Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 2014

Απάντηση: Re: Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 2014

Ρώτησα γιατί έγραψα όλο τον αγώνα και ενώ όταν παρακολουθούσα ζωντανά το παιχνίδι δεν υπήρχε το παραμικρό σπάσιμο , στην αναπαραγωγή των αρχείων παρατήρησα ότι σε κάποια συγκεκριμένα σημεία των εγγραφών υπήρχαν σπασίματα .
Μήπως οι τεχνικοί του ΟΤΕ είχαν ενεργοποιήσει κάποιο antirecording που προξένησε τελικά όλα αυτά τα σπασίματα στους δέκτες των συνδρομητών του ?

Πες μου σε ποια σημεία σου κολλάει να το τσεκάρω και εγω.

Ρώτησα γιατί έγραψα όλο τον αγώνα και ενώ όταν παρακολουθούσα ζωντανά το παιχνίδι δεν υπήρχε το παραμικρό σπάσιμο , στην αναπαραγωγή των αρχείων παρατήρησα ότι σε κάποια συγκεκριμένα σημεία των εγγραφών υπήρχαν σπασίματα .
Μήπως οι τεχνικοί του ΟΤΕ είχαν ενεργοποιήσει κάποιο antirecording που προξένησε τελικά όλα αυτά τα σπασίματα στους δέκτες των συνδρομητών του ?

Αντώνη με ποιον δέκτη έκανες την εγγραφή του αγώνα ;

Re: Απάντηση: Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 2014

Μήπως τελικά το πρόβλημα οφείλοταν στο image του δέκτη? Από image σε image υπάρχουν διαφορές.

Υπάρχουν 4:2:2 μεταδόσεις που δεν τις παίζουν ούτε οι azbox. Για να είσαι σίγουρος μόνο H/Y.

Για να έχει και ένα δορυφορικό -εκτός από ποδοσφαιρικό- νόημα το νήμα, στο solo2 ΔΕΝ μπορεσα καν να βρω το feed. ΔΟκίμασα και 2 διαφορετικά lnb....
ΒΗ είναι το image μου...
Δεν ξέρω τι φταίει....

Αντώνη στον Clark Tech 5000 που το έχω soft του Dr.HD F16 , μου το κάνει και σε εμένα σε κάποιες εγγραφές .
Ενώ δεν έχω πρόβλημα όταν κάνω την εγγραφή στην αναπαραγωγή της εγγραφής, έχω πολλά κολλήματα .
Μήπως είναι θέμα δέκτη .

Εγώ που παρακολούθησα τον αγώνα ζωντανά με δέκτη του ΟΤΕ (Technicolor ) παρατήρησα, ιδίως στην αρχή του αγώνα, να έχει η εικόνα αρκετά "σπασίματα".

Αντώνη στον Clark Tech 5000 που το έχω soft του Dr.HD F16 , μου το κάνει και σε εμένα σε κάποιες εγγραφές

έχω κάνει για να μην πω άπειρες , θα πω πάρα πολλές εγγραφές , έχω παρατηρήσει ότι μου παρουσιάζονται προβλήματα όταν υπάρχει κάποια προστασία .

έχω κάνει για να μην πω άπειρες , θα πω πάρα πολλές εγγραφές , έχω παρατηρήσει ότι μου παρουσιάζονται προβλήματα όταν υπάρχει κάποια προστασία .

έχεις ξαναγράψει κάτι με τόσο υψηλό bitrate (30MB/S)?

Για να έχει και ένα δορυφορικό -εκτός από ποδοσφαιρικό- νόημα το νήμα, στο solo2 ΔΕΝ μπορεσα καν να βρω το feed. ΔΟκίμασα και 2 διαφορετικά lnb....
ΒΗ είναι το image μου...
Δεν ξέρω τι φταίει....

ούτε εμένα το κατέβαζε με 6-7db αλλά όταν μετακίνησα (κινητό) λίγο το πιάτο έφτασε τα 10db και το κατέβασε κανονικα

Αντώνη, δεν είχε προστασία το feed. Κάνε τη δοκιμή σου και με άλλο δέκτη. Γράψε και στους δύο δέκτες το ίδιο feed και θα δεις ότι φταίει το software του δέκτη..

Πράγματι το feed δεν ειχε προστασία, το στικάκι στο οποιο έκανα εγγραφή του αγώνα παίζει και στο PC

έχεις ξαναγράψει κάτι με τόσο υψηλό bitrate (30MB/S)?

Με αυτόν τον δέκτη έχω κάνει αρκετές ακόμα και με 45000 .

Αντώνη, δεν είχε προστασία το feed. Κάνε τη δοκιμή σου και με άλλο δέκτη. Γράψε και στους δύο δέκτες το ίδιο feed και θα δεις ότι φταίει το software του δέκτη..

Μονίμως στη πρίζα έχω τουλάχιστον 4 δέκτες και συνήθως δεν κάνω τις εγγραφές μόνο με ένα .
Ενδεχομένως να φταίει και το software του δέκτη .

"Αθώος" λόγω ελλιπούς νομικού πλαισίου ο ΟΤΕ TV για τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος

ΕΣΡ: Από το κενό νόμου σοβαρά προβλήματα για τους τηλεθεατές

"Νόμιμη", λόγω παράλειψης της πολιτείας ωστόσο, έκρινε τη μετάδοση του Τελικού Κυπέλλου αποκλειστικά από τη συνδρομητική τηλεόραση του ΟΤΕ TV, το ΕΣΡ.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της αρχής Ιωάννης Λασκαρίδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, η εισήγηση του ειδικού επιστήμονα που ασχολήθηκε με το θέμα μετά από καταγγελίες, έκρινε ότι το ναι μεν τα γεγονότα μεγάλου ενδιαφέροντος για την κοινή γνώμη θα πρέπει να μεταδίδονται ελεύθερα όπως ορίζει ο νόμος, παρά ταύτα δεν προσδιορίζεται ποιά είναι αυτά.

Συγκεκριμένα στην τετρασέλιδη εισήγηση του ειδικού επιστήμονα του ΕΣΡ, Αλέξανδρου Οικονόμου, αναφέρεται ότι "η καταγγελία -που έγινε από δημοσιογράφους- δεν μπορεί να κριθεί (με αυστηρά νομικούς όρους) ως βάσιμη".

Αυτό γιατί θα πρέπει να δημοσιευθεί από την πολιτεία Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο προβλέπεται από το νόμο (αρ.11 παρ.2 του ν.2644/88).

Παρά ταύτα ο κ Οικονόμου επισημαίνει τα "σοβαρά ζητήματα' που δημιουργούνται στην ραδιοτηλεοπτική αγορά από τη μη έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, ειδικότερα όσον αφορά την εφαρμογή της προαναφερθείσας διάταξης που αφήνει απροστάτευτο τον Έλληνα τηλεθεατή.

Μάλιστα περαιτέρω ο ειδικός επιστήμονας στην εισήγησή του που υιοθέτησε η Ολομέλεια του ΕΣΡ, επισημαίνει ότι σε μια μελλοντική αναθεώρηση των σχετικών διατάξεων η κατάρτιση του καταλόγου με τα σημαντικά γεγονότα θα πρέπει να γίνεται από το ΕΣΡ, μετά από διαβούλευση.

Τι σημαίνει η απόφαση

Όπως γίνεται κατανοητό, το ΕΣΡ, δήλωσε ουσιαστικά ανίκανο να εφαρμόσει το νόμο, καθώς η πολιτεία δεν έχει φροντίσει να συμπληρώσει το υφιστάμενο πλαίσιο.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι o OTE βγαίνει για μια ακόμη φορά "κερδισμένος" από την ισχύουσα κατάσταση, αποκτώντας προνομιακή θέση και στο τηλεοπτικό πεδίο (εκτός από το τηλεπικοινωνιακό στο οποίο χαίρει ιδιαίτερης αντιμετώπισης), ενώ αντίθετα οι Έλληνες τηλεθεατές που δεν έχουν το συνδρομητικό πακέτο της εταιρείας (ή κάποιο συνδρομητικό πακέτο αντίστοιχα για άλλα γεγονότα) δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Βάσει της απόφασης αυτής η γερμανική εταιρεία και ειδκότερα το τηλεοπτικό της τμήμα μπορεί να διευρύνει τον κύκλο εργασιών της, χτυπώντας μεγάλα γεγονότα τα οποία θα μπορεί να μεταδίδει πλέον σε αποκλειστικότητα.

Δεδομένου αυτού εκτιμάται ότι ο ΟΤΕ TV, θα βελτιώσει τη θέση του στην αγορά της συνδρομητικής TV, έναντι του ανταγωνιστή του (forthnet-nova) πράγμα που μεσοπρόθεσμα θα αποτιμηθεί και σε επίπεδα αριθμών (πωλήσεων, συνδρομητών κλπ).

Στέλιος Ιωάννου

www.mediacell.gr

Το Κύπελλο αλλάζει...

Νέα μορφή θα έχει όπως όλα δείχνουν το επόμενο Κύπελλο Ελλάδας, με την ΕΠΟ να ανακοινώνει τις επόμενες ημέρες τις αλλαγές.

Με δεδομένο το ότι είναι το πιο σημαντικό προϊόν της αναφορικά με σωματεία, γιατί με διαφορά το πιο σημαντικό είναι η Εθνική, στην ΕΠΟ σκέφτονται συνεχώς τρόπους για να κάνουν καλύτερο και πιο ενδιαφέρον το Κύπελλο Ελλάδας. Έτσι από τη νέα χρονιά αναμένονται πολλές και σημαντικές αλλαγές, οι οποίες και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα στην πρώτη φάση του θεσμού θα δώσουν το παρών οι 28 ομάδες της Football League. Στις 14 που θα μείνουν θα προστεθούν οι 18 της Super League και οι 32 συνολικά θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Επικεφαλής των ομίλων θα είναι οι 8 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε, ενώ σε κάθε όμιλο θα βρεθεί και από μία ομάδα που τερμάτισε από την 9η ως την 16η θέση. Τέλος στα άλλα δύο γκρουπ θα είναι οι ομάδες που ανέβηκαν στην μεγάλη κατηγορία, οι ομάδες που έπεσαν, αλλά και οι υπόλοιπες της Football League.

Όσον αφορά τους αγώνες των ομίλων, θα είναι μονοί και θα δίνονται στην έδρα του ασθενέστερου, όπερ σημαίνει πως οι επικεφαλής θα παίξουν όλα τα ματς εκτός έδρας, κάνοντας έτσι πιο δύσκολο και πιο ενδιαφέρον το θεσμό. Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα περάσουν στους «16» και εκεί θα αρχίσουν τα νοκ άουτ ματς, τα οποία θα είναι διπλά, μέχρι να φτάσουμε στον τελικό που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 9 Μαΐου του 2015.

gazzetta.gr