ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΗΧΕΙΩΝ

Eki_13

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,208
Οι ενισχυτες ειναι οι εξης:
ONKYO TX-SR875
YAMAHA RX-V 3800
DENON 3808

Ηχεια:
crystal audio THX-3D12
DALI IKON® 8 + IKON® Vokal 1 + IKON® Sub + IKON® 2
Η αν προτεινετε καποια αλλα στην αντιστοιχη τιμη..Πεπιπου 1700//

Θα σου προτινα να πας και να ακουσεις μερικα ηχεια πριν αποφασισεις. Απο τα 2 που ανεφερες θα προτιμουσα dali (λογικο μιας και οπως εχω ξαναπει δεν υπαρχει περιπτωση να παρω ποτε crystal). Υπαρχουν και αλλες μαρκες να δεις παντως.

εχεις να προτεινεις καποιο συγκεκριμενο?κ εμενα τα dali μ φανηκαν καλυτερα απο τα crystal..

Προσωπικά μεταξύ dali6 και crystal audio t3 προτίμησα τα 2α, ηχητικά μου άρεσαν εξίσου. Το χρώμα που έχω [γνήσια μαύρη λάκκα] τα ηχεία πάντως δεν υπάρχει πια και αυτό είναι μεγάλο μείον αν σε ενδιαφέρει και η αισθητική -τα άλλα χρώματα της crystal audio δεν είναι τόσο ποιοτικά σαν αποτέλεσμα. Για δορυφόρους δεν έχω τα δίπολα που δίνουν με το σετ THX-3D12 αλλά τις κολώνες TX-FS πάλι σε piano black [κεντρικό και sub έχω τα ίδια].

Ηχητικά υποθέτω θα σε ικανοποιήσουν περισσότερο τα dali8 αλλά να πας να τα ακούσεις και τα 2. Τα crystal θα τα βρεις σε πολλά καταστήματα [expert, electronet] και τα περισσότερα media markt [προτίμησε στο μαρούσι], τα dali εξαρτάται που μένεις.

Σε ενισχυτή περιμένω μέσα στο μήνα τον onkyo 905 από γερμανία. Είναι λίγο πιο δυνατός του 875 συν ethernet. Αν δεν απαιτείς οπωσδήποτε δικτύωση ethernet όπως εγώ, ο 875 υπερτερεί του denon 3808 για μένα αν και ίσως ο denon είναι πιο ολοκληρωμένος.

Last edited:
o denon δεν ειναι thx ετσι?
η σε dali 8 η στα crystal..μαλλον στα πρωτα με βλεπω..Πρεπει να με επηρεασει οτι τα dali δεν ειναι thx certified?
τον 875 τον βρηκα 2000 ελλαδα..400 παραπανω απο τον denon..Αξιζουν..?Δεν θελω να ρισκαρω με γερμανια..
παιζει ρολο π οι onkyo εδω δεν ειναι απο ιαπωνια αλλα μαλαισια?

Tον ONKYO που αγόρασα εγώ απο το günstiger.de στη Γερμανία, είναι εξίσου από τη Μαλαισία... μην το δένεις λοιπόν πώς στη Γερμανία κυκλοφορούν όλοι οι Γιαπωνέζικοι ενισχυτές.

o denon δεν ειναι thx ετσι?
η σε dali 8 η στα crystal..μαλλον στα πρωτα με βλεπω..Πρεπει να με επηρεασει οτι τα dali δεν ειναι thx certified?
τον 875 τον βρηκα 2000 ελλαδα..400 παραπανω απο τον denon..Αξιζουν..?Δεν θελω να ρισκαρω με γερμανια..
παιζει ρολο π οι onkyo εδω δεν ειναι απο ιαπωνια αλλα μαλαισια?

Είχα διαβάσει κάπου πρόσφατα τον 3808 μετρητοίς 1350ε και δεν μπορώ να θυμηθώ που. Στο skroutz.gr κοιτώντας τώρα τον βρήκα 1460ε [ελληνικός πάντα] και αυτό είναι το μέγιστο ποσό που θα διέθετα. Σε καταστήματα μετρητοίς ίσως τον βρεις και λιγο πιο κάτω. Ο 875 συζητούσαν ότι έχει 1690 στο media markt Αλίμου, δηλαδή διαφορά 300-400ε, πάντως οι τιμές είναι καλύτερες από αυτές που κοιτάς.

Aν αξίζει εξαρτάται από σένα και οι δύο είναι εξαιρετικές επιλογές.

οσον αφορα τον 875 πηγα στο mediamarkt αμαρουσιου και οταν τους το ανεφερα μου ειπαν αποκλειεται..Ξερουμε αν ισχυει σιγουρα?

αυτό είναι το τηλέφωνο της media markt εκεί, κάνε ένα τσεκ
Τηλ: 210-8174400

αν πάρεις πρώτος θα φάω το καπέλο μου, έχω σκάσει να περιμένω τον 905!

Για ηχεία Crystal Audio χωρίς αμφιβολία. Εχουν βγει πρώτα σε όλα τα αγγλικά περιοδικά (What Hi-Fi κλπ.) και επειδή είναι και πιο ευαίσθητα θα ζορίζουν λιγότερο τον ενισχυτή σου.
Οσον αφορά τους ενισχυτές και οι 3 είναι εξίσου καλοί, εγώ θα έκλεινα περισσότερο προς τον Onkyo.

γιατι σε οσα μαγαζια κ αν παω μου προτεινουν τα dali concept 8,concept2,concept center k concept sub??μου λενε καμμια σχεση με τα crystal audio..

Γιατί στα μαγαζιά προτείνουν αυτό που τούς αφήνει μεγαλύτερο κέρδος, αυτό που έχουν ήδη σαν stock και θέλουν να το σπρώξουν, όχι να κάνουν άλλες παραγγελίες ειδικά για σένα ή για τον οποιονδήποτε άλλον.

αυτό είναι το τηλέφωνο της media markt εκεί, κάνε ένα τσεκ
Τηλ: 210-8174400

αν πάρεις πρώτος θα φάω το καπέλο μου, έχω σκάσει να περιμένω τον 905!

αυτο ειναι νουμερο σπιτου!

Απάντηση: Re: ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΗΧΕΙΩΝ

Τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν στην αναζήτηση είναι τα εξής:
# Τηλέφωνο: 2108174400.
.

Βρέθηκαν συνολικά 1 εγγραφές.

ΤΕΚΝΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Παπανικολή 22Α
15232

2108174400

Re: Απάντηση: Re: ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΗΧΕΙΩΝ

Τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν στην αναζήτηση είναι τα εξής:
# Τηλέφωνο: 2108174400.
.

Βρέθηκαν συνολικά 1 εγγραφές.

ΤΕΚΝΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Παπανικολή 22Α
15232

2108174400

ε mediamarkt παντως δεν ειναι..! τεσπα το βρηκα το τηλεφωνο αλλα μου ειπαν πανω απο 2000..αρα μουφα το 1690..

Γιατί στα μαγαζιά προτείνουν αυτό που τούς αφήνει μεγαλύτερο κέρδος, αυτό που έχουν ήδη σαν stock και θέλουν να το σπρώξουν, όχι να κάνουν άλλες παραγγελίες ειδικά για σένα ή για τον οποιονδήποτε άλλον.

Γιατι θεωρεις οτι ειναι αυτα που αφηνουν μεγαλητερο κερδος? Εισαι σιγουρος οτι τα dali τους αφηνουν το μεγαλητερο κερδος? Σε συνομιλια μου με αντιπροσωπο αλλης μαρκας οταν του μιλησα για dali μου ειχε μιλησει με τα καλητερα λογια αν και δεν τα εμπορευοταν. Οταν του μιλησα για Ελληνες κατασκευαστες τα λογια του ηταν τα εξης: "αν δεν ειναι audio spectrum μακρια". Υπ'οψιν οτι ουτε τα ελληνικα εμπορευοταν παρα μονο αυτα που ειναι εισαγωγεας.

γιατι σε οσα μαγαζια κ αν παω μου προτεινουν τα dali concept 8,concept2,concept center k concept sub??μου λενε καμμια σχεση με τα crystal audio..

Αν μπορεις πηγαινε και ακουσε και τα icon.Μην ακους τι σου προτινουν αλλα ακουσε τα πρωτα να δεις τι σου αρεσει.
Τα concept τα εχω (8αρι μπρος, 6αρι sur). Το 6αρι το αδηγουσε ανετα ο yamaha rxv4600 που ειχα. Μετα εβαλα τελικο και δεν δοκιμασα το 8αρι να το οδηγησει ο yamaha.
Ομως ο ιδιος yamaha οδηγουσε το 10αρι, το 8αρι και 2 κεντρικα χωρις κανενα προβλημα (μετα προστεθηκε τελικος). Αν θες μπορεις να το δεις και στις Παρουσιάσεις συστηματων Εικονας-Ηχου.

έχεις δίκιο, έκανα λάθος copy-paste, sorry γα την ταλαιπωρία.

έχω στα χέρα μου το Ηχος τεστ 2008 και στη σελίδα 140 είναι τα crystal audio t3 και ακριβώς από κάτω τα dali concept 8. Βαθμολογίες 3,6/5 και 2,4/5.

Για τα τ3 γράφουν "Το ηχείο απαιτεί αρκετή ισχύ για να οδηγηθεί σωστά, άνω των 100βατ. Διαθέτει μεγάλη εικόνα, ακρίβεια, σωστές χροιές και κάποια δόση λαμπρότητας, άριστη ταχύτητα και ρυθμό και δυνατότητα να παίζει πολύ δυνατά"

Για τα νταλί 8 γράφουν "Είναι χαμηλών τόνων και άκρως ατμοσφαιρικό ηχείο, που προσφέρεται για χαλαρές, αλλά ουσιαστικές ακροάσεις ακόμα και απαιτητικών μουσικών έργων. Για επιλογή των concept 8 θα στηριχτείτε πολύ στο προσωπικό σας γούστο, εξ αιτίας των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει"

Πιο δίπλα είναι τα dali ikon 6 με 3,4/5 και κολακευτικά σχόλια για home cinema επιδόσεις όπως όλη η σειρά ikon. Σου αντιγράφω γιατί φαίνεται να υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά στο στυλ του ήχου από τη σειρά concept στη σειρά ikon που έχω ακούσει κι εγώ.

έχεις δίκιο, έκανα λάθος copy-paste, sorry γα την ταλαιπωρία.

έχω στα χέρα μου το Ηχος τεστ 2008 και στη σελίδα 140 είναι τα crystal audio t3 και ακριβώς από κάτω τα dali concept 8. Βαθμολογίες 3,6/5 και 2,4/5.

Για τα τ3 γράφουν "Το ηχείο απαιτεί αρκετή ισχύ για να οδηγηθεί σωστά, άνω των 100βατ. Διαθέτει μεγάλη εικόνα, ακρίβεια, σωστές χροιές και κάποια δόση λαμπρότητας, άριστη ταχύτητα και ρυθμό και δυνατότητα να παίζει πολύ δυνατά"

Για τα νταλί 8 γράφουν "Είναι χαμηλών τόνων και άκρως ατμοσφαιρικό ηχείο, που προσφέρεται για χαλαρές, αλλά ουσιαστικές ακροάσεις ακόμα και απαιτητικών μουσικών έργων. Για επιλογή των concept 8 θα στηριχτείτε πολύ στο προσωπικό σας γούστο, εξ αιτίας των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει"

Πιο δίπλα είναι τα dali ikon 6 με 3,4/5 και κολακευτικά σχόλια για home cinema επιδόσεις όπως όλη η σειρά ikon. Σου αντιγράφω γιατί φαίνεται να υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά στο στυλ του ήχου από τη σειρά concept στη σειρά ikon που έχω ακούσει κι εγώ.

Καλο θα ειναι να μην πολυπιστευουμε τα γραφομενα των Ελληνικων περιοδικων του χωρου. Ειναι πολλα τα συμφεροντα που κρυβονται πισω. Προσωπικα εμπιστευομαι το γουστο μου, τα αυτια μου και συμβουλες φιλων.