Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Και σου ξαναγραφω ΔΕΝ αναφερομαι σε εσενα αλλα στην φραση του Νικου που εκανα quote και πιο πισω.

Σε αυτο συμφωνουμε.
Μονο το GKS που εβαλα απο κατω το ειχα αγορασει 200 ευρω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν το πηγα σε μειωση του μελους Νικου.
Απλα σε γενικευση οτι κανενα DIY 99,99% δεν κοβει καλυτερα απο το συγκεκριμενο.
Εκει "αντιτιθεμαι" εγω.
Το 99% DIY ίδιου κόστους, θα κόβουν χειρότερα από τα εργοστασιακα. Δεν έχει σημασία αν τα υλικά μας τα χάρισαν ή τα κερδίσαμε, κόστος έχουν. Αυτή είναι η δική μου άποψη χωρίς να αντιτιθεμαι με κανέναν.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω παντως δεν θα ρισκαρα την κατασκευη ενος παγκοπριονου.
Ο πρωτος λογος ειναι η ασφαλεια της γενικοτερης κατασκευης του ετοιμου, ο δευτερος οι ευκολιες του ετοιμου, ο τριτος η φορητητητα και ο τεταρτος οι προσιτες τιμες των ετοιμων.

Αλλο να φτιαξεις εναν παγκο εργασιας και αλλο ενα παγκο που πρεπει να ειναι σε ολα τελειος για να φιλοξενησει ενα απο τα πλεον επικινδυνα power tools.

Και εγώ πιστεύω με το δισκοπριονο του λιντλ μπορώ να φτιάξω ένα αξιόλογο παγκοπριονο που θα είναι και ρουτερ και παγκος εργασίας και θα φιλοξενεί και σεγα ανάποδα χωρίς το κόστος να εκτιναχθει.
Απόψεις που ο καθένας έχει μια και όλες είναι σεβαστες.

Εγω εχω το PHKS 1350 A1 αλλα και το φορητο (PHKSA A1) και δεν εχω παγκου. Σημερα πηγα να κοψω κατα μηκος κατι ξυλαρακια 30μμ χ 1/2 μετρο και καταλαβα οτι αν θες να κανεις δουλεια σου θες οπωσδηποτε παγκοπριονο.

Βασικα εχω 100 κοφτικα, τα παραπανω, συρομενο φαλτσοπριονο , σεγα, σπαδοσεγα , και αλλα που δε θυμαμαι, και παλι εχω θεμα στο να κανω δουλεια μου. :confused:

Το δισκοπρίονο πάγκου, είναι για εμένα το βασικότερο εργαλείο ενός ξυλουργού. Έπονται όλα τα άλλα πριόνια, σεγες, πλάνες, ρούτερ, ακόμα και τρυπάνια σε αναγκαιότητα.
Όσον αφορά τις ιδιοκατασκευες, ακόμα και όσοι έχουν φτιάξει αηιοζηλευτα και πολύ μελετημένα εργαλεία, με κόστος πολύ υψηλό, δεν έχουν απαιτήσεις που θα είχαν από ένα εργοστασιακο. Ο Νίκος ο συντοπίτης μου πχ έχει φτιάξει κατασκευή που -εγώ τουλάχιστον- ζηλεύω και δεν φαντάζομαι να μπορούσα να αντιγράψω. Παρόλα αυτά εξηγεί πολύ καλά στο νήμα για τα παγκοπριονα που σταματούν οι αιτήσεις από το εργαλείο και τι από αυτά των εργασιακών, δεν γίνεται να πετύχουμε με το χέρι.

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

songless_bird
κ
κοιτα τι επιλογη εχουμε, αγοραζεις το Einhell των 150 και μετα απο δυο χρονια (πρωτα ο θεος) ποσταρεις και μας λες τις εντυπωσεις σου. Τοσο απλα!

Βρε παιδιά , άλλο το φωτιστικό που φτιάχνω με πλετοξυλα, άλλο το χειροποίητο μαχαίρι μου, που έχουν το μεράκι μου και τις ατέλειες που γουστάρω, και άλλο το δισκοπρίονο, του οποίου τις χειροποίητες ατέλειες δεν μπορώ να ανεχτώ, ούτε του προσδίδουν αξία καλλιτεχνική! Επίσης τι λέει ο Αντώνης για το Bosch να μάθουμε κ εμείς που δεν το έχουμε παρατηρήσει;

Δεν μπορω να πιασω τον συλλογισμο σου, ποτε η ατελεια ειναι τεχνη και ποτε δεν ειναι.

Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχ

songless_bird
κ
κοιτα τι επιλογη εχουμε, αγοραζεις το Einhell των 150 και μετα απο δυο χρονια (πρωτα ο θεος) ποσταρεις και μας λες τις εντυπωσεις σου. Τοσο απλα!

Δεν μπορω να πιασω τον συλλογισμο σου, ποτε η ατελεια ειναι τεχνη και ποτε δεν ειναι.
Λέω πως οι ατέλειες που προσδίδουν χαρακτήρα σε ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα, δεν χωρούν σε εργαλείο που πρέπει να κάνει σωστά κ επαναλαμβανόμενα μια δουλειά.

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

αααα εσυ ειπες πολυ λιγα πραγματα … με ποιο δηλαδη?

Bosch pts10. Το ξέρεις αυτό το μοντέλο; έχουμε νήμα για το συγκεκριμένο.

Σε γενικές γραμμές ναι. Κάποιες λεπτομέρειες έχω αναφέρει στο συγκεκριμένο νήμα (να μην βγούμε κ εντελώς off topic). Αν ήμουν πάλι σε διαδικασία αγοράς θα το έπαιρνα πάλι ή θα πήγαινα σε άλλο είδος και πολύ ακριβότερο delta κλπ.

Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχ

songless_bird
κ

To αγορασα, αλλα δεν βλεπω να το φερνει η μεταφορικη. Μαλλον τους αρεσε και το κρατανε εδω και τρεις μερες στην αποθηκη τους...
Θα υπαρξει post με το ξεπακεταρισμα και τη συναρμολογιση κι αργοτερα δοκιμη του εργαλειου ισως και με Video σε δοκιμαστικη κοπη out of the box και μετα με ρυθμιση δισκου-φραχτη και καλυτερο δισκο 60 δοντιων.

Ηδη ξερω ενα προβλημα το οποιο εχει να κανει με την διαδρομη του φραχτη που ειναι πολυ μικρη και περιοριζει το πλατος κοπης. Αυτο θελει οπωσδήποτε diy λυση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απ

... Ηδη ξερω ενα προβλημα το οποιο εχει να κανει με την διαδρομη του φραχτη που ειναι πολυ μικρη και περιοριζει το πλατος κοπης. Αυτο θελει οπωσδήποτε diy λυση.

ααα δεν το ξεκινας καλα ...για να δουμε ποσο θα σου παει η diy κατασκευη για να φτιαξεις τα ελαττωματα του εργοστασιακου παγκοπριονου?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειω

ααα δεν το ξεκινας καλα ...για να δουμε ποσο θα σου παει η diy κατασκευη για να φτιαξεις τα ελαττωματα του εργοστασιακου παγκοπριονου?

Δεν ειναι ελλατωμα. Ειναι σαν να λες ελλατωματικο ενα πριονι γιατι κοβει μονο 55mm αντι για 85mm που κοβουν αλλα. Το συγκεκριμενο μοντελο 2025 einhell βγαινει σε τρεις εκδοσεις. Η βασικη επιφανεια με τον φραχτη ειναι ιδιος και μετα προσθετουν εξτρα επιφανειες για να μεγαλωσουν αριστερα δεξια και πισω την επιφανεια. Απλα επειδη οι πλακες ειναι αφαιρουμενες δεν προνοησαν να εχουν μεγαλυτερο οδηγο που να πιανει και τις εξτρα επιφανειες περα απο τη βασικη εκδοση eco. Σε αντιθεση με το evolution fury5 που ειναι εξωτερικα το ιδιο μοντελο, εχει οδηγο που πιανει ολη την επιφανεια.

einhell
20160104101053_einhell_tc_ts_2025_u.jpeg
evolution fury5s
fury5s.jpg

Χωρις να θελω να σε προκαταβαλω αρνητικα διαβαζω καποια ασχημα πραγματα για τον φραχτη του.
https://www.amazon.co.uk/Einhell-TC-TS-2025-Table-Underframe/dp/B017A1N6MU

Λες να περιμενα βραχο φραχτη με πλαστικη βαση και χωρις να πιανει απο την πισω πλευρα; :p Ακομη και ετσι ομως απο αλλες κριτικες που διαβασα ακομη και του evolution παραδοξως δεν χανει πολυ. Μονο μια κριτικη διαβασα απο εναν οτι χανει απο ακρη σε ακρη 3mm και οτι κοντεψε να χασει τις ακρες απο τα δακτυλα του , αλλα εκει θα ακολουθησω την λογικη του Χιωτη που η σγκεκριμενη κριτικη ετσι πως γραφτηκε ή ηταν προκατειλλημενη ή ο,τι εγινε εγινε απο λαθος χειρισμο και δεν εφταιγε το εργαλειο.

Εμενα με προβληματιζει απλα οτι κοβει μεχρι 25cm απο την πλευρα του φραχτη , ενω θα μπορουσε να εχει αλλα 20cm απο την εξτρα επιφανεια. Αλλα πιστεψε με χωρις καμια αγορα και DIY μπορω να το λυσω το θεμα με τον ιδιο φραχτη και οδηγο απο τον τροπο που πιανει ο οδηγος στο τραπεζι και απο τις υπαρχουσες τρυπες που εχουν οι επιφανειες για μεγαλυτερο φραχη. :2thumb22sup: