Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα σεγα κινεζικη που να παιρνει και ακεφαλη λαμα.

Για εσωτερικες κοπες μπορεις να περασεις και τις λεπτες λαμες με pin. Η τρυπα ομως θα ειναι μεγαλυτερη απο αυτη που χρειαζεται μια ακεφαλη λαμα. Εξαρταται τι κατασκευουλες θελει να κανει κανεις.

Δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα σεγα κινεζικη που να παιρνει και ακεφαλη λαμα.

Για εσωτερικες κοπες μπορεις να περασεις και τις λεπτες λαμες με pin. Η τρυπα ομως θα ειναι μεγαλυτερη απο αυτη που χρειαζεται μια ακεφαλη λαμα. Εξαρταται τι κατασκευουλες θελει να κανει κανεις.

https://toolshouse.gr/εργαλεια/ερασ...hell-th-ss-405-e-σέγα-ξύλου-επιτραπέζια-120w/ Αυτή μάλλον παίρνει ή τουλάχιστον έτσι γράφει. Τους έστειλα μήνυμα. Αν παίρνει θα την παραγγείλω.

Αν εννοεις το ανταπτορακι που λεει οτι παιρνει, πρεπει να ανοιχτει η συσκευασια για να δει καποιος οτι ΔΕΝ υπαρχει!
Ετσι ελεγε και η δικη μου η boston.

Το καλυτερο ειναι να παρεις εσυ την αντιπροσωπεια, οπως εκανα και εγω (αλλα εκ των υστερων, αφου την αγορασα) και μου ειπαν οτι δεν ερχεται με ανταπτορακι..

Αν εννοεις το ανταπτορακι που λεει οτι παιρνει, πρεπει να ανοιχτει η συσκευασια για να δει καποιος οτι ΔΕΝ υπαρχει!
Ετσι ελεγε και η δικη μου η boston.

Το καλυτερο ειναι να παρεις εσυ την αντιπροσωπεια, οπως εκανα και εγω (αλλα εκ των υστερων, αφου την αγορασα) και μου ειπαν οτι δεν ερχεται με ανταπτορακι..

Έχω στείλει μήνυμα στο κατάστημα και περιμένω απάντηση.

Το συγκεκριμένο κωδικό τον πήρα πριν μια εβδομάδα από άλλο μαγαζί δεν έχει μέσα ανταπτορα (εγώ βέβαια το ήξερα). Η περιγραφή πρέπει να είναι παλιά.

Η συγκεκριμένη είναι σαν αυτή που δούλεψα του Βασίλη και είναι αυτή που σου προτείνω να αγοράσεις!
Μια τρυπουλα 2,5-3 χιλιοστα θέλει και περνάει άνετα η λαμα!
Αν μιλήσεις με το Χιωτικο μαγαζί ζητα τον Γιαννη και πες του πως είσαι φίλος του Κυριακού από το Πυργι.

Η συγκεκριμένη είναι σαν αυτή που δούλεψα του Βασίλη και είναι αυτή που σου προτείνω να αγοράσεις!
Μια τρυπουλα 2,5-3 χιλιοστα θέλει και περνάει άνετα η λαμα!
Αν μιλήσεις με το Χιωτικο μαγαζί ζητα τον Γιαννη και πες του πως είσαι φίλος του Κυριακού από το Πυργι.

ποιο είναι το Χιώτικο μαγαζί?

Έχω στείλει μήνυμα στο κατάστημα και περιμένω απάντηση.

H απάντηση του καταστήματος: Η πληροφορία που μας ζητατε δεν αναγράφεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Θα πρέπει να επικοινωνησουμε την δεύτερα με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας να μας δώσουν μια απάντηση εάν το γνωρίζουν.

Τους απάντησα το εξής και ακόμα περιμένω απάντηση.
Η πληροφορία που ζητάω αναγράφεται στη σελίδα σας εδώ.
Αντάπτορας για τα σεγάκια
Einhell TC-SS 405 E Σέγα Ξύλου Επιτραπέζια 120W - ToolsHouse

Τελικά την παρήγγειλα από άλλο κατάστημα αλλά από ότι κατάλαβα δεν υπάρχουν μέσα οι αντάπτορες και θα κάνω πατέντα. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως "ελαφρά την καρδία" βάζουν στη σελίδα τους ανύπαρκτα εξαρτήματα στη συσκευασίες των προϊόντων. Είναι αυτό σεβασμός στον πελάτη?

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

H απάντηση του καταστήματος: Η πληροφορία που μας ζητατε δεν αναγράφεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Θα πρέπει να επικοινωνησουμε την δεύτερα με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας να μας δώσουν μια απάντηση εάν το γνωρίζουν.

Τους απάντησα το εξής και ακόμα περιμένω απάντηση.
Η πληροφορία που ζητάω αναγράφεται στη σελίδα σας εδώ.
Αντάπτορας για τα σεγάκια
Einhell TC-SS 405 E Σέγα Ξύλου Επιτραπέζια 120W - ToolsHouse

Τελικά την παρήγγειλα από άλλο κατάστημα αλλά από ότι κατάλαβα δεν υπάρχουν μέσα οι αντάπτορες και θα κάνω πατέντα. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως "ελαφρά την καρδία" βάζουν στη σελίδα τους ανύπαρκτα εξαρτήματα στη συσκευασίες των προϊόντων. Είναι αυτό σεβασμός στον πελάτη?

Απλά παίρνουν copy-paste από μια σελίδα και το αναπαράγουν χωρίς να ελέγξουν. Θα πρέπει να ανοίξουν την συσκευασία.
Δεν τους δικαιολογώ αλλά έτσι δουλεύουν.

Καλησπερα σας, μετα απο καιρο. Αν και δε γραφω συχνα - σχεδον καθολου δηλαδη - διαβαζω το φορουμ σε καθημερινη βαση. Ελπιζω να ρωταω στο καταλληλο θεμα.

Μιας και η τελευταια μου αγορα (bosch pbd 40) εχει κανενα εξαμηνο που εγινε, αρχισε να με τρωει το χερι μου. Σκεφτομουν επιτελους για δισκοπριονο παγκου και πιο συγκεκριμενα το bosch pts 10 μιας και ειναι πιο κοντα στο budget μου. Αυτα που διαβαζω γενικα ειναι και καλα και ασχημα. Προφανως θα γινει ερασιτεχνικη χρηση.

Το εχει καποιος απο εδω; τι αποψη εχετε γενικα για το συγκεκριμενο; Εχω καποια εναλλακτικη που μου διαφευγει;

Καλησπερα σας, μετα απο καιρο. Αν και δε γραφω συχνα - σχεδον καθολου δηλαδη - διαβαζω το φορουμ σε καθημερινη βαση. Ελπιζω να ρωταω στο καταλληλο θεμα.

Μιας και η τελευταια μου αγορα (bosch pbd 40) εχει κανενα εξαμηνο που εγινε, αρχισε να με τρωει το χερι μου. Σκεφτομουν επιτελους για δισκοπριονο παγκου και πιο συγκεκριμενα το bosch pts 10 μιας και ειναι πιο κοντα στο budget μου. Αυτα που διαβαζω γενικα ειναι και καλα και ασχημα. Προφανως θα γινει ερασιτεχνικη χρηση.

Το εχει καποιος απο εδω; τι αποψη εχετε γενικα για το συγκεκριμενο; Εχω καποια εναλλακτικη που μου διαφευγει;

Το έχω εγώ.
Καλό είναι απλά έχει κάποια ελαττώματα, τα οποία εσένα μπορεί να μην σε ενδιαφέρουν.

1. ο φράκτης χάνει λίγο καθώς και ο τρόπος κλειδώματος θέλει την προσοχή του.
2. τα αυλάκια είναι τύπου "Τ" με 13χιλιοστα πάνω άνοιγμα και περίπου 19 κάτω. Στην ουσία δεν θα μπορείς, έυκολα, να χρησιμοποιήσεις κάποιο εξάρτημα αγορασμένο απο e-bay/amazon κλπ.
3. Η διαχείριση σκόνης δεν είναι η καλύτερη. Με την σκούπα απο πίσω ρουφάει αρκετά αλλά και αρκετά ακόμα μένουν απο κάτω απο την βάση σου.
4. το miter gauge έχει αρκετά μποσικά και θέλει προσοχή κατά το κόψιμο για να βγουν γωνιασμένα τα κομμάτια.

Εμένα τα αυλάκια με τον δίσκο δεν είναι παράλληλα (χάνουν 1-2 χιλιοστα).

Ο δίσκος που έχει είναι πάρα πολύ καλός.
Γενικώς δείχνει στιβαρό μηχάνημα, με πλαστικό σώμα και αλουμινένιο τραπέζι.

Η άλλη επιλογή είναι το Dewalt DW745 το οποίο αν πάρεις τηλ τον Ντέτσικα, νομίζω, το δίνει περίπου 480-500

Το έχω εγώ.
Καλό είναι απλά έχει κάποια ελαττώματα, τα οποία εσένα μπορεί να μην σε ενδιαφέρουν.

1. ο φράκτης χάνει λίγο καθώς και ο τρόπος κλειδώματος θέλει την προσοχή του.
2. τα αυλάκια είναι τύπου "Τ" με 13χιλιοστα πάνω άνοιγμα και περίπου 19 κάτω. Στην ουσία δεν θα μπορείς, έυκολα, να χρησιμοποιήσεις κάποιο εξάρτημα αγορασμένο απο e-bay/amazon κλπ.
3. Η διαχείριση σκόνης δεν είναι η καλύτερη. Με την σκούπα απο πίσω ρουφάει αρκετά αλλά και αρκετά ακόμα μένουν απο κάτω απο την βάση σου.
4. το miter gauge έχει αρκετά μποσικά και θέλει προσοχή κατά το κόψιμο για να βγουν γωνιασμένα τα κομμάτια.

Εμένα τα αυλάκια με τον δίσκο δεν είναι παράλληλα (χάνουν 1-2 χιλιοστα).

Ο δίσκος που έχει είναι πάρα πολύ καλός.
Γενικώς δείχνει στιβαρό μηχάνημα, με πλαστικό σώμα και αλουμινένιο τραπέζι.

Η άλλη επιλογή είναι το Dewalt DW745 το οποίο αν πάρεις τηλ τον Ντέτσικα, νομίζω, το δίνει περίπου 480-500

Ευχαριστω για την απαντηση!

Τα προβληματα που διαβασα αφορουν κυριως τον φρακτη. Αρχικα μπορω να μετραω και να ξαναμετραω πριν κοψω αλλα αργοτερα μεσα στον χρονο ελεγα επιτελους να στρωθω να φτιαξω εναν σωστο παγκο. Οσο για τη σκονη, μπορω να το ανεχτω αυτο αρχικα.

Επειδη πιθανοτατα θα πληρωσω με καρτα (δοσεις) λογιξα ο Ντετσικας δεν θα κανει καλυτερη τιμη απο τα 560 που το εχει τωρα το dw745.

Σε γενικες γραμμες απο οτι καταλαβαινω, για ερασιτεχνικη χρηση ειναι μαλλον ανεκτα τα προβληματα του pts10.

Ευχαριστω για την απαντηση!

Τα προβληματα που διαβασα αφορουν κυριως τον φρακτη. Αρχικα μπορω να μετραω και να ξαναμετραω πριν κοψω αλλα αργοτερα μεσα στον χρονο ελεγα επιτελους να στρωθω να φτιαξω εναν σωστο παγκο. Οσο για τη σκονη, μπορω να το ανεχτω αυτο αρχικα.

Επειδη πιθανοτατα θα πληρωσω με καρτα (δοσεις) λογιξα ο Ντετσικας δεν θα κανει καλυτερη τιμη απο τα 560 που το εχει τωρα το dw745.

Σε γενικες γραμμες απο οτι καταλαβαινω, για ερασιτεχνικη χρηση ειναι μαλλον ανεκτα τα προβληματα του pts10.

Δουλεύοντας το κάνα 2 μήνες τώρα, ένας απροβλημάτιστος φράκτης είναι τρομερή ευκολία.
Εγώ στο δικό μου το έχω φτιάξει με πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής άλλα και πάλι με περιορίζει στους 18 πόντους. από εκεί και πέρα έχει κάποιους οδηγούς που ανοίγουν μέχρι 58 πόντους, νομίζω.

Ζυγίζεις το ποσό που θα δώσεις με την ευκολία που σου παρέχει και κρίνεις.

Ο Ντέτσικας θα σου κάνει καλή τιμή και με κάρτα..

Θεσσαλονικη ειμαι.

Γενικα σε οτι εχω παρει απο τον Ντετσικα, (εκκεντρο, τανκ, κολωνατο, κλπ) δεν εχει κανει κατι καλυτερο ακριβως επειδη πληρωνω με καρτα (ετσι μου ειπε στο τηλεφωνο). Ισως αν μπορουσα να παω απο εκει, τελος του μηνα που θα ειμαι Αθηνα. Το Pts 10 βεβαια το εχει και το e-shop περιπου 40 πιο κατω απο τον Ντετσικα. Αν βεβαια τελικα μπορεσει να ριξει το dw745 στα 500 τοτε νομιζω πως αξιζει η υπερβαση.

Προσπαθουσα γενικα να αναβαλλω αυτη την αγορα αλλα επειδη μαζευτηκαν μερικα προτζεκτακια που θελω να κανω μαλλον δε θα το γλιτωσω, οπως και καποια πλανη/ξεχονδριστηρα καποια στιγμη.