τελικός...

mitsnas

Established Member
8 February 2009
209
Θ'ελω να κατασκευάσω έναν τελικό ενισχυτή αλλά δυστηχώς λόγω ελλειψης χρόνου και μεγάλης πείρας μάλλον πρέπει να καταφύγω σε κιτ με ΟΛΑ τα υλικά και τα εξαρτήματα μέσα στο κουτί. Τα κιτ της Velleman λένε τίποτα ? Εχει έναν μονομπλοκ τελικό 70 W με ωραίο κουτί και 40000 μF στην τροφοδοσία του αλλά τον πουλάνε 383 εβρά ( Χ2) . Αν κάποιος φίλος έχει καμμια καλύτερη πρόταση για ενισχυτή ας την πεί.(Οχι λάμπες παρακαλώ)

ΥΓ Αρα ο ΜΤΖ να έχει κανά σχέδιο ΜΑΖΙ με τα υλικά σε λογική τιμή?

Κοίτα, σε λίγα χρήματα, δες τον LM3886 που λέει και ο φίλος Aprile.

Δεν έχει πέσει στα χέρια μου κανένα κιτ της Velleman, έχουν όμως καλό όνομα. Αν θες δώσε link.

Από όσο ξέρω ο ΜΤΖ έχει κάποια κιτ (και θα έχεις σίγουρη υποστήριξη), αλλά επειδή είναι over-engineered δεν νομίζω πως βγαίνουν και πολύ φτηνά. Δεν έχεις παρα να πάρεις τηλέφωνο...

Τώρα για σοβαρή κατασκευή (δηλ. μπόλικη ισχύ, άριστη οδήγηση, καλά υλικά κλπ) και με όμορφο κουτί αναγκαστικά θα τα "χώσεις", αφού τα καλά υλικά και τα καλά τροφοδοτικά κοστίζουν!

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας. Μάλλον θα ξεκινήσω με κάτι σχετικά απλό της velleman και αν μερακλώσω αργότερα βλέπουμε.Θα ξεκινήσω με δύο monoblock με τρανζίστορ epitaxial darlington στα 70 W/8Ω rms με προσθήκη μεγαλύτερων πυκνωτών. Αντί 3300 μF 4700 μF . Αλήθεια αν βάλω ακόμα μεγαλύτερους τι γίνεται? Κερδίζω κάτι ουσιαστικό ?

Απάντηση: Re: τελικός...

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας. Μάλλον θα ξεκινήσω με κάτι σχετικά απλό της velleman και αν μερακλώσω αργότερα βλέπουμε.Θα ξεκινήσω με δύο monoblock με τρανζίστορ epitaxial darlington στα 70 W/8Ω rms με προσθήκη μεγαλύτερων πυκνωτών. Αντί 3300 μF 4700 μF . Αλήθεια αν βάλω ακόμα μεγαλύτερους τι γίνεται? Κερδίζω κάτι ουσιαστικό ?

Αυτόν τον ενισχυτή της VELLEMAΝ θέλεις να φτιάξεις;
http://www.velleman.be/be/en/product/view/?id=360356

Ναι αυτόν.Εχεις να προτείνεις καμμιά αλλαγή στα εξαρτήματα? Υπολογίζω οτι θα μου πάει περιπου 100 Εβρά το κανάλι χωρις κουτί. Θα φτιάξω πρώτα το ένα κανάλι κιαν όλα πάνε καλά θα προχωρήσω και στο δεύτερο. Ισως να υπάρχουν και καλύτερα σχέδια σε αυτά τα χρήματα αλλά δεν θέλω να μπλέξω με ιντερνετικές αγορές:grandpa:.
ΥΓ1. Καμμιά γνώμη για το κυκλωματικό του?
ΥΓ2. Το κιτ έχει 23 Ε η ψύκτρα 18 και ο τοροειδής Μ/Τ 60!!!!!!!!

Eρωτήματα:

1.Για τα 70WRms/8Ω που ισχυρίζεται ο κατασκευαστής τα 2χ4700/50 V=9400 μF ανα κανάλι μήπως είναι λίγα? Αν βάλω 2Χ10000=20000 μF κερδίζω κάτι ή υπάρχει περίπτωση να τιναχτούμε στον αέρα?
2. Αυτά τα τρανζίστορ darlington epitaxial τι καπνό φουμάρουν?
3.Το κυκλωματικό του ενισχυτή (2 ποστ παραπάνω ) τι τοπολογίας είναι?

Ευχαριστώ προκαταβολικά..

Εγω έχω φτιάξει ενα κιτ της 41Hz με πολυ αξιόλογα αποτελέσματα (για το κόστος).
Αν θες ρίξε μια ματια στο site της εταιρείας www.41Hz.com
Εχει αρκετά κομμάτια με καλα watt.
Η ποιότητα του κιτ ήταν πάντως άψογη.