Τελικά οι τράπεζες μας κλέβουν με τις κάρτες

Εγώ δεν έχω πιστωτική κάρτα και δεν μού έχει λείψει και ποτέ!

Σκεπτεσαι νηφαλια και το επικροτω αν εσυ μπορεις να πας αντιθετα στο "ρευμα"....

Ηταν πολυ γνωστο πως η αμερικανικη κοινωνια ηταν υπερχρεωμενη εδω και δεκαετιες λογω της υπερκαταναλωτικης μανιας που τους κατειχε,καθως το πλαστικο χρημα τους επιβληθηκε κατα καποιον τροπο κι ανοιξε "διαπλατα νεους δρομους" γι αυτους...

Οσοι εχουν επισκεφθει τις ΗΠΑ εχουν ερθει αντιμετωποι με υπαλληλους που αρνουνται να δεχθουν μετρητα.Προτιμουν credit cards!!!!Μερικες φορες ειναι απαραιτητη μια πιστωτικη για ν αποδειξεις την δανειοληπτικη σου ικανοτητα καθως και τη φερεγγυοτητα σου!:drummer:

Προσωπικά δεν έχω κάρτα, ούτε για ΑΤΜ, ούτε πιστωτικές, είχα όταν ήμουν φοιτητής (και άμυαλος) στην Αγγλία και ξέρω την γλύκα. 2 χρόνια σχεδόν που ασχολούμαι με το εμπόριο, δεν έχω βγάλει ούτε μπλοκ επιταγών. Στους προμηθευτές πληρώνω μετρητά, και αν δεν έχω, μου αφήνουν ένα περιθώριο 3 μηνών και τους τα δίνω μέσα σε αυτό το χρονικό όριο -και μιλάμε για μεγάλες εταιρίες, όχι "ψιλικατζήδες". Αυτοκίνητο δικό μου πήρα στα 28, τα μισά μπροστά, τα υπόλοιπα με 3.6% επιτόκιο, και αφού είδα ότι με παίρνει λόγω δουλειάς, έβαλα τις δόσεις.

Καταναλωτισμός και σταρχιδισμός, αυτό μας έχει φάει στην Ελλάδα. Κάνουμε εμείς τις λαλακίες και μας φταίει η τράπεζα. Θα αρπάξεις μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι σου, όχι παραπέρα... Κλαίγεται κόσμος για τα διακοποδάνεια (θέλουν Ρόδο και Κρήτη διακοπες, και Πάσχα στην Κέρκυρα), εορτοδάνειο, αυτοκινητοδάνειο, οικιοδάνειο και γω δε ξέρω τι άλλο, έχουν 2 κινητά, μάρκες ρούχαν και παπούτσια, καινούριο αυτοκίνητο, τηλεοράσεις ελ-σι-ντι και όλα με πιστωτικές και μετά μας φταίει η τράπεζα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που κλαίνε, είναι λόγω της μανίας τους και της ασχετοσύνης τους... Μέτρο και σύνεση.. Ρωτήστε, διαβάστε και μέχρι εκεί που σας παίρνει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικά οι τράπεζες μας κλέβουν με τις κάρτες

Συμφωνω απολυτα.Αυτο τον καιρο ψαχνω για αυτοκινητο και οπου λεω για μετρητα προσπαθουν να με ψησουν για διακανονισμο με ατοκες δοσεις και λοιπα παραμυθια .Το να μην μετρανε τα μετρητα και να μετραν οι δοσεις δεν το ειχα μαθει σε αυτη την χωρα .Μηπως με τις δοσεις και τις καρτες βγαζουν εκτος απο το κερδος του προιοντος που πουλανε και μια ωραια προμηθεια απο τις τραπεζες ?

Εγω το Mazda που αγόρασα το πλήρωσα μετρητά, όπως και το Sirion της γυναίκας μου.
Οταν έψαχνα λοιπόν όπου κι αν έλεγα ότι θα πληρώσω μετρητά αφ' ενός δεν μού έκαναν καμμία έκπτωση ή δώρο, αφ' ετέρου οι πωλητές "στράβωναν" και προσπαθούσαν να με "ψήσουν" να το πάρω με δόσεις. Μα γιατί να δώσετε όλα τα λεφτά τώρα, αφού μπορείτε να δίνετε μόνο τόσα το μήνα άτοκα και μπλα μπλα μπλα...
Τελικά με τα πολλά μού το έσκασε το παραμύθι κάποιος πωλητής όταν κοιτούσα το Focus. Μού είπε: "Εγώ είτε μετρητοίς το πάρεις είτε με δόσεις τα λεφτά μου θα τα πάρω αμέσως. Είτε από σένα είτε από την τράπεζα. Αν το πάρεις με δόσεις η τράπεζα θα μου δώσει και bonus στο τέλος της χρονιάς για τον τζίρο που τής κάνω. Αν μού το πληρώσεις μετρητοίς εγώ βγαίνω χαμένος από αυτή την άποψη. Αρα γιατί να σού κάνω έκπτωση;"
Τόσο ωμά δηλαδή!

Ο έμπορος αυτοκινήτων λαμβάνει από την συνεργαζόμενη τράπεζα τα παρακάτω:
1)Όλο το ποσό από τα "έξοδα φακέλου".
2)Bonus επί των πωλήσεων δανείων και
3)Ποσοστό επί του επιτοκίου του δανείου που πουλάει,ιδιαίτερα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
Πας ν´αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με δόσεις.Αν ρωτήσεις ποιο είναι το επιτόκιο του δανείου και ο έμπορος σου πει αριθμό μεγαλύτερο του 6-7%,το υπόλοιπο θα πάει στην τσέπη του.
Γιατί να δεχθεί τα μετρητά λοιπόν;

Τα μετρητά είναι υποχρεωμένος να τα δεχθεί, όπως και είναι υποχρεωμένος να ανακοινώνει τιμή μετρητοίς. Φαντάζομαι εννοείς πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνει έκπτωση στο μετρητοίς.

Ναι, ακριβώς έτσι είναι τα μετρητά τα δέχεται θέλει δεν θέλει.
Απλώς δεν σού κάνει καμμία έκπτωση προκειμένου να σε δελεάσει να το πάρεις μετρητοίς. Τουναντίον μάλιστα προσπαθεί να σε αποτρέψει κιόλας...

Πάντως ένα από τα καλύτερα μαθήματα που μπορούν να διδάξουν οι γονείς στα παιδιά τους (όπως με δίδαξαν και οι δικοί μου) είναι να αγοράζουν μετρητοίς. Φυσικά σε ορθολογικά πλαίσια, μία πιστωτική κάρτα ή ένα δάνειο, ειδικώς όταν έχουμε υπολογίσει προσεκτικά και με μεγάλα περιθώρια τις δυνάμεις μας, είναι ενίοτε πολύ χρήσιμα εργαλεία.

Εγώ μόνο αν έχω λεφτά να αγοράσω κάτι μετρητοίς το αγοράζω. Αν όχι άστο για αργότερα.
Μόνο για σπίτι θα έπαιρνα δάνειο (ή για οικόπεδο) διότι το σπίτι είναι επένδυση εδώ στην Ελλάδα. Οτιδήποτε άλλο, έπιπλα, αυτοκίνητα, στερεοφωνικά, κλπ. που χάνει την αξία του μόνο μετρητοίς. Και φυσικά δεν συζητάμε για διακοποδάνειο, εορτοδάνειο και άλλα τέτοια... Αυτά είναι εγκλήματα!

φίλε jopar δεν θα ήθελα να ανοίξω διαμάχη μαζί σου γιατί απλά έχουμε διαφορετικές απόψεις σε όλα οπότε είναι ανούσιο !!!

Μια ερώτηση έχω να σου κάνω και απλά αναρωτήσου δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έρχονται συνέχεια ξένοι και αγοράζουν ελληνικές τράπεζες ? Μήπως τους βολεύει το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος για να κάνουν γερές κονόμες ?

Και κάτι ακόμα........μην νομίζεις πως επειδή σκέφτεσαι εσύ κάτι είναι σωστό και ότι κάποιοι άλλοι είναι λάθος. Συμβουλή στο δίνω...........θα εκπλαγείς αν σκεφτείς πως ο κάθε άνθρωπος ζει στον δικό του κόσμο με τις δικές του αρχές και IQ και τον δικό του χαρακτήρα.

Οι πωλήσεις εκεί βασίζονται όπως και τo marketing...........στο τα θέλω όλα τώρα.

Επίσης να σου θυμίσω πως υπάρχουν ακόμα και εταιρείες με συμβάσεις εργασίας τις οποίες τις υπογράφουν οι εργαζόμενοι και όταν είναι να φύγουν τους απειλεί η επιχείρηση ότι βάσει όρων δεν μπορούν να φύγουν (παρά με τους όρους) αλλά δεν πάει δικαστικώς γιατί οι όροι είναι καταχρηστικοί, όμως όταν την υπογράφεις σαν εργαζόμενος ο ΟΑΕΔ την δέχεται αυτή την σύμβαση εργασίας !!!! Άντε βγάλε άκρη στην Ελλάδα τώρα !!!!

Το ότι υπογράφεις κάτι δεν σημαίνει ότι θα γίνει κιολας. Αν σε έχουν πιάσει "κότσο" μπορείς και να δικαιωθείς αλλά συνήθως θέλει τρέξιμο και εκεί ποντάρουν αυτοί που τα κάνουν.

Πάντως αν το θεωρείς δίκαιο να σου παίρνουν το σπίτι για 30.000-50.000 ενώ αξίζει τα 4πλάσια και να μη σε αφήνουν να το πουλήσεις για να τους εξοφλήσεις γιατί απλά θέλουν να στο πάρουν, αν αυτό δεν είναι σύστημα και απάτη ε τότε τι είναι ???????????????

καμία διαμάχη αγαπητέ μου...
απλά δεν διαφωνώ σε ότι λες σε αυτό το ποστ, ναι είπα και παραπάνω ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα βγάζουν πολλά, δηλαδή δουλέυουν με περιθώρια κέρδους μεγαλύτερα από του εξωτερικού..γνωστό και κανείς δεν το αμφισβητεί.
όμως για το σπίτι έχεις πολύ λάθος, το είπα πριν αλλά αν δεν το έπιασες να το ξαναπώ τα πράγματα είναι απλά: όταν αρχίσεις την καθυστέρηση 2-3 μηνών σε ένα δάνειο και βλέπεις ότι δεν θα μπορείς να πληρώσεις και τους επόμενους 2 - 3 μήνες, ΤΡΕΧΕΙΣ να το πουλήσεις μ´νος σου, πριν το σκοτώσουν στον πληστειριασμό. Χωρίς να δείξεις το πρόβλημά σου, συμφωνείς μια λογική τιμή με τον αγοραστή λέγοντάς του ότι το αγόρασες με δάνειο και μέρος του ποσού που θα σου δώσει θα κλείσει το παλιό σου δάνειο ...όλα αυτά γίνονται πανεύκολα και είναι καθημερινότητα στην τράπεζα, χωρίς να ζημιώνεται κανείς. Τώρα ποιος σου είπε ότι δεν σε αφήνουν να το πουλήσεις παραμύθα ήταν και σε παρέσυρε...ίσα ίσα να το ξαναπώ οι τράπεζες δεν είναι κτηματομεσίτες, το χρήμα εμπορεύονται και ο βασικός του σκοπός είναι κύρια να πληρωθεί σωστά ένα δάνειο αλλά εν τέλει σε worst case scenario να εισπράξουν το υπολοιπόμενο χρεωστικό υπόλοιπο έστω και με πώληση του ακινήτου...
οι πονηροί λοιπόν στην περίπτωση που χψάνονται ακίνητα είναι τύποι συμβουλάτορες του εν μέση προβλημάτων πελάτη, δεν ξέρω αν πρέπει να ονομάσω τα επαγγέλματα, όλοι καταλαβαίνεται ποιον έχει ως συμβουλατορα ο μέσος άνθρωπος, τους βλέπω να τους φέρνουν απο το χεράκι στην τράπεζα - εμείς τους λέμε μεταξύ μας λαμόγια...
αυτοί είναι και οι κερδισμένοι σε τέτοιες περιπτώσεις! πουλάνε κι αυτοί φύκια ότι θα σώσουν μια κα´τα´σταση που δεν σώζεται, και το θύμα που θα χάσει το σπίτι και θα τους δώσει και αμοιβή, θα βρίζει την κακιά τράπεζα και θα τους λεέι κι ευχαριστώ...

σε όλα τα επόμενα post ότι λέγεται με βρίσκει σύμφωνο...
λοιπόν είδα την πιστωτική μου από περιέργεια και έχω δώσει 6 ευρω τόκους από το 1998 που την έχω...απλά εξοφλώντας το σύνολο του λογαριασμού εμπρόθεσμα...
γιατί την έχω;
να σας πω: έιναι και cashcard, δεν έχει συμδρομή, αν χρειαστώ μετρητά ως δανεισμό για κάποια μεγάλη ανάγκη όπως ένα νοσοκομείο ξέρω ότι τα έχω διαθέσιμα χωρίς να τρέχω με το εκκαθαριστικό για έγκριση δανείου και να περιμένω, και το κυριότερο: επειδή οι κίνδυνοι κλοπών είναι πολλοί ειδικά σε διακοπές, δεν κουβαλάω ποτέ ρευστό , πληρώνω όπου μπορώ με πιστωτική και όπου δεν παίρνουν βγάζω τότε μετρητά...ΑΤΜ βρίσκεις σχεδόν παντού.
όσο για το βενζινάδικο και το supermarket, ναι πληρώνω λογαριασμούς των 50 ευρώ με την καρτούλα και ξέρετε κάτι; εκμεταλεύομαι και κάτι προγράμματα πόντους μπόνους επιστροφών κλτ. και κερδίζω και λίγα ευρώ το μήνα που μετρητοίς θα ήταν χαμένα, στο τέλος του 2008 θα πάρω έναν εκτυπωτή τζάμπα! αυτά ως παράδειγμα οικονομίας προγραμματισμού και συνέπειας.
σορρυ που αυτοπαινεύομαι, ανώνυμοι είμαστε εδώ μέσα αλλά το λέω για να σας δείξω ότι κακώς κάποιοι δαιμονοποιείτε σύγχρονα χρήσιμα πράγματα...στην εποχή μας κάτι τέτοιες προκαταλήψεις δεν ταιριάζουν σε σκεπτόμενους ανθρώπους όπως τα μέλη μας...
ο σωστός τίτλος λοιπόν θα ήταν "τελικά οι τράπεζες κερδίζουν πολλά από την αλόγιστη χρήση των καρτών , εσείς προσέχετε;"

συμφωνώ jopar στο τελευταίο σου post αλλά διαφωνώ στο προηγούμενο στο θέμα του σπιτιού. όταν σου έχει βάλει η τράπεζα το σπίτι υποθήκη για να πάρεις το δάνειο δεν νομίζω να μπορείς να το πουλήσεις έτσι εύκολα. πρέπει να εξοφληθεί το δάνειο για να το πουλήσεις και δεν βρίσκουν όλοι εύκολα αγοραστές να τους κάνουν αυτή την εξυπηρέτηση (μόλις καταλάβει ο άλλος οτι χρωστάς αρχίζουν τα παζάρια στην τιμή του σπιτιού).

σου ξαναλέω ότι ναι μπορείς να το πουλήσεις έτσι εύκολα, αυτό θέλει και η τράπεζα συνήθως...άσε που πολλές φορές ο αγοραστής παίρνει κι αυτός δάνειο από την ίδια τράπεζα, η οποία δίνει εντολή άρσης της παλιάς προσημείωσης και εγγραφή της νέας (κατά του αγοραστή) στον ίδιο δικηγόρο, εξασφαλίζοντας έτσι και όλα τα συμβαλλόμενα μέρη ότι όλα θα γίνουν σωστά.
σε παρακαλώ για πράγματα που σου λέμε εμείς που τα συναντάμε καθημερινά μην είσαι τόσο αμφισβητίας...και αυτό όχι για να σου αλλάξω τις δικές σου διαμορφωμένες πεποιθήσεις, αλλά για να μην παρασύρουμε ανθώρπους που μας διαβάζουν...
ο αγοραστής δεν κάνει καμία εξυπηρέτηση, αγοράζει κάτι σε λογική τιμή και όχι ακριβή, ο δε πωλητής πουλά ένα σπίτι ελάχιστα φθηνότερα από ότι αν είχε την πολυτέλεια να περιμένει 2 χρόνια (στατιστικός μέσος όρος αναμονής πώλησης σε διαμορφωμένες κτηματαγορές)

Αν υπήρχε δυσκολία Άγγελε στο να πουληθούν τα προσημειωμένα σπίτια,δεν θα μπορούσε να πουληθεί το 90% των ακινήτων,νέων και παλαιών,αφού και οι περισσότεροι από τους κατασκευαστές,προσημειωμένα ακίνητα πουλάνε.