Τελωνεια Ελλαδας

Re: Απάντηση: Τελωνεια Ελλαδας

bros400pgm said:
Μπα, εγω πιστευω οτι αμα ειναι μεγαλο ή βαρυ το δεμα τοτε το κρατανε για εξεταση.

Μηπως πιστευουν οτι ετσι καποιος θα το ξεχασει εκει και υστερα τους μεινει για το σπιτι?

Αλλα το αλλο? Εκτελωνιζουν του Ιουλιου?

Δεν έχει σχέση αν είναι βαρύ ή όχι...

Έχω πάρει από το Amazon 4 DVD (απλά όχι boxset), και μου ήρθαν μετά από 4 μήνες!

Χωρίς καμμία ειδοποίηση ότι το πακέτο σας είναι στο τελωνείο... Άθλιοι !

εχει δικιο ο φιλος....Νικος.....οπως ειπα και πριν το τελωνειο κραταει μονο απο μια αξια και πανω οταν εχει δηλωθει....καμια 30-40$ περιπου

Στα μεταχειρισμένα όμως (βλ. ebay) πώς υπολογίζουν την αξία? Έστω ότι δεν έχει ασφαλιστεί ή δηλωθεί το δέμα για παραπάνω από 45 .

Η αξία υπολογίζεται πάντα πάνω στην αναγραφόμενη τιμή είναι δεν είναι μεταχειρισμένο. Αν η αναγραφόμενη αξία λέει 45, πάνω στα 45 θα υπολογιστεί.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Η αξία υπολογίζεται πάντα πάνω στην αναγραφόμενη τιμή είναι δεν είναι μεταχειρισμένο. Αν η αναγραφόμενη αξία λέει 45, πάνω στα 45 θα υπολογιστεί.
Αυτο δεν ισχύει πάντα.
Προσωπικά μου έχει τύχει να πάρω απο amazon.com 2 ταχυδρομικούς σάκους με cd και να μην πληρώσω ούτε 1 λεπτό.
Αντίθετα απο Κορέα έχω πάρει δυό φορές διάφορα πράγματα με αναγραφόμενη αξία 40$ και επειδή δεν δεχόντουσαν αυτη την αξία(φανάρια αυτοκινήτου)έκανα διαπραγμάτευση αφού διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται περί εμπορίας ,με αποτέλεσμα να συμφωνίσω σε κοστολόγιση 200 .Επάνω σε αυτη την τιμή και με τα μεταφορικά πλήρωσα επιπλέον περίπου 50 .
Δυστυχώς τα πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σχετικά και το βασικότερο όλων είναι σε ποιόν άνθρωπο θα πέσεις και πως θα χειριστείς το θέμα.
Προσωπικά προτείνω υπομονή, γερά νεύρα και μπόλικη ευγένεια.

Goblin said:
+ τα μεταφορικά

ναι, οι δασμοί υπολογίζονται επί της τιμής CIF (Cost, Insurance, Freight) αλλά στα μεταχειρισμένα δεν καταλαβαίνω, διότι έστω και ο πωλητής και ο αγοραστής το δηλώνουν 45 , πώς θα κοστολογήσουν κάτι το οποίο ενδεχομένως δεν πωλείται πλέον ως καινούργιο? Ή κάτι που δεν πωλείται καθόλου στην Ελλάδα (π.χ. ένα t-amp).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Αντε πάλι....
Είπαμε, πάει σύμφωνα με την αναγραφόμενη τιμή.
Τάσο μην επιμένεις.Δεν πάει πάντα, ιδιαίτερα όταν έχεις να κάνεις με ογκώδη πράγματα και η τιμή είναι μικρή...π.χ έως 50-60$.

Πρωτα απολα υπαρχει μια τιμη ασφαλισης, ωστε σε περιπτωση που χαθει να παρεις πισω τα λεφτα σου. Πανω σε αυτη την τιμη σε φορολογουνε.
Δευτερον και εγω εχω παρει απο αμερικη μικροδεματα καινουρια αξιας 200ευρω χωρις ουτε καν να καθυστερησουν-οχι να με φορολογησουν.

Τα βλεπω αστεια αυτα τα πραγματα που συμβαινουν στην ελλαδα μας.

Να ενημερώσω τους φίλους στο φόρουμ να μην την πατήσουν όπως εγώ.
Παραλαβή από Mouser με FedEx εξαρτήματα διάφορα κόστος συνολικό μαζί με μεταφορικά 200 νταλαρς .Βάρος περίπου 1,5 κιλό.
Για έξοδα εκτελωνισμού (τα αναλαμβάνει το γραφείο της Αθήνας) μου ζητάνε 170 γιουρος!!! Είπατε τίποτα???
Μου την έχει δώσει τώρα με του κλέφτες πάρα πολύ δεν ξέρω αν μπορώ να επιστρέψω το δέμα κι ας πληρώσω τα μεταφορικά πήγαινε – έλα μόνο και μόνο να μην τα πάρουν αυτοί!

Να πας στο ΕΛ.Βενιζελ να τα εκτελωνίσεις εσυ, θα σου κοστίσει σύνολο 4 ώρες και τα μισά χρήματα απο αυτα που σου είπαν στο τηλέφωνο.

Πενταράκης Φραγκίσκος said:
Να πας στο ΕΛ.Βενιζελ να τα εκτελωνίσεις εσυ, θα σου κοστίσει σύνολο 4 ώρες και τα μισά χρήματα απο αυτα που σου είπαν στο τηλέφωνο.

Μακάρι να γινόταν αυτό φίλε μου! Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μένω Αθήνα. Γι αυτό και τρίβουν τα χέρια τους κάτι τύποι σαν κι αυτούς εκεί κάτω.
Μου τη σπάει γενικός η αντιμετώπιση λες και είμαι χονδρέμπορος δεν λέω να μην πληρώσω αλλά όχι και έτσι Το χόμπι μας κάνουμε όχι να βγάλουμε φράγκα.
Τες πα προσοχή λοιπόν FedEx – Ups μακριά

:fahne90:

έχει ειπωθεί πολλάκις, πολύ καλύτερα με το κοινό Αμερικανικό Ταχυδρομείο, υποτίθεται ότι τα τέλη χρεώνονται αυτομάτως μέσω ΕΛΤΑ. Πάντως από Αμερική ή Κίνα άντε κανένα γκατζετάκι ή κανένα ανταπτόρι που δεν βρίσκεις ούτε Ευρώπη να έπαιρνα. Μια φορά μόνο έχω πάρει κάτι από Hong-Kong, περίπου 60 με τα μεταφορικά του, το μαγαζί το έστειλε σε μικρό ταχυδρομικό κυψελωτό φάκελο, έγραψε επάνω "gift" και αξία "20$" και μου ήρθε δίχως πρόβλημα σε 5 μέρες. Φαντάζομαι τέτοιες περιπτώσεις είναι μάλλον απίθανο να περνούν από τελωνείο.

Mόνο αν ανοιχτεί για εξακρίβωση τότε κινδυνεύεις για το "gift" των 20$.

Με την usps επαναλαμβάνω ακόμα και στην περίπτωση που χρειαστεί να εκτελωνιστεί, αυτό γίνεται στο τελωνείο στα ΕΛΤΑ και έρχεται σπίτι σου όπου καταβάλεις στον υπάλληλο την αξία των δασμών και φόρων +5 ευρώ για την διαδικασία που έχει αναλάβει για λογαριασμό σου τα ΕΛΤΑ.Κατα την παραλαβή απλά χρειάζετε να δώσετε το ΑΦΜ στον υπάλληλο για να συμπληρώση την διασάφηση.Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα που παρέλαβα ένα δέμα μου έκανε εντύπωση ότι από την δηλωμένη αξία 200ευ είχαν αφαιρεθεί τα 45ευ που δικαιούμαστε ατελώς.
Σε περίπτωση UPS χρειάστηκε να πάρω πρώτα εγώ τηλ αφού είχα διαπιστώσει οτι το θέμα κρατήθηκε στο τελωνείο (γιατί το βιαζόμουν και θα έχανα το Σαββατοκύριακο και 2 μέρες αλλιώς), έπρεπε να στείλω ταυτότητα και εξουσιοδότηση στον εκτεληστή τους (τον οποιο και δεν βρήσκεις ποτέ στο τηλ για να συννενοηθείς)και το ποσό που κατέβαλα ήταν πλέον του ΦΠΑ (δεν είχε δασμό) και άλλα 170 ευ αν δεν κάνω λάθος για χαρτοσημα,δικαιώματα διατακτηκής,λοιπά έξοδα και άλλα τέτοια.Το καταβάλεις επίσης με την παραλαβή του δέματος.

Εγω παντως ακομα να βγαλω ακρη με τους λαλακες.

Δικιο εχετε........αν δεν ανεβεις πανω να κανεις επιτοπου την δουλεια σου, δεν γινεται αλλιως.

Νίκος Καλ. said:
Mόνο αν ανοιχτεί για εξακρίβωση τότε κινδυνεύεις για το "gift" των 20$.

είπα ότι η αξία του όλου πακέτου ούτως ή άλλως δεν απείχε πολύ, μου κόστισε με την αποστολή 60 και δεν ήταν παρά ένας αντάπτορας για τη φωτογραφική μηχανή με τσικάκι. Τώρα σε τέτοια είδη που ΔΕΝ πωλούνται ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε πουθενά σε φυσικό κατάστημα στην Ευρώπη, άντε πείτε μου πως θα αμφισβητήσει ο τελωνειακός, άντε και το ανοίγει, το "gift - photographic goods - 20$" που θα δει επάνω στον διαστάσεων 10x8 εκ. φάκελο. Γι' αυτό κι έγραψα ότι παρόμοια είδη είναι απίθανο -όχι βέβαια και αδύνατο- να κολλήσουν στο τελωνείο. Τώρα η κούτα των 20κιλών με τον ενισχυτή.... έχει έναν κίνδυνο παραπάνω, πώς να το κάνουμε.

Υ.Γ. Και εννοείται ότι ούτε του είπα του πωλητή να γράψει ό,τι έγραψε, ούτε καν ασχολήθηκα, quick buy και πληρωμή κατευθείαν με paypal. Ο δασμός που θα αναλογούσε σε τέτοιο πακέτο είναι αστείος. Η ταλαιπωρία, η καθυστέρηση και η κοροϊδία είναι το πρόβλημα. Προφανώς από κάπου τα γνώριζε ο άνθρωπος και έγραψε ό,τι έγραψε πάνω στον φάκελο.

Last edited: