Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχ

Σαράντη, έχω ένα Stayer διπλής έδρας κι όντως είναι χρήσιμο, κάνει και τισ δύο δουλειές σχεδόν καλά. Καμία σχέση όμως με το Metabo radial.
Τα εργαλεία που κάνουν δύο δουλειές μαζί είναι λίγο σαν τη γοργόνα. Ούτε για κρεβάτι ούτε για τηγάνι.

χαχαχαχαχααχαα!!! αυτό με τη γοργόνα πολύ μου άρεσε!
Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου, ειδικά αν τα έχεις δουλέψει και τα δύο και ξέρεις ότι σε βολεύει καλύτερα ένα radial τότε σίγουρα η δική μου γνώμη είναι απλά περιττή.

Μπαμπη, θυμισε μου, ποιο μοντελο της metabo εχεις;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα σε όλους
Ήρθε επιτέλους η ώρα για αγορά ρούτερ, με προορισμό να μπει ανάποδα σε αυτοσχέδιο πάγκο. Αρχικά είχα σταμπάρει τον Black&decker KW1600, που από ότι κατάλαβα αποσύρεται και θα είναι δύσκολο να βρεθεί (δεν έχω κάνει ακόμα έρευνα). Θυμάμαι είχε ανεβάσει κάποιος φίλος για τον Triton που μπορεί να ρυθμίζεται το ύψος του από την κάτω πλευρά - αλλά δεν μπορώ να βρω το σχετικό ποστ. Μπάτζετ μέχρι 200, μπορεί να πάει και λίγο παραπάνω αν επιβάλλεται - λέω να αγοράσω μιά και καλή να μην ψάχνομαι για αναβαθμίσεις. Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Μπάμπη, το MOF001 είναι; Και αγορά από εδώ;
https://www.amazon.co.uk/Triton-MOF001-Precision-Plunge-Router/dp/B00779NCPM

Ναι, αυτό είναι.
Λεπτομέρειες θα σου πεί ο Κυριάκος, αυτός μου το παρήγγειλε. Μαζί θα αγοράσεις και το κόλετ της μισής ίντσας γιατί η συσκευασία περιλαμβάνει μόνο το 6 και το 8 mm.

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Δημητρη ειχε ερθει αν θυμαμαι καλα 234 ευρω με το κολετ με μεταφορικα.

Ίσως κ εδώ αξίζει τον κόπο να ψάξει & να ζητήσει καλύτερη τιμή.

Παιδιά, ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω και Ελλάδα μπας και. Μάλλον αυτόν θα πάρω - αν ναυαγήσει το πλάνο, θα ενημερώσω.

Παιδιά καλησπέρα.
Αύριο έχει το lidl ως γνωστόν εργαλεία της 20V σειράς και σκέφτομαι να αγοράσω το παλμικό κατσαβίδι. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν αξίζει να υπάρχει στην συλλογή πέρα από την παροχή 2ης μπαταρίας της σειράς μιας και έχω και το μπουλονόκλειδο?Εχω ένα 18V δραπανοκατσάβιδο Einhell,το 12V δραπανοκατσάβιδο Parkside και όπως είπα το Parkside μπουλονόκλειδο που έχω δει στο YouTube να του βάζουν αντάπτορα μπροστά ώστε να παίρνει bits και βιδώνουν με κρούση(κάτι που δεν μου φαίνεται σωστό).Όσοι τα έχετε τα θεωρείτε χρήσιμα εργαλεία αν και ίσως δεν χρειάζονται κάθε μέρα.Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχω χρειαστεί να βιδώσω κάποια βίδα σε ξύλο η κάπου αλλού και να δυσκολευτούν τα δραπανοκατσάβιδα.οι απόψεις σας θα είναι καταλυτικές.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κώστα εγώ έχω το 18V αρκετό καιρό ...καλή δουλειά κάνει σε "δύσκολες" περιπτώσεις και σε βίδες με κεφάλι (στριφώνια). Πολύ χρήσιμο είναι και για ξεβιδώματα σε "κολλημένες" βίδες.
Πάντως για απλά βιδώματα με σταυρόβιδες πιο ελεγχόμενη δουλειά κάνει το απλό, το παλμικό μπορεί να καταστρέψει εύκολα τις εγκοπές στο κεφάλι της βίδας.
Αν θέλεις να έχεις την δεύτερη μπαταρία αλλά και την περίπτωση να υπάρχει για τις δύσκολες περιπτώσεις πάρε το...αν πάλι μπορείς να βρεις αντάπτορα για το μπουλονόκλειδο πάλι θα κάνεις δουλειά ... αυτό που δεν ξέρω είναι αν το μπουλονόκλειδο έχει προοδευτική ταχύτητα ανάλογα με το πάτημα της σκανδάλης όπως το παλμικό.

Ευχαριστώ Νίκο για την απάντηση σου. Είναι και το μπουλονοκλειδο στην σκανδάλη προοδευτικό αλλά όχι τόσο όσο το παλμικο που έχω δει σε βίντεο. Ήθελα να πάρω τουλάχιστον άλλο ένα 20V της σειράς για την μπαταρία αλλά και να μου χρειάζεται ,όχι να πετάξω τσάμπα 50-60 και να κάθεται. Μάλλον θα περιμένω το κρουστικο δραπανοκατσαβιδο τότε που θεωρώ ότι σε εργαλείο μπαταρίας το έχω πιο πολύ ανάγκη.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σοφα το σκεφτεσαι Κωστα!

Aν ομως χρησιμοποιεις τον ορο 'συλλογη' πρεπει να ξερεις οτι σε μια συλλογη εχουν θεση ολα τεμαχια της σειρας και τα χρησιμα και τα λιγοτερο χρησιμα. Και ειναι ωραιο πραμα, εαν βεβαιως τα οικονομικα το επιτρεπουν, να βλεπεις μια συλλογη που δεν ειναι ελλιπης :)

Ετοιμάζω την παραγγελία για τον triton από το Amazon.co.uk. Γράφουμε πουθενά ότι θέλουμε ευρωπαϊκή μπρίζα ή το καταλαβαίνουν μόνοι τους από την διεύθυνση αποστολής? Πρώτη φορά ψωνίζω από Amazon και έχω ψιλο-χαθεί.

Δεν μπορεις να επιλεξεις πριζα. Απο το αμαζον Αγγλιας συνηθως ερχονται με UK plug οπως ειναι λογικο.
Καποιες εγγλεζικες πριζες εργαλειων ξεβιδωνουν και μεσα υπαρχει η ευρωπαικη πριζα ετοιμη για χρηση.

Οπως και να ερθει ομως, μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα φτηνο ανταπτορακι και εισαι οκ.