Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Επισης αν κοβεις συνηθως παχος ξυλων μεγαλυτερο των 2 εκατοστων, πρεπει να κοιταξεις για σεγες εκτος της dremel και της μικρης proxxon.

Μιχάλη μήπως έκανες κάποιο λάθος στά εκατοστά καί ήθελες να γράψεις χιλιοστά,η αντί μικρής ήθελες να γράψεις μεγάλης Proxxon ?
Γιατί η μικρή Proxxon δέν κόβει πάνω από 2 εκατοστά

Η επελαση του γηρατος συγκρατειται με παραλαβες και χρησεις εργαλειων που κρατανε τον νου ζωντανο και υγιη :))

Σε περιμενω την ερχομενη βδομαδα για τεσταρισματα εργαλειων proxxon :builder:

ακομα δεν εκανα την αγορα αλλα εχω στείλει ιμειλ στον αντιπρόσωπο proxxon στην ελλαδα για τιμη χονδρικης για αγορά μεσω καταστήματος εδω.έλεγα να παρω μια και καλή την dsh λόγο δύναμης και θορύβου και αν χρειαστώ να κόψω και πιο μεγαλα κομμάτια να μην ζορίζεται,τωρα αν κανω καλα δεν ξερω ετσι το σκέφτομαι. Η HOLZMANN ειναι ισάξια της dsh; θα ήθελα να φτιάξω μπομπονιέρες για την βάπτιση την κόρης μου καμια 200αρια κομμάτια γι'αυτό βλεπω για κατι καλο

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Πόσα ωχ να βάλω; :bang::bang::bang:

ακομα δεν εκανα την αγορα αλλα εχω στείλει ιμειλ στον αντιπρόσωπο proxxon στην ελλαδα για τιμη χονδρικης για αγορά μεσω καταστήματος εδω.έλεγα να παρω μια και καλή την dsh λόγο δύναμης και θορύβου και αν χρειαστώ να κόψω και πιο μεγαλα κομμάτια να μην ζορίζεται,τωρα αν κανω καλα δεν ξερω ετσι το σκέφτομαι. Η HOLZMANN ειναι ισάξια της dsh; θα ήθελα να φτιάξω μπομπονιέρες για την βάπτιση την κόρης μου καμια 200αρια κομμάτια γι'αυτό βλεπω για κατι καλο

Τι υλικο και τι παχος θα εχουν τα ξυλινα τεμαχια που θα κοψεις?
200 κομματια ειναι παρα πολλα και θα κουραστεις να τα κρατας σταθερα κατω με το χερι στην DHS που δεν εχει 'παπουτσακι' για κρατημα.

H Holzmann εχει λιγοτερα watt (ισχυ) απο την DHS, μπορει ομως να παρει και των δυο ειδων λαμες οπως η DHS. Eπιπλεον εχει και φωτισμο για το σημειο κοπης που ειναι πολυ χρησιμο κατα την γνωμη μου. Ειναι μια αξιοπρεπης μαρκα σε λογικη τιμη.

Αν εισαι Αθηνα ελα να τις δοκιμασεις στο εργαστηριο μου. Εχω τρεις επιτραπεζιες σεγες και νομιζω οτι θα σε βοηθησει να καταλαβεις τι θελεις.

200 κομματια ειναι παρα πολλα και θα κουραστεις να τα κρατας σταθερα κατω με το χερι στην DHS που δεν εχει 'παπουτσακι' για κρατημα.

H Holzmann εχει λιγοτερα watt (ισχυ) απο την DHS, μπορει ομως να παρει και των δυο ειδων λαμες οπως η DHS. Eπιπλεον εχει και φωτισμο για το σημειο κοπης που ειναι πολυ χρησιμο κατα την γνωμη μου. Ειναι μια αξιοπρεπης μαρκα σε λογικη τιμη.

Αν εισαι Αθηνα ελα να τις δοκιμασεις στο εργαστηριο μου. Εχω τρεις επιτραπεζιες σεγες και νομιζω οτι θα σε βοηθησει να καταλαβεις τι θελεις.
ευχαριστω πολύ για την βοήθεια μένω ροδο γιαυτο και το ψάχνω τοσο πολύ γιατί εδω δεν έχουμε καταστήματα με στοκ να τις δω απο κοντα.ακομα δεν εχω καταλήξει στο σχέδιο και στο είδος του ξύλου ειμαι στο ψάξιμο γενικός η βάπτιση θα ειναι Ιούνιο αλλα απο τωρα σιγα σιγα λεω να ξεκινησω να ψάχνομαι αλλα λογικα θα ειναι μικρο το πάχος του ξύλου που θα χρησιμοποιήσω

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

«Ελα να τις δοκιμασεις» λεει...Αχ ρε Μιχαλη...τις σειρηνες του Οδυσσεα τι τις ειχες? :flipout: οποιος περασε απο κει ...:drummer:

Τοσες εκανα για του γιου μου πριν κανενα χρονο. Κοντρα πλακε 4mm. Στοιβαγμενα 4 κομματια με ταινια διπλης οψης και κοψιμο με την dremel. Εβγαζα με τα βαλε βγαλε της λαμας και τα κοψιματα 30 μπομπονιερες την ωρα. Στα 200 κομματια εσπασα τρεις λαμες. Σκεψου οτι ουσιαστικα εκοβα 16mm κοντραπλακε + την κολλα απο την ταινια που λερωνε την λαμα. Το σχεδιο ομως ηταν στα μετρα της dremel για να χωραει η λαμα. Εχω αλλα 6 σχεδια για βαπτισεις σχεδιασμενα παντα με γνωμονα την dremel. Αν ειχα μια με ακεφαλες θα ηταν διαφορετικα....

Η επελαση του γηρατος συγκρατειται με παραλαβες και χρησεις εργαλειων που κρατανε τον νου ζωντανο και υγιη :))

Χαχαχα αυτά λές Μιχάλη,καί αρχίζουν τα επιφωνήματα,θά τά πούμε να σαι καλά.

Πόσα ωχ να βάλω; :bang::bang::bang:

Κουράγιο Παναγιώτη ακόμα 5 μέ 6 ώχ καί μετά θα ησυχάσω -bye-

Παρακολουθουσα το νημα αλλα τωρα που γυρισα απο το ταξιδι να σου πω δυο πραγματα Ανδρεα.

Μονοδρομος δεν ειναι η proxxon, ουτε η μικρη ουτε η μεγαλη. Ολα εξαρτωνται απο το τι θες να κοβεις και με ποση ευκολια.

Η μεγαλη proxxon ειναι η πιο ισχυρη σεγα της κατηγοριας της και παιρνει και τα δυο ειδη λαμων, ακεφαλες και κανονικες. Δεν εχει ομως παπουτσακι για να συγκρατει το τεμαχιο προς κοπη. Αυτο βεβαια δεν ειναι προβλημα για πολλους, ειδικα τους πεπειραμενους. Εμενα ομως με ενοχλει καθως αν δεν υπαρχει παπουτσακι και δεν κρατας συνεχως σταθερα και γερα το τεμαχιο που κοβεις, μπορει να σου ανασηκωθει και σε λεπτο παχος ξυλου μπορει να κανει ζημια στο κομματι. Αυτο που εχει η proxxon ειναι ενα διαφανο προστατευτικο για τα δακτυλα. Η ποιοτητα κατασκευης της βεβαια ειναι η καλυτερη, οπως και η τιμη της..η μεγαλυτερη! Εναλλακτικη λυση ειναι οι σεγες που παιρνουν και ακεφαλες λαμες οπως η Holzmann, η οποια εχει και ενα χρησιμοτατο φως.

Η μικρη proxxon ειναι απο τις πιο μικρες και ησυχες σεγες. Ο περιορισμος της ειναι το μικρο παχος που μπορει να κοψει σε σκληρο ξυλο, γυρω στο 1 εκατοστο. Απο κει και πανω δυσκολευει το πραμα και ο κινδυνος να κοπει η λαμα αυξανεται. Το οτι παιρνει ακεφαλες μονο λαμες δεν ειναι προβλημα, η αλλαγη ομως απο την κατω μερια ειναι λιγο χρονοβορα, αν και το συνηθιζεις.

Η dremel ειναι η ιδανικη σεγα για να ξεκινησει καποιος -αλλα και να συνεχισει. Το μειονεκτημα της ειναι ο θορυβος καθως ειναι η πιο θορυβωδης σεγα που εχω δοκιμασει ποτε -μακραν!! Ομως ειναι και η σεγα που χρησιμοποιω πιο συχνα απ'ολες καθως η αλλαγη της λαμας γινεται σε ελαχιστα δευτερολεπτα και δεν χρειαζεται να ρυθμιζεις την ταση της λαμας. Ειναι κυριολεκτικα βαλε βγαλε. Εχει τις δικες της λαμες. Δυο ειδη για ξυλο, μια λεπτη και μια κανονικη και μια λαμα λεπτη για μεταλλα με πολλα δοντακια αλλα κανει και για ξυλο. Ειναι απο τις καλυτερες λαμες που κυκλοφορουν αλλα δεν βγαζει σε ακεφαλες. Εχει και αυτη περιορισμο στο παχος ξυλου που κοβει αλλα ειναι πιο ισχυρη απο την μικρη proxxon. Eναλλακτικη λυση ειναι ολες οι σεγες της αγορας γυρω στα 100 ευρω, που δεν παιρνουν ακεφαλες λαμες σαν την σεγα του leroi που εχει και εναν χρησιμοτατο βραχιονα με led για να φεγγει. Το ελαχιστο μεγεθος και βαρος της ομως δεν υπαρχουν πουθενα.

Το θεμα ειναι τι παχος ξυλου θα κοβεις συνηθως καθως και εαν χρειαζεσαι συχνα εσωτερικες κοπες που χρειαζεται τρυπα ~4μμ για να περασει η λαμα με τα καρφακια. Οι λαμες με τα καρφια μπορει να τροχιστουν απο την μια πλευρα με μια λιμα ωστε να χωρανε πιο ανετα απο τρυπα μικροτερη και απο 4μμ. Εαν κανεις λιγες εσωτερικες κοπες, μπορεις να παρεις και ενα πριονακι μοντελισμου που παιρνει ακεφαλες λαμες. Επισης αν κοβεις συνηθως παχος ξυλων μεγαλυτερο των 2 εκατοστων, πρεπει να κοιταξεις για σεγες εκτος της dremel και της μικρης proxxon.
Καλημέρα σας και παλι μια ερωτηση σχετικα με την σεγα παγκου holzmann απο θεμα θορύβου και δυναμης τι λεει σε σχεση με την proxxon?εχει μεγαλη διαφορα;και οι λαμες της proxxon κανουν;Σας εχω πριξει το ξερω αλλα Πρέπει να καταλήξω σε κάποια

Kαμμια σεγα της Eλληνικης αγορας δεν συγκρινεται με την ισχυ της DSH. Εχει τα περισσοτερα watt. Aυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να κανεις τη δουλεια σου με τις υπολοιπες σεγες.
Ο θορυβος ειναι λιγος και ειναι σχεδον ο ιδιος σε ολες τις σεγες. Εξαιρεση η dremel. Οι λαμες της proxxon DSH ειναι κοινο μεγεθος και κανουν για ολες τις σεγες πλην dremel.

Kαμμια σεγα της Eλληνικης αγορας δεν συγκρινεται με την ισχυ της DSH. Εχει τα περισσοτερα watt. Aυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να κανεις τη δουλεια σου με τις υπολοιπες σεγες.
Ο θορυβος ειναι λιγος και ειναι σχεδον ο ιδιος σε ολες τις σεγες. Εξαιρεση η dremel. Οι λαμες της proxxon DSH ειναι κοινο μεγεθος και κανουν για ολες τις σεγες πλην dremel.
ευχαριστώ πολύ

Μη διστασεις να κανεις οποιαδηποτε αλλη ερωτηση Ανδρεα και μην ανησυχεις, ουτε κουραζεις ουτε κουραζομαστε!!
Αυτος ειναι αλλωστε ενας απο τους κυριους και πιο σημαντικους σκοπους του φορουμ, να παρεχει βοηθεια και συμβουλες στα μελη σχετικα με τα εργαλεια και τα μαστορεματα!

Καλήμερα σας. Κύριοι χρειάζομαι τη βοηθεια σας... Για μικροκατασκευες που φτιάχνω χρειάζομαι ένα ρουτερ? η τριμερ?
Ποια η διάφορα τους? Τι κάνει το ένα που δεν κάνει το άλλο και τούμπαλιν? Ποιο εργαλείο να επιλέξω με βάση απόδοσης κόστους τιμής? Το πόσο που διαθέτω είναι ανάλογα με τις ανάγκες που μπορεί να καλύψει ένα τέτοιο μηχάνημα. Δεν με ενδιαφέρει δηλαδή για παράδειγμα να μπορεί να δουλέψει 3 ώρες συνεχόμενα, άλλα με νοιάζει να μου κάνει τη δουλειά που θέλω (τέλειο κύκλο για παράδειγμα).
Για να γινω ποιο κατανοητός ποσταρω μια φώτο. Θα ήθελα για παράδειγμα να κάνω εύκολα την εσοχή του κύκλου του κάτωθι ρολογιού σε βάθος περίπου 1-2 εκατοστά εύκολα και γρήγορα. Η το πίσω μέρος ενός ρολογιούThe Beatles.jpg.

Last edited:
Θα ελεγα να κοιταξεις καποιο απο τα τριμμερ που εχουν δυνατοτητα εναλλαγης της βασης, ωστε να μπορεις να το χρησιμοποιησεις ειτε ως βυθιζομενο, ειτε ως χουφτας ειτε ως παγκου. Πολυ συμφερον ειναι το πακετο της μακιτα που ειχε παρει πριν λιγους μηνες ο Νεκταριος, το οποιο εχει μεσα ολα αυτα τα παρελκομενα. Βγαζει και η bosch αντιστοιχο, αλλα οι βασεις ερχονται μονο εξτρα οποτε θα σου κοστισει παραπανω. Ομοιως και της dewalt ειναι ολοκληρωμενο το πακετο, αλλα πιο ογκωδες και δυνατο απ'οτι χρειαζεται για τις μικροκατασκευες. Εγω θα πηγαινα στο μακιτα. Οταν το δει ο Νεκταριος, ας βαλει λινκ, το ειχε παρει σε πολυ καλη τιμη απο amazon νομιζω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν δεν κάνω τραγικό λάθος dewalt makita k Bosch έχουν ίδιες διαστάσεις.
Απλά το Dewalt είναι πιο ισχυρό ώστε να κάνεις και άλλες εργασίες εκτός του τριμινγκ και ειδικά αν δεν έχεις και μεγάλο ρούτερ θα βολέψει αφάνταστα.
Ο Μπάμπης το έχει αλλά δε το χρησιμοποιεί και το δίνει από όσο ξέρω όποτε Ίσως είναι ευκαιρία.

Θα ελεγα να κοιταξεις καποιο απο τα τριμμερ που εχουν δυνατοτητα εναλλαγης της βασης, ωστε να μπορεις να το χρησιμοποιησεις ειτε ως βυθιζομενο, ειτε ως χουφτας ειτε ως παγκου. Πολυ συμφερον ειναι το πακετο της μακιτα που ειχε παρει πριν λιγους μηνες ο Νεκταριος, το οποιο εχει μεσα ολα αυτα τα παρελκομενα. Βγαζει και η bosch αντιστοιχο, αλλα οι βασεις ερχονται μονο εξτρα οποτε θα σου κοστισει παραπανω. Ομοιως και της dewalt ειναι ολοκληρωμενο το πακετο, αλλα πιο ογκωδες και δυνατο απ'οτι χρειαζεται για τις μικροκατασκευες. Εγω θα πηγαινα στο μακιτα. Οταν το δει ο Νεκταριος, ας βαλει λινκ, το ειχε παρει σε πολυ καλη τιμη απο amazon νομιζω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

παιδια Μήπως λετε για αυτο; γιατι το εχω βαλει στα wish list

https://www.amazon.de/Makita-RT0700...qid=1508878167&sr=8-2&keywords=makita+trimmer δεν ανήκει μηπως ανοίξει αυτο; το μοντέλο ειναι το RT0700CX2J

Last edited by a moderator:
Ναι, αυτό έλεγα. Πιστεύω ότι σε αυτήν την τιμή είναι το καλύτερο πακέτο για μικρές κατασκευές και τη χρήση που κάνουμε.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk