Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Εγώ πάντως απο ότι βλέπω η scheppach, η holtzmann και η recordpower είναι φασόν το ίδιο μηχάνημα τουλάχιστον εμφανισιακά !
Η recordpower έχει μικρότερο μοτέρ απο τις άλλες 2 .
@Empedoklis
Αν οικονοιμικά σε παίρνει πάρε την proxxon με το ισχυρότερο μοτέρ .
Αν όχι διάλεξε ενα απο τα άλλα 3 ,την ίδια δουλειά θα κάνουν !

Στα περισσοτερα εργαλεια, η ισχυς τους καθοριζεται απο τα watt εκτος εαν το μοτερ η/και ο μηχανισμος μεταδοσης της ενεργειας ειναι διαφορετικος, δηλαδη πιο αποτελεσματικος.

Για παραδειγμα, η Proxxon ειναι ξεκαθαρα η ισχυροτερη, μαλλον αποκλειστικα λογω των 205w και οχι για κατι αλλο ιδιαιτερο.
Απο την αλλη, και οι 4 σεγες που συζηταμε δινουν μαξιμουμ υψος κοπης ξυλου τα 50mm! Αντε βρες ακρη αν δεν τις εχεις δοκιμασει ολες..

Με μια πατέντα έκανα την einhell λειτουργική ξανά! Οπότε η επιλογή μου δεν θα είναι τελικά βιαστική. Από ότι κατάλαβα Einhel, Henger κ.τ.λ.π. πρέπει να είναι φασόν. Κόβουν περίπου το ίδιο, δουλεύουν στα ίδια ΒΑΤ και έχουν την ίδια διαδικασία στην αλλαγή λάμας. Η proxxon (μεσαία και μεγάλη) είναι άλλη κατάσταση. Όταν κατέβω Αθήνα ελπίζω κάποιος από τους κατόχους να μου επιτρέψει να τη δοκιμάσω... εκτός αν κάποιος κάτοχος ζει κοντά στα Τρίκαλα, οπότε προσφέρομαι να τον επισκεφτώ για καφέ...

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Με μια πατέντα έκανα την einhell λειτουργική ξανά! Οπότε η επιλογή μου δεν θα είναι τελικά βιαστική. Από ότι κατάλαβα Einhel, Henger κ.τ.λ.π. πρέπει να είναι φασόν. Κόβουν περίπου το ίδιο, δουλεύουν στα ίδια ΒΑΤ και έχουν την ίδια διαδικασία στην αλλαγή λάμας. Η proxxon (μεσαία και μεγάλη) είναι άλλη κατάσταση. Όταν κατέβω Αθήνα ελπίζω κάποιος από τους κατόχους να μου επιτρέψει να τη δοκιμάσω... εκτός αν κάποιος κάτοχος ζει κοντά στα Τρίκαλα, οπότε προσφέρομαι να τον επισκεφτώ για καφέ...

Μαζεύε χρήματα θα σου χρειαστούν ...............

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απ

Ξέρεις κάτι Κώστα?

Απλά σε βλέπω να ανεβαίνεις κατηγορία (ίσως αργότερα κ με Ομαδική σε σέγα). Θα κ δείξει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειω

Απλά σε βλέπω να ανεβαίνεις κατηγορία (ίσως αργότερα κ με Ομαδική σε σέγα). Θα κ δείξει.

:music-smiley-005:

Η γνώμη μου ειναι, εφόσον πάντα είναι εντός budget, να πας στην πιο δυνατή. Το μέγιστο ύψος κοπής έχει να κάνει με τη χρήση και τον προορισμό του μηχανήματος, δε θα είχε νόημα μια σεγα να έχει περιθώριο για πάνω από 4cm κομμάτι, σπάνια θα κόψει κανείς σε σεγα κάτι τόσο χοντρό, ενώ παράλληλα θα παρουσιάζεται το πρόβλημα να στρεβλώνει η λάμα προς το πλάι λόγω μεγάλου ελεύθερου μήκους και ελάχιστου πάχους. Η δύναμη όμως μετράει στην περίπτωση που θέλει κάποιος να δουλέψει ένα πιο σκληρό ξύλο ή μέταλλο. Χρειάζομαι συχνά την παραπάνω ισχύ όταν θέλω να κόψω κάποιο σχήμα σε δρυ 1-1,5cm αλλά δεν έχω χρειαστεί ποτέ να κόψω στη σέγα κάτι πιο χοντρό από 2,5cm.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λοιπόν, αντιμετωπίζω πρόβλημα όποτε χρειάζεται να κάνω κοπές στις 45° για κατασκευές είτε κουτιών, είτε κορνιζών-πλαισιων. Η απάντηση προφανώς είναι το φαλτσοπρίονο, και η ανταπάντηση είναι η έλλειψη χώρου, γι'αυτό και πούλησα το skil που είχα πέρσι. Επειδή τώρα μου ξαναμπαίνουν περίεργες ιδέες, για ρίξτε καμιά πρόταση για συρόμενο (radial δηλαδή) όσο το δυνατόν μικρότερο. Νομίζω η ryobi εχει ένα μπαταρίας πολύ μαζεμένο αλλά δε θυμάμαι αν είναι συρόμενο. Επίσης δε με νοιάζει αν είναι ρεύματος ή μπαταρίας, παροχή υπάρχει σε κάθε περίπτωση. Με νοιάζει το όσο το δυνατόν μικρότερο μέγεθος. Συρόμενο επαναλαμβάνω, οπότε το προξξον βγαίνει εκτός...

Λοιπόν, αντιμετωπίζω πρόβλημα όποτε χρειάζεται να κάνω κοπές στις 45° για κατασκευές είτε κουτιών, είτε κορνιζών-πλαισιων. Η απάντηση προφανώς είναι το φαλτσοπρίονο, και η ανταπάντηση είναι η έλλειψη χώρου, γι'αυτό και πούλησα το skil που είχα πέρσι. Επειδή τώρα μου ξαναμπαίνουν περίεργες ιδέες, για ρίξτε καμιά πρόταση για συρόμενο (radial δηλαδή) όσο το δυνατόν μικρότερο. Νομίζω η ryobi εχει ένα μπαταρίας πολύ μαζεμένο αλλά δε θυμάμαι αν είναι συρόμενο. Επίσης δε με νοιάζει αν είναι ρεύματος ή μπαταρίας, παροχή υπάρχει σε κάθε περίπτωση. Με νοιάζει το όσο το δυνατόν μικρότερο μέγεθος. Συρόμενο επαναλαμβάνω, οπότε το προξξον βγαίνει εκτός...

Kώστα τό μικρότερο καί ελαφρύτερο radial πού έχω δεί στήν αγορά είναι αυτό τό Einhell TH-SM 2131 Dual
Πήγαινε νά τού ρίξεις μιά ματιά,τό έχουν στά Praktiker καί Leroy αλλά πιό ακριβό από τις χαμηλότερες τιμές πού έχει τό Skroytz.

Κώστα , μικρό και ειδικά συρόμενο , δεν πρόκειται να βρεις . Υπάρχουν μερικά μοντέλα της dewalt που έχουν τους οδηγούς του συρόμενοι να βγαίνουν προς τα εμπρός , αλλά είναι πανάκριβα. ίδια λύση δίνει και η Kapex 60 , επίσης πανάκριβη. Το Θέμα του χώρου στα συρόμενα φαλτσοπρίονα είναι σοβαρό και ..υπαρκτό. Γιατί δεν τραβάς τις 45αρες με τρίγωνο μαραγκού και ρούτερ? Εγώ έτσι κάνω . Ούτε να κουβαλάς , ούτε βάλε βγάλε . Θέλει κάπως περισσότερο χρόνο , αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος για μερικά λεπτά παραπάνω.

Κώστα , μικρό και ειδικά συρόμενο , δεν πρόκειται να βρεις . Υπάρχουν μερικά μοντέλα της dewalt που έχουν τους οδηγούς του συρόμενοι να βγαίνουν προς τα εμπρός , αλλά είναι πανάκριβα. ίδια λύση δίνει και η Kapex 60 , επίσης πανάκριβη. Το Θέμα του χώρου στα συρόμενα φαλτσοπρίονα είναι σοβαρό και ..υπαρκτό. Γιατί δεν τραβάς τις 45αρες με τρίγωνο μαραγκού και ρούτερ? Εγώ έτσι κάνω . Ούτε να κουβαλάς , ούτε βάλε βγάλε . Θέλει κάπως περισσότερο χρόνο , αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος για μερικά λεπτά παραπάνω.

Νομίζω πουλάει ο διαβολικ ένα της bosch στα 230 .

Το εχω υπ'οψιν μου το einhell αλλα φοβαμαι οτι καπου δε θα ειναι απολυτα ισιο, καπου δε θα κραταει καλα τη ρυθμιση, οποτε τζαμπα τα λεφτα. Για τα αλλα, οντως τα ποσα ειναι απαγορευτικα, θυμαμαι ωστοσο οτι καποιοι ειχαν παρει ενα metabo που εβγαινε στο 200 νομιζω και ηταν καλο, δεν ξερω ποσο μεγαλο ειναι.
Για αυτο που εδινε ο Νικος θα ψαξω στις αγγελιες, αν και οσα εχω δει απο bosch δεν τα λες και μαζεμενα...

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συρομενο και μικρο δεν υπάρχει , δεν υφίσταται . Και η Femi βγάζει με τους οδηγούς μπροστά (σαν της Dewalt που αναφέρει ο Βαγγέλης) αλλα ειναι πανάκριβα και με 300αρι + δίσκο . Δηλαδη συνολικά σε μέγεθος σχεδον όσο ενα συμβατικό κλασσικό συρομενο με 210 η 250 δίσκο .

(Παρεμπιπτόντως το Femi ειναι εργαλειαρα.. )

Γιατί δεν παίρνεις ένα φαλτσοπρίονο διπλή έδρας?
Έχω το Femi 732 εδώ και 6 χρόνια περίπου και μου έχει λύσει τα χέρια.
Femi 732.jpg
Εγώ του άλλαξα λάμα και του έβαλα μία Bosch multi material και κόβω απο ξύλο και πλαστικό μέχρι φύλο αλουμινίου 2mm πάχος.

Δύσκολο δυστυχώς το θέμα συρόμενο...
Συμπτωματικά τα κοιτούσα χθες αυτά τα femi αφού αναφέρθηκαν παραπάνω. Τα πιο οικονομικά μοντέλα τους πως είναι σε θέμα ευθυγράμμισης και ακρίβειας; Μιλάω για αυτά που κοστίζουν μέχρι 300-400 .

Χρησιμο εργαλειο αλλα ο ανθρωπος ειπε οτι θελει συρομενο φαλτσοπριονο και μαλιστα μικρο :))

Ναι το κατάλαβα αλλά επειδή είπε ότι θέλει radial αλλά μικρό που απ´όσο ξέρω δεν υπάρχει καθώς το radial προυποθέτει μήκος, πρότεινα αυτή τη λύση που για φαλτσοκοπή 45 μοίρες απλά το περνάς "συρτό" απο την επάνω έδρα.
Το μέγεθος ενός φαλτσοπρίονου διπλής έδρας είναι σίγουρα μικρότερο απο ενός radial και σίγουρα δεν έχει ιδιαίτερο περιορισμό στο μήκος που θα κόψει όπως το radial.
Αν πάλι κάτι δεν κατάλαβα και απλά γράφω κάτι λάθος ζητώ συγγνώμη.

Δύσκολο δυστυχώς το θέμα συρόμενο...
Συμπτωματικά τα κοιτούσα χθες αυτά τα femi αφού αναφέρθηκαν παραπάνω. Τα πιο οικονομικά μοντέλα τους πως είναι σε θέμα ευθυγράμμισης και ακρίβειας; Μιλάω για αυτά που κοστίζουν μέχρι 300-400 .

Εγώ απο το δικό μου έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος απο την ακρίβεια και την ευθυγράμμιση του.
Για το μόνο που δεν έχω μείνει ευχαριστημένος είναι η σκόνη που βγάζει, όπως όλα τα φαλτσοπρίονα άλλωστε...

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Γιατί δεν παίρνεις ένα φαλτσοπρίονο διπλή έδρας?
Έχω το Femi 732 εδώ και 6 χρόνια περίπου και μου έχει λύσει τα χέρια.

Εγώ του άλλαξα λάμα και του έβαλα μία Bosch multi material και κόβω απο ξύλο και πλαστικό μέχρι φύλο αλουμινίου 2mm πάχος.

Σαράντη, έχω ένα Stayer διπλής έδρας κι όντως είναι χρήσιμο, κάνει και τισ δύο δουλειές σχεδόν καλά. Καμία σχέση όμως με το Metabo radial.
Τα εργαλεία που κάνουν δύο δουλειές μαζί είναι λίγο σαν τη γοργόνα. Ούτε για κρεβάτι ούτε για τηγάνι.