Τελική επιλογή: DMC-FZ50 ή OLYMPUS E510 ?

Ουφ ! Την παρήγγειλα τελικά. Canon EOS400D (Digital Rebel XTi) την λενε στην Αμερική. Πήρα το κιτ με τον 18-55 και θα κοιτάξω για entry-level zoom(στην τιμή τουλάχιστον :2thumb22sup:). Αυτά ! Περισσότερες εντυπώσεις όταν βγάλω τις πρώτες φωτό...! Ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές/οδηγίες/απόψεις...

Την έστειλα σε συγγενή μου και αύριο που θα βρίσκομαι και εγω εκει θα την παραλάβω. Την πηρα απο Amazon στα $589. Φαντάζομαι έρχετε με τον απλό 18-55. Επειδή είμαι ήδη στο όριο του budget μου έχεις να μου προτείνεις κάτι οικονομικό σε entry-level zoom ?

για δες μήπως βρεις τον καινούργιο Canon 55-250is, είναι φθηνός και δεν πρέπει να είναι άσχημος, λέγεται πως είναι σημαντικά καλύτερος από τον απλό 55-200 που αντικαθιστά. Αν μπορείς να ανεβείς αρκετά παραπάνω, ο 70-300is είναι πολύ καλός. Γύρω στα 500+ δολάρια έχει όμως.

Στα τεστ βλέπω ότι ο καινούργιος 55-250 είναι ακόμη καλύτερος του Sigma, ειδικά στο τελε άκρο. Και έχει και σταθεροποίηση, πρέπει να βγαίνει ελαφρώς ακριβότερος. Τον άλλο που παραθέτεις (75-300) μην τον κοιτάς. Πολύ καλύτερος ο sigma που σου προτείνει ο Βλάσης.

Απάντηση: Re: Τελική επιλογή: DMC-FZ50 ή OLYMPUS E510 ?

Ουφ ! Την παρήγγειλα τελικά. Canon EOS400D (Digital Rebel XTi) την λενε στην Αμερική. Πήρα το κιτ με τον 18-55 και θα κοιτάξω για entry-level zoom(στην τιμή τουλάχιστον :2thumb22sup:). Αυτά ! Περισσότερες εντυπώσεις όταν βγάλω τις πρώτες φωτό...! Ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές/οδηγίες/απόψεις...

το σωμα φοβερο!!!!:worshippy:

ο φακος μετριος !!!! αλλα για αρχη μεχρι να τη μαθεις ειναι καλος.....

Οι καλές φωτογραφίες προκύπτουν από 2 παράγοντες: από τον κατάλληλο εξοπλισμό και από την ικανότητα ή το ένστικτο του φωτογράφου. Το δεύτερο το αφήνουμε στην άκρη (προς το παρόν τουλάχιστον).

Όλες οι μηχανές που έχουν περάσει τα 8 μεγα έχουν πλέον μεγάλες απαιτήσεις από τα οπτικά τους (τους φακούς). Οι φακοί του κιτ είναι γελοίοι για 8 και 10 μεγα. Ένας φακός all round αξιοπρεπής, αλλά τίποτε το ιδιαίτερο σε απόδοση είναι ο canon 17-85 is. Πραγματικά καλή επίδοση θα έχεις με τους TAMRON 17-50 2.8, SIGMA 18-50 2.8, SIGMA 17-70 2.8-4.5 με αυτή τη σειρά. Μπορείς να μη νιώσεις τη διαφορά τώρα, όσο περνά όμως ο καιρός θα φαίνεται περισσότερο.

Εγώ θα πρότεινα να συγκεντρωθείς πώς θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες εκεί που θα πας και πώς θα μάθεις μετά να τραβάς καλές φωτογραφίες.