n_olympios
Supreme Member
- 17 June 2006
- 3,624
100 ευρώ ξύλα. Το πριόνι; δεν έχει λεφτά; το ξύλο είναι το ίδιο επίπεδο με το αλουμίνιο; με τη σκόνη τι γίνεται; βάθος κοπής σε σχέση με ένα έτοιμο; riving knife; πόσο εύκολα ρυθμίζεται το ύψος και οι γωνίες; τράπεζα κινούμενη ώστε να κάνεις λόξες κοπες; διακόπτες ασφαλείας; προστατευτικό πάνω από το δίσκο; οφραχτης πόσο εύκολα "ακυρώνεται" στη θέση του;Διαφωνω αλλα δεν μπορω να σε πεισω κιολας.
Χωρις να θελω να περιαυτολογησω με κοστος καπου 100 ευρω σε ξυλεια εχω φτιαξει ενα παγκοπριονο με αριστη επαναληψιμοτητα σε κοπες, το οποιο μετατρεπεται σε ρουτερ και παγκο εργασιας αλλα ειναι και λυομενο για να μπει σε αμαξι να το πας οπου θελεις.
Το φορητο μου GKS-190 μπαινει και βγαινει σε 2 λεπτα και χρησιιμοποιειται και αλλου. Του εργοστασιακου???100 ευρώ ξύλα.
Το πριόνι; δεν έχει λεφτά;
Αν κανεις σωστη επιλογη και δεσιματα ειναι και παραμενει διαχρονικα επιπεδο.το ξύλο είναι το ίδιο επίπεδο με το αλουμίνιο;
Εχω την αναροφηση του GKS συνδεδεμενη με την Karcher. Ανεκτα επιπεδα σκονης κατα την κοπη.με τη σκόνη τι γίνεται;
64 χιλιοστα εχω στις 90 μοιρες για τις εργασιες που εχω κανει μεχρι τωρα με καλυπτει.βάθος κοπής σε σχέση με ένα έτοιμο;
Θα μπει και απο αυτο και μαλλον η αλλη επιλογη δεν θυμαμαι τωρα πως λεγεται με τα pins.riving knife;
Το υψος ρυθμιζεται εντος δευτερολεπτων κατω απο το τραπεζι χωρις να βγει το πριονι. Η γωνια ρυθμιζεται βγαζοντας το απο τον παγκο. Οχι απο την πλακα του.πόσο εύκολα ρυθμίζεται το ύψος και οι γωνίες; τράπεζα κινούμενη ώστε να κάνεις λόξες κοπες;
Και προστασια απο πτωση ρευματος να μην ξεκινησει και διακοπτη εκτακτης παυσης λειτουργιας.διακόπτες ασφαλείας;
Δεν εχει αλλα δεν ειναι δυσκολο να μπει.προστατευτικό πάνω από το δίσκο;
Με 4 βιδακια εξαφανιζεται απο το τραπεζι.ο φραχτης πόσο εύκολα "ακυρώνεται" στη θέση του;
Σωστα.
Βρε περιμενετε να ερθει το τσιποeinhell μου απο μερα σε μερα (ηρθε πρωτα ο δισκος με τα 60 δοντια) για να δουμε τι ψαρια πιανει vs μια ιδιου Low budget ιδιοκατασκευης. Γιατι εχω την εντυπωση οτι η diy κατασκευη εχει γεωμετρικη προοδο οσο ανεβαινει το budget. Η διαφορα δηλαδη ενος diy των 100 με ενα ετοιμο των 100 ειναι ελαχιστη, αλλα η διαφορα ενος diy των 500 με ενα ετοιμο των 500 ειναι ανταξια πολλαπλασιων χρηματων ενος ετοιμου.
Παλι ομως δεν μου λες το κοστος. Εγω αν πηγαινα να φτιαξω το παγκοπριονο σου , δεν εχω ουτε το δισκοπριονο του lidl ( εχει καταργηθει) , ουτε etalbond( 15 /m2 το φτηνοτερο), ουτε σιδερα και ηλεκτροκολληση, ουτε ροδακια με στοπ, ουτε ξυλα για τον φραχτη, ουτε ξυλα για το sled.Ο καθενας ζυγιζει τις αναγκες του και πραττει. Λοιπον το παγκοπριονο μου ειναι 90cm x 70cm και κοβω μεχρι 55cm
Και για να εχουμε μια βαση ως προς τα κοστη …
Δισκοπριονο Lidl 40
Επιφανεια κοπης κοντρα πλακε θαλασσης 15 - 20
Επενδυση επιφανειας κοπης με λευκο etalbond (το ειχα) (ευτυχως φιλος μου το εκοψε σε κομματια και για τους οδηγους του sled με ακριβεια δεκατο του χιλιστου)
Σκελετος τραπεζιου μεταλλικος (τα σιδερα τα ειχα - τα κολλησα μονος μου)
Ροδες τραπεζιου με στοπ (τις ειχα)
Φραχτης επιφανειας κοπης ξυλινος - το εφτιαξα εγω (ακλονητος) 0
Sled το εφτιαξα εγω κοστος 0
Διακοπτης emergency 3
Κουτι κατω απο το τραπεζι (χωρις κοστος) για την σκονη με κουμπωμα της σκουπας Karcher και σκονη στο τραπεζι μονο 10%
Απο το υψος κοπης χανω μονο 4mm οσο ειναι το παχος του etalbond. Ρυθμιση υψους – γωνιας πολυ ευκολα. Η ολη κατασκευη θελει παρα πολυ μετρημα και γωνιασμα και χρονο. Το εχω 2 χρονια και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Εννοειται οτι οι κοπες ειναι αψογες. Οι αναγκες μου πριν 2 χρονια ηταν τετοιες που με περιορισαν στο μεγεθος του παγκου, εαν τον εφτιαχνα σημερα θα τον εφτιαχνα ακομα μεγαλυτερο.
+1Παλι ομως δεν μου λες το κοστος. Εγω αν πηγαινα να φτιαξω το παγκοπριονο σου , δεν εχω ουτε το δισκοπριονο του lidl ( εχει καταργηθει) , ουτε etalbond( 15 /m2 το φτηνοτερο), ουτε σιδερα και ηλεκτροκολληση, ουτε ροδακια με στοπ, ουτε ξυλα για τον φραχτη, ουτε ξυλα για το sled.
Που τα ειχες μεν καποια , αλλα δεν σημαινει οτι δεν τα πληρωσες καποτε για να υπαρχουν ή δεν θα τα αγοραζες αν δεν στα χαριζαν.
Οποτε αν το θεωρεις καλυτερο απο ενα einhell των 150 , ειναι λογικο γιατι κοστισε περισσοτερο. Αυτο λεω.
Εδω κανεις λαθος. Αυτα που φτιαχνουμε ως ξυλοκατασκευες , χωρις να υπολογιζω ως κοστος τις εργατοωρες ειναι αποδεδειγμενα φτηνοτερα και πιο προσεγμενα. Γιατι στα ετοιμα πληρωνεις τις εργατοωρες αυτου που το εφτιαξε και την αρχικη ιδεα.Ολα εξαρτωνται απο το τι θελει κανεις.
Και τα πραγματα που κατασκευαζουμε εδω πωλουνται ετοιμα στα μαγαζια.
Αν θελεις να ασχοληθεις να φτιαξεις κατι με τα χερια σου απλα το επιλεγεις και το φτιαχνεις.
Αλλιως ανοιγεις τον καταλογο και επιλεγεις.
Καλυτερο η χειροτερο φαινεται στην πραξη.
Φθινοτερο η ακριβοτερο φαινεται παλι στην πραξη.
Αλλιως ανοιγεις τον καταλογο και επιλεγεις.
Καλυτερο η χειροτερο φαινεται στην πραξη.
Φθινοτερο η ακριβοτερο φαινεται παλι στην πραξη.
Δεν μηδενισα καμια κατασκευη. Εγω πολυ απλα ειπα οτι αν θες να φτιαξεις ενα diy παγκοπριονο που θα κοστιζει και θα κοβει σαν ενα ετοιμο των 150 δεν εχει νοημα να το φτιαξεις.Στην θα φανει καθως αν πας σε κατασκευη θα χασεις τα υλικα για τραπεζι φραχτη κλπ.
Ενω αν η αγορα σου δεν ειναι καλη το χανεις ολο.
Παιδια καλο ειναι να υπερασπιζομαστε τις επιλογες που κανουμε αλλα χωρις να μηδενιζουμε τις κατασκευες των υπολοιπων.
Εκει αντεδρασα εγω εξαρχης.
Δεν μηδενισα καμια κατασκευη.
Εγω πολυ απλα ειπα οτι αν θες να φτιαξεις ενα diy παγκοπριονο που θα κοστιζει και θα κοβει σαν ενα ετοιμο των 150 δεν εχει νοημα να το φτιαξεις.
Μην θεωρείτε ότι η διαφωνία συνεπάγεται προσωπική επίθεση ή μείωση του κάθε μέλους! Απόψεις ανταλλάσσουμε κ αλίμονο αν όλοι συμφωνουσαμε!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.