Τελικά οι τράπεζες μας κλέβουν με τις κάρτες

nicknick

New member
19 June 2006
57
Για 50 ευρώ τόκος 4,79 ευρώ!!!

Να πω οτι πάντα πληρωνα το σύνολο του ποσού εκτός από τώρα που ξεχάστηκα.

Attachments

• card.jpg
    card.jpg
    96.5 KB · Views: 144
Μήπως γνωρίζει κανείς πως υπολογίζουν τον τόκο οι τράπεζες;
Γιατί με τα λίγα που ξέρω νομίζω οτι τόκος είναι κοντά στα 0,7 ευρώ.

Σε κόβουν με το μάτι και ανάλογα τις ορέξεις τους απλώνουν το χέρι και μας πιάνουν τον κ...ο!

nicknick said:
Για 50 ευρώ τόκος 4,79 ευρώ!!!

Να πω οτι πάντα πληρωνα το σύνολο του ποσού εκτός από τώρα που ξεχάστηκα.

Σου χρέωσαν για τα 350 euro και όχι μόνο για τα 50.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Το επιτόκιο για την κάρτα σου είναι 16+% το έτος.
Άρα για ένα μήνα καθυστέρησης των 350...αναλογεί ακριβώς το ποσό που σου ζητάνε.

Nα ζητησετε αυτοματη εξοφληση του ποσου και αν δεν εχετε χρηματα στο λογαριασμο μην την χρησιμοποιητε γιατι δαγκωνουν ασχημα!

ποτέ αυτόματη εξόφληση ποσού, γιατί τραβάνε μόνο την ελάχιστη δόση, άσχετα αν έχεις λεφτά στο λογαριασμό!

Έτσι πληρώνεις ένα κάρο τόκους!

Εγώ πάντα την πληρώνω στο τέλος του μήνα για όλο το ποσό που ψωνίζω!

Δεν έχω πληρώσει δεκάρα τόκους, ποτέ.

Κακαλιός Στέργιος said:
ποτέ αυτόματη εξόφληση ποσού, γιατί τραβάνε μόνο την ελάχιστη δόση, άσχετα αν έχεις λεφτά στο λογαριασμό!

Έτσι πληρώνεις ένα κάρο τόκους!

Εγώ πάντα την πληρώνω στο τέλος του μήνα για όλο το ποσό που ψωνίζω!

Δεν έχω πληρώσει δεκάρα τόκους, ποτέ.

και εγώ, απλώνομαι μέχρι εκεί που μπορώ!!!:music-smiley-005:

Επιλεγεις αν θα γινει αναληψη το μεγιστο η το ελαχιστο ποσο .Εμενα αυτοματα εξοφλειται ολο το ποσο

δεν θα κανω τον εξυπνο, οι καρτες ειναι εργαλειο αλλα και κηδεια αναλογα ποιος την κρατα στα χερια του
το επιτοκιο...τοκογλυφικο....
αξιζει η χρηση της μονο για την περιοδο χαριτος που προσφερει..... η ελαχιστη καταβολη ειναι η μεγαλη παγιδα που σε κανει να λες αααα 10 ευρω ενταξει ας φορτωσω και το ταδε και το δεινα

μεγάλη μπαγαποντιά αυτό πάντως, διότι εάν δεν φροντίσεις να το ρυθμίσεις, η αρχική επιλογή είναι να τραβάει την ελάχιστη δόση.
Το ανακάλυψα μετά τον πρώτο μήνα...
Την χρησιμοποιώ μόνο όπου έχει άτοκες δόσεις (σε αγορές από αλυσίδες αφού βεβαιωθώ ότι στο απολύτου μετρητοίς δεν έχει καμία έκπτωση). Η σύζυγος, περισσότερο αλλεργική στη χρήση της (θαύμα! θαύμα! :p ) επιμένει να καταθέτουμε, ακόμη και σε τέτοια χρήση, εξ αρχής ολόκληρο το συνολικό ποσό στο λογαριασμό και μόνο για να διατηρούμε την αίσθηση του μέτρου.

Δυστυχώς οι τράπεζες ξέρουν πολύ καλά πώς να «τα παίρνουν». Eγώ είμαι κατά της πιστωτικής εντελώς. Kαι το χειρότερο είναι ότι έχουν τεράστια μεγέθη κερδών, προσπαθούν ακόμη όπως κάθε επιχείρηση να τα αυξήσουν. Kαι φυσικά ο πρώτος τρόπος είναι να τα παίρνουν από τον κοσμάκη... Θέλει άπειρη προσοχή οποιαδήποτε συναλλαγή με αυτές και κατα τη γνώμη μου όσο λιγότερες συναλλαγές γίνεται...

Όσο έχεις την αίσθηση του μέτρου πιστεύω πως είναι αρκετά χρήσιμες... Ιδίως σε ταξίδια όπου δεν χρειάζεσαι να κουβαλάς ένα κάρο μετρητά.

Απάντηση: Re: Τελικά οι τράπεζες μας κλέβουν με τις κάρτες

Takis_Kal said:
Επιλεγεις αν θα γινει αναληψη το μεγιστο η το ελαχιστο ποσο .Εμενα αυτοματα εξοφλειται ολο το ποσο

Kαι σε μενα το ιδιο , αυτοματη εξόφληση ολου του ποσου, ετσι νομιζω το λενε!

Απάντηση: Re: Τελικά οι τράπεζες μας κλέβουν με τις κάρτες

Larry said:
δεν θα κανω τον εξυπνο, οι καρτες ειναι εργαλειο αλλα και κηδεια αναλογα ποιος την κρατα στα χερια του
το επιτοκιο...τοκογλυφικο....
αξιζει η χρηση της μονο για την περιοδο χαριτος που προσφερει..... η ελαχιστη καταβολη ειναι η μεγαλη παγιδα που σε κανει να λες αααα 10 ευρω ενταξει ας φορτωσω και το ταδε και το δεινα

Ακριβώς αυτό.

Η κάρτα είναι εργαλείο. Αυτό αρνείται να το καταλάβει ο περισσότερος κόσμος και όλοι νομίζουν ότι οι τράπεζες χαρίζουν χρήματα και στο τέλος κλαίνε γιατί τους τα παίρνουν....

Οποιος δεν το καταλαβαίνει λοιπόν, ας πληρώνει τόκους κοροϊδίστικα.

Αν η μηνιαία δσόση για κάτι που αγοράσατε είναι 300 ευρώ και βάλετε στην κάρτα 299 ευρώ και 99 λεπτά τότε ο τόκος πάει στα 300.....

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν κουβαλάς λεφτά, οπότε δε γεμίζεις και ψιλα!
κορυφή!

Στη δικιά μου κάρτα έχω και επιστροφή τουλάχιστον 1% από τα ψώνια που κάνω.
Σε πολλά πράγματα η επιστροφή φτάνει και το 16% ή και παραπάνω, οπότε κερδίζω σε σχέση με τα μετρητά.

πχ: αν έχω υπόλοιπο 1500 ευρά, το 1% είναι 15 ευρά. Αν πληρώσω μετρητά, αυτά τα 15 ευρά τα χάνω. Ποιος ο λόγος?

Στέργιο πώς ακριβώς έχεις δηλαδή την επιστροφή; Ένα παράδειγμα;

ε και στις άτοκες συμφέρει.
Π.χ. 2000 € σε 24 άτοκες κερδίζεις κάποια χρήματα από το έστω χαμηλό τραπεζικό επιτόκιο (εάν εννοείται τα έχεις ήδη τα χρήματα), χώρια που διατηρείς το ρευστό, δεν ξέρεις, κάτι τυχαίνει. Άσχημα είναι?