Τελικός με XLR – RCA in: ''Παράλληλη'' Σύνδεση

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,175
Να κάνω μία ερωτηση στους ηλεκτρονικούς και μη γνώστες:

Έχω αυτό τον τελικό: Sunfire 7401 http://sunfire.com/productdetail.asp?id=3

Έχει συνδέσεις in RCA και XLR (οι οποίες δεν συνδέονται εσωτερικά όπως διευκρινίζει το manual http://sunfire.com/manuals/Sunfire_TGA_7401_7201_Manual.pdf )

Γίνεται συνδέσω σε μία είσοδο και την RCA και την XRL επαφή, την κάθε μία με διαφορετικό προενισχυτή και έτσι, αναλόγως ποιον pro χρησιμοποιώ, να εχω μιας μορφής switch;

Θα παίξει ή θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα (πτώση ποιότητας, κίνδυνος βλάβης κλπ) ;

Thx για τη βοήθεια.

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
14,239
Είμαι παντού
εγω στον ολοκληρωμενο που εχω,εχω συνδεσει με XLR το ντακ,που ειναι και προ αν θελω και με RCA στο HT Direct,με τον πολυκαναλο.

quevedo

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,963
επαρχια
Να κάνω μία ερωτηση στους ηλεκτρονικούς και μη γνώστες:

Έχω αυτό τον τελικό: Sunfire 7401 http://sunfire.com/productdetail.asp?id=3

Έχει συνδέσεις in RCA και XLR (οι οποίες δεν συνδέονται εσωτερικά όπως διευκρινίζει το manual http://sunfire.com/manuals/Sunfire_TGA_7401_7201_Manual.pdf )

Γίνεται συνδέσω σε μία είσοδο και την RCA και την XRL επαφή, την κάθε μία με διαφορετικό προενισχυτή και έτσι, αναλόγως ποιον pro χρησιμοποιώ, να εχω μιας μορφής switch;

Θα παίξει ή θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα (πτώση ποιότητας, κίνδυνος βλάβης κλπ) ;

Thx για τη βοήθεια.

Αν έχει διακόπτη επιλογής της εισόδου RCA ή XLR δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Έχε όμως σβηστό τον προ που δε χρησιμοποιείς. Το θέμα είναι ότι άλλοι τελικοί δεν επιτρέπουν ταυτόχρονη σύνδεση των εισόδων τους ακόμη κι αν έχουν διακόπτη επιλογής. Δες το manual της συσκευής σου.

Last edited:

Chrpep

AVClub Enthusiast
18 June 2010
1,200
Όμως αυτό που λες Λάκη είναι σε διαφορετική είσοδο (ο ολοκληρωμένος έχει L-R για πολλές πηγές), ο spcav λέει να χρησιμοποιησει σε μια είσοδο (L-R) αν κατάλαβα καλά τα διαφορετικά βύσματα που έχει για balanced & normal inputs.

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,175
Διακοπτη δεν εχει.

Το manual (εδωσα και το link παραπανω) δεν βλέπω να γραφει κάτι.

(εννοείται οτι σε καθε περιπτωση ο pro που δεν θα χρησιμοποιειται θα ειναι κλειστος)

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,175
Όμως αυτό που λες Λάκη είναι σε διαφορετική είσοδο (ο ολοκληρωμένος έχει L-R για πολλές πηγές), ο spcav λέει να χρησιμοποιησει σε μια είσοδο (L-R) αν κατάλαβα καλά τα διαφορετικά βύσματα που έχει για balanced & normal inputs.

Αυτό ακριβώς.

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Εγώ πάντως δεν θα το επιχειρούσα.
Κάποια στιγμή σίγουρα θα συμβεί να βρεθούν κι οι δυο αναμμένοι.
Μπορεί να μη συμβεί και τίποτα,δεν ξέρω τα τεχνικά,αλλά και μόνο στην πιθανότητα κανενός τσαφ...:devil-smiley-029:

Chrpep

AVClub Enthusiast
18 June 2010
1,200
Ρίσκο...
Γιατί δε στέλνεις ενα email στην εταιρεία; (αν σου απαντήσουν και όποτε, τουλάχιστον θα ξέρεις απο πρώτο χέρι)

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,175
Καποιος τεχνικός μου ειπα ότι απλως θα προσθεσει θορυβο και μαλλον δεν υπαρχει κινδυνος.

Σαφως δεν μου αρεσει σαν λύση αλλα αναγκαστικα τη σκεφτομαι.

Θα στειλω email και στον κατασκευαστη αλλά αμφιβάλω ποσο θα ασχοληθει.

Αν υπαρχει καποιος (τεχνικός) εδω με περισσότερες γνωσεις, ας μας πει :)

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,175
Επισης σκεφτηκα το εξης:

Το να βγαζω τα καλωδια XLR απο την πλευρα του προ, δεν μου ειναι προβλημα.

Οποτε ο τελικός θα μενει με τα καλωδια RCA συνδεδεμενα στον εναν pro και τα XRL στον ''αέρα''.

Αυτό ''βελτιώνει'' την κατάσταση;

quevedo

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,963
επαρχια
Αν δεν έχει διακόπτη μην το επιχειρήσεις. Εμένα έχει διακόπτη επιλογή αλλά στο manual λέει ρητά να μην είναι συνδεδεμένες ταυτόχρονα και οι δυο είσοδοι.

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
14,239
Είμαι παντού
Απάντηση: Re: Τελικός με XLR – RCA in: ''Παράλληλη'' Σύνδεση

λαθος καταλαβα τοτε.