Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Ναι,αυτό είναι ένα θεμα.απλα θέλω να φτιάξω ένα σετ με βασικά εργαλεία μπαταρίας και η αλήθεια είναι ότι ένα ψιλοκολημμα το έχω φάει με αυτη τη μάρκα.εχω διαβάσει κι από τον Μιχάλη ότι είναι ποιοτικά και προσεγμένα εργαλεία και κλείνω προς τα εκεί.
Αν και τα πρώτα μου εργαλεία μπαταριαςπου πήρα είναι κλασικά parkside κι αυτά είναι που με έβαλαν στο παιχνίδι.εν αναμονή κάποιων 20v που ίσως ερθουν στο μέλλον θα πράξω αναλογως

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα σας. Έφτασε ο καιρός που πρέπει "υποχρεωτικά" να πάω σε αλλαγή σέγας πάγκου. Είχα τη φτωχή Einhell της οποίας σπάσανε κάτι σίδερα. Θα μου προτείνατε τη μεσαία proxxon? Κόβει μεγαλύτερα πάχη ξύλου? Με ενδιαφέρει να έχει γρήγορη αλλαγή ακέφαλης λάμας για εσωτερικές κοπές. Η dsh έχει? 'η είναι ταλεπώρια? Από που να την παραγγείλω αν γίνεται και σε καλύτερη τιμή? Στην Ελληνική αγορά υπάρχει αντίστοιχη πρόταση σε ποιοτικές σέγες?

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Καλημέρα σας. Έφτασε ο καιρός που πρέπει "υποχρεωτικά" να πάω σε αλλαγή σέγας πάγκου. Είχα τη φτωχή Einhell της οποίας σπάσανε κάτι σίδερα. Θα μου προτείνατε τη μεσαία proxxon? Κόβει μεγαλύτερα πάχη ξύλου? Με ενδιαφέρει να έχει γρήγορη αλλαγή ακέφαλης λάμας για εσωτερικές κοπές. Η dsh έχει? 'η είναι ταλεπώρια? Από που να την παραγγείλω αν γίνεται και σε καλύτερη τιμή? Στην Ελληνική αγορά υπάρχει αντίστοιχη πρόταση σε ποιοτικές σέγες?

Της πέταξες τα μάτια όξω κυρ Σπύρο !!!

Για το δικό σου πλέον (απαιτητικό) επίπεδο καλό θα ήταν να κοίταγες κάτι απ έξω (πιο επαγγελματικό), αν δεν καταλήξεις στην DSH (Χιώτικο μαγαζί = καλύτερη τιμή).

Ο γερό Steve δουλεύει μια Dewalt & o DMIdea μια πολύ καλή. Του είχα στείλει mail & μου είχε γράψει ποια χρησιμοποιεί αλλά δεν το βρίσκω. Ρίξε του ένα mail & θα σου απαντήσει αμέσως.

Ναι,αυτό είναι ένα θεμα.απλα θέλω να φτιάξω ένα σετ με βασικά εργαλεία μπαταρίας και η αλήθεια είναι ότι ένα ψιλοκολημμα το έχω φάει με αυτη τη μάρκα.εχω διαβάσει κι από τον Μιχάλη ότι είναι ποιοτικά και προσεγμένα εργαλεία και κλείνω προς τα εκεί.
Αν και τα πρώτα μου εργαλεία μπαταριαςπου πήρα είναι κλασικά parkside κι αυτά είναι που με έβαλαν στο παιχνίδι.εν αναμονή κάποιων 20v που ίσως ερθουν στο μέλλον θα πράξω αναλογως

Γεια σου Αλεξανδρε,
Τα Ryobi ειναι μια εξαιρετικη και προσιτη ερασιτεχνικη σειρα 18βολτων εργαλειων με μια πραγματικα μεγαλη ποικιλια εργαλειων για το εργαστηριο και τον κηπο. Καποια εργαλεια μαλιστα ειναι ιδιαιτερα και μοναδικα που δυσκολα τα βρισκεις σε αλλη σειρα.

Ποιοτικα και προσεγμενα σαν τα bosch και τα Μακιτα δεν ειναι, δεν θυμαμαι να εχω αναφερει τετοιο πραγμα, ομως ειναι περιποιημενα, αξιοπιστα και ισχυρα. Για μενα ειναι η καλυτερη επιλογη για καποιον που θελει να χτισει μια σειρα απο 18βολτα εργαλεια μπαταριας.

Δυστυχως η μαρκα δεν αντιπροσωπευεται σωστα στην Ελλαδα και οι επιλογες ειναι περιορισμενες. Ομως τα περισσοτερα ειδη ειναι διαθεσιμα στα Αmazon Ευρωπης και κατα καιρους βρισκεις καλες προσφορες στις διαφορες χωρες η στα warehouse deals.

Περα απο την ακριβη και καλη proxxon να δεις και την Holzmann που ειναι Αυστριακης προελευσης, διαθετει και τους δυο τυπους λαμας με ευκολη αλλαγη και εχει και χρησιμο φωτισμο πανω στο εργαλειο. http://www.papadopoulostools.com/index.php?route=product/product&product_id=272

Γεια σου Αλεξανδρε,
Τα Ryobi ειναι μια εξαιρετικη και προσιτη ερασιτεχνικη σειρα 18βολτων εργαλειων με μια πραγματικα μεγαλη ποικιλια εργαλειων για το εργαστηριο και τον κηπο. Καποια εργαλεια μαλιστα ειναι ιδιαιτερα και μοναδικα που δυσκολα τα βρισκεις σε αλλη σειρα.

Ποιοτικα και προσεγμενα σαν τα bosch και τα Μακιτα δεν ειναι, δεν θυμαμαι να εχω αναφερει τετοιο πραγμα, ομως ειναι περιποιημενα, αξιοπιστα και ισχυρα. Για μενα ειναι η καλυτερη επιλογη για καποιον που θελει να χτισει μια σειρα απο 18βολτα εργαλεια μπαταριας.

Δυστυχως η μαρκα δεν αντιπροσωπευεται σωστα στην Ελλαδα και οι επιλογες ειναι περιορισμενες. Ομως τα περισσοτερα ειδη ειναι διαθεσιμα στα Αmazon Ευρωπης και κατα καιρους βρισκεις καλες προσφορες στις διαφορες χωρες η στα warehouse deals.
Περιποιημένα,αξιόπιστα και ισχυρά...τα είπες όλα!λογικά μετά το Πάσχα θα τα παραγγείλω και θα μου τα φέρουν το καλοκαίρι ελπίζω χωρίς κάποιο προβλημα

Περα απο την ακριβη και καλη proxxon να δεις και την Holzmann που ειναι Αυστριακης προελευσης, διαθετει και τους δυο τυπους λαμας με ευκολη αλλαγη και εχει και χρησιμο φωτισμο πανω στο εργαλειο. http://www.papadopoulostools.com/index.php?route=product/product&product_id=272

Μιχάλη είδα που την ξαναπρότεινες αυτή. Την έχεις δοκιμάσει? Τι λέει από δύναμη? Πόσο γρήγορη είναι η αλλαγή ακέφαλης για εσωτερικές κοπές?

Δυστυχώς εδώ που είμαι δεν μπορώ να τις δοκιμάσω, οπότε η συμβολή σας στην επιλογή θα είναι καθοριστική. Βασικά με ενδιαφέρει να κόβει μεγάλο πάχος ξύλου (με αυτό που έκοβε η Einhell ήμουν ικανοποιημένος) και να έχει γρήγορη και εύκολη αλλαγή ακέφαλης λάμας (εσωτερικές κοπές με μεγάλη επιφάνεια ξύλου ενδιάμεσα). Ποιά τeλικά τα κάνει αυτά καλύτερα? Η μεσαία proxxon ή η Holzzman?

Οχι, την συγκεκριμενη δεν την εχω δοκιμασει για αυτο σου ειπα να την δεις, αλλιως ισως να σου προτεινα να την αγορασεις.

Ευκολη αλλαγη ακεφαλης λαμας δεν υπαρχει, πρεπει να σφιξεις και τα δυο ακρα με τις αντιστοιχες βιδες. Αυτο που βλεπω στην Holzmann ειναι οτι διαθετει μοχλο/εντατηρα που αφου τον τραβηξεις για να τοποθετησεις την νεα λαμα, την ξανασφιγγει στην ενταση που την εχεις προρυθμισει, χωρις να ξανακανεις δηλαδη ρυθμισεις για να βρεις την σωστη ενταση. Για το παχος λεει οτι κοβει 5 εκατοστα, οπως ολες οι παρομοιες σεγες. Βεβαια οι παρομοιες σεγες ειναι γυρω στα 90-130watt ενω η proxxon ειναι στα 200, σημαντικη διαφορα στην ισχυ.

Εαν αγοραζα σημερα μια μεσαια σεγα, μαλλον θα προτιμουσα την συγκεκριμενη Holzmann, λογω πολυ καλων χαρακτηριστικων και τιμης.
Προσωπικα με βολευει που εχει παπουτσακι για να κρατα το τεμαχιο σταθερο και δεν εισαι συνεχεια στην τσιτα να πιεζεις δυνατα το κομματι πανω στην βαση καθως το κοβεις. Η proxxon δεν εχει. Εαν ομως κοβεις συχνα σκληρα ξυλα ανω των 2.5εκ. παχους, η proxxon θα τα κοβει πιο ευκολα. Αναφορικα για την αποσταση του λαιμου απο την λαμα, ειναι σχεδον σε ολες αυτες τις σεγες περιπου 400μμ.

Οχι, την συγκεκριμενη δεν την εχω δοκιμασει για αυτο σου ειπα να την δεις, αλλιως ισως να σου προτεινα να την αγορασεις.

Ευκολη αλλαγη ακεφαλης λαμας δεν υπαρχει, πρεπει να σφιξεις και τα δυο ακρα με τις αντιστοιχες βιδες. Αυτο που βλεπω στην Holzmann ειναι οτι διαθετει μοχλο/εντατηρα που αφου τον τραβηξεις για να τοποθετησεις την νεα λαμα, την ξανασφιγγει στην ενταση που την εχεις προρυθμισει, χωρις να ξανακανεις δηλαδη ρυθμισεις για να βρεις την σωστη ενταση. Για το παχος λεει οτι κοβει 5 εκατοστα, οπως ολες οι παρομοιες σεγες. Βεβαια οι παρομοιες σεγες ειναι γυρω στα 90-130watt ενω η proxxon ειναι στα 200, σημαντικη διαφορα στην ισχυ.

Εαν αγοραζα σημερα μια μεσαια σεγα, μαλλον θα προτιμουσα την συγκεκριμενη Holzmann, λογω πολυ καλων χαρακτηριστικων και τιμης.
Προσωπικα με βολευει που εχει παπουτσακι για να κρατα το τεμαχιο σταθερο και δεν εισαι συνεχεια στην τσιτα να πιεζεις δυνατα το κομματι πανω στην βαση καθως το κοβεις. Η proxxon δεν εχει. Εαν ομως κοβεις συχνα σκληρα ξυλα ανω των 2.5εκ. παχους, η proxxon θα τα κοβει πιο ευκολα. Αναφορικα για την αποσταση του λαιμου απο την λαμα, ειναι σχεδον σε ολες αυτες τις σεγες περιπου 400μμ.

Κι εγώ μεταξύ αυτών των 2 είμαι (Proxxon DSH ή Holzzman) αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα...
Πήρα και στο Χιώτικο κατάστημα (εξυπηρετικότατοι και ευγενέστατοι) και μου έκαναν μία καλή προσφορά για την Proxxon αλλά έλα μου που δεν μπορώ να αποφασίσω ποια απο τις 2...
Η Holzzman έχει όντως πολύ καλά χαρακτηριστικά αλλά δεν ξερω αν είναι τόσο ποιοτική όσο φαίνεται.

Έχω αυτήν την σέγα https://www.amazon.de/Scheppach-SD1...1522153942&sr=8-1&keywords=scheppach+sd+1600v
Είναι σχεδόν ίδια με την Holzmann για αυτό το γράφω μήπως βοηθήσω κάποιον στην απόφαση του !
Σαν σέγα είμαι πολύ ευχαριστημένος είναι 120w και έχω κόψει μέχρι 2,5 cm άνετα και κόβει μέχρι 4-5cm σίγουρα. Παίρνει και τους 2 τύπους λάμας και η αλλαγή είναι εύκολη.
Αν θέλετε κάτι πιο δυνατό πηγαίνετε σε proxxon.

Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχ

Της πέταξες τα μάτια όξω κυρ Σπύρο !!!

Για το δικό σου πλέον (απαιτητικό) επίπεδο καλό θα ήταν να κοίταγες κάτι απ έξω (πιο επαγγελματικό), αν δεν καταλήξεις στην DSH (Χιώτικο μαγαζί = καλύτερη τιμή).

Ο γερό Steve δουλεύει μια Dewalt & o DMIdea μια πολύ καλή. Του είχα στείλει mail & μου είχε γράψει ποια χρησιμοποιεί αλλά δεν το βρίσκω. Ρίξε του ένα mail & θα σου απαντήσει αμέσως.

Hagner νομίζω λέγεται η σένα που έχει ο DMidea και η φθηνότερη ξεκινάει περίπου στα 600 ευρώ
http://www.tallos.gr/products.asp?id=1704&k=10&newquery=1

Καλησπέρα εγω εχω την holzmann και ειμαι πολυ ευχαριστημενος!για τα λεφτ@ της ειναι μια χαρα!η αλλαγη της λαμας ειναι πολυ εύκολη αμα αφαιρέσεις το πλάινο καπακι.εγω το εχω αφαιρέσει μόνιμα και για πιο ευκολο καθαρισμο!

Εγώ μετά από πολλά θετικά reviews, αν δεν πας στην Proxxon, εγώ θα σου πρότεινα αυτή:
https://www.amazon.co.uk/Record-Power-SS16V-Scroll-16-inch/dp/B001OXBZE2
https://www.amazon.de/Record-Power-...1522171746&sr=8-1&keywords=record+power+ss16v

εδώ,
http://www.expertentesten.de/heimwe...-2015-die-besten-dekupiersaegen-im-vergleich/
αφού έχει πρώτες κάποιες ακριβές επιτραπέζιες, την έχει αμέσως μετά από την DSH. Αυτό συν το ότι ο κατασκευαστής δίνει 5 χρόνια εγγύηση (ασχέτως αν δεν ισχύει εδώ) και ότι είναι και Amazon's Choice for "scroll saw" επηρέασε και την δική μου επιλογή.

Δες και μια πρόσφατη παρουσίαση που βρήκα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Καταλαβαινω οτι τραβαει max. 90 watt (Motor input P1: 0.09 kW).
Αν και φαινονται καπως λιγα για μεσαια σεγα, μπορει το μοτερ να ειναι πιο αποτελεσματικο να αποδιδει τελικα οπως οι αντιστοιχες των 120-130w.

Προσωπικά δεν πιστεύω να παίζει πρωτεύοντα ρόλο η ισχύς του μοτέρ. Αλλιώς όλοι θα προτιμούσαν το πιο δυνατό σαν καλύτερο.

Εδω ερωτήσεις και απαντήσεις πανω στο θεμα.
Question: what is the engine type and power please?
Answer: Can I first correct you on a point - it is an ELECTRIC MOTOR not engine.
The electric motor is a variable speed motor rated at 75 Watts. I have been using mine for some time now and have cut material up to 40mm thick, obviously this needs care and patience but can be done. The majority of the materials I use are solid wood, ply or just veneer (very thin wood), but I have cut sheet aluminium up to 3.0mm thick and plastic sheet up to 6mm thick. Some care is needed in selecting the correct blade for the job in hand but I have not had any problems with lack of power.
I hope this is of some help to you. see less
By MR H. on 06 January 2016

https://www.amazon.co.uk/ask/questions/Tx33U2QAPSEGNZ0/ref=ask_dp_dpmw_al_hza

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω πως είναι η καλύτερη επιλογή, απλά πολύ καλη για τα λεφτά της.