Τέλειο κοντράστ με ΜΑΥΡΟ πανί !!!!! Δείτε το !!!

Re: Τελειο Κοντραστ με ΜΑΥΡΟ πανι !!!!! δειτε το !!!

Εννοω πως αν στη λευκη οθονη ο προβολεας με λευκη καρτελα βγαζει 200 lux πρεπει και στη μαυρη οθονη να βγαζει 200 lux.

Αυτή η εταιρια [Microlite Optical Screen] εβγαλε κερδος στο λευκο πανω από 2 με πολύ καλο black level και μεγαλη γωνια θεασης. Υπαρχουν και αλλα παραδείγματα όπως η Zebra black projector screen οπου είναι η πιο μαυρη οθονη από οσες εχω βρει και εχει κερδος στη μοναδα όμως εχει μονο 30 μοιρες γωνια θεασης. Ο ανθρωπος την εφτιαξε μονος του και ζηταει περιπου 1000 ευρω για 100 ιντσες. Η hecto1 της lg εχει κερδος πανω από 1 και η hecto2 εχει κερδος 2. Νομιζω ο tegonik την εχει δει την hecto1. Τωρα για να σου απαντησω στην ερωτηση, αν γνωριζα τι υλικα χρειαστηκαν για να φτιαξουν αυτές τις οθονες θα ειχα φτιαξει και εγω μια.

Απάντηση: Τελειο Κοντραστ με ΜΑΥΡΟ πανι !!!!! δειτε το !!!

Το έγραψα λίγο πιο πάνω αλλά το ξαναγράφω:

Οθόνη που να ανεβάζει το λευκό και να χαμηλώνει το μαύρο ταυτόχρονα, δεν υπάρχει. Γι' αυτό και δεν βρίσκω μετρήσεις αυτών των σούπερ ντούπερ οθονών. Ναι, μπορείς να σηκώσεις το gain ακόμα και σε μία μαύρη οθόνη, όμως, να ανεβάζεις επιλεκτικά ή να πολώνεις επιλεκτικά, δεν γίνεται. Εκτός, αν φτιάξεις μια οθόνη με 2+ εκατομμύρια καθρεφτάκια ή μεταλλοστοιχεία που σκέφτονται και επιλέγουν τι να φωτίσουν και πως.

Σε αυτές τις σκούρες οθόνες το λευκό φαίνεται σε υψηλά επίπεδα επειδή έχει χαμηλώσει πολύ το μαύρο. Όσο για τις γωνιές θέασης...και 'κει τα πράγματα είναι απλά. Όσο μεγαλώνεις το κέρδος, τόσο μειώνεται η γωνία θέασης. Όμως, όχι το όπως να 'ναι κέρδος. Παραδείγματος χάριν:

Δυο οθόνες με κέρδος 1, μια λευκή και μια μαύρη, δεν θα έχουν την ίδια γωνία θέασης και αυτό γιατί στην δεύτερη περίπτωση το επιπλέον κέρδος δημιουργείται τεχνητά.

Το projectorcentral εχει τεσταρει αυτές τις οθονες και εχει μερτησει υπερδιπλασιο κοντραστ από την λευκη, οποτε μετρήσεις υπαρχουν φτανει να το ψαξεις λιγο. Για να εχουν μετρημενο λοιπον υψηλοτερο κοντραστ σημαινει ότι εχουν μεγαλωσει την αποσταση του λευκου από το μαυρο, καμια όμως από αυτές τις οθονες δεν χρησιμοποιει εκατομμύρια καθρεφτάκια ή μεταλλοστοιχεία που σκέφτονται και επιλέγουν τι να φωτίσουν και πως. Όλα είναι θεμα τεχνολογιας, αυτή προχωραει και εμεις απλως παρακολουθούμε τις εξελιξεις. Παραδειμα, εχω δυο οθονες γκρι οπίσθιας προβολης με παρομοιο καιρδος όμως η παλια και ακριβη dalite εχει εντονο hot spot και μικρη γωνια θεασης ενώ η καινουρια και φτηνη εχει πολύ λιγο hot spot και μεγαλη γωνια θεασης.

Αν γίνεται να έχουμε κάποιο λινκ με τις μετρήσεις αυτών των οθονών, θα ήταν χρήσιμο.

Επίσης...

Μην μένεις στα ονομαστικά κέρδη των οθονών που ο καθένας δηλώνει ό,τι θέλει. Ρίξε μια ματιά εδώ, μετά τη σελίδα 10:

http://www.accucalhd.com/wp-content/uploads/2015/01/accucal_front_projection_screen_report.pdf

και μιλάμε για επώνυμες οθόνες. Φαντάσου τι γίνεται στις no name.

Το κέρδος της οθόνης μετριέται με συγκεκριμένο τρόπο. Χρειάζεσαι μια επιφάνεια λευκή κέρδους 1 που να προσομοιώνει κατά το δυνατόν την απόλυτη Λαμπερτιανή αναφορά (μέχρι στιγμής υπάρχει ένα υλικό που φτάνει το 99,9% στην προσομοίωση, όμως, πρακτικά οι εταιρείες το κάνουν με κομμάτι λευκής κιμωλίας η οποία είναι πολύ κοντά στην αναφορά) και ένα γωνιόμετρο. Φυσικά, και το απαραίτητο μετρητικό όργανο.

Απάντηση: Re: Τελειο Κοντραστ με ΜΑΥΡΟ πανι !!!!! δειτε το !!!

Στο projectorcentral http://www.projectorcentral.com/ambient-light-rejection-screens.htm. Eπισης να πω ότι εχω μια οθονη μαυρη οπίσθιας προβολης φτηνη βεβαια όμως η διαφορα από την λευκη είναι εμφανης.

Dark Room Test. First, a point of clarification: our "dark room" in this test has white walls and a white ceiling, meaning it's not very dark at all. In a properly blacked-out home theater, there should be very little performance difference between an ALR screen and a traditional white screen.

Τέλος, η μέτρηση ήταν ansi contrast κάτι που ευνοεί τις πολωτικές οθόνες διότι το φως γυρνάει ευθεία προς την πηγή. Το όργανο το είχαν μονάχα σε μια θέση. Αν μετέφεραν το όργανο ελάχιστες μοίρες πιο δεξιά ή αριστερά, το ποσοστό αντίθεσης θα έπεφτε δραματικά. Την οθόνη δεν την βλέπουμε σημειακά. Το μεγαλύτερο μέρος της το βλέπουν τα μάτια μας υπό γωνία.

Γενικά, το native on/off contrast ενός προβολέα για προβολή σε σκοτεινό δωμάτιο δεν πρόκειται να βελτιωθεί σε καμμία περίπτωση με τη χρήση τέτοιας οθόνης. Αυτό που πρόκειται να βελτιωθεί είναι το προσλαμβανόμενο contrast σε περιπτώσεις όπου εμπλέκονται δευτερογενείς ανακλάσεις, ήτοι μέτριες προς φωτεινές σκηνές για προβολή σε σκοτεινό χώρο ή οποιαδήποτε σκηνή για προβολή σε φωτεινό χώρο...

Dark Room Test. First, a point of clarification: our "dark room" in this test has white walls and a white ceiling, meaning it's not very dark at all. In a properly blacked-out home theater, there should be very little performance difference between an ALR screen and a traditional white screen.

Τέλος, η μέτρηση ήταν ansi contrast κάτι που ευνοεί τις πολωτικές οθόνες διότι το φως γυρνάει ευθεία προς την πηγή. Το όργανο το είχαν μονάχα σε μια θέση. Αν μετέφεραν το όργανο ελάχιστες μοίρες πιο δεξιά ή αριστερά, το ποσοστό αντίθεσης θα έπεφτε δραματικά. Την οθόνη δεν την βλέπουμε σημειακά. Το μεγαλύτερο μέρος της το βλέπουν τα μάτια μας υπό γωνία.

Οποτε στην ουσια με αυτη την μαυρη απλα συμβαινει οτι και με τις γκρι.
Σε σχεση με τις λευκες, ανεβαζουν το κοντραστ τοσο, οσο τους επιτρεπει το γεγονος οτι βοηθουν απλα στις αντανακλασεις απο τους τοιχους, ακομα και των δευτερογενων. (κατι που δεν μπορουμε να το εχουμε εαν απλα βαζαμε ενα nd filter και κοβαμε απλα το φως απο τον φακο)

edit:
Με προλαβε και ο Γιαννης απο πανω.

Πάντως μοιάζει με λύση για όσους κάνουν χρήση προβολέα σε κλασικό σαλόνι χώρο με αρκετές δευτερογενείς ανακλάσεις. Εγώ πάντως θα ήθελα να πειραματιστώ ώστε να δω την συμπεριφορά μαύρης οθόνης με τα μάτια μου. Η οθόνη της LG που λέει ο Θεόφιλος πάντως (με καμιά 10αριά φιλμ και πάχος καμιά δεκαριά εκατοστά μόνο οθόνη δεν την λες βέβαια :grinning-smiley-043) ήταν άκρως εντυπωσιακή στα μάτια μου στο θέμα μαύρου/λευκού και contrast!

Οποτε στην ουσια με αυτη την μαυρη απλα συμβαινει οτι και με τις γκρι.
Σε σχεση με τις λευκες, ανεβαζουν το κοντραστ τοσο, οσο τους επιτρεπει το γεγονος οτι βοηθουν απλα στις αντανακλασεις απο τους τοιχους, ακομα και των δευτερογενων. (κατι που δεν μπορουμε να το εχουμε εαν απλα βαζαμε ενα nd filter και κοβαμε απλα το φως απο τον φακο)

edit:
Με προλαβε και ο Γιαννης απο πανω.

Όχι ακριβώς Τζον...θα τα γράψω αναλυτικά μετά γιατί τώρα δεν προλαβαίνω...:smile:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γενικά, το native on/off contrast ενός προβολέα για προβολή σε σκοτεινό δωμάτιο δεν πρόκειται να βελτιωθεί σε καμμία περίπτωση με τη χρήση τέτοιας οθόνης. Αυτό που πρόκειται να βελτιωθεί είναι το προσλαμβανόμενο contrast σε περιπτώσεις όπου εμπλέκονται δευτερογενείς ανακλάσεις, ήτοι μέτριες προς φωτεινές σκηνές για προβολή σε σκοτεινό χώρο ή οποιαδήποτε σκηνή για προβολή σε φωτεινό χώρο...

Δεν υπάρχει on/off σκηνή σε ταινία!! Μαύρη καρτέλα δεν θα δεις όσους καράφλες και να βάλεις!! Πάντα θα έχει φωτεινά σημεία η σκηνή, έστω και ελάχιστα...:aetsch:

Re: Απάντηση: Re: Τελειο Κοντραστ με ΜΑΥΡΟ πανι !!!!! δειτε το !!!

Όχι ακριβώς Τζον...θα τα γράψω αναλυτικά μετά γιατί τώρα δεν προλαβαίνω...:smile:

Δεν υπάρχει on/off σκηνή σε ταινία!! Μαύρη καρτέλα δεν θα δεις όσους καράφλες και να βάλεις!! Πάντα θα έχει φωτεινά σημεία η σκηνή, έστω και ελάχιστα...:aetsch:

Αυτό το ξέρει ο άνθρωπος βρε...γιαυτό πήρε DLP προβολέα! :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Τελειο Κοντραστ με ΜΑΥΡΟ πανι !!!!! δειτε το !!!

Γιατί? Υπάρχει κάποια άλλη τεχνολογία και μου διαφεύγει?:D
κάτι έχει πάρει το αυτί μου κατα περιόδους...άλλα μάλλον την εγκατέλειψαν φαίνεται.. :flipout:

Panasonic PT-AH1000E με μαυρη οθονη και καλυτερο κοντραστ ... δεν ειναι μονο για Data

ανετα κανει και για προβολεις θνητους ! μη πω οτι εκει μεγαλουργει ..

https://www.youtube.com/watch?v=68YsWHar0sQ

https://www.youtube.com/watch?v=UAxhMflrQs8

Εγω παντως δεν διακρινω Hot Spot σε καμια απο αυτες τις οθονες στα βιντεο ...

δεν εχω και πειρα ομως.......

Δεν μπορείς να το δεις Βαγγέλη με σταθερή κάμερα. Trust me, αυτές οι οθόνες έχουν hot spot και αρκετό μάλιστα...έξησα ένα χρόνο μαζί με μια από αυτές. Και για να τα λέμε όλα: Οι περισσότεροι χρήστες αυτών των οθονών δεν ενοχλούνται τόσο από το hot spot, αλλά, από το sparkling (λαμπίρισμα) στις λευκές επιφάνειες.

Τέλος..ωραίο και πιασάρικο το λευκό των 6500Κ κατά D65 του τύπου, όμως, αυτο είναι η θερμοκρασία του λευκού και όχι η έντασή του...τεσπά.

Δεν μπορείς να το δεις Βαγγέλη με σταθερή κάμερα. Trust me, αυτές οι οθόνες έχουν hot spot και αρκετό μάλιστα...έξησα ένα χρόνο μαζί με μια από αυτές. Και για να τα λέμε όλα: Οι περισσότεροι χρήστες αυτών των οθονών δεν ενοχλούνται τόσο από το hot spot, αλλά, από το sparkling (λαμπίρισμα) στις λευκές επιφάνειες.

Τέλος..ωραίο και πιασάρικο το λευκό των 6500Κ κατά D65 του τύπου, όμως, αυτο είναι η θερμοκρασία του λευκού και όχι η έντασή του...τεσπά.

μου φαινεται επιμενεις πολυ αρνητικα ....

μα κοιτα και ετουτη δες ποσο ομορφα χρψματα και κοντραστατη ειναι δεν μπορει να δειχνουν τοσο σωστες στα χαλια βιντεο του γιου τουμπ και στην πργματικοτητα να δειχνουν χαλια !!!!!

και η δευτερη εχει και παραυθρο ανοιχτο...

μια σε πιστευω αλλα ... και ... δεν θελω δηλαδης ενα πραμα ...:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

https://www.youtube.com/watch?v=gZkpi28bMOw

https://www.youtube.com/watch?v=WwWSY0e4xX0

https://www.youtube.com/watch?v=NO2JzRRz-Vw

Re: Απάντηση: Τελειο Κοντραστ με ΜΑΥΡΟ πανι !!!!! δειτε το !!!

μου φαινεται επιμενεις πολυ αρνητικα ....

μα κοιτα και ετουτη δες ποσο ομορφα χρψματα και κοντραστατη ειναι δεν μπορει να δειχνουν τοσο σωστες στα χαλια βιντεο του γιου τουμπ και στην πργματικοτητα να δειχνουν χαλια !!!!!

μια σε πιστευω αλλα ... και ... δεν θελω δηλαδης ενα πραμα ...:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

https://www.youtube.com/watch?v=gZkpi28bMOw

Για αρχή φίλε μου δες τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο να δεις πόσο μεγάλη ανομοιομορφία ή hot spot, όπως θέλεις το λες, έχει η οθόνη χωρίς να παίζει καν. Πίσω από την πλάτη του τύπου αριστερά είναι φωτεινό γκρι και προς τα δεξιά μουντό μαύρο. Σκέψου να πέσουν πάνω του τα 1000 lumen ενός προβολέα τι θα γίνει..
Εκτός αυτού πάντως εγώ προσωπικά ζούσα με μια τέτοια οθόνη άνετα. Είχα για ένα διάστημα την οθόνη του Γιάννη στο σπίτι μου και είχα πάθει πλάκα, παρόλο τα προβληματάκια της (hot spot, μπιμπίκιασμα. κ.τ.λ) κάθε φορά που άναβα τον προβολέα έκανα γουάου...

εγω παντως θα τσακιστω να ψαχνω χρωμα τετοιο και θα το παιδεψω ..... κατι θα καταφερω το πολυ πολυ να ξαναβαψω την οθονη παλι ασπρη ματ και τελειωσε ...

εχω παρει 130 ινζτες οθονη ασπρη αλλα ειδα και αυτα τα βιντεα στο γιου τουμπ και το σκεφτομαι !!