Τελικά ποιος είναι ο καλύτερος HD δέκτης;

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Ακόμα δεν αγόρασα δέκτη, και είμαι λιγάκι μπερδεμένος :blush:

Γενικά, υπάρχει μια γενική προδιάθεση προς τους dreambox. Χειροπιαστός είναι ο DM 800. Δεν ξέρω τα πλεονεκτήματά του έναντι των υπολοίπων που τον κάνουν δημοφιλή, αλλά βλέπω ότι υπάρχουν εναλλακτικά "images" που του προσθέτουν δυνατότητες ή διορθώνουν προβλήματα που έχει το αυθεντικό λογισμικό. Όμως θέλει διαφορετικό δίσκο (για λαπτοπ), υπάρχουν αναφορές ότι ζεσταίνεται, και αρκετοί χρησιμοποιούν εξωτερικό δίσκο τελικά. Όμως συχνά βλέπω αναφορές για όχι καλή ποιότητα εικόνας, μη-ευαίσθητο δέκτη και δεν έχει και HDMI.
O 8000 (αν βγει ποτέ) δεν έχω καταλάβει τι παραπάνω θα έχει. Πάντως HDMI όχι (που σήμερα είναι απαράδεκτο).

Από την άλλη βλέπω τον kathrein 910. Συχνά αναφέρεται ότι έχει καλύτερη εικόνα, και έχει και HDMI. Και βλέπω κυκλοφορούν και κάποια images. Γενικά, κλείνω προς kathrein λόγω εικόνας/HDMI. Τι λέτε;

Γενικά, τι παραπάνω έχουν οι DM που δεν έχει ο kathrein; Που υστερεί και δεν έχει την ίδια "φήμη";

Ο κύριος λόγος που βλέπω είναι η τεράστια κοινότητα που συνοδεύει τους Dreambox, μέσω της οποίας είναι σίγουρο ότι με την εμφάνιση ενός μηχανήματος θα παίξουν άμεσα όλα τα αμαρτωλά plugins (cccam, gbox, κτλ) και γενικά ότι η υποστήριξη θα είναι γρήγορη και εύκολη.
Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι πολύ πιθανό με την εξάπλωση του Kathrein να υπάρξει επίσης μία σχετικά μεγάλη ομάδα από groups και χρήστες οι οποίοι θα υποστηρίζουν πολύ ενεργά το κουτί - από τα λίγα που έχω δει πιθανότατα υπάρχουν ήδη.

Just my 2c - υπάρχουν εδώ φίλοι που ήδη έχουν τον Kathrein και είναι και πολύ πιό σχετικοί στο θέμα από μένα...

Καλύτερος σε τι ακριβώς;
Ποιό ειναι το καλύτερο αυτοκίνητο για σένα; Για μένα πάντως δεν είναι... η Φερράρι γιατι δεν χωράει την οικογένειά μου, βρισκει σε όλες τις λακούβες του δρόμου, καίει τα...κέρατά της και αν χρειαστει σερβις πρεπει να την κατεβάσω στην Αθήνα!

Καλύτερος όσον αφορά την ισορροπία θετικών/αρνητικών χαρακτηριστικών. Βασικά, ποιος είναι ο δέκτης με τα λιγότερα μειονεκτήματα;
Εμένα π.χ. η έλλειψη HDMI, diseqc 1.1 (είναι αλήθεια;), o δίσκος λάπτοπ, η υψηλή θερμοκρασία, η όχι άριστη ποιότητα εικόνας και ο "αναίσθητος" δέκτης με προβληματίζουν ιδιαίτερα στον DM800.
Από την άλλη, ο 910 είναι 100 ευρώ φθηνότερος (δεν είναι τόσο σημαντικό για εμένα), αλλά αρκετοί λένε ότι παίζει καλύτερα, έχει HDMI, κλπ...
Κάποιος που να έχει δει και τους 2;

file me 56 euro pira apo eshop disko kebala ston 800.
thermokrasia einai zesti alla antexei to mixanima,ego toubala ena cooler k einai ola ok!anestitos den einai!!isa isa einai poli kalyteros apo kati allous dektes pouxo dei,o dektis mporei na xrisimopoihthei k san sat finder,etsi exo nrei doriforous tou positioner!eikona den mporo na krino giati den exo dei pollous dektes,emena pantos me ikanopoiei i eikona k exo k enan humax 2100 hd!!
i gnomi mou einai na pareis ton 800 gia ta polla kaloudia pou sou prosferei k tin ametriti ipostirixi ton fan!!ta meionektimata einai ptesmata!
simfono k me ton filo voreio pou edose paradeigma me tin ferari...
filika dalas

Το είχα διαβάσει και στα Δορ.Νέα στα χαρακτηριστικά του dreambox 800 ότι δεν υποστηρίζει 1.1 αλλά το πέρασα για λάθος .
Eίναι γεγονός ?

Δεν υπάρχει τέλειος δέκτης αν εισαι απαιτητικός. Οι dreambox, kathrein, abcom κλπ καλύπτουν όσο μπορούν το σκέλος του "παιχνιδιού" και της "παράνομης θέασης υπο προυποθέσεις" αλλά σε θέματα ποιότητας εικόνας, ευκολιών, ευαισθησίας, λήψεων, κλπ υπάρχουν άλλοι, σαφώς καλύτεροι (τουλάχιστον απο τον 800).
Εγω προς το παρόν έχω παρει τον DM 800 ...για να καλύψω το πρώτο σκέλος και περιμένω λίγο ακόμη και για αγορά β δέκτη για να καλύψω τα υπόλοιπα!
Να διευκρινήσω οτι ο 800αρης έχει καλή ευαισθησία στα dvb-s κανάλια αλλά όχι καλή στα dvb-s2. Επίσης δεν δίνει δυνατότητα φορτώματος καναλιών με pids (στην μπάντα C έχω πολλά κανάλια που βλέπω με τον 500αρη και δεν μπορω να φορτώσω με τον 800αρη) και (το πιο χαζό απο όλα)...δεν δίνει δυνατότητα διαγραφών καναλιών απο τον δέκτη...παρα μόνο με channel editor μέσω υπολογιστή! Αν τα έκανε αυτά κάποιος άλλος δέκτης που δεν είχε τα "ψυχικά χαρίσματα" των dreambox ...θα τον είχα πετάξει απ ευθείας και ούτε θα ήθελα να τον ξαναδώ! Το diseqc 1.1 δεν με απασχόλησε, αφού έχω κινητό πιάτο που κινείται απο άλλο δέκτη.
Για τον Kathrein σε ενημερώνω ότι δεν υποστηρίζει ακόμη diseqc 1.2 (το προσπαθούνε αλλά ακόμη δεν δουλευει σωστά όπως ακούω)
Χοντρικά λοιπόν ο σωστός χρήστης χρειάζεται μία Φερράρι για να κάνει το κέφι του, αλλά χρειάζεται και ένα υπάκουο οικογενειακό αυτοκίνητο για τις απλές μετακινήσεις του!

Ένας φίλος που το μόνο που θέλει είναι έναν ΣΤΑΘΕΡΟ HD δέκτη με δυνατότητα εγγραφής τι πρέπει να πάρει; Η σταθερότητα σε αυτή τη περίπτωση είναι το Α και το Ω μια και αν αρχίσει να κάνει αυτά που κάνει το dreambox του, θα τον πετάξει απο το παράθυρο!

Σιγουρα ο DM800 δεν ειναι ενας plug n' play δεκτης ουτε θα δωσει την καλυτερη εικονα αλλα αν θες να ασχοληθεις ειναι ο καλυτερος τροπος και καπου διαβασα και το πραγματοποιω οτι την καλυτερη εικονα την περνεις με scart και ypbpr με 5 rca 2για ηχο και 3 για εικονα!!!!!

Ένας φίλος που το μόνο που θέλει είναι έναν ΣΤΑΘΕΡΟ HD δέκτη με δυνατότητα εγγραφής τι πρέπει να πάρει; Η σταθερότητα σε αυτή τη περίπτωση είναι το Α και το Ω μια και αν αρχίσει να κάνει αυτά που κάνει το dreambox του, θα τον πετάξει απο το παράθυρο!

Και τι θα του προτείνεις να αγοράσει; Με νοιάζει και μένα :blush:

Γιατί με τον DM αισθάνομαι ότι αγοράζω ένα "ένα υπάκουο οικογενειακό αυτοκίνητο" σε τιμή Φερράρι, που είπε και ο Voreios...
Πανάκριβος για το (ελλιπές) υλικό που περιλαμβάνει...

Παιδιά ο καλός δέκτης πρέπει κατά τη γνώμη μου ευαίσθητο tuner γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό για εδώ στην Ελλάδα, να συνεργάζεται σωστά με τα πιάτα στην ταράτσα δηλαδή να έχει ντάισεκ 1.1 και να λειτουργεί σωστά με κινητό και το τρίτο είναι να ανοίγει όσο το δυνατόν περισσότερα κωδικοποιημένα κανάλια του εξωτερικού. Γιατί αν η οθόνη είναι μαύρη όλα τα άλλα δεν έχουν καμιά σημασία και ιδίως όταν μιλάμε για υψηλή ευκρίνεια που ουσιαστικά τίποτα δεν υπάρχει ελεύθερο και όπου υπάρχει δυνατότητα συνδρομής απαιτείται και ο ιδιοκτησιακός δέκτης του μπουκέτου

Απάντηση: Re: Τελικά ποιος είναι ο καλύτερος HD δέκτης;

Το είχα διαβάσει και στα Δορ.Νέα στα χαρακτηριστικά του dreambox 800 ότι δεν υποστηρίζει 1.1 αλλά το πέρασα για λάθος .
Eίναι γεγονός ?
Οχι, δεν είναι. Υποστηρίζει diseqc 1.1 και μάλιστα καλύτερα απο τον 7020. (έχω και τους δύο)
Στην περίπτωση μου κοντρολάρει άριστα 11 lnb και παίρνει σήμα από τo lnb out του Dreambox 7020.

Απάντηση: Re: Τελικά ποιος είναι ο καλύτερος HD δέκτης;

Σιγουρα ο DM800 δεν ειναι ενας plug n' play δεκτης ουτε θα δωσει την καλυτερη εικονα αλλα αν θες να ασχοληθεις ειναι ο καλυτερος τροπος και καπου διαβασα και το πραγματοποιω οτι την καλυτερη εικονα την περνεις με scart και ypbpr με 5 rca 2για ηχο και 3 για εικονα!!!!!
Ούτε αυτό ισχύει. Η εικόνα της component είναι εφάμιλλη της DVI. Δοκιμασμένα και τα δύο.

Να διευκρινίσω κάτι ακόμα στον τομέα της εικόνας. Οταν αναφέρομαι σε θέμα ποιότητας δεν εννοώ ότι η εικόνα που βλέπω είναι μέτρια γενικά. Αναφέρομαι στα SD κανάλια όπου η μειωμένη ευκρίνεια είναι εμφανής και αυτό γίνεται αντιληπτό σε άμεση σύγκριση με άλλον δέκτη. Στην περίπτωση μου με τον 7020.
Στα HD κανάλια είναι πολύ καλός.

Alex βρηκα που το χα διαβαση στα Δορυφωρικα Νεα το τευχος του Σεπτεμβρη το τωρινο σελιδα 58!!!!!!!!!!!!!!!!!

nik, τι να πω. Σε μένα συνεργάζεται απροβλημάτιστα και δεν είμαι ο μόνος. Δεν γνωρίζω κάποιον Dreambox να μην υποστηρίζει Diseqc 1.1

Παιδια το χω πη πολλες φορες και ολοι συμφωνουν
οτι ο dm800 ειναι ενας dm500 με HD και θα εχει στο μελλον την ιδια υποστηρηξη
ειναι πολλη πιο designatos απο αλλους dreambox και στο μελλον θα εχει πιστευω και αλλες πιο κρυφες χαρες!!!!!!:violent-smiley-008::violent-smiley-008:
Για αυτο και τοσο ακριβος {και νομιζω οτι εχει και ευαίσθητο tuner!!!!}

Στους hd δεκτες γιατι γράφει στα χαρακτιριστικά τους 576i & 576p, 720p & 1080i supported
δηλαδή δεν υποστηρίζουν 1920 δηλαδη full hd??
Ή είναι κάτι άλλο αυτό?