Στο projectorcentral http://www.projectorcentral.com/ambient-light-rejection-screens.htm. Eπισης να πω ότι εχω μια οθονη μαυρη οπίσθιας προβολης φτηνη βεβαια όμως η διαφορα από την λευκη είναι εμφανης.
Dark Room Test. First, a point of clarification: our "dark room" in this test has white walls and a white ceiling, meaning it's not very dark at all. In a properly blacked-out home theater, there should be very little performance difference between an ALR screen and a traditional white screen.
Τέλος, η μέτρηση ήταν ansi contrast κάτι που ευνοεί τις πολωτικές οθόνες διότι το φως γυρνάει ευθεία προς την πηγή. Το όργανο το είχαν μονάχα σε μια θέση. Αν μετέφεραν το όργανο ελάχιστες μοίρες πιο δεξιά ή αριστερά, το ποσοστό αντίθεσης θα έπεφτε δραματικά. Την οθόνη δεν την βλέπουμε σημειακά. Το μεγαλύτερο μέρος της το βλέπουν τα μάτια μας υπό γωνία.
Οποτε στην ουσια με αυτη την μαυρη απλα συμβαινει οτι και με τις γκρι.
Σε σχεση με τις λευκες, ανεβαζουν το κοντραστ τοσο, οσο τους επιτρεπει το γεγονος οτι βοηθουν απλα στις αντανακλασεις απο τους τοιχους, ακομα και των δευτερογενων. (κατι που δεν μπορουμε να το εχουμε εαν απλα βαζαμε ενα nd filter και κοβαμε απλα το φως απο τον φακο)
edit:
Με προλαβε και ο Γιαννης απο πανω.
Γενικά, το native on/off contrast ενός προβολέα για προβολή σε σκοτεινό δωμάτιο δεν πρόκειται να βελτιωθεί σε καμμία περίπτωση με τη χρήση τέτοιας οθόνης. Αυτό που πρόκειται να βελτιωθεί είναι το προσλαμβανόμενο contrast σε περιπτώσεις όπου εμπλέκονται δευτερογενείς ανακλάσεις, ήτοι μέτριες προς φωτεινές σκηνές για προβολή σε σκοτεινό χώρο ή οποιαδήποτε σκηνή για προβολή σε φωτεινό χώρο...
Όχι ακριβώς Τζον...θα τα γράψω αναλυτικά μετά γιατί τώρα δεν προλαβαίνω...:smile:
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Δεν υπάρχει on/off σκηνή σε ταινία!! Μαύρη καρτέλα δεν θα δεις όσους καράφλες και να βάλεις!! Πάντα θα έχει φωτεινά σημεία η σκηνή, έστω και ελάχιστα...:aetsch:
κάτι έχει πάρει το αυτί μου κατα περιόδους...άλλα μάλλον την εγκατέλειψαν φαίνεται..Γιατί? Υπάρχει κάποια άλλη τεχνολογία και μου διαφεύγει?![]()
Δεν μπορείς να το δεις Βαγγέλη με σταθερή κάμερα. Trust me, αυτές οι οθόνες έχουν hot spot και αρκετό μάλιστα...έξησα ένα χρόνο μαζί με μια από αυτές. Και για να τα λέμε όλα: Οι περισσότεροι χρήστες αυτών των οθονών δεν ενοχλούνται τόσο από το hot spot, αλλά, από το sparkling (λαμπίρισμα) στις λευκές επιφάνειες.
Τέλος..ωραίο και πιασάρικο το λευκό των 6500Κ κατά D65 του τύπου, όμως, αυτο είναι η θερμοκρασία του λευκού και όχι η έντασή του...τεσπά.
μου φαινεται επιμενεις πολυ αρνητικα ....
μα κοιτα και ετουτη δες ποσο ομορφα χρψματα και κοντραστατη ειναι δεν μπορει να δειχνουν τοσο σωστες στα χαλια βιντεο του γιου τουμπ και στην πργματικοτητα να δειχνουν χαλια !!!!!
μια σε πιστευω αλλα ... και ... δεν θελω δηλαδης ενα πραμα ...:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:
https://www.youtube.com/watch?v=gZkpi28bMOw
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.