Τελικά τι έχω πραγματικά ανάγκη σε μια τηλεόραση

paoki

Established Member
16 June 2007
129
Αθήνα
Ετοιμάζομαι κ εγώ σε λίγο καιρό και μάλλον προς τις γιορτές (και φυσικά μετά την έκθεση) να αγοράσω μια λεπτούλα τηλεόραση και να αποχωριστώ την παλιά μου καλή CRT (Philips 9616) που με συντρόφεψε ακατάπαυστα για τα προηγούμενα 6,5 χρόνια.

Η προτίμησή μου στις LCD είναι δεδομένη αν και αν μπορεί να με πείσει κανείς για πλάσμα, δεν είναι και πανάκεια. Η από στασή μου είναι γύρω στα 3-3,5 μέτρα κυρίως (γιατι το σαλόνι είναι σε σχήμα Π) και η διάσταση μάλλον είναι δεδομένη (47). Έχω και έναν έρωτα με την Philips (λόγω πρώτερου έντιμου και όμορφου βίου) και σαν "δεδομένο" σκέφτομαι την 47αρα PF9732 (χωρίς πάλι και αυτό να είναι πανάκεια). Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα τα οποία ανεξαρτήτως εταιρείας μοντέλου και τεχνολογίας που θα ήθελα να διευκρινήσουμε (εγώ δεν είμαι καλός γνώστης). Η παραπάνω αναφερθείσα Philips λοιπόν δεν "φαινεται" να υποστηρίζει 24p και Deep Color (αν και απ'ότι γνωρίζω είναι συνηφασμένα με το HDMI 1.3 το οποίο λέγεται ότι έχει - μπορεί να κάνω και λάθος μη βαράτε). Τελικά τι έχω να κερδίσω απο αυτά και πόσο "ορατό" είναι αυτό το αποτέλεσμα (Για μένα πχ αν είναι σημαντικό θα το εκμεταλευτώ λόγω PS3). Ρωτώ πρωτίστως αυτούς που έχουν ΔΕΙ την διαφορά. Προκειται λοιπόν για κάτι σημαντικό ή μαρκετινίστικο κόλπο. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για την Full HD ανάλυση, αν και τελικά ως γνήσιος υπερκαταναλωτικός νεοέλληνας μάλλον θα το προτιμήσω. Το Ambilight είναι κάτι το εντυπωσιακό (το είδα στην 42αρα ενός φίλου) και πραγματικά όταν το δείς το θέλεις, αλλά πόσο θα μας έλειπε αν δεν υπήρχε? Και τελικά πόσο αξίζει να επενδύσει κάποιος σε μια τεχνολογία η οποία απότι φαίνεται θα αντικατασταθεί σε λίγα (λίγα ή πολύ λίγα, ίσως και να μην έχει σημασία) και να ξοδέψει κάποια χρήματα που ίσως χρειαστεί να τα ξαναξοδέψει σε λίγα χρόνια απο τώρα. Αναφέρομαι κυρίως στις OLED τηλεοράσεις.

Ετοιμάζομαι κ εγώ σε λίγο καιρό και μάλλον προς τις γιορτές (και φυσικά μετά την έκθεση) να αγοράσω μια λεπτούλα τηλεόραση και να αποχωριστώ την παλιά μου καλή CRT (Philips 9616) που με συντρόφεψε ακατάπαυστα για τα προηγούμενα 6,5 χρόνια.

Η προτίμησή μου στις LCD είναι δεδομένη αν και αν μπορεί να με πείσει κανείς για πλάσμα, δεν είναι και πανάκεια. Η από στασή μου είναι γύρω στα 3-3,5 μέτρα κυρίως (γιατι το σαλόνι είναι σε σχήμα Π) και η διάσταση μάλλον είναι δεδομένη (47). Έχω και έναν έρωτα με την Philips (λόγω πρώτερου έντιμου και όμορφου βίου) και σαν "δεδομένο" σκέφτομαι την 47αρα PF9732 (χωρίς πάλι και αυτό να είναι πανάκεια). Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα τα οποία ανεξαρτήτως εταιρείας μοντέλου και τεχνολογίας που θα ήθελα να διευκρινήσουμε (εγώ δεν είμαι καλός γνώστης). Η παραπάνω αναφερθείσα Philips λοιπόν δεν "φαινεται" να υποστηρίζει 24p και Deep Color (αν και απ'ότι γνωρίζω είναι συνηφασμένα με το HDMI 1.3 το οποίο λέγεται ότι έχει - μπορεί να κάνω και λάθος μη βαράτε). Τελικά τι έχω να κερδίσω απο αυτά και πόσο "ορατό" είναι αυτό το αποτέλεσμα (Για μένα πχ αν είναι σημαντικό θα το εκμεταλευτώ λόγω PS3). Ρωτώ πρωτίστως αυτούς που έχουν ΔΕΙ την διαφορά. Προκειται λοιπόν για κάτι σημαντικό ή μαρκετινίστικο κόλπο. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για την Full HD ανάλυση, αν και τελικά ως γνήσιος υπερκαταναλωτικός νεοέλληνας μάλλον θα το προτιμήσω. Το Ambilight είναι κάτι το εντυπωσιακό (το είδα στην 42αρα ενός φίλου) και πραγματικά όταν το δείς το θέλεις, αλλά πόσο θα μας έλειπε αν δεν υπήρχε? Και τελικά πόσο αξίζει να επενδύσει κάποιος σε μια τεχνολογία η οποία απότι φαίνεται θα αντικατασταθεί σε λίγα (λίγα ή πολύ λίγα, ίσως και να μην έχει σημασία) και να ξοδέψει κάποια χρήματα που ίσως χρειαστεί να τα ξαναξοδέψει σε λίγα χρόνια απο τώρα. Αναφέρομαι κυρίως στις OLED τηλεοράσεις.

αλλη λυση ειναι η 46d3000 απο ΓΕΡΜΑΝΙΑ στα 1570 περιπου

Last edited:
αλλη λυση ειναι η 46d3000
Φίλε Akren αν πάω σε Sony μάλλον θα κοιτάξω την 46Χ3500. Το θέμα μου πάντως αυτή τι στιγμή είναι περισσότερο το αν αξίζουν τον κόπο αυτά τα χαρακτηριστικά και όχι τόσο το μοντέλο γιατί αυτό διαμορφώνεται μετά την απόφαση του για ποια χαρακτηριστικά εκτιμώ ότι πραγματικά μου ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ (πχ μια θήρα για κάρτες μνήμης αν και εύχρηστο, εμένα δεν θα με κάνει να επιλέξω τηλεόραση μιας και θα υπάρχει HTPC με περισσότερες θήρες).

Αλεξανδρε, απο οσο εχουμε διαβασει στα χαρακτηριστικα η 9732 υποστηριζει κανονικα 24ρ. Η διαφορα του 24ρ ειναι οτι θα σου προσφερει ομαλοτερη εικονα και θα δειχνει ακριβως οπως τραβηχτηκε η ταινια.
Τωρα οσον αφορα το deep color, δεν νομιζω σε μια τηλεοραση να δεις και τοση διαφορα. Μαρκετιστικα κολπα τα θεωρω αυτα. Μπορει σε εναν προβολεα που θα δειχνει στις 100" να δεις μια μικρη διαφορα στα χρωματα, αλλα σε τηλεοραση...

Έχω την εντύπωση πως η 9732 υποστηρίζει 24fps και έχει HDMI 1.3, όπως και οι Samsung 46F86 και Sony 46X3000/3500. Έχω την εντύπωση πως το deep colour που αναφέρουν οι Sony και Samsung αφορά την ύπαρξη HDMI 1.3 και τίποτα παραπάνω.

Προσπάθησε να τις δεις και τις τρεις και αποφασίζεις.

Ο wikipediaς λέει:
"Deep Color refers to the use of 30-bit, 36-bit, and 48-bit color in displays. This extra bit depth is required to reduce posterization with extended gamuts such as xvYCC, and therefore has been included as an optional part of the HDMI 1.3 standard.[1]". και κάπου αλλού ότι:
"The key addition to the new specification has been the support for 30-, 36-, and 48-bit RGB or "deep" color, a specifcation that extends color depths beyond the capability of the human eye to perceive them. "

Δηλαδή την παλέτα του χρώματος. Λένε λοιπόν οι μάγκες ότι η διαφορά δεν είναι ορατή. Για να δείς βέβαια πως παίζει μια τηλεόραση σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να υπάρχει τηλεόραση συνδεδεμένη με κάποιο μέσω που να παρέχει αυτή τη δυνατότητα (και αν είναι PS3 με το firmware άνω του 1.8) πράγμα δύσκολο. Και τελικά το κέρδος μου είναι πιο ρεαλιστικά χρώματα (αν και απότι λένε δεν θα τα βλέπω :chinscratch:);
24p ομαλώτερη εικόνα λέει ο Πάνος (με το x μονό) και έχει δίκιο γιατί αυτό υπόσχεται, αλλά ο Bond Που είδα στην 42αρα του φίλου μου και ειδικά στην σκηνή με το parkour (καλά τι κάνει ο άνθρωπος) δεν μου προξένησε κάποια ανησυχία σχετικά με το πώς θα ήταν ομαλώτερη η κίνηση. Τελικά το 24p είναι χαρακτηριστικό της πηγής που υποστηρίζει η τηλεόραση ή χαρακτηριστικό της τηλεόρασης που βελτιώνει αυτό που βλέπω. Απ' ότι έχω καταλάβει το πρώτο (άρα πχ δεν θα δώ διαφορά στην μπάλα).

Α! και μια άλλη ερωτησούλα για ποδόσφαιρο πλάσμα ή LCD?

PS Τελικά αυτό το ambilight είναι κόλημα. Ποιά θα διάλεγα αν το είχαν κλειστό και δεν ήξερα ότι υπάρχει?

Το θέμα είναι που θα βρείς υλικό στα 36-bit και στα 48-bit.
Ακόμα βλέπουμε DVD στα 8-bit. :bigcry:

Απάντηση: Re: Τελικά τι έχω πραγματικά ανάγκη σε μια τηλεόραση

Τελικά το 24p είναι χαρακτηριστικό της πηγής που υποστηρίζει η τηλεόραση ή χαρακτηριστικό της τηλεόρασης που βελτιώνει αυτό που βλέπω. Απ' ότι έχω καταλάβει το πρώτο (άρα πχ δεν θα δώ διαφορά στην μπάλα).

Το 24fps είναι χαρακτηριστικό του υλικού που έχει κινηματογραφηθεί σε 24 καρέ/δευτερόλεπτο. Από την πηγή επιλέγεις αν θα το στείλεις σε αυτή την μορφή. Η τηλεόραση θα το παίξει έτσι κι αλλιώς. Απλά αν υποστηρίζει 24fps θα το παίξει ακριβώς με την ταχύτητα που κινηματογραφήθηκε, αν δεν υποστηρίζει υπάρχει είτε μια επιτάχυνση της αναπαραγωγής της τάξης του 5% ή 3:2 pulldown.

Στην μπάλα δεν τίθεται θέμα 24fps, και σε γενικές γραμμές οι plasma χειρίζονται πιο εύκολα την κίνηση. Με την ακινησία έχουν προβλήματα :D

Last edited:
Δες και τις τρείς στο Πλάισιο που έφερε πλέον και τις σόνυ και αποφάσισε!

Re: Απάντηση: Re: Τελικά τι έχω πραγματικά ανάγκη σε μια τηλεόραση

χειρίζονται πιο εύκολα την κίνηση. Με την ακινησία έχουν προβλήματα :D

ειμαστε λιγο νευρικοι τυποι ;)

Έχω καταλάβει τα παρακάτω:
-Ακόμη βέβαια δεν έχω πειστεί για την χρησιμότητα των 2 αυτών χαρακτηριστικών (δεν σημαίνει ότι τα απορίπτω).
-Το Full HD δεν μου προσφέρει απαραίτητα προστιθέμενη αξία, αλλά και στις 2 τεχνολογίες υπάρχουν λύσεις με πιο φτηνές τις LCD.
-Πιο όμορφη στο μάτι απεικόνηση για τις ταινείες από τις Πλάσμα.
-Το ίδιο ισχύει και στην μπάλα (σημαντικό)
-Παιχνίδια (πολύ σημαντικό λόγω PS3) καλήτερα LCD
-Sd δεν με πολυενδιαφέρει αλλα αν με ενδιέφερε έτσι χάλια που θα είναι να μην πάω σε πολλές ίντσες (αυτο απο και κλείεται).
-Πλάσμα μεγαλύτερη κατανάλωση (πααααρα πολύ σημαντικό - δες signature)
-Πλάσμα = κίνδυνος Burn in (μικρός ή μεγάλος υπάρχει) Σημαντικό
-HTPC που ήδη υπάρχει καλύτερα LCD

Νομίζω βρήκα την λύση
Θα πάρω μια πλάσμα να παίζει μόνο τις ταινίες και τους αγώνες και μετά θα την βγάζω από την πρίζα και
Μια LCD για όλα τα υπόλοιπα (έτσι κ αλλιώς σε Sd χάλια θα είναι παντού).

Νομίζω ότι αποφάσισα να μπώ στο κόμμα των αναποφάσιστων

Πλάκα πλάκα όμως μιας και με τον προβολέα η κινηματογραφική αίσθηση είναι καλύτερη και απο τις 2 και τελικά το μεγαλύτερο ίσως πλεονέκτημα των πλάσμα χάνεται αν πάς σε τέτοιου τύπου λύση (μεγαλούτσικη LCD 42'' και προβόλι?)

Δες και τις τρείς στο Πλάισιο που έφερε πλέον και τις σόνυ και αποφάσισε!

Απίστευτο, η Sony 40X3500 έχει 2850 και η Kuro 50 έχει 3700.
Πως την έχει δεί έτσι η Sony, τι νομίζουν οτι πουλάνε;

Απίστευτο, η Sony 40X3500 έχει 2850 και η Kuro 50 έχει 3700.
Πως την έχει δεί έτσι η Sony, τι νομίζουν οτι πουλάνε;

Ειναι τυχεροί που η Pioneer στην Ελλάδα (ο αντιπρόσωπός τους) είναι λιγο πρωτάρης (να το πώ ευγενικά) στα θέματα marketing, αλλιως η Pioneer θα τους είχε πάρει και τα εσώρουχα (να το πώ ευγενικά) :Banane0::Banane0:

Ας πούμε ότι πάς πλαίσιο και θές να πάρεις lcd
και βλέπεις
SHARP LC-46XL1E 2500
SAMSUNG LE46F86B 3K
PHILIPS 47PFL9732D 3K και ....
SONY X3500 4K

Για τις άλλες το συζητάμε αλλά για την ΣΟΝΥ γιατί να δώσεις 1 ευρωπουλάκια παραπάνω; (όσος κ αν δεν είναι πρόβλημα τα χρήματα).

φιλε paoki
Απο τη στιγμη που θα παιξεις μπαλα σε πρεμιουμ λιγκ των 46-47ιντσων σημαινει πρωτιστος οτι χρειαζεσε ενα 3χιλιαρο χαλαρα .
Εκεινο που εχουμε πρωτιστος αναγκη ειναι να ικανοποιησουμε (στο μυαλο μας) την αναγκη οτι καναμε μια "καλη αγορα" με πολλες διαφοροποιησεις απο ατομο σε ατομο .
Ολα αυτα τα φιουτσορ προυφ τα εαν και εφοσον με τα HD κ.λ.π. λιγη σημασια εχουν εφοσον δεν τα χρησιμοποιει καποιος αμεσσα η εστω συχνα .
Ετσι περα απο την προσωπικη μας ματαιοδοξια (γιατι αλλο να ζησουμε αλλωστε? ) οι πραγματικες χρηστικες αναγκες καθοριζουν το μινιμουμ σκαλι που πρεπει να σταθουμε .
Απο κει και περα παντα θα υπαρχουν σκαλια ψηλοτερα ,εως υπερβολικα ψηλοτερα .
Εγω για παραδειγμα θελοντας μια οχι μπαζο τηλεοραση στην οποια θα συνδεσω οταν βγει το GT5 το PS3 (που τοτε θα αγορασω ) τι να την κανω μια FullHD σε 46 ιντσες στα 2.8 -3 μετρα ?
Βλεπω την F1 στα δορυφορικα μου , κανενα σηριαλ η κυρα ,καμμια ειδηση , ενιοτε και κανενα DVD και αυτο ειναι ολο .
Η 40D3000 με καλυψε πληρως και θα συνεχισει για καιρο ακομα και στο μελλον θα δουμε και καμμια ταινια σε blue ray αν και οταν τις βαλουν προς ενοικιαση .
Αντε να αγορασω και κανα 2-3 και αυτο θα ειναι η μπλουρεοπεριπετεια μου οσο για αργοτερα .......αργοτερα θα τις βαζουν και οι εφημεριδες:flipout:

Τωρα ενας π.χ. που μπορει να δινει μια χιλιαρου το χρονο για νοβα και καποιο αλλο συνδρομητικο πακετο και συν των αλλων εχει HTPC ,PS3 ,HD δεκτη , HD player , απλο DVD player , προβολεα , δευτερο DVD recorder ,την πρωτη 32αρα στην κρεβατοκαμαρα ,την δευτερη 40ρα στη μαμα η το εξοχικο κ.λ.π........θεωρω οτι ειναι αστειο το λιγοτερο να "στεκετε" σε τιμες και σε μελλοντικες αλλαγες που θα τον αναγκασουν σε Χ χρονια να αλλαξει την τηλεοραση του ξανα .
Για εναν τετοιο τυπο ...οι εκλογες παντα θα ειναι προωρες:flipout::flipout:
Καλη εκλογη και να θυμασε οτι το κομα των αναποφασιστων μπορει να καλυψει στη σκεπη του για πολλυ καιρο ακομα αν τα βρεις σκουρα .

Αν δεν πάει ο κόσμος να αγοράσει σε αυτές τις τιμές θα το πάρουν το μάθημα τους.

φιλε paoki

......
......
......

Τωρα ενας π.χ. που μπορει να δινει μια χιλιαρου το χρονο για νοβα και καποιο αλλο συνδρομητικο πακετο και συν των αλλων εχει HTPC ,PS3 ,HD δεκτη , HD player , απλο DVD player , προβολεα , δευτερο DVD recorder ,την πρωτη 32αρα στην κρεβατοκαμαρα ,την δευτερη 40ρα στη μαμα η το εξοχικο κ.λ.π........θεωρω οτι ειναι αστειο το λιγοτερο να "στεκετε" σε τιμες και σε μελλοντικες αλλαγες που θα τον αναγκασουν σε Χ χρονια να αλλαξει την τηλεοραση του ξανα .
Για εναν τετοιο τυπο ...οι εκλογες παντα θα ειναι προωρες:flipout::flipout:
Καλη εκλογη και να θυμασε οτι το κομα των αναποφασιστων μπορει να καλυψει στη σκεπη του για πολλυ καιρο ακομα αν τα βρεις σκουρα .

Eύγε νέε μου, σε περιμένει λαμπρή καρριέρα στο κομμα μας :flipout::flipout: