Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Καλησπέρα κύριοι.

Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια - διευκρίνιση ανάμεσα στις σέγες και τα δισκοπρίονα.

Δεν έχω δουλέψει ακόμη κανένα από τα 2 και σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο μέσα στον μήνα ώστε να μη δίνω τα διάφορα ξύλα συνέχεια σε γνωστό άτομο.

Μπορείτε αρχικά να μου πείτε τη διαφορά ανάμεσα στη σέγα και το δισκοπρίονο? Για ποια δουλειά είναι το καθένα? Λίγο που έψαξα και διάβασα είναι ότι το δισκοπρίονο είναι για ευθεία κοπή, ενώ με τη σέγα μπορείς να κόβεις και σε σχέδια. Απλά αναρωτιέμαι γιατί να πάρεις δισκοπρίονο εάν με τη σέγα κάνεις 2 σε 1?

Πάντα αναφέρομαι σε ερασιτεχνικές μικρές εργασίες.
Γιατι με την σεγα δεν μπορεις να κανεις ευθεια κοπη χωρις οδηγο που να κραταει σταθερη την λαμα και απο τις δυο πλευρες.
Προσωπικα ετσι αγορασα στην αρχη σεγα , για να κανω δυο σε ενα και τελικα κατελειξα να μην την χρησιμοποιω καθολου. Ευθειες κοπες με παγκοπριονο και περιτεχνα και κλειστα σχεδια με επιτραπεζια σεγα ή σεγα χειροτεχνιας...

Αν με το μπαταριας καλυπτεις τις αναγκες σου γιατι να παρεις αλλο ενα; Εγω θα πηγαινα σε αλλο εργαλειο για να εμπλουτισω τη συλλογη μου.
Σκουπα για τα πριονιδια εχεις;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν με το μπαταριας καλυπτεις τις αναγκες σου γιατι να παρεις αλλο ενα; Εγω θα πηγαινα σε αλλο εργαλειο για να εμπλουτισω τη συλλογη μου.
Σκουπα για τα πριονιδια εχεις;

Η κλασσική σκούπα του σπιτιού δεν κάνει; Έχω μια που δεν τη χρησιμοποιώ.

Αν την έχεις σε αχρηστία, κάνει, αν και σταδιακά θα χαλάσει μιας και τα φίλτρα τους δεν κρατάνε πλήρως την πολύ ψιλή σκόνη από τα γυαλόχαρτα. Εγώ επειδή λυπάμαι την ακριβή οικιακή, πήρα μία μικρή nilfisk των 50 που έχει αρκετή δύναμη και αν και όταν χαλάσει δε θα κλαίω τα χρήματά μου.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν την έχεις σε αχρηστία, κάνει, αν και σταδιακά θα χαλάσει μιας και τα φίλτρα τους δεν κρατάνε πλήρως την πολύ ψιλή σκόνη από τα γυαλόχαρτα. Εγώ επειδή λυπάμαι την ακριβή οικιακή, πήρα μία μικρή nilfisk των 50 που έχει αρκετή δύναμη και αν και όταν χαλάσει δε θα κλαίω τα χρήματά μου.

Δηλαδή υπάρχουν ειδικές σκούπες για τα εργαλεία μας?

Ναι, και έχουν και κάποιες ευκολίες παραπάνω, με πιο συνηθισμένη την αυτόματη ενεργοποίηση της σκούπας μονο όταν δουλεύει το εργαλείο. Και κατασκευαστικά βέβαια είναι διαφορετικές, ανοίγουν για να καθαριστούν πολύ πιο εύκολα, συνήθως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για υγρά, κλπ. Αν χρησιμοποιήσεις τέτοια σκούπα θα δεις πόσο πιο εύκολα γίνονται πολλές δουλειές, δεν υπάρχει γυρισμός μετά, θα την θέλεις παντού.

Ναι, και έχουν και κάποιες ευκολίες παραπάνω, με πιο συνηθισμένη την αυτόματη ενεργοποίηση της σκούπας μονο όταν δουλεύει το εργαλείο. Και κατασκευαστικά βέβαια είναι διαφορετικές, ανοίγουν για να καθαριστούν πολύ πιο εύκολα, συνήθως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για υγρά, κλπ. Αν χρησιμοποιήσεις τέτοια σκούπα θα δεις πόσο πιο εύκολα γίνονται πολλές δουλειές, δεν υπάρχει γυρισμός μετά, θα την θέλεις παντού.

Θα το σκεφτώ για μελλοντική αγορά...

Ευχαριστώ.

Το BOSCH GKS 12v, φοράει καλό τροχό ή προτείνετε και κανέναν άλλον?

Χαθηκαν, η εγω δεν τα βλεπω, καποια posts σχετικα με την αναζητηση μου για καποιο καλο τριβειο για τις μικροκατασκευες μου. Εν ολιγοις ελεγα οτι θελω ενα μικρο παλμικο, απαραιτητως να συνδεεται με σκουπα ωστε να εχω καλη αναρροφηση της σκονης και να ειναι "επαγγελματικης" κατηγοριας μιας και η αγορα θα γινει μια και καλη. Το παραπανω DeWalt τα εχει ολα, εκτος απο το μικρο μεγεθος, μιας και το 125αρι πελμα ειναι μεγαλο για τις μικροκατασκευες. Απ'οσο το εχω ψαξει εναλλακτικα υπαρχει η λυση των πολυεργαλειων, τα οποια ομως δεν με εχουν πεισει για την αποτελεσματικη αναρροφηση σκονης και μου ειναι λιγο αβολα οσον αφορα την εργονομια. Μια πιο ακραια λυση αλλα πολυ ακριβη, ειναι το 80αρι festool rotex το οποιο εχει αριστη αναρροφηση, αλλα ειναι λιγακι ογκωδες και πανακριβο. Κατι σαν το DeWalt αλλα με 80αρι πελμα θα ηταν μαλλον το ιδανικο.

Χαθηκαν, η εγω δεν τα βλεπω, καποια posts σχετικα με την αναζητηση μου για καποιο καλο τριβειο για τις μικροκατασκευες μου. Εν ολιγοις ελεγα οτι θελω ενα μικρο παλμικο, απαραιτητως να συνδεεται με σκουπα ωστε να εχω καλη αναρροφηση της σκονης και να ειναι "επαγγελματικης" κατηγοριας μιας και η αγορα θα γινει μια και καλη. Το παραπανω DeWalt τα εχει ολα, εκτος απο το μικρο μεγεθος, μιας και το 125αρι πελμα ειναι μεγαλο για τις μικροκατασκευες. Απ'οσο το εχω ψαξει εναλλακτικα υπαρχει η λυση των πολυεργαλειων, τα οποια ομως δεν με εχουν πεισει για την αποτελεσματικη αναρροφηση σκονης και μου ειναι λιγο αβολα οσον αφορα την εργονομια. Μια πιο ακραια λυση αλλα πολυ ακριβη, ειναι το 80αρι festool rotex το οποιο εχει αριστη αναρροφηση, αλλα ειναι λιγακι ογκωδες και πανακριβο. Κατι σαν το DeWalt αλλα με 80αρι πελμα θα ηταν μαλλον το ιδανικο.

Τα πολυεργαλεια δεν ειναι και τοσο αποτελεσματικα στο τριψιμο και εχουν ενα θεμα με την αναρροφηση σκονης. Αποκλειστικο τριβειο δελτα.
http://www.skroutz.gr/s/94255/Bosch-PDA-180.html?from=catspan&keyphrase=bosch+pda
http://www.skroutz.gr/s/94449/Skil-7115AA.html
Και κατι αναλογο ROTEX
http://www.skroutz.gr/s/261541/Metabo-SX-E-400.html

Re: Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Καλημέρα. Ψάχνω ένα έκκεντρο τριβείο περίπου στα 60 euro (άντε αν είναι κάτι συγκλονιστικό max 80). Να το προτιμήσω ή να πάω σε πολυτριβείο καθώς δεν έχω τριβείο mouse και παλμικό? Έχω ένα πολυεργαλείο που παίρνει γυαλόχαρτα δέλτα καθώς και ένα ταινιολειαντήρα. Απόψεις παρακαλώ και επιχειρηματολογία

Συγκλονιστικο το μικρό 125αρι της Dewalt και μόλις δέκα ευρώ πάνω από το budget σου!!!

Συγκλονιστικό γιατί? Τι παραπάνω έχει απ' τα άλλα? Και που το είδες 90 ευρώ?

αυτό το κίτρινο τριβείο της dewalt, που λέει ο Κυριάκος, είναι πάρα πολύ ξεκούραστο στο χέρι ακόμη και μετά από πολλές ώρες δουλειάς...

Ναι Κυριάκο, όμως το 99 είναι 19 πάνω από τα 80 που έθεσα ως max και όχι 10.

Αν πας απο κεί στο αφήνει 90.
Αξίζει! Είναι πολύ ξεκούραστο και δυνατό. Αυτός ήθελε να μου σπρώξει ένα μπλε της Bosch στα 135 αλλά έφαγε άκυρο.

Ίσως η επίσκεψη να μην είναι απαραίτητη και απλά πάρε ένα τηλέφωνο

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk