Τελικη ευθεια

Η τελική διαφορά στην τιμή είναι πιο μικρή από ότι φαίνεται, αφού αν´επιλέξεις την 5d τότε δεν θα έχει ςάμεση ανάγκη για ευρυγώνιο ζουμ. Θα καλυφθείς με τους zuiko που ήδη έχεις. Και μάλλον θα έχεις και καλύτερη απόδοση.

Είναι κι αυτό... πάντως παραμένει αλμυρούτσικη για τον χομπίστα η άτιμη. Εάν εξαιρέσουμε τα 1815 ευρώ του αντοραμα + 200 ευρώ cashback, βεβαίως.

Είναι κι αυτό... πάντως παραμένει αλμυρούτσικη για τον χομπίστα η άτιμη. Εάν εξαιρέσουμε τα 1815 ευρώ του αντοραμα + 200 ευρώ cashback, βεβαίως.

εχει επιστροφη το adorama?? δεν αναφερει τιποτα.

γιατι αν εχει αυτο που λεει ο Βλασης εχει νοημα....

αμ....

Προφανώς κάνει παραεισαγωγή προϊόντων μη προοριζομένων για ΕΕ. Το rebate ισχύει για αγορά προϊόντων προοριζομένων για την region όπου κατοικείς (EU/US/Asia-Pacific κλπ). Είχα ρωτήσει παλαιότερα, για κάποιες μηχανές που είχε διαθέσιμες στο κατάστημα Λονδίνου το digitalrev, μου είπαν ότι δεν ισχύει η μείωση για αυτές, ως προερχόμενες από "Asia-Pacific region".

Με τέτοια τιμή και εν όψει rebate, προτιμητέος ο Κατερέλος του αντοραμα

Ε λοιπον σας ακουσα....

Πριν παρω την FF Canon ομως....... ειπα να δοκιμασω την Sigma SD14.

:flipout:

Ειμαι σιγουρος οτι σωστα με συμβουλευσατε (ειδικα ο Βλάσης και ο Τασος )για να αποφυγω την καμερα αυτη που αποτελει ενα μοναχικο μονοπατι σε σχεση με το συνολο της ψηφιακης φωτογραφικης πορειας αυτη την στιγμη .....αλλα αν δεν δοκιμαζαμε τι θα ειμασταν?

Την πηρα πακετο με τον Sigma EX 18-50mm F2.8 και αν μεινω ικανοποιημενος απο την μηχανη ο Sigma 10-20mm EX F4-5.6 θα ειναι ο επομενος....

Αν οχι θα μεινει στο ραφι των πειραματισμων ετσι οπως ειναι.

Aλλωστε στο ραφι μου εχω ακομα μια Kiev 6Χ6 με 4 φακους, μια Nikonos V με 4 φακους φλας και λοιπα....ενα σωμα OM-1n με τους zuiko μου και μια Olympus 5060.

Μακαρι να μου αφησει ......χωρο στο ραφι

υγ
Αγοραστηκε απο τον αντιπροσωπο της Sigma στην Αθηνα.

Last edited:
καλοριζικη και ελπιζω να μεινεις ικανοποιημενος για να μην μπει στο ραφι. Θα περιμενουμε φωτογραφιες και εντυπωσεις!!

Καλορίζικη, καλές φωτό και περιμένουμε δείγματα!!
icon12.gif

καλοτράβηχτη μεσιέ κε "κόντρα στο ρεύμα πάντα" !!!!

Με το καλό να δούμε και ωραίες φωτογραφίες. Φαντάζομαι ότι λόγω της κινηματογραφικής αισθητικής και οπτικής θα μας χαρίσεις καινούρια κάδρα, εντελώς διαφορετικά από τα άχρωμα δικά μας (του Billy εξαιρούνται).

ΥΣΤ/ Αλήθεια εκείνη η KIEV γιατί κάθεται στο ντουλάπι;

Με το καλό να δούμε και ωραίες φωτογραφίες. Φαντάζομαι ότι λόγω της κινηματογραφικής αισθητικής και οπτικής θα μας χαρίσεις καινούρια κάδρα, εντελώς διαφορετικά από τα άχρωμα δικά μας (του Billy εξαιρούνται).

ΥΣΤ/ Αλήθεια εκείνη η KIEV γιατί κάθεται στο ντουλάπι;

Η Κiev οπως και οι λοιπες φιλμικες ειχαν την ιδια τυχη του παροπλισμου λογω χρονου (ειδικα αυτη).Δεν ειχα εδω και χρονια το χρονο που χρειαζεται το εργαστηριο τυπωματος...το αφησα και με αφησε....

κανα θετικο και πολυ του ειναι απο καιρου εις καιρον.

Και μένει πραγματικά στο ράφι; Δεν πονάει; Δεν θέλει άνθρωπο να τη λειτουργεί;

χεχε

ρε συ Βλαση ξερεις πως ειναι η αγαπη για την εικονα...

τωρα εχουμε καινουργιες γκομενες...

χτες η Red , σημερα η SD14.....αυριο θα ερθει παλι η σειρα της.

Την εχω του κουτιου απο το 91 και την αγαπω πιο πολυ απο καθε αλλη μηχανη μου.

ΥΓ

μενεις και μακρυα ρε συ ...

Καλά, ας αποφασίσω να ξανατραβήξω σε φιλμ 35mm, και μιλάμε για μεσαίο...
Πρέπει να έχω τουλάχιστον μια 3ετία να φορτώσω φιλμ. Μπα... ίσως και παραπάνω!

Η SD14 δεν πρόκειται να μείνει στο ράφι. Είναι μια εναλλακτική πρόταση, μια μηχανή διαφορετικής φιλοσοφίας. Η κύρια ένστασή μου ήταν πάνω στο τι γίνεται εάν θελήσεις να χτίσεις ένα σύστημα πάνω της, με πάνω από έναν δύο ή τρεις (και πολύ λέω) φακούς.

Αν τη δανείζεις σε 2 (Βλασίδης, send) που τραβούν σε M mode κατεβαίνω και την παίρνω για λίγο καιρό.

Μα για αυτο σου ειπα οτι μενεις μακρυα.
Αν ερθετε Αθηνα (και εχετε δουλεψει την kiev 88, αρα την ξερετε γιατι εχει τα χουγια της σαν μηχανημα...) ευχαριστως να σας την δανεισω αλλα για να την παρετε μακρυα ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω...

ειπαμε ,ειναι το αγαπημενο μου κομματι.

Καλά, ας αποφασίσω να ξανατραβήξω σε φιλμ 35mm, και μιλάμε για μεσαίο...
Πρέπει να έχω τουλάχιστον μια 3ετία να φορτώσω φιλμ. Μπα... ίσως και παραπάνω!

Η SD14 δεν πρόκειται να μείνει στο ράφι. Είναι μια εναλλακτική πρόταση, μια μηχανή διαφορετικής φιλοσοφίας. Η κύρια ένστασή μου ήταν πάνω στο τι γίνεται εάν θελήσεις να χτίσεις ένα σύστημα πάνω της, με πάνω από έναν δύο ή τρεις (και πολύ λέω) φακούς.

Ας με αφησει ικανοποιημενο και ο ζουμ ευρυγωνιος 10-20 θαναι η επομενη αγορα....και επεται ο 50-150.
Μεχρι εκει ομως....
Μετα ειναι η σειρα ενος FF σωματος απο την Canon η απο την παλια αγαπημενη Olympus αν δεησει να βγαλει ποτε της φυσικα και αν ειναι συμβατο με την παλια της μοντουρα....

απο κει και περα υπαρχει και η κινουμενη φωτογραφια......που ειναι μεγαλη ερωμενη.

Συμβατότητα με την παλιά μοντούρα δεν θα υπάρξει διότι η προηγούμενη ήταν πολύ μικρή και δεν μπορούσε να δεχθεί μηχανισμούς για AF. Άρα δεν... το ίδιο είχε συμβεί και με τη μοντούρα FD της CANON.

Λοιπόν καλές φωτογραφίες. Πού ξέρεις;; Μπορεί να σε βολέψει τόσο πολύ ώστε να μη θέλεις μετά άλλη μηχανή.

Όσο για ΤΗΝ ΚΙΕΒ η 88 είναι μηχανή στούντιο και όχι για έξω (για τέτοιες καταστάσεις ήταν πιοο κατάλληλη η 60 από όσο θυμάμαι. Αλλά και πάλι αν έλθουμε στην Αθήνα και βρεθούμε, το βλέπω δύσκολο αντί να κουβέντα να πλακωθούμε στηη φωτογράφηση (εκτός αν μας βρεις ωραία μοντέλα).

Συμβατότητα με την παλιά μοντούρα δεν θα υπάρξει διότι η προηγούμενη ήταν πολύ μικρή και δεν μπορούσε να δεχθεί μηχανισμούς για AF. Άρα δεν... το ίδιο είχε συμβεί και με τη μοντούρα FD της CANON.

Λοιπόν καλές φωτογραφίες. Πού ξέρεις;; Μπορεί να σε βολέψει τόσο πολύ ώστε να μη θέλεις μετά άλλη μηχανή.

Όσο για ΤΗΝ ΚΙΕΒ η 88 είναι μηχανή στούντιο και όχι για έξω (για τέτοιες καταστάσεις ήταν πιοο κατάλληλη η 60 από όσο θυμάμαι. Αλλά και πάλι αν έλθουμε στην Αθήνα και βρεθούμε, το βλέπω δύσκολο αντί να κουβέντα να πλακωθούμε στηη φωτογράφηση (εκτός αν μας βρεις ωραία μοντέλα).

Oχι βρε συ....εννοω με ανταπτορα να παρει τους παλιους φακους.Οπως παιρνει τωρα τους zuico η μοντουρα της 4/3 η της Canon .Ποτε δεν ξερεις....η ελπιδα πεθαινει τελευταια....

Αλλιως Canon δεν με χαλαει....

Οσο για την kiev 88 οντως ειναι στουντιακη και μαλιστα το ΤΤL πρισμα της με ενσωματωμενο φωτομετρο μεσης ζωνης (που δουλευει περιφημα ακομα) ειναι απολυτα συμβατο με την Hasselbland.

Εξ'ου και τα ρημαξανε οταν εγινε αντιληπτο σαν περιφερειακο της μηχανης τους.....

Παντως εγω εξω μια χαρα την δουλευα και μαλιστα χωρις το πρισμα αλλα με το θαμπογυαλο κορυφης ...μου αρεσε παντα αυτος ο τροπος σκοπευσης.

Ωρες ωρες με πιανει να ειχα καμια ψηφιακη πλατη της Hasselbland (νομιζω οτι ακομα ειναι συμβατες οι υποδοχες των magazines) και να δοκιμασω να δω τι αγγουρια πιανουν σε σενσορα πια οι φακοι MIR που εχω για αυτην.