ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΕ ΑV PIONEER VSX AX2-AS

FREESTYLER

New member
14 April 2007
22
Είμαι κάτοχος εδώ και μερικούς μήνες του συγκεκριμένου ενισχυτή home cinema ο οποίος οδηγεί στα front κανάλια ένα ζευγάρι focal chorus v 826. Θα ήθελα τη γνώμη σας τι τελικό θα μπορούσα να ταιριάξω για να οδηγούνται καλύτερα τα ηχεία. Ο pioneer δεν έχει τα watt που πρέπει για να αποδώσουν σωστά. (Ακούω αρκετή μουσική και μου αρέσει ο καλός ήχος), τιμή μέχρι 1000

Μια τίμια, συμφέρουσα και πολύ ικανή λύση αποτελεί ο Advance MAA-406 με 2 x 150 watt. Να είσαι σίγουρος οτι θα δεις μεγάλη βελτίωση στον τομέα οδήγησης. Δεν ξέρω να σου πώ για ταίριασμα με τα συγκεκριμένα ηχεία.

Κάνε και ένα search στο forum.
Η τιμή του πρέπει να κυμαίνεται στα 800 με 900 ευρώ περίπου και είναι αυτός:
http://www.advanceacoustic.com/en-product.php?id=33

Αν σε ενδιαφέρει μεταχειρισμένος, νομίζω οτι υπάρχει ένας parasound a-23. Δες και τις αγγελίες.

Έχω ακουσει με τα συγκεκριμένα ηχεία advance σε ολοκληρωμένο και όχι τελικό και ήταν πολύ καλή περίπτωση !!!!!
Δέν ξέρω όμως αν ο av που θα παίζει το ρόλο του προενισχυτή θα αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα στον ήχο που βγάζει ο τελικος.

Εμ, εδώ είναι το θέμα. Σε γενικές γραμμές και χωρίς να είναι και απόλυτο (ΙΜΗΟ), αν θες το καλύτερο δυνατό απο τα ηχεία σου για μουσική θα πρέπει να προχωρήσεις σε αγορά δικάναλου ολοκληρωμένου ή δικάναλου προ-τελικού. Δηλαδή, να ξεχάσεις τους πολυκάναλους ενισχυτές.
Είναι θέμα καθαρά προτεραιοτήτων.

Υπάρχουν και κάποιοι δικάναλοι οι οποίοι έχουν την εξής δυνατότητα (αν δεν κάνω λάθος):
Τα μπροστινά σου ηχεία συνδέονται στο δικάναλο. Συνδέεις την έξοδο pre-out (για τα front) του Pioneer σε συγκεκριμένη είσοδο του δικάναλου (λέγεται bypass, pass through,cinema ή κάπως έτσι). Οταν θές να ακούσεις δικάναλο επιλέγεις την πηγή που θέλεις (αφού έχεις συνδέσει ενα cd-player ή οτι άλλο).Οταν θές να δεις τις ταινίες σου, επιλέγεις την συγκεκριμένη είσοδο (bypass, pass through ή κάπως έτσι) και ο δικάναλος δουλεύει πλέον ως τελικός για τα δύο μπροστά ηχεία. Δηλαδή, η συγκεκριμένη είσοδος απομονώνει το στάδιο προενίσχυσης του δικάναλου ενισχυτή και στέλνει το σήμα κατευθείαν στο τελικό στάδιο.

Δεν θυμάμαι τώρα ποιοι δικάναλοι έχουν τέτοιο χαρακτηριστικό και για τι τιμές μιλάμε.

Ψάξτο λίγο και αν δεν καταλήξεις κάπου ή ξεφευγουν τα οικονομικά κοίτα να πάρεις ένα τελικό και αργότερα χτυπάς και έναν προ.

Επίσης μπορείς να πάρεις ένα δικάναλο, να κρατήσεις και τον Pioneer και να αλλάζεις τα καλώδια των ηχείων ανάλογα με το τι θες να ακούσεις/δεις.

Βέβαια, ίσως καλομάθεις, καταργήσεις τον Pioneer, συνδέσεις μόνιμα το dvd πάνω στο δικάναλο και ακούς τη μουσικούλα και βλέπεις τις ταινίες σου σε stereo.

Ολοκληρομένος που να εχει τη παραπανω λειτουργία υπάρχει .Ειναι λίγο πιο ακριβος ομως.Ειναι ο musical fidelity 3.5 . Ψάξε μήπως υπάρχει και κάποιος αλλος .

Και αυτός που είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής τελευταία και κοστίζει γύρω στα 1200 ευρώ:

http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=292&Title=Azur%20840A%20(Version%202)%20Class%20XD%E2%84%A2%20integrated%20amplifier

«The 840A also features bypassable tone controls, tape record out, a preamp output, and two sets of speaker outputs, all of which are gold-plated for low contact resistance and freedom from oxidisation. Any input can be set to fixed gain (allowing the 840A to be used for the front channels of a surround-sound system for instance) and all inputs have individual trimmable gain

Ο ΜF 3.5 σε τι τιμή παίζει περίπου?

καλή επιλογή φαίνεται αλλά αν θέλω να ακούσω ραδίοφωνο τι γίνεται παίζω τον ενισχυτή σαν τελικό ?
Ξέρει κανείς που μπορώ να τον ακούσω αυτό τον ενισχυτή ?
Επίσης 'ηθελα να ρωτήσω αν κατάλαβε κανείς την διαφορά ενισχυτη κλάση ΑΒ και του Cambrige xd