Τελικά μήπως μας δουλεύουν η έχω λάθος εντύπωση ??

Άρα το συμπέρασμα είναι κοινό... Το τέρας της γραφειοκρατείας έκανε πάλι το θαύμα του. Και που να σας πω για κάτι επιδωτούμενα σεμινάρια που ακόμη περιμένω τα λεφτά μου

Κώστα οι εταιρείες σίγουρα κερδίζουν αλλα όχι τόσο όσο φαντάζεσαι.
Πρώτον αμφιβάλω εάν έχουν πάρει τα λεφτά τους ακόμη και το πότε θα τα πάρουν είναι ένα θέμα. Στο μεταξύ οι υποχρεώσεις απέναντι στους προμηθευτές τους τρέχουν.
Δευτερον αυτές οι διαδικασίες απαιτούν πολύ τρέξιμο και έχουν πολύ γραφειοκρατεία και απασχολούν υπαλλήλους για αυτό.
Τρίτον μετά το μπαμ η αγορά θα "καθήσει" δλδ οι μαθητές που προμηθεύτηκαν το netbook για ένα χρονικό διάστημα δεν θα χρειαστούν άλλο υπολογιστή. Και μιλάμε για καταναλωτές οι οποίοι το 90% από αυτόυς θα έπαιρνε υπολογιστή το επόμενο χρονικό διάστημα.

Re: Απάντηση: Τελικά μήπως μας δουλεύουν η έχω λάθος εντύπωση ??

Πρώτον αμφιβάλω εάν έχουν πάρει τα λεφτά τους ακόμη και το πότε θα τα πάρουν είναι ένα θέμα. Στο μεταξύ οι υποχρεώσεις απέναντι στους προμηθευτές τους τρέχουν.
Δευτερον αυτές οι διαδικασίες απαιτούν πολύ τρέξιμο και έχουν πολύ γραφειοκρατεία και απασχολούν υπαλλήλους για αυτό.
Τρίτον μετά το μπαμ η αγορά θα "καθήσει" δλδ οι μαθητές που προμηθεύτηκαν το netbook για ένα χρονικό διάστημα δεν θα χρειαστούν άλλο υπολογιστή. Και μιλάμε για καταναλωτές οι οποίοι το 90% από αυτόυς θα έπαιρνε υπολογιστή το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σορρυ κι ολας αλλά να τους λυπηθούμε που πούλησαν υπερτιμημένα νετμπουκ μαζικα και δεν θα πουλησουν αλλα συντομα; Ασε που τα νετμπουκ κανουν μονο για φορητοτητα, ολοι οι μαθητες πλεον θελουν και ενα ντεσκτοπ για να κανουν κατι παραπανω.
Και τι αλλο λες; Ότι απασχόλησαν τους πωλητές τους για να πουλήσουν και να κάνουν τζίρους; Σιγά τ' αυγά.

Μονο απο υπαλληλο καποιας τετοιας εταιριας θα περιμενα να ακουσω τετοια επιχειρηματα...

Re: Απάντηση: Τελικά μήπως μας δουλεύουν η έχω λάθος εντύπωση ??

Νίκο , θα μπορούσαν με 450 ευρώ να δίναν μηχάνημα που να αξίζει τα
λεφτά του και οχι ενάμιση μήνα μετά να έχει το netbook την μίση τιμή !!
οι προδιαγραφές δίναν μια βάση και μετά είχαν την φράση " η καλύτερο"...

Επειδή έχω μάλλον παρεξηγηθεί να πώ ότι δεν εργάζομαι σε κατάστημα Hardware ή IT service. Με την εκπαίδευση πανω σε υπολογιστές έχω σχέση. Δευτερον το θέμα που όλοι συμφωνούμε (και που είναι η ουσία το topic όπως την έθεσε ο Kokar αρχικά) έιναι οτι εξαιτίας της ολιγορίας των χαρτογιακάδων του δημοσίου με τα ίδια χρήματα οι επωφελούμενοι της προσφοράς θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάτι καλύτερο.
Στην προκειμένη περίπτωση απλά το έργο επρεπε να υλοποιηθεί άμεσα αλλιώς θα έχαναν το κεφάλαιο. Και κάτι τελευταίο για τις προδιαγραφές. Απο τη στιγμή που οι φορείς δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα με συγκεκριμένες προσφορές και αυτές εγκριθούν, όσο παλαβό και αν ακούγεται αυτό, δεν μπορούν να παρεκλίνουν από αυτές έστω και εάν τελικά ο κερδισμένος είναι ο καταναλωτής. Οπότε το καλύτερο δε παίζει, όσο παλανβό και εάν ακούγεται αυτό.

Και για την συγκεκριμένη προσφορά αποκλείεται αυτή η τιμή να είναι με Windows. Οπως είπε και ο Photis σκεφτείτε τι κρύβεται πίσω από το dual boot. Εάν λοιπόν στην προσφορά προσθέσουμε το κόστος του Software (το Office μόνο έχει 89 Ευρώ) και του εκπαιδευτικού υλικού που ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν το κόστος ανεβαίνει.

Και για να σας δώσω και το κερασάκι στην τούρτα της ιστορίας με τα μαθητικά netbooks το αστείο είναι ότι για να πάρουν τα συγκεκριμένα χρήματα πρέπει κάποια μαθήματα να γίνονται με τη χρήση αυτών. Το ερώτημα λοιπόν είναι πόσοι από τους καθηγητές, και ειδικότερα του Γυμνασίου, μπορούν να χειριστούν υπολογιστή? Και μιλάω για απλή χρήση όχι να κάνουν μάθημα μέσω αυτού.

Οι υπολογιστές πρόκειται να στηθούν σε δίκτυο στο σχολείο κι όχι απαραίτητα πάνω στο ήδη υπάροχν δίκτυο των εργαστηρίων ΗΥ. Αυτός είναι ο λόγος που έδωσαν ΗΥ μόνον στην Α' τάξη (και θα δώσουν τα επόμενα χρόνια στις επόμενες γενιές) κι όχι μια επιδότηση σε όλα τα παιδιά του γυμνασίου. Εχω κι εγώ παιδί στη Β' γυμνασίου, επομένως κι εγώ πλήρωσα το δικό της ΗΥ.

τώρα από όσο έμαθα από το Γραφείο του προηγούμενου υπουργού κανονικά θα έπρεπε να είχαν πάρει και οι δυο πρηγούμενες γενιές, αλλά το πράγμα είχε κολλήσει με ευθύνη των ίδιων των εταιριών. Συγκεκριμένα έπρεπε να προηγηθεί η απονομή των φορητών ΗΥ στους αριστούχους μαθητές της Α' Γυμνασίου το 2005-2006, αλλά εκεί θα γινόταν προμήθεια από έναν κατασκευαστή. Όπως γίνεται σητν Ελλάδα όλοι οι προμηθευτές έκαναν ένταση, ακόμη κι αυτός στον οποίο είχε κατακυρωθεί ο διαγωνισμός. Άργησε να ξεμπερδέψει η κατάσταση καθώς υπήρχαν απειλές για προσφυγή και σε ευρωπαικά δικαστήρια. Τελικά οι εταιρείες υποχώρησαν και οι αριστούχοι του 2005-2006 πήραν φέτος το φθινόπωρο ένα HP 17άρι με πολύ καλή σύνθεση. Αμέσως δρομολόγησαν και την προμήθεια των ΗΥ μέσω κουπονιού για να μην υπάρξουν και άλλα μπλόκα.

Για να μην πώ ότι χρειάστηκαν ειδικές ρυθμίσεις που να αποκλείουν την εξαργύρωση του κουπονιού με χρήμα... αντί για ΗΥ του παιδιού.