Τελικη επιλογη (32'' , 26'' )

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Kαλησπερα.

Θα ηθελα μια βοηθεια στην επιλογη TV.H αποσταση θεασης ειναι 1.8 -2 μετρα.Με βαση αυτο δεν ειμαι σιγουρος ακομη για τις ιντσες ,ειμαι μεταξυ 26'' και 32 '' και μαλλον κλινω προς τις δευτερες.Αλλα θα ρωτησω και για τις δυο μια που θα ειναι αποφαση τελευταιας στιγμης.Η τηλεοραση θα ειναι για θεαση dvd κυριως και λιγοτερο για τηλεοπτικο προγραμμα.Παρολα αυτα θα ηθελα να μου πειτε αν καποιο απο τα παρακατω μοντελα εχει καποιο αισθητο προβλημα (πχ σε γρηγορες σκηνες με σπασιματα κλπ ..κατι που θα ηταν προβλημα στην θεαση ποδοσφαιρικου αγωνος )η αλλα που εχετε εντοπισει πχ γραμμες κλπ κλπ.
Το ποσο ειναι μεχρι 540 Ε μαξ.Δεν μπορω να ανεβω πανω απο αυτο.Και τα παρακατω μοντελα τα εχω βρει σε μαγαζια μεχρι αυτο το ποσο :

32''

1.SAMSUNG Jasmine LE32S86B .Απο τα χαρακτηριστικα βλεπω οτι δεν ειναι hdcp enabled (?) .Την εχω δει επισης σαν σκετο Β, αλλα και σαν BD..χωρις να βλεπω καποια διαφορα στα χαρακτηριστικα .

2.SAMSUNG LE32A336J
.Νομιζω οτι καπου ειχε γραψει ενας φιλος οτι αν και πιο καινουργιο μοντελο εχει χειροτερο επεξεργαστη απο την πιο πανω..ισχυει ?

3.PHILIPS 32PFL5322.Οχι hdcp enabled ?? Oχι DVB-T.

4.PHILIPS 32PFL3312.Αυτη την εχω δει σαν hdcp enabled και οχι.Τι ισχυει ?Οχι DVB-T.

5.Philips 32PFL7762D.Ναι DVB-T.Και αυτη την εχω δει σαν hdcp enabled και οχι (?? )Επειδη εχω μια συμπαθεια στις philips και αυτη μου αρεσε και εμφανισιακα θα ηθελα οπωσδηποτε τη γνωμη οποιου φιλου την εχει δει σε δραση..

6.LG32G3000.Και για αυτη παρακαλω..

7.Aλλη..που εχει πεσει στην αντιληψη σας μεχρι αυτο το ποσο.

Ποια θα διαλεγατε εσεις ? Με τα γνωστα κριτηρια ,χρωμα ευκρινεια κινηση,ληψη τηλεοπτικου σηματος (λιγοτερο ).Σχεδιαστικα ολες μου αρεσουν.Ισως λιγοτερο οι
samsung αλλα δεν θα ειναι αυτο το κριτηριο επιλογης μου αλλα η εικονα.Αν καποια υπερτερει σε εικονα αλλα δεν εχει DVB-T δεν θα με ενοχλουσε.Ισως αργοτερα να παρω ενα εξωτερικο δεκτη αν χρειαστει.

......................

26 ''

Τα μοντελα ειναι τα εξης :

1.SAMSUNG LE26R86

2.PHILIPS 26PFL3312

3.Philips 26PFL5522D

4.LG 26LB75

5.SONY KDL-26U3000 .

Και εδω θα ηθελα μια γνωμη παρακαλω..

Επειδη οι 26'' και οι 32'' εχουν σχεδον παραπλησια τιμη η εστω μικρη διαφορα ειναι κατι που πρεπει να με προβληματισει ? Εχουν κανει δηλαδη οι 32''(οι συγκεκριμενες ) σαφη υποχωρηση στην εικονα για χαρη των ιντσων η οι 26'' λογω μη ζητησης εχουν απλως υψηλη τιμη ? Αν τιθεται τετοιο θεμα τοτε να παω στις χαμηλοτερες ιντσες (...)

Αν και θα εγινε αντιληπτο δυστυχως δεν μπορω να δω κανενα απο τα παραπανω μοντελα ο ιδιος.

Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη αν σας κουρασα.

:2thumb22sup:

OK....χαιρομαι που υπαρχει τετοια συμφωνια !! :2thumb22sup:

Αρα ειμαι πλεον μεταξυ της 32LG3000 ..και της LG 32 LB75 η οποια προεκυψε τελευταια στιγμη μια που ειχα την εντυπωση οτι ειναι ακριβοτερη..

Τι λετε μεταξυ αυτων των δυο ? Εχει κανεις υποψη του την δευτερη ? Ειναι νεοτερο μοντελο ? Ποια εχει την καλυτερη εικονα ?

Μπαινω στο διλλημα γιατι η δευτερη υπαρχει στα μαγαζια της πολης μου ετοιμοπαραδοτη...

Εγώ θα προτιμούσα την Philips 7762 κι ας ειναι περσινό μοντέλο. Απαιτεί λίγες παραχωρήσεις στο μαύρο, αλλά δεν νομίζω πως οι LG θα τα πηγαίνουν καλύτερα.

Kαλησπερα.

Θα ηθελα μια βοηθεια στην επιλογη TV.H αποσταση θεασης ειναι 1.8 -2 μετρα.Με βαση αυτο δεν ειμαι σιγουρος ακομη για τις ιντσες ,ειμαι μεταξυ 26'' και 32 '' και μαλλον κλινω προς τις δευτερες.Αλλα θα ρωτησω και για τις δυο μια που θα ειναι αποφαση τελευταιας στιγμης.Η τηλεοραση θα ειναι για θεαση dvd κυριως και λιγοτερο για τηλεοπτικο προγραμμα.Παρολα αυτα θα ηθελα να μου πειτε αν καποιο απο τα παρακατω μοντελα εχει καποιο αισθητο προβλημα (πχ σε γρηγορες σκηνες με σπασιματα κλπ ..κατι που θα ηταν προβλημα στην θεαση ποδοσφαιρικου αγωνος )η αλλα που εχετε εντοπισει πχ γραμμες κλπ κλπ.
Το ποσο ειναι μεχρι 540 Ε μαξ.Δεν μπορω να ανεβω πανω απο αυτο.Και τα παρακατω μοντελα τα εχω βρει σε μαγαζια μεχρι αυτο το ποσο :

32''

1.SAMSUNG Jasmine LE32S86B .Απο τα χαρακτηριστικα βλεπω οτι δεν ειναι hdcp enabled (?) .Την εχω δει επισης σαν σκετο Β, αλλα και σαν BD..χωρις να βλεπω καποια διαφορα στα χαρακτηριστικα .

2.SAMSUNG LE32A336J
.Νομιζω οτι καπου ειχε γραψει ενας φιλος οτι αν και πιο καινουργιο μοντελο εχει χειροτερο επεξεργαστη απο την πιο πανω..ισχυει ?

3.PHILIPS 32PFL5322.Οχι hdcp enabled ?? Oχι DVB-T.

4.PHILIPS 32PFL3312.Αυτη την εχω δει σαν hdcp enabled και οχι.Τι ισχυει ?Οχι DVB-T.

5.Philips 32PFL7762D.Ναι DVB-T.Και αυτη την εχω δει σαν hdcp enabled και οχι (?? )Επειδη εχω μια συμπαθεια στις philips και αυτη μου αρεσε και εμφανισιακα θα ηθελα οπωσδηποτε τη γνωμη οποιου φιλου την εχει δει σε δραση..

6.LG32G3000.Και για αυτη παρακαλω..

7.Aλλη..που εχει πεσει στην αντιληψη σας μεχρι αυτο το ποσο.

Ποια θα διαλεγατε εσεις ? Με τα γνωστα κριτηρια ,χρωμα ευκρινεια κινηση,ληψη τηλεοπτικου σηματος (λιγοτερο ).Σχεδιαστικα ολες μου αρεσουν.Ισως λιγοτερο οι
samsung αλλα δεν θα ειναι αυτο το κριτηριο επιλογης μου αλλα η εικονα.Αν καποια υπερτερει σε εικονα αλλα δεν εχει DVB-T δεν θα με ενοχλουσε.Ισως αργοτερα να παρω ενα εξωτερικο δεκτη αν χρειαστει.

......................

26 ''

Τα μοντελα ειναι τα εξης :

1.SAMSUNG LE26R86

2.PHILIPS 26PFL3312

3.Philips 26PFL5522D

4.LG 26LB75

5.SONY KDL-26U3000 .

Και εδω θα ηθελα μια γνωμη παρακαλω..

Επειδη οι 26'' και οι 32'' εχουν σχεδον παραπλησια τιμη η εστω μικρη διαφορα ειναι κατι που πρεπει να με προβληματισει ? Εχουν κανει δηλαδη οι 32''(οι συγκεκριμενες ) σαφη υποχωρηση στην εικονα για χαρη των ιντσων η οι 26'' λογω μη ζητησης εχουν απλως υψηλη τιμη ? Αν τιθεται τετοιο θεμα τοτε να παω στις χαμηλοτερες ιντσες (...)

Αν και θα εγινε αντιληπτο δυστυχως δεν μπορω να δω κανενα απο τα παραπανω μοντελα ο ιδιος.

Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη αν σας κουρασα.

:2thumb22sup:

H ιδανική αποσταση θέασης λένε,είναι 2,5 φορές το μήκος της διαγωνίου.
Αρα αφου βλέπεις απο τα 2 μέτρα,μπορείς μέχρι και 37αρα,να πάρεις και με τιμές παραπλήσιες με αυτές που αναφέρεις

H ιδανική αποσταση θέασης λένε,είναι 2,5 φορές το μήκος της διαγωνίου.
Αρα αφου βλέπεις απο τα 2 μέτρα,μπορείς μέχρι και 37αρα,να πάρεις και με τιμές παραπλήσιες με αυτές που αναφέρεις

Νομιζω οτι ειναι πολυ οι 37 ''.Kαι δεν θελω να μπω στο λουκι , τι 550 , τι 620-700.Για τις ιντσες πιθανοτατα ειναι θεμα συνηθειας αλλα λεω να μεινω πιστος στις 32''.Αρκει να μου κατσει καμμια καλη...:D

Εγώ θα προτιμούσα την Philips 7762 κι ας ειναι περσινό μοντέλο. Απαιτεί λίγες παραχωρήσεις στο μαύρο, αλλά δεν νομίζω πως οι LG θα τα πηγαίνουν καλύτερα.

Γιωργο την εχεις δει την philips ? Αλλες (περα του μαυρου /φυσιολογικο οπως ειπες ) παραχωρησεις στα χρωματα , ευκρινεια ?

Την εχεις δει διπλα διπλα με τις LG ? Η οποιος αλλος φιλος ...

Προλαβαινουμε μεχρι ..αυριο να παρουμε πολλες γνωμες ..:smile:

Την 7762 την έχω δει και δεν νομίζω πως υστερεί στους υπόλοιπους τομείς σε σχέση με τις άλλες που ανέφερες. Έχει καλούτσικη επεξεργασία και κίνηση, αλλά αν θυμάμαι καλά πέρσι είχαν αναφερθεί κάποια προβλήματα με backlight bleeding. Για την LG3000 δεν έχω προσωπική άποψη, παρά μόνο υποθέσεις για το που μπορεί να κυμαίνεται η απόδοση μιας εισαγωγικής LG. Το καλύτερο είναι να βγεις μια βόλτα και να δεις αυτές που σε ενδιαφέρουν.

Αν πας σε 37άρα η 37PX8 (πλάσμα) στα 600 είναι ιδανική για την χρήση που αναφέρεις (DVD+τηλεοπτικό+αθλητικά) και με απόδοση που για να την βρεις σε 37άρα LCD πρέπει να δώσεις 1000 +

Τελικα πηρα την 32LG3000 , και γενικα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.
Θελω να ρωτησω κατι ομως...

Παρακολουθησα μια ταινια προσπαθωντας να βαλω τις ρυθμισεις...

Μερικες στιγμες (αφου τελειωσα με τα πιο πανω,.) , οχι ιδιαιτερα αισθητα (τοσο που στην αρχη δεν ειμουν σιγουρος μαλιστα ) φαινεται σαν να τρεμοπαιζει η φωτεινοτητα.Δηλαδη σαν να γινεται μια ιδεα πιο σκοτεινη και να επανερχεται.Σε καποιες στιγμες εκανε δυο τρεις εναλαγες συνεχομενες .Το εχω συνδεσει με hdmi ,το συνδεσα (αλλο dvd player ) και με scart και το εκανε και εκει .

Καμμια ιδεα ???

Last edited:
Γειά χαρά παιδιά, (ελπίζω να μήν έχει πεθάνει το θέμα και να πάρω απάντηση :ciao:)
Το ίδιο ερώτημα έχω και εγώ,
Δηλαδή να αγοράσω την SONY KDL-26L4000 ή την LG 263000 ;;
Η απόσταση παρακολούθησης θα είναι 2 μέτρα, οπότε παρακαλώ θα ήθελα απάντηση -τεκμηριωμένη, άν είναι δυνατόν- για τνη κατάληλη απόσταση θέασης, θα μπορούσα να πάρω και 32άρα ;;

Ευχαριστώ φίλε -Γιώργος-, δέν περίμενα τόσο γρήγορα απάντηση.
Σύμφωνα με το πλαισιο ιδανική απόσταση θέασης για 26άρα είναι τα 2 μέτρα.

Απο της επιλογές μου, ποιά προτείνεις ;;

Την 32άρα LG3000 την έχουν αρκετά μέλη και είναι ικανοποιημένοι για τα χρήματα που τους κόστισε :a0210: (η τιμή της ξεκινάει κάτω από τα 400 ).

Για τις 26άρες δεν έχω ιδέα.