Τέλειο κοντράστ με ΜΑΥΡΟ πανί !!!!! Δείτε το !!!

16 July 2006
7,530
HAMBURG
Για δειτε παρακαλω εδω τα βιντεακια με χρηση ΜΑΥΡΟΥ Πανιου ......... δεν ειναι Τελειο ;;;;;;;

https://www.youtube.com/watch?v=2V2_nQO81_4

https://www.youtube.com/watch?v=vGswo2ts-bc

η μαυρη οθονη ειναι διπλα απο την ασπρη με μιση εικονα η μαυρη μιση η ασπρη .... εγω επαθα πλακα παντως ..

Απάντηση: Τελειο Κοντραστ με ΜΑΥΡΟ πανι !!!!! δειτε το !!!

Πολυ ενδιαφέρον, ειδικά για data προβολείς όπου οι θεάσεις ειναι σε φωτινό περιβάλλον, ισως θα έπρεπε να ειναι must

Για data είναι. Για να δώσει η μαύρη οθόνη 15FL πρέπει το προβόλι να έχει 5-6 χιλιάδες lumens.

Εξάλλου, ποιος βλέπει ταινία με αναμμένα φώτα?

Απάντηση: Re: Τελειο Κοντραστ με ΜΑΥΡΟ πανι !!!!! δειτε το !!!

Για αυτή τη βαφή τις λες Γιάννη?

Το παλληκάρι την έχει παρουσιάσει και στο hometheatershack και κάναμε μια κουβέντα. Δείχνει αρκετά υποσχόμενη χωρίς hot spot (φυσικά το τελευταίο θέλει διαπίστωση). Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να καταλάβω ή να βρω κάτι αντίστοιχο στην χώρα μας για το μεταλλικό χρώμα που χρησιμοποιεί στη μίξη. Μετρήσεις δεν ανέβασε δυστυχώς...

Είναι ενδιαφέρον σαν project, όμως, έχω την αίσθηση ότι προορίζεται κυρίως σε εκείνους που χρησιμοποιούν τον προβολέα ως τηλεόραση (μέρα μεσημέρι, πολύ φως κ.λ.π.).

Re: Τελειο Κοντραστ με ΜΑΥΡΟ πανι !!!!! δειτε το !!!

Μπορεί να κάνει δουλειά και σε "σκοτεινούς¨τύπους σαν εμάς όμως..ποτέ δεν ξέρεις.. :smash:
Ενας γνωστός μου (ο Θεόφιλος) που γράφει και εδώ έχει ασχοληθεί σοβαρά με μαύρες οθόνες, φιλμ και τα σχετικά, ελπίζω να μας διαβάσει και να γράψει.
(εννοείς ότι δεν κυκλοφορούν αυτά τα χρώματα στην Ελλάδα?)

Σίγουρα κυκλοφορούν σαν τύπος (δεν είμαι σίγουρος για την μάρκα που έχει χρησιμοποιήσει).

Re: Απάντηση: Τελειο Κοντραστ με ΜΑΥΡΟ πανι !!!!! δειτε το !!!

Σίγουρα κυκλοφορούν σαν τύπος (δεν είμαι σίγουρος για την μάρκα που έχει χρησιμοποιήσει).

Αν καταλαβα καλα στο Avs λεει αυτα:
The black mix is:
64oz RalphLauren Metallic - Garden Twilight
21oz Behr/Glidden/etc.. "Deep Onyx" - Flat

Or, for a low-gain version (around 0.5-0.6gain)

32oz Glidden/Disney Metallic - Untinted
32oz Behr/Glidden/etc.. "Deep Onyx" - Flat

Or, for a wider viewing-cone deep grey (around 1.0gain)
32oz Rustoleum Metallic Accents - Silver
32oz Behr/Glidden/etc.. "Grey Metal" - Flat

http://www.ralphlaurenpaint.com/specialty_finishes/metallic

ο κωδικος ειναι: GARDEN TWILIGHT ME101

Glidden -
Deep Onyx 00NN 07/000

ειναι ο κωδικος του δευτερου
-

Μπορειτε να παραγειλετε αυτες τις μπογιες online.
Αλλα μπορω να σας βρω και τα αντιστοιχα χροματολογια που υπαρχουν και εδω σε λιγακι...

Βρηκα απο Βenjamin Moore που εχει παντου στην Ελλαδα: http://www.benjaminmoore.gr/product...tudio_finishes_diakosmetikos_metallikos_zeles

αλλα ειμαι σιγουρος οτι εχει και η χρωτεχ ή η βιβεχρωμ (απλα δεν θυμαμε ποια απο τις δυο)

Η Ralph lauren αλλα και η glidden πωλουνται απο το αμερικανικο "The Home Depot" και τα στελνουν και σε Ελλαδα.

.....NEED INTERNATIONAL SHIPPING? FROM SMALL TO LARGE ORDERS, WE HAVE YOU COVERED

The Home Depot can now act as an exporter from several South Florida cities. That means we will work with U.S. Customs on your behalf to get export clearance and comply with U.S. export regulations for your purchase shipments out of the country. Shop thousands of products from the best brands and we'll ship directly from our store to your port. We will still offer the same great services to help simplify exporting your purchases in areas where we do not offer full export services.....

Υ.Γ. Ακομα και αν δεν βγει ακρη ετσι μπορειτε να δωσετε τους κωδικους σε καποιον καλο ελαιοχρωματιστη και να σας αντιγραψει το χρωμα (κατα 95%) απο την εταιρια που δουλευει αυτος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η βαφη εγινε επανω σε MDF panel.

Μπορεί να κάνει δουλειά και σε "σκοτεινούς¨τύπους σαν εμάς όμως..ποτέ δεν ξέρεις.. :smash:
Ενας γνωστός μου (ο Θεόφιλος) που γράφει και εδώ έχει ασχοληθεί σοβαρά με μαύρες οθόνες, φιλμ και τα σχετικά, ελπίζω να μας διαβάσει και να γράψει.
(εννοείς ότι δεν κυκλοφορούν αυτά τα χρώματα στην Ελλάδα?)

Παντως για σκοταδι μαλλον δεν ειναι καλη αυτη η λυση......"While the effect becomes less visible at farther seating distances, no ambient-light-rejecting screen will ever be quite as "invisible" with an image in the dark as a plain flat/matte white.

If you can keep lights off your screen, a plain white screen or paint is an excellent choice.
If you have to fight lights hitting the screen, think about giving one of these a try."

Της Glidden το Deep Onyx και τα της Behr ματσάρονται. Είναι γκρίζα 3.2Ν στην κλίμακα Μούνσελ. Το ''πρόβλημα'' είναι το Rustoleum Metallic Accents και τα υπόλοιπα μεταλλικά που γράφει. Πρέπει να βρούμε τις ιδιότητες ώστε να αντιστοιχίσουμε με μπογιές που βρίσκουμε στην Ελλάδα. Benjamin παίζει ένα στα 3.2 αν και δεν είναι πολύ ουδέτερο. Πολύ καλύτερο είναι το Grau 65 της Caparol. Ωστόσο και αυτό δεν λέει πολλά (περί ουδετερότητας εννοώ) διότι δεν γνωρίζουμε τι μετράει η τελική μίξη και πως ματσάρουν τα χρώματα για να πετύχουν ουδέτερο σκούρο γκρί.

Να πω και κάτι άλλο...αυτή η οθόνη από και κλείεται να μην έχει hotspot.

Το γκρίζο της βάσης έχει πάνω κάτω 0,09 gain. Για να φτάσει το 0,5 ή και το 1, τη δουλειά την κάνει το μεταλλόχρωμα. Ε, δεν γίνεται κάτι τέτοιο να μην έχει hotspot και πολύ μάλιστα.

Εχουμε κανένα πίνακα ισοδύναμων χρωμάτων για να δούμε το αντίστοιχο του ralph lauren σε dolce and cabbana ? και σε luis vuitton δεν με χαλάει :p

και εγώ πιστεύω ότι θα έχει hot spot..δεν μπορεί..έχω μια οθόνη 92 για "βρούβες"..να δοκιμάζαμε καμιά βαφή λέτε? (δεν μιλάω για μαλλιών Vas.. :flipout:)

Τώρα που θα ανέβω, θα κοιτάξω για τα μεταλλικά χρώματα μήπως κάνουμε το τεστ. Στην τελική, δεν καταστρέφουμε τίποτα...την ξαναβάφουμε.

Re: Απάντηση: Τελειο Κοντραστ με ΜΑΥΡΟ πανι !!!!! δειτε το !!!

Τώρα που θα ανέβω, θα κοιτάξω για τα μεταλλικά χρώματα μήπως κάνουμε το τεστ. Στην τελική, δεν καταστρέφουμε τίποτα...την ξαναβάφουμε.

Δεν θα μαζεύει σε ρολό στο τέλος..θα γίνει σταθερή.. :flipout: (είναι η γκρι που την έχω περάσει κάμποσα χεράκια ήδη αν θυμάσαι..). Πάντως μέσα είμαι, έχω και έναν τετράλαμπο short throw προβολέα 10.000 lumen αν χρειαστεί (με καινούργιες όλες τις λάμπες :smash:), οπότε μπορούμε να κάνουμε και τέστ με εντελώς ματ μαύρο να μας λυθεί η απορία. Λες να βγάλουμε κανα λαγό?

Short throw προβολέας και μαυρη οθονη με κερδος για να κρατησουμε το λευκο στην μοναδα και να μην χασουμε φωτεινοτητα γινεται μονο με χρηση Fresnel lens βλεπε [lg hecto]. Ολες αυτές οι οθονες με μιξη μεταλικων χρωματων με κερδος εχουν hot spot. Ακομα και η Black Diamond θελει αποσταση 2 φορες το πλατος της οθονης για να μειωσει το hot spot. Καλη περιπτωση είναι η www.magicscreen24.com και η http://www.avsforum.com/forum/110-d...p-ambient-light-oriented-projector-heads.html. Αυτό που εχω να πω είναι πως η μαυρη οθονη εχει μεγαλη διαφορα και με κλειστα τα φωτα.

Απάντηση: Re: Τελειο Κοντραστ με ΜΑΥΡΟ πανι !!!!! δειτε το !!!

Short throw προβολέας και μαυρη οθονη με κερδος για να κρατησουμε το λευκο στην μοναδα και να μην χασουμε φωτεινοτητα γινεται μονο με χρηση Fresnel lens βλεπε [lg hecto].

Δεν γίνεται μια μαύρη (στην πραγματικότητα πολύ σκούρα γκρι) οθόνη να έχει gain 1 χωρίς ''βοήθεια'' μεταλλικών στοιχείων που θα ανεβάσουν το κέρδος από τα τάρταρα στο 1. Μόλις γίνει αυτό, bye bye ομοιομορφία, καλώς όρισες hot spot. Οι DNP που δουλεύουν με πολωτικά φιλμς τα πάνε καλύτερα απ' όλους στο τομέα αυτό (από τους υπόλοιπους με τις σπέσιαλ οθόνες).

Την καλή περίπτωση που ανέφερες, δεν την γνώριζα. Thanks for the info!:smile:

Υπαρχουν τα μεταλλικα στοιχεια και τα κρυσταλικα αν θελουμε να δωσουμε κερδος στην οθονη. Τα κρυσταλικα χρησιμοποιούνται πιο πολύ σε οθονες και film οπίσθιας προβολης και συχνοτερα στα διαφανη αυτά που βαζουν στις βιτρινες τα μαγαζια. Αυτά τα διαφανη σε συνδιασμο με έναν μαυρο καθρεφτη από πισω φτιαχνουν μια καλη [μαυρη οθονη], αναλογα βεβαια και το ποσο καλη διαθλαση [diffusion] στην φωτεινοτητα κανει το film. Με παρομοιο τροπο εφτιαξε ο τυπος αυτή την Zebra black projector screen. H οθονη για την οποια ξεκινησε το θεμα για εμενα δεν ειναι καλη γιατι ενώ κατεβαζει το επιπεδο του μαυρου συγχρόνως κατεβαζει την φωτεινοτητα του λευκου και των χρωματων. Καλες υλοποιήσεις ειναι αυτές που αναφερα πιο πανω γιατι ενώ κατεβαζουν αρκετα το μαυρο την ιδια στιγμη το λευκο και τα χρωματα ειναι στο επιπεδο της ασπρης οθονης

Ναι, αλλά μην ξεχνάς ότι η παραπάνω είναι απλά μια DIY οθόνη με μίξη απλών χρωμάτων. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Ούτε φίλμ έχει ούτε layers να πολώνουν το φως. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον σε DIY κατασκευές και χρησιμοποιώντας απλές μπογιές.

Αυτό που γράφεις στο τέλος, πολύ θα ήθελα να το δω και κυριότερα να το μετρήσω. Διότι ακόμα και για τις σούπερ ντούπερ οθόνες, μετρήσεις δεν έχω βρει. Ωραία και καλά τα wow, αλλά, το μάτι είναι άτιμο πράμα..

Η Zebra black projector screen είναι φτιαγμενη από 3 εως 4 film δεν είναι βαμενη γι αυτό ο τυπος την πουλαει μονο σταθερη γιατι από τα πολλα layers δεν τυλίγετε σε ρολο και τα film που εχει βρει είναι εως 130 ποντους πλατος και ετσι περιορίζεται στις 100 ιντσες οθονης. Αν την εβαφε θα μπορουσε να φτιαξει και μεγαλύτερα μεγενθη. Το ζητουμενο σε μια μαυρη οθονη δεν είναι το μαυρο που ετσι κι αλλιως το εχει αλλα το λευκο. Ακομα και η Black Diamond στην μαυρη της οθονη δινει κερδος 0.8 δεν δειχνει σωστα το λευκο.Στις πρωτες τους προσπάθειες οι οθονες τους ανεβαζαν αρκετα και την θερμοκρασια του λευκου.

Ναι, ναι...δεν μιλούσα για την σπέσιαλ οθόνη που ανέβασες, αλλά, για την DIY που ρώτησε ο Νίκος. Δικό μου το λάθος.

Όταν λες δεν δείχνει σωστά το λευκό, τι ακριβώς εννοείς?