Τελικός για RX-V 663

pg1502

New member
29 November 2007
23
Παιδια καλησπέρα
Σε αλλο τοπικ ειχα γραψει για την ανάγκη αγοράς τελικου σε ενισχυτή RX-V 663 για να οδηγησει B&W 603 s2 (150W each)
Επειδη γιορτες πλησιαζουν σκεφτομαι σε NAD και Rotel σε τελικό
Παντα σε συστημα για Ταινιες/Μουσικη σε ποσοστο 60-40
Τώρα οι ερωτήσεις
α) Ποιος ειναι ποιο μελωδικός ιδιως οταν παιζει μουσική?
β) Μου ειχαν προτεινει NAD c 270 μεταχειρισμενο......αξίζει η να δώ τον 275?
γ) Αξίζει να κοιτάξω σε passthrough ή ξεφευγω σε κόστος?

Ακούω και προτάσεις άλλες..

Αυτά για αρχή και αναμένω νέα σας.....
Ευχαριστώ παιδιά

Re: Τελικος για RX-V 663

Εχω τον 640 ως προ και τα ίδια ηχεία και πήρα τον Ρότελ mkII-985, σούπερ ταίριασμα, ίσως όχι τόσο μελωδικό όσο θες, αλλά από γκάζια οι Ρότελ τα κουνάνε καλά τα B&W.

Επειδη η rotel και b&w ειναι αδελφες εταιρειες κοιταζα τον 1585 αλλα δεν ξερω.

Επειδη η rotel και b&w ειναι αδελφες εταιρειες κοιταζα τον 1585 αλλα δεν ξερω.
Δυστυχώς σε τεχνικά θέματα δεν πολυκατέχω, δεν ξέρω τι βαθμό απόδοσης έχει όμως με κατανάλωση μόνο 280 Watt.

Καλημερα και σε ευχαριστώ
Εκεινο που διαφερει ειναι οτι ειναι D Class (ψηφιακός) και γιαυτο εχει χαμηλή κατανάλωση. Το ερώτημα ειναι digital ή ΑΒ. Θα καταλαωουμε διαφορά?

Με τη σειρά 600 δεν νομίζω να καταλάβεις μεγάλες διαφορές. Αφού βλέπεις περισσότερο ταινίες πάρε τον πιο δυνατό για να τα ευχαριστηθείς.

Η προσέγγιση είναι λανθασμένη. Ο τελικός αυτό που θα σου προσφέρει είναι σωστή οδήγηση των ηχειων. Το ποσοστό που αναφέρεις παιζει κάποιο ρόλο μόνο στην περίπτωση επιλογής ανάμεσα σε τελικό ή ολοκληρωμένο (με passthrough). Ειδικα για την μουσικη που λες, μην περιμένεις θαύματα απο έναν τελικό μόνο του. Παίζει σημαντικό ρόλο η προενίσχυση.
Αν λοιπόν αυτό που ακούς τώρα σε ικανοποιεί στο ακρόαση μουσικής τότε προχωρά σε αγορά τελικού. Αν όχι τότε καλό θα ήταν να στραφεις σε άλλες λύσεις γιατι και πάλι δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αυτή η δαπάνη. Θα σε καλύψει μόνο στις ταινίες.

Re: Απάντηση: Τελικός για RX-V 663

Ευχαριστω για τα comments.. Κανενα μοντέλο ολοκληρωμενου τελικού με passthrough?

Δεν υπάρχει ολοκληρωμένος τελικός. Υπάρχει ο προενισχυτης, ο τελικός και υπάρχει και ο ολοκληρωμένος ενίσχυτης ο οποίος ενσωματωνει και τα δυο στάδια (προενισχυτης & τελικός).

Οσο για μοντέλα υπάρχει ολόκληρη λίστα. Δες στο λίνκ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/68533-2κάναλοι-με-ht-passthrough

Re: Απάντηση: Τελικός για RX-V 663

Ευχαριστώ.....ειδα και τη λιστα που εβγαλες....
Στην δικια μου περιπτωση ποιο πιστευεις θα ταίριαζε?
Βασικα να οδηγησουν καλά τα 600αρια στην μουσική

εχω το roksan kandy k2. γλυκοηχος και ατμοσφαιρικός. τα έχει τα κουσουρακια του στον έλεγχο στα χαμηλά αλλα έχει αρκετή δύναμη για τα ηχεία σου και εχω καλό προαίσθημα για το ματσαρισμα. άκουσε τον αν μπορείς. στην αρχή σίγουρα θα πάθεις σοκ σε σχέση με αυτό που ακούς τώρα.

Φιλε Panoramious....το switch για τις ταινιες (bypass) το κανεις χειροκινητα ή απο τηλεκοντρολ?

ρυθμίζεις ένα διακόπτη από πίσω στην είσοδο video μια και καλή. Πλέον η είσοδος αυτή είναι dedicated για home cinema. Μετά αλλάζεις είτε από τα πλήκτρα στο ασχημούλι τηλεκοντρολ ή από την πρόσοψη του ενισχυτή κανονικά τις εισόδους. Εφόσον ενεργοποιήσεις τη video και έχεις βάλει την ταινία στον avr έχοντας συνδέσει τα preouts του σε αυτήν, θα παίξει κανονικά το περιεχόμενο που στέλνει ο avr και η ένταση θα ελέγχεται από remote του avr.

Φιλε τολη σε ευχαριστώ. Το θεμα είναι οτι σε αυτό που προτείνεις είναι απογείωση σε ένταση ή σε ποιότητα?
Το λέω αυτό γιατι με τα 600αρια εκτός απο δύναμη θέλω να είναι και μελωδικά ιδίως στην μουσική.