Τελικη ευθεια

Εχει κανεις εμπειρια με τον 50-150 EX της Sigma???

ειναι το επομενο βημα μετα τον 10-20 πιθανοτατα για κανα πιο κλειστο καδρακι.

Μπα... Αλλά δοκίμασε, έχω καταλήξει πως η σειρά EX είναι εξαιρετικοί φακοί για τα χρήματά τους αλλά και γενικότερα. Ειδικά εάν σου κάτσει το δείγμα. Σήμερα φόρεσα για πρώτη φορά στη 40D τον 15-30, τράβηξα μία στα 30mm, χέρι και ταχύτητα μόλις 1/25 (όχι ό,τι καλύτερο για απόλυτη οξύτητα), και έτριβα τα μάτια μου! Και αυτά σε μηχανή των 10mp! Αν δεν τα έχεις σκάσει ήδη για τον 10-20, ρίξε του μια ματιά, και ας γκρινιάζει ο Βλάσης για το "κιτρινάκι" (προσωπικώς δεν το βλέπω τόσο).

Στα 290 ευρώ, η απόλυτη ευκαιρία για πραγματικό ευρυγώνιο (22.5 σε Pentax/Nikon, 24 σε Canon)

Δεν το βλέπω πρόβλημα το κιτρινάκι.... Προσωπικώς δεν το βλέπω καθόλου, αλλά και λίγο πιο θερμό να είναι, τραβώ σε raw, δεν με απασχολεί στο ελάχιστο.

Πριν το ανεβάσω στο θέμα με την 40D, ένα δείγμα από τον 15-30 @ 30mm:

attachment.php

100% crop (κάπου πιο κάτω από το κέντρο) από αισθητήρα 10mp, και λήψη στο όριο (1/25s)... δεν νομίζω να μπορεί να δώσει πολλά παραπάνω ο αισθητήτας. Φυσικά δεν είναι μόνο η οξύτητα, και δεν μιλώ μόνο για τον 15-30. Η θερμοκρασία είναι της μηχανής, δεν παρενέβην στο χρώμα... βλέπετε κίτρινο?

.....σαν να διακρίνω μια ...τρισδιάστατη υφή, πώς το βλέπετε δεν ξέρω....

Attachments

• catcrop.jpg
    catcrop.jpg
    154.8 KB · Views: 183