στην μια επιλογη ,γιατι το χανει στις αλλες????

Ελπιζω να εγινα κατανοητος-bye-

Last edited:
Ειμαι τωρα μπροστα στον δεκτη και θα σας γραψω ακριβως τι γινεται για να μου το εξηγησεται γιατι εχω καταμπερδευτει!!
Ψαχνω για παραδειγμα το πακετο στις 11778v 27500 3/4 που περιλαμβανει το tcm ,τo cnn και το mtvHD

Παω λοιπον στη εξειδικευμενη αναζητηση και βαζω τα (σε σειρα που τα εχει ο δεκτης)
1 δορυφορο....astra
2 πομπος.......11778
3 symbol rate ...27500
4 πολικοτητα ....V

και δω ειναι το μπερδεμα για μενα

5 modulation.......Εδω εχει τρεις επιλογες α)dvbs β)dvbs2 qpsk γ)dvbs2 8psk

Ολα λοιπον τα 4 παραπανω ειναι σταθερα και παιζουμε με τις τρεις αυτες επιλογες...
Εχει λοιπoν σημα στην επολογη dvbs και οταν το πας στο dvbs2 8psk ή στο dvbs2 qpsk τοτε σημα γιοκ!!!!

Πως γινεται αυτο γ..ω τους δορυφορους μου μεσα!!!!:flipout:
Αφου η συχνοτητα εχει σημα στην μια επιλογη ,γιατι το χανει στις αλλες????

Ελπιζω να εγινα κατανοητος-bye-

Μονο στη μια απο τις τρεις επιλογες πρεπει να εχεις σημα.
Προβλημα θα υπηρχε αν ειχες και στις τρεις.

Αρα john οταν δεν εχω σημα σημαινει οτι για καποιο λογο δεν μπορω να πιασω το καναλι.
Δηλ στην συγκεκριμενη περιπτωση μπορω να πιασω το cnn που ειναι sd αλλα οχι το mtvHD.
Καλα τα λεω??

Αρα john οταν δεν εχω σημα σημαινει οτι για καποιο λογο δεν μπορω να πιασω το καναλι.
Δηλ στην συγκεκριμενη περιπτωση μπορω να πιασω το cnn που ειναι sd αλλα οχι το mtvHD.
Καλα τα λεω??
oχι,θα τα πιασεις και τα δυο

oχι,θα τα πιασεις και τα δυο

Ετσι ειναι.Καποια HD μεταδιδουν και απο DVB-S.
Σε DVB-S περνανε οι providers και κανονικα καναλια και HD, τους συμφερει καλυτερα δηλαδη.
Μην μπερδευεσαι.Για τις συχνοτητες χρησιμοποιεισαι το www.kingofsat.net

Ειναι φανερο οτι θελω πολυ φροντιστήριο ακομα !!!!

Τες παντων εγω θα ψαχνω την συχνοτητα και στις τρεις εκδοχες ...και οτι πιασει.

Στις δοκιμές σου μην ξεχάσεις να τεστάρεις και το pilot on/off όταν γυρνάς σε dvbs2 qpsk ή 8psk.

Σωστος.....το κανω και αυτο γιατι οταν ειχα ρωτησει στην αντιπροσωπεια τι σημαινει αυτο, τα παιδια δεν ηξεραν να μου απαντησουν με σαφηνεια.
Αληθεια τι κανει αυτη η λειτουργια???

Σωστος.....το κανω και αυτο γιατι οταν ειχα ρωτησει στην αντιπροσωπεια τι σημαινει αυτο, τα παιδια δεν ηξεραν να μου απαντησουν με σαφηνεια.

Mην παιδευεσαι.Οποια συχνοτητα θες, τα ακριβη στοιχεια της θα τα βρεις απο εδω

www.kingofsat.net

Απάντηση: Re: technomate

Ενημερωτικά μόνο...

"Pilots (On/Off) – DVB-S2 introduced the use of Pilots for allowing the satellite receiver to remain locked to the carrier under degraded signal conditions. The use of Pilots will allow the receiver to maintain carrier recovery, even when the user data payload cannot be decoded. Enabling Pilots does come at a slight bandwidth cost, since the Pilot requires 36 symbols out of every 16 payload slots, but the gain in
performance offsets a minimal inefficiency."

Αl Jazeera Sports +1,+2,+3,+4,+5,+6.+7,+8 και ενα HD απο Nilesat 7*W οκ με το patch Απριλιου.

Μπορει καποιος να τεσταρει ειδικα με 6800 η' 6900 HD αλλα και με τους αλλους technomate αν λειτουργουν με το τελευταιο patch το Showtime και ειδικα το BBC Prime ?
Επισης,ας ριξει μια ματια σε art και jcs sports.