Τελική λίστα για αγορά TV 55-60

takisM

New member
27 September 2014
6
Καλησπέρα,
γράφω για πρώτη φορά, μια και είμαι στην τελική ευθεία για να αγοράσω είπα να μοιραστώ με εσάς την τελική λίστα για να έχω την γνώμη σας, ειδικά από φίλους που έχουν χρησιμοποιήσει ή γνωρίζουν ένα από τα παρακάτω μοντέλα.

Η τηλεόραση θα τοποθετηθεί σε απόσταση 2,5-2,8 μέτρων και κυρίως με ενδιαφέρει η καλή εικόνα από κανάλια digea(αν δεν κάνω λάθος η εικόνα από HD κανάλια μέσω δορυφόρου είναι παρόμοια; ), η καλή απόδοση σε ταινίες, αλλά και αθλητικά, αλλά και ο αξιοπρεπής ήχος(μέχρι να βάλω εξωτερικά ηχεία). Επίσης στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν θα ήθελα να αποφύγω ταλαιπωρία και τρεξίματα με αλλαγές λόγω κακών πάνελ κτλ.
Δυστυχώς και προκειμένου να έχω τις άτοκες δόσεις θα αγοράσω από αλυσίδα.

Λοιπον η short list μου είναι:

1) Samsung UE55H6400
2)Samsung UE55H6500
3)Samsung UE55H6670
4)Sony KDL-55W828BB
5)Sony KDL-60W855

Πραγματικά δεν έχω καταλάβει τις διαφορές μεταξύ των μοντέλων της Samsung(η αλήθεια είναι ότι είμαι και newbie στον χώρο) και για ποιο λόγο σειρές που θεωρητικά είναι "καλύτερες" έχουν μικρότερο ή ίδιο κόστος πχ η 6670 από την 6500.

Θέλω να κρατήσω το budget κάτω από 1.500, ενώ θα έφτανα μέχρι την τιμή της 60W855 μόνο για τις 5 επιπλέον ίντσες(πιστεύετε ότι αξίζει τη διαφορά ή θυσιάζω ποιότητα εικόνας για ίντσες; ).

Ευχαριστώ και αν είναι δυνατόν οι τυχόν απαντήσεις να είναι "απλές" γιατί όπως είπα δεν έχω τεχνικές γνώσεις :)

http://www.skroutz.gr/s/4771492/Sony-KDL-55W805B.html

Σύμφωνα με τα φετινά δεδομένα έχουν ίσως τα καθαρότερα πάνελ.Από ήχο είναι άριστες για edge led.Και από τις καλύτερες Για sd υλικό.Επίσης πολύ καλό vfm, Στο μόνο που υστερούν είναι η smart λειτουργίες και το 3d.Μια βόλτα από τα νήματα στο forum θα σου επιβεβαιώσουν αυτά που γράφω.

Ευχαριστώ! Τις έχεις δοκιμάσει; Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά πώς τα πανε; Οι TV της Samsung πώς πάνε στον τομέα ήχου;

60 INCHES

Δεν έχω δει κανένα review , αλλα δεν πιστεύω ότι έχουν διαφορες στην εικόνα η w855 από την w805 , οποτε οι 5 inches παραπάνω μετράνε και θα σου έλεγα να πας για την 60w855b.

Από ήχο όλες οι led είναι άστα να πάνε...

Εκτος να η tv έχει MAGNETIC FLUID SPEAKERS :p

Το κέρατο μου δηλαδή...

Πείρα ένα ωραίο πρωινό τον τσιτσιφιογκο της B & Ο και του λέω για τα Magnetic Fluid και γυρνάει ο ανανίας και μου λέει " τα έχεις ακούσει φιλε και μιλάς έτσι ? " , όχι ρε ανάλγητε δεν τα έχω ακούσει αλλα σίγουρα ότι δήποτε χρησιμοποιεί η nasa ( όπως άκουσα ότι προέρχονται από εκεί αυτά τα ηχεία ) είναι σίγουρα καλύτερα από τις μπακατέλες που πουλάει η b & ο με σχεδιασμό koukouroukou για να δικαιολογεί τα τρισεκατομμύρια που ζητάει.

Αν θέλεις να βελτιώσεις τον ήχο αγοράζεις ηχομπάρα ή σύστημα 5.1 ή 7.1 (ανάλογα τον χώρο και πόσα θέλεις να ξοδέψεις).

Οι ακριβές Sony έχουν καλύτερο ήχο από τις αντίστοιχες Samsung , στα μεσαία μοντέλα είναι πάνω κάτω το ίδιο.

Από αυτές που αναφέρεις θα προτιμούσα την Sony KDL-60W855 γιατί είναι 60" έναντι 55" , μελλοντικά όμως όποια τηλεόραση και να αγοράσεις θα πρότεινα να βάλεις είτε OTE TV είτε NOVA (λόγω περιεχομένου σε HD) γιατί με κανάλια χαμηλής ποιότητας (DIGEA) και σε εικόνα και σε περιεχόμενο δεν θα την αξιοποιήσεις όπως πρέπει.

Αν θέλεις να βελτιώσεις τον ήχο αγοράζεις ηχομπάρα ή σύστημα 5.1 ή 7.1 (ανάλογα τον χώρο και πόσα θέλεις να ξοδέψεις).

Οι ακριβές Sony έχουν καλύτερο ήχο από τις αντίστοιχες Samsung , στα μεσαία μοντέλα είναι πάνω κάτω το ίδιο.

Από αυτές που αναφέρεις θα προτιμούσα την Sony KDL-60W855 γιατί είναι 60" έναντι 55" , μελλοντικά όμως όποια τηλεόραση και να αγοράσεις θα πρότεινα να βάλεις είτε OTE TV είτε NOVA (λόγω περιεχομένου σε HD) γιατί με κανάλια χαμηλής ποιότητας (DIGEA) και σε εικόνα και σε περιεχόμενο δεν θα την αξιοποιήσεις όπως πρέπει.
Θα συμφωνήσω μαζί σου.
Παρεμπιπτόντως σε χάσαμε το τελευταίο καιρό..... ελπίζω όλα καλά!

Ευχαριστώ! Τις έχεις δοκιμάσει; Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά πώς τα πανε; Οι TV της Samsung πώς πάνε στον τομέα ήχου;

Είμαι κάτοχος της 50w805b και είμαι πολύ ικανοποιημένος σε σχέση με τον ανταγωνισμό.Παρακολουθώ καθημερινά σχεδόν όλες τις tv η Sony έχει κερδίσει για μένα το παιχνίδι λόγο καθαρότητας των πάνελ στις φετινές σειρές αλλά και στο θέμα απόδοσης/ αξίας.Στο θέμα ήχου όλες οι edge led Είναι μέτριες καμία εταιρία δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ποιότητα ήχου,αλλά για edge led αποδίδουν μια χαρά όπως και η Sammy lg κτλ.
Στα υπόλοιπα,είναι 100 Hz πραγματικά και ο επεξεργαστής της Sony (xreality pro) αποδίδει πολύ καλά όλα τα σήματα,είναι ακόμα ένα μεγάλο + για την Sony.

οι sammy κάνουν?? που εντοπίζεις τις διαφορές και απορρίπτεις τη sony???
Η Sony w απλά δεν ακούγεται.
Την ζω καθημερινά.
Για τη Sammy δεν εχω εμπειρία.
Εξαλου είπα ότι η Sony δεν ακούγεται. Δεν εχει αξιοπρεπή ήχο όπως ζήτησε ο φίλος.
Δεν ειπα ότι η Sammy Ιωνία καλυτερη.
Απλά η Sony w ειναι άθλια ηχητικά.

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Τελικά από ότι φαίνεται ο ήχος δεν θα αποτελέσει κριτήριο επιλογής, μια και όλοι οι φίλοι ανέφεραν κακή ποιότητα, οπότε θα βάλω άμεσα εξωτερικό σύστημα.

Η επιλογή μου τείνει προς τις Sony λόγω λίγο καλύτερης εικόνας σε αυτή την κατηγορία(τουλάχιστον από ότι άκουσα από φίλους και διάβασα από review). Απλά τώρα είμαι στο δίλημμα αν πρέπει να δώσω τα 500 επιπλέον για τις 5 επιπλέον ίντσες(αφού όπως καταλαβαίνω στα υπόλοιπα οι δύο Sony είναι παρόμοιες). Επαλαμβάνω ότι η απόσταση θέασης θα είναι περίπου 2,5 μέτρα και δεν ξέρω αν έχουν διαφορά οι 60/55 ίντσες σε αυτή την απόσταση.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω από την εμπειρία σας αν υπάρχει περίπτωση να πετύχω σε αλυσίδα(δυστυχώς είναι μονόδρομος λόγω άτοκων δόσεων) καλύτερη τιμή μετά από διαπραγμάτευση. Αν ναι, που το πετύχατε(αν δεν μπορείτε να το γράψετε στο forum παρακαλώ στείλτε μου pm).

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο Link ( ή και κάποιον άλλο φίλο που έχει την ίδια σειρά της Sony) δύο ερωτήσεις:

1) Αν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με την αναπαραγωγή ταινιών από USB(έχω διαβάσει ότι έχει προβλήματα με format βίντεο και υπότιτλους). Θα ήθελα να μπορεί τουλάχιστον να παίζει τα δημοφιλή (mkv srt κτλ).

2) Αν το "smart" κομμάτι της είναι τόσο χάλια όσο διαβάζω. Δεν περιμένω τρελά πράγματα, απλά θα ήθελα να μπορώ να κάνω μια στοιχειώδη πλοήγηση στο Ιντερνετ και να μπορώ να εμφανίζω την οθόνη του κινητού μου (Android)στην τηλεόραση.

Ευχαριστώ και πάλι! :)

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο Link ( ή και κάποιον άλλο φίλο που έχει την ίδια σειρά της Sony) δύο ερωτήσεις:

1) Αν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με την αναπαραγωγή ταινιών από USB(έχω διαβάσει ότι έχει προβλήματα με format βίντεο και υπότιτλους). Θα ήθελα να μπορεί τουλάχιστον να παίζει τα δημοφιλή (mkv srt κτλ).

2) Αν το "smart" κομμάτι της είναι τόσο χάλια όσο διαβάζω. Δεν περιμένω τρελά πράγματα, απλά θα ήθελα να μπορώ να κάνω μια στοιχειώδη πλοήγηση στο Ιντερνετ και να μπορώ να εμφανίζω την οθόνη του κινητού μου (Android)στην τηλεόραση.

Ευχαριστώ και πάλι! :)
Καταρχήν γνώμη μου μιας και η απόσταση σου είναι 2,5 μέτρα να επιλέξεις την 55άρα η 60αρα είναι υπερβολή.
Από εκεί και πέρα:
1)Ποτέ δεν αντιμετώπισα προβλήματα με κανένα αρχείο ήχου και υποτίτλων (μιλάω για srt υπότιτλους) παίζει τα πάντα χωρίς προβλήματα.
2)Το smart κομμάτι της είναι μέτριο (Είναι λίγο αργό) , τα στοιχειώδη που αναφέρεις εννοείτε ότι τα κανει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Καλημέρα,

τελικά κατέληξα στην Sony, αλλά στο μοντέλο των 50''.

Έχω την αίσθηση όμως ότι το πάνελ πιθανόν να έχει πρόβλημα. Σε σκοτεινή οθόνη κάποιες περιοχές είναι πιο φωτεινές. Επειδή δεν έχω την εμπειρία ανεβάζω μια φωτό να μου πείτε την γνώμη σας.

Σημειώνω ότι η φωτό μεγενθύνει λίγο το πρόβλημα και επίσης οι φωτεινές περιοχές έχουν λευκό χρώμα και όχι μπλε.

http://postimg.org/image/j4mgh7ood/df1fc7a5/

Καλημέρα,

Έχω την αίσθηση όμως ότι το πάνελ πιθανόν να έχει πρόβλημα. Σε σκοτεινή οθόνη κάποιες περιοχές είναι πιο φωτεινές. Επειδή δεν έχω την εμπειρία ανεβάζω μια φωτό να μου πείτε την γνώμη σας.

Σημειώνω ότι η φωτό μεγενθύνει λίγο το πρόβλημα και επίσης οι φωτεινές περιοχές έχουν λευκό χρώμα και όχι μπλε.

Το φαινόμενο αυτό είναι δυστυχώς συχνό (και μη εξαιρετέο) στις edge led τηλεοράσεις, γνωστό ως "Clouding" (ελληνιστί: συννεφιασμένο). Οφείλεται σε άνιση φωτεινότητα του panel απο τα led που βρίσκονται στις γωνίες της τηλεόρασης και το έχουν (λίγο-πολύ) όλες οι edge led τηλεοράσεις, γιαυτό και συχνά ακούγεται ο όρος panel lottery, που σημαίνει οτι είναι θέμα τύχης τι panel θα σου κάτσει (σαν το joker).
Εφόσον έχεις πρόβλημα με αυτό και είναι έντονο (αλλά ακόμα και αν απλά σε ενοχλεί έστω και αν φαίνεται ελάχιστα) μπορείς να γυρίσεις την τηλεόραση πίσω για αλλαγή στο κατάστημα που την πήρες (Dead On Arrival). Μην μπλέξεις με service κλπ απλά ζήτα αλλαγή.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά...

Βεβαια κανεις δεν εγγυαται οτι η καινουργια τηλεοραση που θα παρεις,εφ"οσον την γυρισεις πισω,θα εχει καλυτερο αποτελεσμα...

Καταρχήν γνώμη μου μιας και η απόσταση σου είναι 2,5 μέτρα να επιλέξεις την 55άρα η 60αρα είναι υπερβολή.
Από εκεί και πέρα:
1)Ποτέ δεν αντιμετώπισα προβλήματα με κανένα αρχείο ήχου και υποτίτλων (μιλάω για srt υπότιτλους) παίζει τα πάντα χωρίς προβλήματα.
2)Το smart κομμάτι της είναι μέτριο (Είναι λίγο αργό) , τα στοιχειώδη που αναφέρεις εννοείτε ότι τα κανει χωρίς κανένα πρόβλημα.
συμφωνω ασε που οσο πιο μεγαλες ιντσες τοσο πιο συχνο το φαινομενο κακης ομοιομορφιας clouding,banding

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημέρα,

αν σε ενοχλει σε κανονικη θεαση αλλαξε την

Καλημερα, τελικά μετά από αλλαγή της τηλεόρασης, η νεα συσκευή δεν εχει κανενα προβλημα. Μετά από χρήση περιπου μιας εβδομαδας ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την ποιότητα της εικόνας της.
Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Καλημέρα παιδιά.Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ τι διαφορές έχουν οι sony σειρά w85 και oi samsung H6400 στο smart κομμάτι τους και παντού βλέπω να αναφέρουν περισσότερα θετικά για τις samsung?Πέρα απο το θέμα ταχύτητας έχουν π.χ περισσότερα applications?
Επίσης γνωρίζει κάποιος ποια αποδίδει καλύτερο 3d.Aν δε κάνω λάθος και οι 2 έχουν active 3d έτσι?

Καλημέρα παιδιά.Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ τι διαφορές έχουν οι sony σειρά w85 και oi samsung H6400 στο smart κομμάτι τους και παντού βλέπω να αναφέρουν περισσότερα θετικά για τις samsung?

Οι Samsung είναι quad core ενώ οι Sony single core αλλά δεν είναι μόνο θέμα ταχύτητας , οι Samsung υποστηρίζουν και flash κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό.
Σε αυτό το συγκριτικό υποτίθεται ότι παίρνει 1/10 υψηλότερη βαθμολογία το smart της πρώτης αλλά στην πραγματικότητα η διαφορά είναι αρκετά πιο σημαντική...

https://www.avforums.com/review/samsung-smart-tv-platform-2014-Review.10356
https://www.avforums.com/review/sony-smart-tv-platform-2014-review.10216

Είμαι κάτοχος της 50w805b και είμαι πολύ ικανοποιημένος σε σχέση με τον ανταγωνισμό.Παρακολουθώ καθημερινά σχεδόν όλες τις tv η Sony έχει κερδίσει για μένα το παιχνίδι λόγο καθαρότητας των πάνελ στις φετινές σειρές αλλά και στο θέμα απόδοσης/ αξίας.Στο θέμα ήχου όλες οι edge led Είναι μέτριες καμία εταιρία δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ποιότητα ήχου,αλλά για edge led αποδίδουν μια χαρά όπως και η Sammy lg κτλ.
Στα υπόλοιπα,είναι 100 Hz πραγματικά και ο επεξεργαστής της Sony (xreality pro) αποδίδει πολύ καλά όλα τα σήματα,είναι ακόμα ένα μεγάλο + για την Sony.

φιλε μΟΥ το σαββατο παω για αγορα. η την 705 50 ιντσες και 14ms input lag η την 805 55 ιντσες και 17ms lag. τι να κανω?