Τελικα αξιζει τον κοπο να παρω dac?

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Πολλες κουβεντες περι dacs γινονται εδω κι εκει κι εχω μπερδευτει τελειως, ενεκα και λιγο ασχετος περι των τεχνικων ορων που ακουω συνεχως. Λοιπον τα βασικα σημεια εχουν ως εξης:-

-πηγη pioneer dv-656a universal player, αυτο δεν τ' αλλαζω (εκτος αν χαλασει...) γιατι ακουω
και καποια ελαχιστα sacd και dvd-audio που εχω αλλα και γιατι στ' αγυμναστα αυτια μου δεν
ακουγεται ασχημο.

-αυτη η πηγη κυριως παιζει τα απλα cd αντε και κανενα δισκακι mp3/sacd/dvd-audio.

-ο κατασκευαστης λεει οτι εχει dacs 24/192 (δε θυμαμαι ποια ακριβως ...κι αν δεν κανω λαθος
παντα).

Με τα παραπανω δεδομενα αν μπει ενα εξωτερικο dac λοιπον θα ακουσω ουσιαστικες διαφορες? Αυτο το dac-magic που ακουω συνεχεια τελικα ποσο εχει τωρα στην Αγγλια??? Γιατι καπου ειδα εδω στο φορουμ μας για μια πολυ χαμηλη τιμη εκει.

Ευχαριστω και συγνωμη αν καποιες αποριες/ερωτησεις ειναι...κουτες:BDGBGDB55:

οτι θα ακούσεις, ναι, θα ακούσεις.
Κάπου 250 λίρες ? (θα σε γελάσω)

με την ευχή μου....
έχω το μικρό του αδερφάκι που προορίζεται γιά χρήση σε η/υ.
Πρέπει να είναι καλό συνεπώς και αυτό...

Εεεε...μαλλον εγω φταιω... δεν αναφερομουν στο audiotrack, αλλα στο ποστ του Aprile για την τιμη του dacmagic στις 195 λιρες...με δωρο κουπα...:flipout:

Aν δεν εχεις προβλημα μπορεις να βρεις και παλιοτερα dac στο ebay,βεβαια δεν θα ειναι 24/192 ,αλλα τα απλα δισκακια σου θα ακουστουν πολυ καλλιτερα

Tnx Πετρο, λεω να παω μαλλον για το dacmagic...τωρα μενει να βρω κι εναν Αγγλο να μου το παρει απο κει....:music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Τελικα αξιζει τον κοπο να παρω dac?

Tnx Πετρο, λεω να παω μαλλον για το dacmagic...τωρα μενει να βρω κι εναν Αγγλο να μου το παρει απο κει....:music-smiley-005:

Πήγαινε αέρα αν το βρείς ειδικά φτηνότερα από Αγγλία. Είναι καταπληκτικό για τα χρήματα του. Εγώ το έχω καταευχαριστηθεί!:grinning-smiley-043

Λογω εργασιας εχω καμποσα φιλαρακια απο Λονδινο μερια και αυριο (γιατι σημερα ειναι αργια εκει) θα τους πιασω στα τηλεφωνα για αγγαρεια...να δω θα πεταχτει κανεις μεχρι το richer sounds? χεχεχεχε

Επανερχομαι λοιπον μιας και το dacmagic επιτελους αφιχθη απο Αγγλια εδω και καμποσες μερες αλλα δεν ειχα χρονο να το συνδεσω. Τελικα λοιπον η συνδεση εγινε μολις την περασμενη Κυριακη και ξεκινησα (σιγα-σιγα λογω μη ελευθερου χρονου) ν' ακουω.

Η ακροαση γινεται σε αμεση αντιπαραθεση, δηλαδη το dvd συνδεδεμενο απευθειας σε μια εισοδο του ενισχυτη και σε μια αλλη εισοδο μεσω του dac. Επισης ακουσαμε απλα cd αλλα και mp3 γραμμενα επισης σε cd, μενει να δω τι διαφορες θ' ακουσω και με sacd και με dvd-audio αλλα αυτο θα γινει (ελπιζω) μαλλον το ερχομενο τριημερο.

Αυτο που εχω να πω σαν πρωτη παρατηρηση ειναι οτι διαφορες υπαρχουν αλλα οχι και τεραστιες. Τα λιγα που διαπιστωσα γι' αρχη ειναι μια μικρη επεκταση στο συχνοτικο φασμα και προς τα πανω αλλα και προς τα κατω (περισσοτερο προς τα κατω) αλλα και καπως μεγαλυτερο βαθος σκηνης. Εχω την εντυπωση οτι τα οργανα σα ν' απλωθηκαν περισσοτερο μπροστα μου...

Βεβαια τα παραπανω παντα στα δικα μου αυτια, αλλα για να εμαι πιο σιγουρος εβαλα και την κορη μου ν' ακουσει (χωρις να ξερει τι ακριβως ακουγε) που αφ ενος μεν ειναι μικρο παιδι και σιγουρα οχι κουφη σαν κι εμενα :grandpa: και αφ ετερου δε, ειναι η μουσικος :star: της οικογενειας κι επελεξε κι εκεινη ως μαλλον καλυτερο τον ηχο μεσω του dac.

Να προσθεσω οτι δεν εχω παιξει με το φιλτρο που εχει το dac (για την ωρα ειναι ρυθμισμενο στο ελαχιστο/min) αλλα ουτε με το κουμπακι της φασης, βεβαια δεν ξερω αν τελικα θα πρεπει να τα πειραξω και καθολου... εσεις τι λετε?-bye-

Φίλε Διαμαντή, πόσο σου πήγε το εργαλείο απ τα richer sounds?
Λέω να το παραγγείλω κι εγώ σε φίλο που κατεβαίνει τον άλλο μήνα χεχε

Τι να σου πω...μαλλον οχι. Βεβαια το δικο μου το πηραν απο το Richer Sounds στο Εδιμβουργο... ισως εκει οι κουπες δεν παιζουν... και σιγα μη κανουν και δωρακι οι Σκωτσεζοι!