Τελικα επηρεαζουν την εικονα τα UPS?

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Εχει υποθει οτι τα ups που δεν δινουν ημιτονο επηρεαζουν την εικονα του προτζεκτορα..
Τελικα ισχυει κατι τετοιο?
Ειναι αξιο προσοχης?

Μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα οτι στην θεωρια οντως ισχυ αλλα δεν βρηκα κανενα που να το υποστηριζει και στην πραξη...

Εχει παρατηρησει κανενας καμια διαφορα οταν χρησιμοποιει UPS(που δεν δινει ημιτονο)?

ειμαι αναμεσα σ
ε Eaton PW5110 UPShttp://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Protection/UPS/Eaton-PW5110-UPS-1000VA-Line-Interactive.htm(1000VA ή 1500VA) που δεν δινει ημιτονο και το APC Smart UPS (1000VA) που δινει..αλλα ειναι και 200ε ακριβοτερο!

Πολυ θα ηθελα και την γνωμη του Κ. Καστρουνη πανω στο ζητημα αυτο..

Που έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο;

Προσωπικά, δεν θυμάμαι να έχει γράψει ποτέ κανείς ότι επηρεάζεται η εικόνα του προβολέα από το UPS.

Αυτό που ίσως επηρεάζεται είναι η υγεία του τροφοδοτικού του προβολέα. Αλλά και αυτό μόνο κατά τη διάρκεια διακοπής του ρεύματος, όπου και αναλαμβάνει την τροφοδοσία το UPS.

ακόμα και στην διακοπή όμως, είναι σίγουρα πολύ καλύτερο να φάει ο projectorας λίγο ημίτονο παρά τα σκαμπανεβάσμματα της ΔΕΗ που καίνε λάμπες σε nanosecond

Που έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο;

Προσωπικά, δεν θυμάμαι να έχει γράψει ποτέ κανείς ότι επηρεάζεται η εικόνα του προβολέα από το UPS.

Αυτό που ίσως επηρεάζεται είναι η υγεία του τροφοδοτικού του προβολέα. Αλλά και αυτό μόνο κατά τη διάρκεια διακοπής του ρεύματος, όπου και αναλαμβάνει την Ψ το UPS.

+1
Η οποία τροφοδοσία θα κρατήσει ελάχιστα αφού βεβαίως θα κλείσουμε φυσιολογικά το προβόλι μας, περιμένοντας την επάνοδο του ρεύματος...

Φιλικά
Γιώργος.

Εχει υποθει οτι τα ups που δεν δινουν ημιτονο επηρεαζουν την εικονα του προτζεκτορα..
Τελικα ισχυει κατι τετοιο?
Ειναι αξιο προσοχης?

Μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα οτι στην θεωρια οντως ισχυ αλλα δεν βρηκα κανενα που να το υποστηριζει και στην πραξη...

Εχει παρατηρησει κανενας καμια διαφορα οταν χρησιμοποιει UPS(που δεν δινει ημιτονο)?

ειμαι αναμεσα σ
ε Eaton PW5110 UPS(1000VA ή 1500VA) που δεν δινει ημιτονο και το APC Smart UPS (1000VA) που δινει..αλλα ειναι και 200ε ακριβοτερο!

Πολυ θα ηθελα και την γνωμη του Κ. Καστρουνη πανω στο ζητημα αυτο..

Η άποψη μου έιναι πως τα UPS που δεν δίνουν ημιτονο είναι καλό να αποφεύγονται. Επίσης καλό είναι να έχουμε καθαρή την γραμμή που πάει στον προβολέα μας.
Εαν έπρεπε να επιλέξω θα έπaiρνα το APC.

Re: Απάντηση: Τελικα επηρεαζουν την εικονα τα UPS?

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
Επίσης καλό είναι να έχουμε καθαρή την γραμμή που πάει στον προβολέα μας.
Μηπως μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος? Εννοεις συσκευες σαν τα τσοκ του τσακιριδη και του Richard Gray’s RGPC 400 Pro...αλλα αν βαλω το ΑPC πανω στο τσοκ δεν θα εχω παλι επιπτωσεις..? (πιθανον το ups APC (ημιτονο) να ξαναχαλαει οποιες διωρθωσεις εχει κανει το τσοκ..) δεν ξερω απλα αναρωτιεμαι...

Γνωριζεις καποιο αντιστοιχο προοιον το οποιο ειναι καταληλοτερο (για προτζεκτορες) απο το UPS της APC? τι να προσεξουμε?

Last edited:
Λέγοντας καθαρή γραμμή εννοώ να τραβήξετε μια γραμμή απ´ευθείας από τον πίνακα με δική της ασφάλεια. Η χρήση φίλτρου είναι υποχρεωτική όταν έχουμε βιομηχανικό παράσιτο (> -30db).
Ποτέ δεν κάνουμε συνδιασμούς σαν και αυτόν που αναφέρεις.

Κι εγω θυμαμαι αυτη τη θεωρια παλια (και τοτε κατι ακουγοταν για τον τροχο των τοτε DLP....)

Anyway, εγω, για να εχω το κεφαλι μου ησυχο, εχω παρει τα apc smart (προσοχη γιατι υπαρχει και ενα μικρο μοντελο smart που δεν δινει ημιτονο)

τα SmartUPS της APC είναι χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες:

1. square wave (μόνο το μικρό 420άρι) - μπλε γραμμή
2. stepped approximation to sine wave (εξομοίωση ημίτονου - κόκκινη γραμμή
3. pure sine wave (καθαρό ημίτονο) - μαύρη γραμμή

Inverter_Wave_Comp.jpeg

όσο πάμε προς το ημίτονο - τόσο καλύτερα!

το ημίτονο στοιχίζει όμως! (1000άρια και πάνω)

ram τευχος 204 ιουλιος -αυγουστος 2006

τα αναφερω με την σειρα που εκτιμηθηκαν και μονο αυτα που δινουν ημιτονο!
με bold ειναι η τιμη τους το 2006

ΟΝ LINE
1) ACE A 103HR-LED 577e
2) ACE A 103H-LED 509e
3) XPOWER TIGRA OTE 1K 381e
4) TRIPPLITE SU1000RTXL2U 720e
5) NRG PRO VGD 1000 453e
6) POWERWARE 9125 1000i 722e
7) META SYSTEMS WHAD 800 424e
8) FYJI GX M-UPS007AD2S-E 330e το μονο που δεν εχει ανεμηστηρα!

Line interactive
1) POWERWARE 5125 1000i RM 694e
2) POWERWARE 5125 1000i 325e
3) POWERWARE 5115 750i RM 425e
4) MICRODOWELL B-BOX ENTERPRISE B-10 PRO 423e
5) MICRODOWELL B-BOX ENTERPRISE B-8 PRO 334e
6) APC SMART UPS 750 285e

αν καποιος εχει καποιο απο τα παραπανω ας γραψει εντυπωσεις...
το fuji παντως που ειναι on line και ειναι και αθορυβο (απο οτι γραφουν) ειναι καλη περιπτωση..το εχουν τελευταιο γιατι δεν εχει μεγαλη αυτονομια, 12 λεπτα ενω τα αλλα εχουν 20και πανω...αλλα 12 λεπτα ειναι υπεραρκετα για να τα κλησεις σωστα ολα!

αν ειναι καποιος θεσ/νικη, εχει ups kai θελει να κανουμε καμια δοκιμη (εχω τον jvc 750) ας ενημερωσει..

Στα on line η μπαταρία δουλεύει συνέχεια. Άρα δεν είναι αθόρυβα.
Εγώ θα πρότεινα το apc smart ups xl 750. Εγώ αυτό λέω να πάρω στο μέλλον. Τώρα έχω το smart ups 1500 αλλά μου την δίνει όταν λειτουργεί ο ανεμιστήρας. Ίδια αυτονομία έχουν, απλώς το xl λόγο των 750VA παίρνει λιγότερα watt και δεν έχει ανεμιστήρα. Εκτός αν το έχουν αλλάξει τώρα, όπως έχουν αλλάξει και το δικό μου ups, όπου στα τωρινά μοντέλα ο ανεμιστήρας δουλεύει 24/7 σε χαμηλές στροφές. Το xl παίρνει και extra εξωτερική μπαταρία για μεγαλύτερη αυτονομία.

Στα on line η μπαταρία δουλεύει συνέχεια. Άρα δεν είναι αθόρυβα.
Εγώ θα πρότεινα το apc smart ups xl 750. Εγώ αυτό λέω να πάρω στο μέλλον. Τώρα έχω το smart ups 1500 αλλά μου την δίνει όταν λειτουργεί ο ανεμιστήρας. Ίδια αυτονομία έχουν, απλώς το xl λόγο των 750VA παίρνει λιγότερα watt και δεν έχει ανεμιστήρα. Εκτός αν το έχουν αλλάξει τώρα, όπως έχουν αλλάξει και το δικό μου ups, όπου στα τωρινά μοντέλα ο ανεμιστήρας δουλεύει 24/7 σε χαμηλές στροφές. Το xl παίρνει και extra εξωτερική μπαταρία για μεγαλύτερη αυτονομία.
ποτε λειτουργει ο ανεμηστηρας στο δικο σου 1500? οταν πεσει το ρευμα ή 24/7? κανει πολυ θορυβο?

Όταν πέσει ή όταν φορτίζει ή όταν ανέβει η θερμοκρασία πολύ. Τα νέα 1500άρια δουλεύουν 24/7. Ναι κάνει πολύ θόρυβο.