Τελική Επιλογή Τηλεόρασης {budget 1350 ευρώ}

scissorhands

New member
26 May 2010
93
Λοιπόν,

Τρίτο και τελευταίο θέμα. Μερικοί ίσως γνωρίζουν την περιπέτεια μου με την Samsung 46c6000 και το θέμα clouding Και dimming που είχε.

Τέλος με αυτό, Πήρα ήδη τηλέφωνο στο κατάστημα που την αγόρασα, ήταν άκρως εξυπηρετικοί και μου είπαν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και να επιλέξω μία τηλεόραση που θέλω και να πάω για αντικατάσταση.

Οπότε.

Το budget είναι στα 1350 ευρώ. Ποιά τηλεόραση να διαλέξω ;
Χρήση :

50 % HD mkv μέσω popcorn hour
30 % Digea
20 % xbox 360

Θέαση :

5-6 μέτρα
οι ελάχιστες ίντσες που θέλω είναι 46 "

Αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψιν, εάν οι ουσιαστική διαφορά ποιότητας εικόνας ανάμεσα σε δύο μοντέλα δεν είναι πολύ σημαντική (δύσκολο να διακριθεί με το μάτι) θα προτιμούσα μία πιό μεγάλη τηλεόραση, πχ 50 "´

Περιμένω απαντήσεις σας για να την παραγγείλω σήμερα τηλεφωνικά ώστε τη δευτέρα να έρθει στο κατάστημα και να την πάρω.

Ευχαριστώ

Δυστυχώς το clouding είναι θέμα τύχης αν θα έχεις ή όχι στις lcd.
Αν θέλεις LED-LCD δες την LE8500, αν και κάτι μου λέει ότι πιθανότατα θα έχεις.
Σε ccfl δες τις Samsung C650-c750 και Sony HX700 . Οι ccfl έχουν λιγότερο ρίσκο στα συννεφάκια.
Σίγουρα θα αποφύγεις τα σύννεφα με plasma.
Panasonic TX-P50S20E 50"- Panasonic TX-P50(46)G20E 50"
Προς τα πού θες να πας??

Δυστυχώς το clouding είναι θέμα τύχης αν θα έχεις ή όχι στις lcd. Οι ccfl έχουν λιγότερο ρίσκο στα συννεφάκια.

Τα "συννεφα" ειναι λογω των πανελ S-PVA που χρησιμοποιουν Sony-Samsung ...σε αλλης τεχνολογιας πανελ εχουμε αλλα παρομοια προβληματα οπως banding...αρα δεν παιζει ρολο αν ειναι CCFL η LED , απλως στις side LED εχουμε επιπλεον προβληματα ομοιομορφιας καθω τα LED ειναι στα ακρα...

Εγω παλι θεωρω βεβαιο οτι καλυτερη εικονα απο την G20 , δεν θα βρεις σε led και ας δωσεις 2 χιλιαρικα ...
Στην αποσταση σου οποιαδηποτε 50αρα τουλαχιστον και αν παμε σε οικονομικη θα ελεγα S20 ...
Αν ειναι εστω και λιγο καλυτερη απο την U10 μου , θεωρω οτι θα σε ικανοποιησει απολυτα...

Δυστυχώς το clouding είναι θέμα τύχης αν θα έχεις ή όχι στις lcd.
Αν θέλεις LED-LCD δες την LE8500, αν και κάτι μου λέει ότι πιθανότατα θα έχεις.
Σε ccfl δες τις Samsung C650-c750 και Sony HX700 . Οι ccfl έχουν λιγότερο ρίσκο στα συννεφάκια.
Σίγουρα θα αποφύγεις τα σύννεφα με plasma.
Panasonic TX-P50S20E 50"- Panasonic TX-P50(46)G20E 50"
Προς τα πού θες να πας??

Δυστυχώς τις LE85000 και c650 , c750 και την HX7000 το κατάστημα που θα κάνω την αντικατάσταση τις έχει σε απαγορευτικές τιμές.....οπότε πάλι μονόδρομος η επιλογή της plasma panasonic ?

Δυστυχώς τις LE85000 και c650 , c750 και την HX7000 το κατάστημα που θα κάνω την αντικατάσταση τις έχει σε απαγορευτικές τιμές.....οπότε πάλι μονόδρομος η επιλογή της plasma panasonic ?

Αν έχει την c650 πάνω από 1300 τότε δεν είναι απαγορευτική τιμή αλλά εγκληματική
http://www.skroutz.gr/s/264716/Samsung-LE46C650-46%27%27.html 1100ε
Υ.Γ. Δεν είναι κακός ο μονόδρομος.

Ακομα καλυτερα πιστευω.
Αντε κανε το βημα σε plasma και δεν θα το μετανοιωσεις.

Tην c650 την έχει 1280 ευρώ. Δε μπορώ να πάρω απο άλλο κατάστημα μιάς και θα γίνει αντικατάσταση.

Οπότε όλοι σχεδόν εδω μέσα μου λέτε για τις Plasma της Panasonic.

Απο τις τελευταίες ερωτήσεις για να πάρω τηλέφωνο !

Συγκριτικά έχω καταλάβει πως θα έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας απο την Led c6000 samsung αυτο το λέτε όλοι και το έχω καταλάβει, μπορεί να μήν έχω την καθαρότητα που έχει η led σε περιβάλλον με πολύ φωτισμό, όπως πχ το σαλόνι το μεσημέρι, αλλα σε ταινίες και ειδικά το βράδυ η plasma θα λάμπει.

Ανάμεσα σε 46g20 και 50s20 τώρα.

46g20 = 1328

50s20 = 1188

Έχουμε λοιπόν την s σε 50 ίντσες πιό φθηνή απο την g σε 46 ίντσες.

Αξίζει αυτή η θυσία ; Θα υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά ώστε να "χαραμιστούν" 4 ίντσες ;;;

Άντε άντε, πείτε για να πάρω τηλέφωνοοοοο να είμαι και εγώ ενας ευτυχισμένος κάτοχος απο δευτέρα :award:

EDIT :

Με έχουν φάει αυτές οι 4 ίντσες :P

46-inch-16x9-vs-50-inch-16x9

απο εδώ, http://www.displaywars.com/

Last edited:
Δύσκολο και έχεις και 5-6 μέτρα απόσταση θέασης.
Αν πάρεις την s20 με 1188 τα υπόλοιπα από τα 1350 θα στα επιστρέψει??

Το ότι δε χάνω λεφτά είναι το μόνο σίγουρο βάση νόμου. Λογικά όμως επι πιστώσει θα μου τα δώσουν για μελλοντική αγορά

Αν σε παίρνει και δεν είναι μεγάλη η διαφορά ίσως είναι προτιμότερο να βάλεις παραπάνω και να πάρεις την 50G20. Κάνε και κανένα παζάρι. Τύπωσε αυτό http://www.skroutz.gr/s/259760/Panasonic-TX-P50G20E-50.html?keyphrase=50g20 και παζάρεψε το.
Διαφορετικά λόγο απόστασης θα έπαιρνα την 50s20.
Υ.Γ Ρίξε και μια ματιά στις plasma από Samsung μεριά. Έχουν καλύτερες τιμές σε μεγάλες ίντσες.

θα με τρελάνετε εδω μέσα :P

Tόσες μέρες έχουμε κατασταλάξει σε plasma απο panasonic μεριά και τώρα μου λέτε για samsung !!! Απαπά !!!!

Η G20 είναι στα 1540 ευρώ, ξεφύγαμε δηλαδή 200 ευρώ απο την τιμή που έχω ώς ταβάνι.....

Θα αρχίσω να βαράω την κεφάλα μου στον τοίχο.

Για ποιά μοντέλα samsung μιλάς ;

Σε εικονα στο καταστημα δεν ειδα σημαντικες διαφορες S20 με G20 , η G20 ομως εχει καλυτερο αντιανακλαστικο φιλτρο και εχει και usb για ταινιες και λειτουργια εγγραφης PVR....

Δωσε τα 200 ευρω δηλαδη για την 50G20 να εισαι ησυχος αλλα και την 50S20 να παρεις δεν υστερει σε εικονα ουσιαστικα (εκτος απο τις λιγες ανακλασεις παραπανω)...

Σιγουρα μην παρεις 46"....50S20>>>46G20...

Ήδη τα λεφτά είναι πολύ πάνω απο όσα άρχισα...το budget 1350 το έβαλα για να είναι μέσα στο έυρος και η 46G20. Tην c6000 την είχα πάρει 1258 ευρώ, οπότε είναι 300 ευρώ η διαφόρα. Και όλο ανεβαίνουμε, και θα γίνει πάλι ότι ξέρω, θα φύγω πολύ εκτός budget.

Οπότε αφήνω την 46g20 και πάω για την 50s20 . Αν και σε hdtv.co.uk Και σε trusted reviews είδα πως έχει μεγάλες διαφορές απο την S20 ,αλλά θα το θυσιάσουμε για χάρη των ιντσών, τί να κάνουμε........

Δεν ρωτάς και πόσο έχουν την 60άρα την LG σε plasma?
H απόσταση σου δεν είναι απλώς μεγάλη, είναι τεράστια!
Εδώ απο τα 3.5 μέτρα δεν μπορείς να διακρίνεις FULL HD σε 42άρα!!!!

....είναι λίγο μεγάλη η απόσταση ναί, απλα δεν έχω κατασταλάξει ακόμη. Μιλάμε για 18 % περίπου περισσότερο πεδίο μεταξύ 46αρας και 50 αρας

Υπολόγισε και τις μαύρες μπάρες στα mkv και την απόστασή σου...
Είσαι έτοιμος για την 50S20

Άσε που μόλις δείς το πρώτο mkv στην Panasonic θα ευχαριστείς την Samsung που σου έβγαλε clouding :laugh:

Απαράδεκτη η Panasonic. Σε 10 καταστήματα που επιχείρησα και τηλεφώνησα δε την είχε κανείς διαθέσιμη άμεσα και όλοι μου είπαν το ίδιο, panasonic Και logistics = 0 . Οπότε θα πάω μάλλον σε 50 " samsung plasma, thn 6500 ή σε lg