Τελική προσπάθεια για αυτοκάθαρση...

Βλαση,παροτι γνωρισα αρκετα ατομα στην εκθεση δεν πρεπει να μιλησαμε νομιζω.

Γιαννη με λενε εμενα.

Να σου πω Βλαση,εγω πιστευω οτι η πιστη στο θεο ειναι να αγαπας,να εχεις καλες σχεσεις και να φερεσαι καλα στους συνανθρωπους σου,και να βοηθας οσο μπορεις οταν οι αλλοι εχουν προβλημα.

Τωρα και 100 φορες να ανεβεις σε τετοια σημεια που λες κτλ,αν στη ψυχη σου μεσα δεν εχεις καλα στοιχεια και σεβασμο στον ιδιο σου τον εαυτο και στους συνανθρωπους σου και γενικα στη φυση,στα ζωα και οπουδηποτε αλλου,τοτε θα πρεπει να κατσεις και να προβληματιστεις.

Καταλαβαινω την ανησυχια και το αγχος που σε επιασε μετα απο αυτο,αλλα η προσωπικη μου αποψη για τον χριστιανισμο ειναι οτι εχει σχεση κυριως με τον ανθρωπο.Ειχα ενα βιβλιο στην τριτη λυκειου των θρησκευτικων και μου ειχε δωσει να καταλαβω πολλα πραματα,ηταν το αγαπημενο μου μαθημα.

Να σου πω κατι,μπορει να μην πας και ποτε στην Εκκλησια,ποτε να μην κανεις το Σταυρο σου,αλλα να εισαι καλος ανθρωπος,καλος Χριστιανος,να φερεσαι σωστα στον κοσμο,να εισαι τιμιος και καλοπροαιρετος.

Υπαρχουν αλλα πραματα που αν τα εκανες θα επρεπε να ανησυχεις και οχι για αυτο κατα τη γνωμη μου.

Να σου πω,τωρα τελευταια για καποιο λογο πολλες φορες εκνευριζομαι με τους ανθρωπους,νομιζω οτι ο κοσμος εχει ξεφυγει(και σε μενα βλεπω πολλα που δεν ειναι καλα)

Ξερω ομως οτι το σωστο δεν ειναι να κρινω κακοπροαιρετα τον κοσμο για τις αδυναμιες του,αλλα οσο μπορω να βοηθησω και να πω τη γνωμη μου με ωραιο τροπο,ωστε μια αποψη που μπορει να εχω για ενα θεμα και πιστευω οτι ειναι σωστη,να την περασω και σε αλλους και να βοηθησω ισως καπου με τον τροπο μου.

Καμια φορα σκεφτομαι με αυτα που βλεπω ποσοι ανθρωποι ειναι χριστιανοι σημερα με την πραγματικη εννοια.Δυστυχως φοβαμαι οτι ειναι λιγοι.Εγω για παραδειγμα δε θεωρω οτι ειμαι καλος χριστιανος,την παρτη μου θα κοιταξω και εγω στο τελος.Τωρα θα μου πεις την παρτη σου θα κοιταξεις πρωτα...

Εγω τον κοσμο που βλεπω εξω και την εννοια του χριστιανισμου δεν τα βλεπω να ταιριαζουν πολυ.Τι να πω.Αν κατσεις να τα καλοσκεφτεις σου δημιουργουνται πολλα ερωτηματικα.Μηπως τελικα πρωτο λογο εχει στην τελικη το ενστικτο της αυτοσυντηρησης και της παρτης μας?Καποια μερα θα παω να μιλησω με εναν Ιερα,θελω να σηζητησω διαφορα πραματα.

Τελικά το φωτογραφίζω με παρέα και μάλιστα κάτι διαφορετικό από τα συνήθη λειτουργεί... την προηγούμενη Παρασκευή πήγαμε με την Φώτη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ελευσίνας και στους χώρο ιστορικής μνήμης 1941-1944 στον πεζόδρομο της Κοραή μπροστά στην έξοδο του Μετρό (χώρος κράτησης της Κομαντατούρ).

Μια χαρά περάσαμε, σε αυτό φυσικά βοήθησε και η παρέα του Φώτη που είναι εξαιρετικός, χώρια το εύρος και το βάθος των γνώσεών του. Να τον ακούτε να σετάρει κονσόλα της ΕΡΤ από το τηλέφωνο να σας έλθει κάτι...

Θα το ξανακάνω... μόνο στην Αττική βλέπω ότι υπάρχει το Αμφιαραείο, η Βραυρώνα, το Θωρικό, και φυσικό το Σούνιο. Για να μη μιλήσω για την αρχαία Κόρινθο, τα Ίσθμια, κλπ.

Αλήθεια εσείς έχετε επισκεφθεί τα αρχαία στην Ελευσίνα;

Εαν σε βγαλει ο δρομος σου προς Σουνιο, να μου το πεις (αν θελεις) να γνωριστουμε απο κοντα.

Βλαση προς Σουνιο (αν θες) παμε και στον ναο του Ποσειδωνα και μετα με Ντινο σε ψαροταβερνα για καλη μασα

Κανονισε να ειναι καθημερινη

Αφού πήγες στην Ελευσίνα θα πρότεινα να δεις, αν δεν την έχεις ήδη, την ταινία-ντοκιμαντέρ "Αγέλαστος Πέτρα". Πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ.
Υ.Γ. Στην έστειλα και με p.m. αλλά γράφει ότι έχεις γεμάτο inbox.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...t=%E1%E3%DD%EB%E1%F3%F4%EF%F2+%F0%DD%F4%F1%E1

Βλαση προς Σουνιο (αν θες) παμε και στον ναο του Ποσειδωνα και μετα με Ντινο σε ψαροταβερνα για καλη μασα

Κανονισε να ειναι καθημερινη

ok, δεν θα με βγάλει ο δρόμος, θα έλθω επί τούτοις, ειδικά γι αυτό. Όμως από Ιανουάριο πλέον... και να έχει και φεγγάρι...

Αφού πήγες στην Ελευσίνα θα πρότεινα να δεις, αν δεν την έχεις ήδη, την ταινία-ντοκιμαντέρ "Αγέλαστος Πέτρα". Πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ.
Υ.Γ. Στην έστειλα και με p.m. αλλά γράφει ότι έχεις γεμάτο inbox.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...t=%E1%E3%DD%EB%E1%F3%F4%EF%F2+%F0%DD%F4%F1%E1

το αδειασα...