ΤΕΛΙΚΑ.....

mitsos71

New member
9 December 2008
16
καλημερα σας τελικα μετα απο πολλες μερες ψαξιμο κατελιξα αναμεσα σε SONY KDL-40X4500 και SAMSUNG-40A786R στη πρωτη, με ενδιαφερει να παιζω ,να βλεπω ταινιες απο htpc και τηλεοραση φυσικα βασικος λογος ειναι οτι η SAMSUNG εχει προβλημα με τη συνδεση pc απο οτι εχω διαβασει σε αρκετα post αλλα και οτι η sony πιστευω δεν υστερει σε χαρακτηριστικα ,θα ηθελα ομως και τη γνωμη σας ευχαριστω-bye-

(δυσκολη τελικα η επιλογη TV τελικα.....)
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Κοίτα, η Χ δεν είναι LED όπως η 786 (στις 40 ίντσες). Εκεί έχει ένα αβαντάζ η Σάμμυ.
Στην θέση σου θα κοιτούσα και την Ζ.

και με το HDMI τι γινετε αφου βασικη της λειτουργεια θα ειναι με pc αυτο με εκανε να πω sony

Κάποιοι λένε ότι το εμφανίζει το πρόβλημα, κάποιοι όχι(αν ρίξεις μια ματιά στα διάφορα τοπικ που μιλάνε για την Sammy, θα το διαπιστώσεις). Δεν μπορώ να πιστέψω προσωπικά ότι οι δυο οριζόντιες γραμμές που εμφανίζονται είναι κάτι που δεν διορθώνεται. Ψιλιάζομαι ότι έχει να κάνει με τα Hz που θέτεις στην τηλεόραση. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να πάρεις ένα laptop και να πας να δοκιμάσεις ο ίδιος.
Και για τις Philips λέγανε για Input Lag κτλ. Πήρα Philips και την έχω μόνιμα συνδεμένη με το PC, παίζω παιχνίδια, βλέπω ταινίες, κάνω τις δουλειές μου και δεν έχω διακρίνει ούτε στο ελάχιστο κάποιο Input Lag. Μπορεί να στάθηκα απλά τυχερός, ή μπορεί απλά κάποιοι να υπερβάλλουν σε αυτά που λένε και να δημιουργείτε μια λανθασμένη εντύπωση για κάποια προιόντα. Οπότε, κάνε τις δικές σου δοκιμές για να είσαι σίγουρος.

Δεν θυμαμαι αν εχεις αναφερει τα βασικα στοιχεια για να ξερουμε τι ψαχνεις...

... έχω ξεκαθαρίσει περίπου το ποσό που είμαι διατεθειμένος να δώσω. Το πιο πιθανό είναι πως τελικά θα ανέβει, αλλά να υπάρχει τουλάχιστον ένα σημείο εκκίνησης :D

... αναφέρω την απόσταση θέασης και διάφορους περιορισμούς που μπορεί να αφορούν το μέγεθος (έπιπλο, αισθητική κλπ). Για δεδομένο budget, απόσταση και χρήση το μέγεθος είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αποφασιστεί πριν την αγορά.

... αναφέρω την χρήση για την οποία προορίζεται η τηλεόραση (τηλεοπτικό, gaming, BR κλπ) και σε τι δίνω περισσότερη βαρύτητα. Η χρήση (εκτός από το μέγεθος) πιθανότατα να καθορίσει και την τεχνολογία των τηλεοράσεων που θα προταθούν.

... αναφέρω (αν υπάρχουν) συγκεκριμένες προτιμήσεις που αφορούν την εικόνα (κολλημένος με το μαύρο ;), σωστά χρώματα κλπ).

Για να φτασουμε στο Ωμεγα ξεκιναμε παντα απο το Αλφα.-bye-

ΥΓ. Κατα την γνωμη μου πρεπει να κοιταξεις και την Z4500.

φιλε yperion διαθετω 1750 ευρο , αποσταση 2,5μετρα και τελος λειτουργεια απο htpc (gamming,hd movies,αναλογικη tv)με λιγα λογια τα παντα ρωτησα ενα τυπο της sony sto saturn και μου ειπε οτι η X εχει πιο γρηγορο επεξεργαστη απο την Ζ δεν ξερω κατα ποσο στεκει αυτο και φυσικα ειναι 300 ευρο πιο ακριβη

Εχω την εντυπωση οτι η X4500 ειναι περισσοτερο μαρκετινγκ παρα ουσια αφου δεν εχει τα LED που εχουν οι μεγαλυτερες αδερφες της.

Η Z αντιθετα εχει τα 200 Hz που τις δινουν την τελειοτερη κινηση που εχει εμφανιστει ποτε σε LCD τηλεοραση εστω και αν η διαφορα σε σχεση με τα 100 Hz ειναι δυσδιάκριτη.

Με την λογικη αυτη μεταξυ των δυο μαλλον θα διαλεγα την Z , η θα αγοραζα μια 40W4500 και θα γλιτωνα και μερικα χρηματα αφου στις 40" δεν προκειται να δεις παρα ελαχιστες διαφορες μεταξυ των τριων (W4500 , Z4500 , X4500).

καλημερα ευχαριστω ολους σας για τις γνωμες σας τελικα σαν ξεροκεφαλος που ειμαι δεν σας ακουσα και πειρα τηνΧ ειμαι αρκετα ευχαριστιμενος ,grid rally παιζει αψογα,hd ταινιες λες και εισαι μεσα ,tv τελεια εικονα ,αψογος ηχος οσο για το lag δεν καταλαβα κατι στο ραλυ που οι κινησεις ειναι αμεσες και ειναι και πανεμορφη οπτικα
σας ευχαριστω ολους:BDGBGDB55::grinning-smiley-043

α ξεχασα κατι αν μπορει καποιος να βοηθησει με το pc sto hdmi ολα καλα αν αλαξω πηγη και παω τηλεοραση και ξαναγυρισω σε hdmi δεν εχω εικονα σαν εισοδο το βλεπει οτι εχει σημα ο τροπος για να ξαναδω τον υπολογιστη ειναι η να βγαλω το καλοδιο και να το ξαναβαλω η να κανω restart to pc καμια ιδεα?:AFADF0:

α ξεχασα κατι αν μπορει καποιος να βοηθησει με το pc sto hdmi ολα καλα αν αλαξω πηγη και παω τηλεοραση και ξαναγυρισω σε hdmi δεν εχω εικονα σαν εισοδο το βλεπει οτι εχει σημα ο τροπος για να ξαναδω τον υπολογιστη ειναι η να βγαλω το καλοδιο και να το ξαναβαλω η να κανω restart to pc καμια ιδεα?:AFADF0:

Φιλε τα εγραψες ολα μαζι χωρις τελεια και δεν βγαζω ακρη.-bye-

Αν θελεις παντως να γυρισεις στο HDMI απο καποια αλλη εισοδο πρεπει να το κανεις απο το τηλεκοντρολ εκτος και αν η συνδεδεμενη συσκευη ειναι Sony και εχει το "Bravia Sync" oποτε γυριζει μονη της.

λοιπον ακου φιλε μου, βλεπω το desktop την οθονη συνδεμενος με HDMI απο το PC,αλαζω απο το κοντρολ σε αναλογικη τηλεοραση,ολα καλα μεχρι εδω,ξανααλαζωντας τη πηγη απο το κοντρολ σε HDMI εισοδο εκει που εβλεπα το pc ,δεν βλεπω το desktop ενω δειχνει οτι υπαρχει σημα απο HDMI ,για να δειξει παλι το desktop πρεπει, η να βγαλω και να ξαναβαλω το καλωδιο ,η να κανω restart to pc
πιστευω να σε βοηθησα να καταλαβεις τωρα το προβλημα
ευχαριστω για το οτι προσπαθεις να με βοηθησεις:grinning-smiley-043

καλημερα, DVI ADAPTOR σε HDMI της ΑΤΙ 3870(ηταν μεσα στο κουτι της) και μετα καλωδιο (των 30 ευρο) HDMI, ετσι δουλευε και στην προηγουμενη τηλεοραση SAMSUNG LE37R72B χωρις να κανει αυτο το κουφο:BDGBDGB53:

Last edited:
Μήπως έχεις βάλει τον υπολογιστή να κάνει hibernation ή stand by μετά από κάποιο μικρό χρονικό διάστημα?????

καλημερα, DVI ADAPTOR σε HDMI της ΑΤΙ 3870(ηταν μεσα στο κουτι της) και μετα καλωδιο (των 30 ευρο) HDMI, ετσι δουλευε και στην προηγουμενη τηλεοραση SAMSUNG LE37R72B χωρις να κανει αυτο το κουφο:BDGBDGB53:

Γι'αυτο σε ρωτησα. Νομιζω οτι το προβλημα ειναι οτι η συνδεση ειναι DVI->HDMI με αποτελεσμα να μην αναγνωριζει το σημα η τηλεοραση οταν αλλαζεις θυρα. Μπορει να κανω και λαθος ομως.