τελικά pc ή media player?

Ένα netbook φτάνει και περισσεύει, για οτιδήποτε έχει να κάνει με αναπαραγωγή δικάναλου ήχου, εκτός αν σκοπεύεις να τρέχεις και βαριά resampling DSPs, τα οποία ζητάνε αρκετή CPU.

Για να παίξεις αρχεία 24/96 ή 192 από οπτική πρέπει η κάρτα ήχου του laptop να υποστηρίζει 24bit? Aπ'ότι ξέρω αυτό δεν είναι απαραίτητο από την USB αλλά δεν ξέρω για SPDF.

Για να παίξεις αρχεία 24/96 ή 192 από οπτική πρέπει η κάρτα ήχου του laptop να υποστηρίζει 24bit? Aπ'ότι ξέρω αυτό δεν είναι απαραίτητο από την USB αλλά δεν ξέρω για SPDF.

από όσο θυμάμαι 24άρια τα έπαιξε η 20άρα μου με οπτική.
Αλλά θα τσεκάρω και απόψε και θα σας πω.

λοιπον επειδη βλεπω οτι πολυ κοσμος δεν ξερη αν το pc του βγαζη bit perfect η οχι.

κατεβαστε ενα απο τα dts wav της παρακατω σελιδας.

http://www.kellyindustries.com/sounds.html

ριξτε την εξοδο coaxial η optical σε εναν ενισχυτη av.

παιξτε το αρχειο με το foobar.

bit perfect ειναι μονο αν αναψη η ενδειξη dts.

σημειωση:

ολα τα dsp στο foobar πρεπη να ειναι εκτος και η ενταση στο full αλλιως δεν αναβη.

επισης πρεπη να παιζεται με asio η kernel streaming στα xp η wasapi στα vista.

αντε να δουμε ποσοι εχουν και ποσοι νομιζουν οτι εχουν bit perfect εξοδο.

Σας είπα ότι εγώ έχω το behringer το οποίο δείχνει τι του στέλνεις .
Λοιπόν με το raidsonic ότι είναι το αρχείο αυτό βλέπει και το behringer. Δεν κάνει δηλαδή απσαμπλιν αλλά βγάζει ότι διαβάζει από το wav . αυτό το έχουν δει κάποιοι με κάποιο πρόγραμμα που βλέπει ακολουθίες και έχουν διαπιστώσει ότι είναι bitperfect.
To pc για να κάνει το ίδιο πράγμα θέλει όλα αυτά που έχουμε πει και παραπάνω.
Το θέμα είναι ότι έτσι βγάζει bitperfec στην usb .
Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ανάλογα με το chipset της κάρτας ήχου αυτό το usb μετατρέπεται σε spdif το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό σήμα δηλαδή υπάρχουν chip σαν το tenor που σέβονται τον ήχο και chip που τρώνε απλά δεδομένα και φέρνουν τα 24 bit στα μέτρα τους.
Ακόμη το pc κάνει και απσαμπλιν το οποίο γίνεται εκμεταλλευόμενο την υπολογιστική ισχύ του και κάποιο πρόγραμμα άρα ο κάθε άσχετος προγραμματιστής γράφει ένα προγραμματακι και εμείς τρέχουμε. Τα mp απλά εκμεταλλεύονται κάποιες έτοιμες ρουτίνες των λινουξ οι οποίες βλέπουν τα αρχεία ήχου σαν αρχεία δεδομένων.

Με τον ίδιο σκληρό και την ίδια κάρτα ήχου το pc και το mp παίζουν ακριβώς το ίδιο.

τί εννοείς?
πως μπορεί να έχουν ίδια κάρτα ήχου?

το μπερινγκερ το έχω και εγώ
και με το φουμπαρ και έξοδο usb και μετά με τένορ έδειχνε ότι τουλάχιστον κλείδωνε καλά στα 96 ή 44
όμως πως είσαι σιγουρος ότι αυτό που βγαίνει είναι μπιτ περφεκτ?
μπορεί κάτι να παίζεται κάτι να αποσυντίθεται και να ξανασυντίθεται και να βγαίνει πάλι 96 με ύποπτες διαδικασίες

το μπερινγκερ το έχω και εγώ
και με το φουμπαρ και έξοδο usb και μετά με τένορ έδειχνε ότι τουλάχιστον κλείδωνε καλά στα 96 ή 44
όμως πως είσαι σιγουρος ότι αυτό που βγαίνει είναι μπιτ περφεκτ?
μπορεί κάτι να παίζεται κάτι να αποσυντίθεται και να ξανασυντίθεται και να βγαίνει πάλι 96 με ύποπτες διαδικασίες

αυτο ακριβως εννοω δεν εισαι σιγουρος ενω με τον τροπο που προτεινω

ακομα και την ενταση να χαμηλωσης αμεσως ξεκλειδωνη το dts.

δοκιμασε και θα δεις.

λοιπόν να σας πω κάτι ενδιαφέρον...

μετά από αρκετό καιρό άκουσα χωρίς usb.
Ακουσα με την οπτική από την εσωτερική καρτα του laptop.
Απ ευθείας στο benchmark.
Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν συγκλονιστικό...
Η ακουστική μου μνήμη μου είπε ότι ήταν καλύτερο από το μέσω usb στο βουβάλι...
Δυστυχώς η οπτική γιά το βουβάλι δεν ήρθε ακομα γιά να κάνω άμεση σύγκριση....

Ρε σεις, μήπως τζάμπα παιδευόμαστε με τα χαζο usb?
Μήπως να ψάξω να βρώ μιά xpresscard σε spdif?

Γιά δώστε μια ιδέα.
Δεν θέλω πισιά desktop με pci και τέτοια...

Η κάρτα που δοκίμαζα εγώ ήταν μια πολύ βελτιωμένη emu 0404 η οποία παίρνει και usb24-192 αλλά και spdif. Είχα κουμπώσει λοιπόν τον υπολογιστή σε usb και το md στην spdif.
Με το md τα πράγματα είναι τρομερά απλά. Είναι bitperfect….------
Με τα pc τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι αφού δεν είσαι ποτέ σίγουρος γιατί μπορεί να κωλύσεις ένα ιο ή να βάλεις πάνω κανένα ακόμα προγραμματακι και όλα να χαλάσουν. Άσε με τα καινούρια τα κωλολαπτοπ με τις onboard κάρτες οθόνης ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι αυτό που παίζει τώρα είναι αυτό που έπαιζε πριν από 1 μήνα και μην μου πείτε ότι υπάρχει έστω και ένας εδώ μέσα που το pc του να τρέχει το ίδιο τώρα σε σχέση με πριν ένα χρόνο που του είχε κάνει format.. κάθε σύνδεση που κάνεις στο internet κάθε καινούργιο αθώο προγραμματακι που θα βάλεις πάνω είναι υπεύθυνο για την μετατροπή του πύραυλου σε σκαθάρι.
Εγώ δεν μπορώ να το παλεύω αυτό το πράγμα και έτσι είμαι σταθερά υπέρ του mp το οποίο επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά είναι bitperfect , πράγμα που είναι υπό συνθήκες και στην καλύτερη περίπτωση ένα pc.

Ούτε με το volume του ενός αλλά ούτε με του άλλου δουλεύω. Αυτό το κάνω με κανονικό rele volume μετά τον προ.

Για εμάς που παίζουμε είτε κατευθείαν DAC->Τελικό είτε με προενισχυτές με ταπεινά blue alps το volume control του Foobar έχει αποδειχθεί καλύτερο.

Μένει να το συγκρίνουμε με το integrated volume control του 32bitου Sabre - οι πρώτες (πρόχειρες) δοκιμές είναι πάλι υπερ του volume του Foobar.

επανέρχομαι μετά από άλλη μιά ώρα ακρόαση....

Θέλω μιά κάρτα με spdif... (γιά την ώρα)

Η κάρτα που δοκίμαζα εγώ ήταν μια πολύ βελτιωμένη emu 0404 η οποία παίρνει και usb24-192 αλλά και spdif. Είχα κουμπώσει λοιπόν τον υπολογιστή σε usb και το md στην spdif.
Με το md τα πράγματα είναι τρομερά απλά. Είναι bitperfect….------
Με τα pc τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι αφού δεν είσαι ποτέ σίγουρος γιατί μπορεί να κωλύσεις ένα ιο ή να βάλεις πάνω κανένα ακόμα προγραμματακι και όλα να χαλάσουν. Άσε με τα καινούρια τα κωλολαπτοπ με τις onboard κάρτες οθόνης ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι αυτό που παίζει τώρα είναι αυτό που έπαιζε πριν από 1 μήνα και μην μου πείτε ότι υπάρχει έστω και ένας εδώ μέσα που το pc του να τρέχει το ίδιο τώρα σε σχέση με πριν ένα χρόνο που του είχε κάνει format.. κάθε σύνδεση που κάνεις στο internet κάθε καινούργιο αθώο προγραμματακι που θα βάλεις πάνω είναι υπεύθυνο για την μετατροπή του πύραυλου σε σκαθάρι.
Εγώ δεν μπορώ να το παλεύω αυτό το πράγμα και έτσι είμαι σταθερά υπέρ του mp το οποίο επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά είναι bitperfect , πράγμα που είναι υπό συνθήκες και στην καλύτερη περίπτωση ένα pc.

δεν ξερω αν εφταιγε η οπτικη αλλα το egreat εχασε με ανεση απο το pc μου.

επισης ολα αυτα που αναφερης δεν μπορω να καταλαβω που σε πειραζουν.

ειτε σερνεται το Pc ειτε πηγαινη σφαιρα ειναι ενα και το αυτο.

το θεμα ειναι να σεταρης σωστα τον foobar και τερμα.

ειδικα με τα Vista ειναι πανευκολο αφου με το wasapi μολις βαλης το foobar

να παιζη αποκοπτονται τα παντα.

τιποτα δεν επηρεαζη τον ηχο.

επανέρχομαι μετά από άλλη μιά ώρα ακρόαση....

Θέλω μιά κάρτα με spdif... (γιά την ώρα)

δημητρη η maudio που εχω παιζη φοβερα απο spdif αλλα και η julia πρεπη να

ειναι ακομα καλυτερη.

επισης περιμενε αναφορα για το musiland Που δοκιμαζουμε αυτες τις μερες.

οι πρωτες εντυπωσεις ειναι καλες και παιζη μεχρι 24/192 απο usb.

μαλλον ειναι το μοναδικο.