Τελικά ο Holst τι λουλούδι ήταν;

dionisp

Established Member
25 January 2007
148
Έχετε ακούσει τίποτα άλλο (πέρα των πλανητών εννοώ) από τον κύριο; Οι πλανήτες αν και δεν θα μπορούσα να το μετρήσω στα αριστουργήματα είναι -αν μη τι άλλο- πολύ ενδιαφέρον έργο. Θα με ενδιέφερε να ακούσω και άλλα έργα του αν έχετε ιδέες.
Έχει γράψει τίποτα άλλο άξιο λόγου; Ήταν φωτοβολίδα; για πέστε πληροφορίες για έργα και βίο αν ξέρετε...

Διονύση βίο δεν έχω ψάξει... μου φτάνει που το όνομα προδίδει γερμανική καταγωγή. :rolleyes: Στη δισκοθήκη μου υπάρχει αυτό:
dscn5347.jpg

έχω πάρα πολλά χρόνια ν' ακούσω τις σουΐτες του Χολστ, τις θυμάμαι όμως ως ζωηρά και ενδιαφέροντα κομμάτια.

ΥΓ. Σήμερα πήρα το δισκάκι με τη σονάτα του Χίντεμιτ, για το οποίο είχες γράψει. Θα γράψω εντυπώσεις.

Ο Gustav Holst (1874-1934) ήταν Άγγλος με κάποιες σουηδικές καταβολές.
Πολύ ικανός ενορχηστρωτής. Οι Πλανήτες θυμίζουν τις ρωμαλέες και πληθωρικές ενορχηστρώσεις του R.Strauss.
Λέγεται ότι από τα 13 του είχε διαβάσει τον πραγματεία περί ενορχήστρωσης του Berlioz.
Περισσότερα εδώ

Last edited:
Η ενορχήστρωση στους πλανήτες είναι όντως εντυπωσιακή. Ωστόσο αυτό δεν φτάνει ποτέ από μόνο του και πιστεύω πως οι πλανήτες είναι έργο με ουσία. Θα ψάξω να βρω και τις σουίτες. Απ' ότι είδα στον κατάλογο έχει γράψει πολύ χορωδιακή μουσική...
Λίγη μουσική δωματίου δεν βλάπτει ρε Γουστάβε :angel:

:offtopic: Δαμιανέ περιμένω τις εντυπώσεις σου. Εγώ μόλις τώρα πήρα στη δουλειά τις συμφωνικές μεταμορφώσεις, το Mathis de Maler και το κονσέρτο για βιολί (μαζί με την εκτέλεση της φανταστικής που είχε συζητηθεί παλαιότερα). Από την πρώτη ακρόαση έχω μείνει εμβρόντητος. Άλλος Hindemith σε σχέση με τη μουσική δωματίου ειδικά στα δύο συμφωνικά. Μου φαίνονται όμως πολύ όμορφα έργα. Έχει δουλειά το Σαββατοκύριακο:music-smiley-004:

Ουπς, ψηφιακό βινύλιο!
Δαμιανέ να σου το στείλω σε cd να δούμε πιο θα παίξει καλύτερα;