Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Eχω την εντυπωση οτι για την δουλεια που το θες συνφορητη Πανο,μεγαλυτερο απο 12v εργαλειο δεν θες....

Εγω θα προτεινα εφοσον εχεις budget κοντα στα 250 ευρω τα εξης..:
Για κρουστικο δραπανοκατσαβιδο...
..και παλμικο...

...θα παρεις και αυτα τα τρυπανια...
https://www.skroutz.gr/s/18671012/Bosch-Σετ-Τρυπάνια-Μπετού-CYL-5-Robust-Line-2608588165-5τμχ.html

...και καλυπτεσαι σε μεγαλο βαθμο στις εργασιες σου....
Δεν εχεις αδικο για το 12v (φτάνει )για την χρήση που θέλω απλά δεν μπορεί να μου δώσει την παραπάνω σιγουριά στην τρύπα
Αναλώσιμα εχω τα πάντα (κ αυτά που ανέφερες ) . Εχω δουλέψει 2 μέρες με 12v σειρά της bosch μπλέ (και σε σκάλα ειδικά μου καθόταν πολύ καλα στο χέρι) αλλα βολεύει να κουβαλάω 1 εργαλείο για όλα σε αυτή τη φάση

Σε ευχαριστώ για την πρόταση :)

Μπαταρία 4Α στα €48, Που?
Σε πάρα πολλά καταστήματα https://www.skroutz.gr/s/23959398/Dewalt-Μπαταρία-XR-Li-Ion-18V-4-0Ah-DCB182.html

Πάνο, σίγουρα εσύ γνωρίζεις καλύτερα από όλους μας τι πραγματικά χρειάζεσαι.
Αν το 12 σε καλύπτει τότε πήγαινε για αυτό.
Επίσης, αν θα είναι parkside ή bosch ή dewalt αφού τα έχεις δοκιμάσει τότε έχεις προσωπική άποψη αλλά μπορείς εύκολα να πάρεις και την άποψη από τους συναδέλφους σου που χρησιμοποιουν τα αντίστοιχα εργαλεία.
Απλά προσπάθησε να επιλέξεις εργαλεία που θα καλύπτουν τις ανάγκες όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον π.χ. σε2-3 χρόνια για να μην ξαναμπείς σε έξοδα.

Last edited:
  • Like
Reactions: KOSSTV and panosX
Επί της ευκαιρίας, έβαλα ένα φωτιστικο ασφαλείας δίπλα σχεδόν σε καινούργιο ρανταρ διαδρόμου paradox και ,σχεδον,από τότε άρχισε να δίνει ψευτοσυναγερμους. Υπάρχει περίπτωση να επηρεάζεται επαγωγικά?
Για αρχή ραντάρ με ραντάρ εχει διαφορά ( 1 ή 2 τεχνολογίες μικροκυμματικά κλπ ) γενικά επηρεάζονται απο ζέστες ,αέρα ,ζουζουνακια που κάνουν βόλτες (μεσα στο ρανταρ ή εξω ). πρέπει να προσδιορίσεις τις συνθήκες λειτουργίας (το χτυπά ήλιος ή αέρας καθόλου ? ) , να αποκλίσεις οτι εχει τραυματιστεί καλώδιο . Οι λόγοι που μπορεί να δώσει ειναι πολλοί για να κατηγορήσεις το φωτιστικό πρώτα ειδικά σε ανοιγματα (που φαντάζομαι οτι εβαλες το φωτιστικό πάνω απο πόρτα)

@enduras1 το ειδα και το 12Vτο οπως και σε bosch ενας απο τους λόγους που ι εγραψα εξ αρχής για βοήθεια ηταν το χάος , απλά οπως το βλέπω αφού θέλω 1 εργαλείο να κουβαλάω γιατί να παρω και το παλμικό με 270Ε ? οταν με βάση την εμπειρία χρήσης μου φτάνει το DCD778S2T (2×1.5Ah) - 100Ε , Σαν επιλογή και το σκέτο δράπανο 12V εχει 170Ε απο οτι βλέπω με παρόμοια χαρακτηριστικά https://www.xristoueshop.gr/kroysti...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0

στην πράξη εκτός απο μεγεθος στα χαρακτηριστικά το 18V δεν θα ειναι ποιο βολικό απο αποψη δυνατοτήτων ? (τωρα θα μου πεις ποσο διαφορά να εχουν )

Επειδή όταν βιδωσεις με το παλμικο την πρωτη φορα το χέρι σου θα πηγαινει σε αυτό αυτόματα.
Και με δυο εργαλεία κανεις την εργασία σου ευκολότερη.
Συν στο πακετο έχει 3αρες μπαταρίες ενώ στα ξεχωριστά έχει 2αρες.
Κυριάκος.

ειμαι σε αναζήτηση ενός δραπανοκατσαβιδου απλούγια εργασίες στο σπίτι. τα φώτα σας παρακαλώ....Μέχρι 100 εύρο.

ειμαι σε αναζήτηση ενός δραπανοκατσαβιδου απλούγια εργασίες στο σπίτι. τα φώτα σας παρακαλώ....Μέχρι 100 εύρο.
Ρευματος ή μπαταριας?
εαν θες μπαταριας εχεις άλλα εργαλεια μπαταριας?
κρουση θα εχει?

• Like
Reactions: nickolas
12βολτο ή 18βολτο? (υποθετω 18 βολτο)
κρουστικο ή απλο? (υποθετω κρουστικο για να βαζεις και ουπες σε τσιμεντενιες κολωνες)
με μια μπαταρια ή δυο? (υποθετω μια για ερασιτεχνικη ψιλοχρηση)
ομως αν δεν πεις τι θες περιπου, τι να ξερουμε? :)
και αφου το θελεις μονο για σπιτι μηπως ειναι καλυτερα να παρεις ενα φτηνο και ελαφρυ ηλεκτρικο δραπανο αντι για μπαταριας?

editQ χαχα την ιδια απορια εχω κι εγω θαναση

Καλημέρα
Νέος στον χώρο, ψάχνω ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας για ερασιτεχνική χρήση (τρύπες σε τοίχο, ξύλο, βίδωμα, ξεβίδωμα επίπλων κλπ) για το σπίτι, με βαλιτσάκι σετ με παρελκόμενα.
Από μια μικρή έρευνα βρηκα αυτό:
Αξίζει?
Εχετε να προτείνετε κάτι άλλο?
Υπάρχει και κάτι αντίστοιχα τύπου parkside από Lidl?
Ευχαριστώ

Αντώνη να ξέρεις πως τις περισσότερες φορές τα αναλώσιμα που συνοδεύουν τα εργαλεία είναι εντελώς μάπα.
Οπότε να μη σε "δελεάζει" η και καλά ολοκληρωμένη λύση.

Στα χρήματα αυτά υπάρχουν καλύτερες προτάσεις από το συγκεκριμένο ακόμα και στην ίδια μάρκα αλλά και σε άλλες.

Makita

Dewalt

Bosch

Last edited:
  • Like
Reactions: mikemtb
επιπλεον οι μπαταριες του συγκεκριμενου δεν ειναι οι κλασικες μακιτα που χρησιμοποιουν οι κινεζοι. εχουν αλλες υποδοχες και δεν μπαινουν ουτε καν σε αλλα εργαλεια της μακιτα

Nικολα εαν δεν ειναι συμβατο με τις αλλες τοτε δεν αξιζει.,,γιατι εαν θα θελει να κινηθει και σε αλλα εργαλεια της 18v σειρας δεν θα μπορει...

Το θεμα ειναι ο φιλος μεχρι ποσα μπορει να διαθεσει...οι 3 επιλογες τοιυ Κυριακου μια χαρα μου φενονται αλλα εινα χωρις εξαρτηματα πραγμα που ανεβαζει πολυ την τιμη....

Εγω θα προτεινα ενα πολυ καλο σετακι της Metabo...το θεωρω πιο ποιοτικο απο αυτο της Makita...

Κωστή με τα 60 έξτρα ευρώ παίρνει ξεχωριστά σετ τρυπάνια μπετου, ξύλου μετάλλου και μύτες κατσαβιδιου και είναι υπερπλήρης.
ΜΕΤΑΒΟ κάποτε ήταν κορυφαία. Πλέον όχι.
ΥΓ, είδα αγορά μέσω Σκρουτζ με 249....

Last edited:
Oι αναρτησεις αναφορικα με την ερωτηση για επιλογη εργαλειου θα μεταφερθουν αργοτερα στο καταλληλο νημα "Τι εργαλειο να επιλεξω..."

Καλημέρα και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Το χρηματικό όριο είναι γύρω στα 150max και η χρήση όπως είπα θα είναι περιστασιακή.

• Like
Reactions: nickolas
καλημερα αντωνη, ειναι λιγο οξυμωρο να δωσεις τοσα λεφτα ή περισσοτερα , για κατι που δεν το θες παρα για περιστασιακη χρηση
οπότε ή περιμενε να ξαναβγαλει καμια προσφορα σε αυτο εδω στο πενηνταρικο περιπου

ή παρε ενα φτηνο να παιρνει και μπαταριες μακιτα που μπορεις να τις χρησιμοποιησεις και σε άλλα εργαλεια και παραλληλα καποια σετ απο ποιοτικα μπιτακια-τρυπανακια κλπ
μια αλλη καλη λυση ειναι κατι σε parkside απο το λιντλ (κατα προτιμηση μαυρη σειρα) και παλι καποια ποιοτικα σετ

το καλυτερο εργαλειο να εχεις αν δεν εχεις καλα περιφερειακα, δεν εχεις τιποτα!
και οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω, τα σετ αυτα των περιφερειακων που συνοδευουν τα εργαλεια ειναι σχεδον παντα μαπα ακομα και στα πιο ακριβα εργαλεια

γνωμη μου ,επειδη σε ερασιτεχνικες δουλιες ολα πια ειναι σε αντοχη καλυτερα απο οτι θα χρειαστεις, να κοιταξεις περισσοτερο το εργαλειο να ειναι brushless παρά "ονομα"
θα ειναι πιο δυνατο, δεν θα εχει αναγκη να αλλαζεις καρβουνακια, και πιο αντοχικο.

για ποιοτικα μεμονωμενα σετ περιφερειακων, αν αποφασισεις κατι τετοιο, πες μας να σου πουμε τι να παρεις ;)

• Like
Reactions: anastasg
ναι με 20 βολτ ειναι και αυτη, αλλά ειναι η περφορμανς σειρα.
πιο καλα κατασκευασμενα απο τα κλασικα πρασινα και επιπλεον ειναι brushless, χωρις καρβουνακια δηλαδη. συν οτι εχουν 5 χρονια εγγυηση!
και με πλεονεκτημα οτι τα δραπανοκατσαβιδα τους εχουν εξαιρετικο τσοκ της rohm. υπολογισε κανα 90αρι-100 με μπαταρια ΟΤΑΝ το ξαναβγαλει στα μαγαζια
απο εκει και μετα υπολογισε χοντρικα κανα 3 Χ 10-15 για καθε σειρα καλων τρυπανιων (ξυλο,σιδερο,μπετο)+ κανα δεκαρικο για μυτουλες βιδωματος
ειναι ομως καιπιο βαρια απο τα πρασινα που ειναι πιο βαρια απο τα ανταγωνιστικα τους

ομως δες ξανα αυτο το τοπσακ που σου προτεινα προηγουμενως καθως με κανα 50 αρικο σε προσφορα θα εισαι κομπλε τουλαχιστον τον πρωτο καιρο μεχρι να δεις ποια σετ απο περιφερειακα πρεπει να συμπληρωσεις. σε κανα μηνα το πολυ θα το εχει ξαναβγαλει το banggood στα 50-55 ευρω
ειναι πανω κατω σαν τα μπρασλες της B&D που πανε στην αγορα περι τα 120 χωρις περιφερειακα

Last edited: