Τελικά τι είναι καλύτερο, το HTPC ή ένα κορυφαίο Denon;

Pharmex

Senior Member
18 June 2006
319
Εμ, ποιό είναι; Αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στην αναπαραγωγή DVD. Το μεν HTPC χρησιμοποιώντας κάποιον από τους τελευταίους Players (πχ KMPlayer) με όλους τους codecs και τις απαραίτητες ρυθμίσεις τους, ενώ το Denon (ή όποιο άλλο Hi-End Player) με ό,τι το έχει προικίσει η μάνα του. Είναι τελικά ανούσια η αγορά ενός hi-end player όταν υπάρχει ένα πολύ καλό HTPC;

Νομίζω η ερώτηση σου είναι και η απάντηση .ΤΟ HTPC ΦΥΣΙΚΆ.
Και εγω εχω denon αλλά η ποιότητα εικόνας του htpc απλά δεν πιάνεται απο κανένα denon.!!!

Χαίρομαι πολύ για τις απαντήσεις σας. Άρα όλες τις ταινίες τις βλέπω πλέον μόνο στο HTPC. E, ρε έχω να πουλήσω DVD players με το τσουβάλι!!!

Εμ, ποιό είναι; Αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στην αναπαραγωγή DVD. Το μεν HTPC χρησιμοποιώντας κάποιον από τους τελευταίους Players (πχ KMPlayer) με όλους τους codecs και τις απαραίτητες ρυθμίσεις τους, ενώ το Denon (ή όποιο άλλο Hi-End Player) με ό,τι το έχει προικίσει η μάνα του. Είναι τελικά ανούσια η αγορά ενός hi-end player όταν υπάρχει ένα πολύ καλό HTPC;

Βλέπε και FAQ #1: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=5719

Απάντηση: Re: Τελικά τι είναι καλύτερο, το HTPC ή ένα κορυφαίο Denon;

Χαίρομαι πολύ για τις απαντήσεις σας. Άρα όλες τις ταινίες τις βλέπω πλέον μόνο στο HTPC. E, ρε έχω να πουλήσω DVD players με το τσουβάλι!!!

Κώστα, για κάνε και μιά σύγκριση μεταξύ ενός DVD player που θεωρείς κορυφαίο κι ενός PS3 και πές μας τί είδες...
icon12.gif

Πάντως προσωπικά, στα μόνα που δεν έχω καταφέρει να δω καλύτερη εικόνα είναι στα απλά dvd, αν και έχω ακολουθήσει τους οδηγούς. Δηλαδή τα divx τα βλέπω καλύτερα, τα mkv, ts άψογα (αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης) αλλά τα dvd μου εξακολουθώ να τα βλέπω από το denon.

Ίσως γενικά να είναι και τα dvd καλύτερα από htpc, αλλά μόνο εσύ στο δικό σου setup θα αποφασίσεις τελικά τι σου ταιριάζει.

Πάντως προσωπικά, στα μόνα που δεν έχω καταφέρει να δω καλύτερη εικόνα είναι στα απλά dvd, αν και έχω ακολουθήσει τους οδηγούς. Δηλαδή τα divx τα βλέπω καλύτερα, τα mkv, ts άψογα (αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης) αλλά τα dvd μου εξακολουθώ να τα βλέπω από το denon.

Ίσως γενικά να είναι και τα dvd καλύτερα από htpc, αλλά μόνο εσύ στο δικό σου setup θα αποφασίσεις τελικά τι σου ταιριάζει.

Το μεγαλυτερο ατου ενος htpc ειναι η "προσαρμοστηκοτητα" που εχει με το μεσο προβολης.
Αν δεν ασχοληθεις επισταμενα να το ρυθμισεις σωστα και να δωσεις στο μεσο σου τις καταλληλες ρυθμισεις στα σημεια που "ποναει" δεν προκεται να παρεις ποτε κορυφαια εικονα και μονον απο τους οδηγους.
Οι οδηγοι ειναι η βαση για να ξεκινησεις.
Αν μεινεις εκει, ειναι σιγουρο οτι θα παιζει χειροτερα απο ενα ps3 ας πουμε που λεει κι ο Μπαμπης.
Αυτη ειναι η αποψη μου !!

Δε διαφωνώ, απλώς λέω πως επειδή το setup του καθενός έχει τις ιδιαιτερότητες του και δεν έχουν όλοι τις καλύτερες (σκέτο), αλλά τις καλύτερες δυνατές συνδέσεις, μπορεί στο συγκεκριμένο στήσιμο και με το συγκεκριμένο h/w & s/w, να μην έχει το αποτέλεσμα που έχουν οι υπόλοιποι.

Εγώ για παράδειγμα έχω ένα denon 1920 με hdmi στον PJ και το htpc με vga (και αναλογικό ήχο στον ενισχυτή). Προφανώς και αυτό θα παίζει το ρόλο του!

Σαφως.
Ετσι οπως το περιγραφεις και μονο, σου λεω οτι κατα 99.9999% δεν εχεις κλειδωσει σωστα.
Οποτε τι να συζηταμε παρακατω για htpc?

Ελπιζω να με καταλαβαινεις !!

Σαφως.
Ετσι οπως το περιγραφεις και μονο, σου λεω οτι κατα 99.9999% δεν εχεις κλειδωσει σωστα.

Για πες! Αν νομίζεις πως είμαστε off topic (εγώ νομίζω πως όχι) πες το και με πμ. Στα info του pj βλέπω 1280Χ720@60Hz. Αυτή την ανάλυση και δίνω από το catalyst. Παίζω dvd region 2 και βλέπω είδωλο. Μόνο όμως σε dvd!

O προβολεας σου γραφει πολυ σωστα τη σημα περνει. Στα αναλογικα τους τμηματα ,οπως η vga, να μη σου πω ολοι, οι 99 στους 100 εχουν overscan και πολλες ρυθμισεις για ο χρονισμο του σηματος απο τον προβολεα.
Ειναι μεγαλη μανουρα να τα φερεις...
Αν δεν σου κανει πολυ κοπο, βαλε το πισι στην ψηφιακη του προβολεα με καποιο κατωδιο απεξω και θα κατααβεις κι απο το desktop τη διαφορα ..

O προβολεας σου γραφει πολυ σωστα τη σημα περνει. Στα αναλογικα τους τμηματα ,οπως η vga, να μη σου πω ολοι, οι 99 στους 100 εχουν overscan και πολλες ρυθμισεις για ο χρονισμο του σηματος απο τον προβολεα.
Ειναι μεγαλη μανουρα να τα φερεις...
Αν δεν σου κανει πολυ κοπο, βαλε το πισι στην ψηφιακη του προβολεα με καποιο κατωδιο απεξω και θα κατααβεις κι απο το desktop τη διαφορα ..

Οκ, θα δοκιμάσω να δώσω από την ψηφιακή.

Αλλά, γιατί να βλέπω άσχημα μόνο τα dvd; Είδωλο σε mkv, ts κτλ σε καμία περίπτωση δεν έχω! Πολύ καθαρή και λεπτομερής εικόνα.

Οκ, θα δοκιμάσω να δώσω από την ψηφιακή.

Αλλά, γιατί να βλέπω άσχημα μόνο τα dvd; Είδωλο σε mkv, ts κτλ σε καμία περίπτωση δεν έχω! Πολύ καθαρή και λεπτομερής εικόνα.

Υπαρχει. Απλα ειναι δυσδιακριτο λογο αναλυτικοτητας υλικου !

@Browser: Ναι, έχω πολύ καλό HTPC.

@Doros: Γιατί δεν αγοράζεις ένα HDMI Switch, να τα συνδέσεις και τα δύο μέσω HDMI με τον PJ; Έπειτα απλά αλλάζεις από το χειριστήριο του switch την πηγή που θέλεις (χώρια που έχει και άλλες 2 θύρες για ό,τι θέλεις να προσθέσεις αργότερα).

Αναφορικά με τη σύγκριση που έκανα HTPC/PS3 σε υλικό DVD και στο ίδιο σύστημα (με σύνδεση HDMI και τα 2), το PS3 μου φάνηκε να έχει περισσότερο κόκκο, ίσως όμοιο με εκείνον του HTPC όταν έπαιζε μέσω PowerDVD. Όταν όμως έπαιζει το HTPC μέσω KMPlayer τα πράγματα ήταν υπέρ του δεύτερου!
Σε υλικό HD όμως (Blu-Ray και μόνο), νομίζω ότι το PS3 παίζει λίγο καλύτερα από το PowerDVD. Πιστεύω όμως ότι σύντομα θα έχουμε και άλλα software players στα χέρια μας, σαφώς πιο βελτιωμένα. Θέμα χρόνου είναι...