Τέλος εποχής για το δορυφόρο Astra 1F και πλήρη λήψη για 19.2Ε…

SatZapper

AVClub Addicted Member
5 September 2007
1,315
Τέλος εποχής για το δορυφόρο Astra 1F και πλήρη λήψη για 19.2Ε…

Μετακινήθηκαν σήμερα οι τελευταίοι αναμεταδότες που εξέπεμπαν από το δορυφόρο Astra 1F, στο δυνατό δορυφόρο Astra 1L. Έτσι ολοκληρώθηκε το Switch Off του δορυφόρου τον Astra 1F (από την SES-Astra), που αυτό σηματοδοτεί για την χώρα μας την πλήρη λήψη των αναλογικών και ψηφιακών συχνοτήτων με μικρά Offset πιάτα…

Σήμερα έπαψαν να εκπέμπουν από το δορυφόρο Astra 1F, οι εξής αναλογικοί και ψηφιακοί αναμεταδότες:

RTL Deutschland - 11229 V (tp 2), PAL… Πέρασε σε Astra 1L

Eurosport Deutschland (με αγγλικό ήχο) - 11259 V (tp 4), PAL… Πέρασε σε Astra 1L

3 sat - 11347 V (tp 10), PAL… Πέρασε σε Astra 1L

ARD/ZDF Multiplex (Das Erste HD, ZDF HD info card, ARTE Deutsch, ARD/ZDF tests) - 11362 H (tp 11), 22000-2/3, DVB-S2 - 8PSK … Πέρασε σε Astra 1L

Nick Deutschland/Comedy Central Deutschland - 11421 H (tp 15), PAL… Πέρασε σε Astra 1L

Nicolas A. - http://rexsat.blogspot.com/

αντε και καλη Ηd τηλεθεαση στους περισσοτερους τωρα και ας ελπισουμε
να κανουν και καποιο προγραμμα αυτα τα καναλια γιατι μεχρι τωρα δεν εχουν παρουσιασει κατι ενδιαφερον

Άντε επιτέλους, να γελάσει και εμάς των νότιων εδώ κάτω το χειλάκι μας λίγο!! :grinning-smiley-043

Αδειασαν τον γερικο 1F νωριτερα απ οτι περιμεναμε. Τωρα να δουμε αν θα τον κρατησουν για backup ως που ανεβει ο 1N η τον μετακινησουν αλλου και μπει ξανα σε λειτουργια.

Ομως να μην ξεχναμε οτι σε μεγαλα μερη της Ελλαδος ο 1H δεν επιτρεπει ακομα την εγκατασταση πραγματικα μικρων διαστασεων (<90cm). Με τις αλλαγες στους ισχυροτερους 1L/M εχει ηδη παρατηρηθει μια πτωση σε γειτονικες συχνοτητες του 1H. Γι' αυτο τωρα υπαρχει αυξημενο ενδιαφερον για νεα ερευνα απαιτουμενης διαμετρου για πληρης 24ωρη ληψη αυτων.

Οσο για την Κυπρο εκει ναι μεν θα φτανουν επιτελους και οι συχνοτητες που βρησκοταν πριν στον 1F αλλα λογω της αποτομης πτωσης πανω απ το νησι ακομα και οι 1KR/L/M μπορει να απαιτουν 2.40μ η και περισσοτερο αν μιλαμε για πληρης 24ωρη ληψη τους. Εδω τα δεδομενα ειναι ακομα νεφελωδης και απαιτειται η βοηθεια ντοπιων για ξεκαθαρισμου του τοπιου.

Δυστυχώς μιλάμε για πλήρη λήψη μόνο σε σταθερά συστήματα με ειδικά ρυθμισμένο LNB!
Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουν πλέον εξαφανιστεί σε κινητό κάτοπτρο 1.20 στη Θεσσαλονίκη όλες οι συχνότητες του 1Η που εκπέμπουν από τα 12360 και κάτω!
Ακόμα και η λήψη τους που το βράδυ ήταν εφικτή χωρίς σπασίματα είναι από εξαφανισμένη ως οριακή!

Re: Απάντηση: Τέλος εποχής για το δορυφόρο Astra 1F και πλήρη λήψη για 19.2Ε…

Δυστυχώς μιλάμε για πλήρη λήψη μόνο σε σταθερά συστήματα με ειδικά ρυθμισμένο LNB!
Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουν πλέον εξαφανιστεί σε κινητό κάτοπτρο 1.20 στη Θεσσαλονίκη όλες οι συχνότητες του 1Η που εκπέμπουν από τα 12360 και κάτω!
Ακόμα και η λήψη τους που το βράδυ ήταν εφικτή χωρίς σπασίματα είναι από εξαφανισμένη ως οριακή!

Το γνωστό πρόβλημα που ειχε εμφανιστει στα ORF στην Νότιο Ελλάδα.
Εχεις εύκαιρες καποιες προβληματικές συχνότητες να ελέγξω; Αν ειναι παρεμβολή απο ισχυρότερο δορυφόρο μπορεί να μου εμφανιστει και στο 2.4μ
Παντως όσοι εχουν αναλογικό δέκτη θα έχουν ελεύθερο αγγλόφωνο Eurosport άψογης λήψης, ίσως είναι ευκαιρία να πουλήσουμε τους παμπάλαιους σκονισμένους και περίσσιους αναλογικούς δέκτες...σε καμία καφετέρια!

Με 90αρι, δεν έχω πρόβλημα σε καμία συχνότητα. Σε ποιες αναφέρεσαι να σου πω και τιμές σήματος.

Re: Απάντηση: Τέλος εποχής για το δορυφόρο Astra 1F και πλήρη λήψη για 19.2Ε…

Παντως όσοι εχουν αναλογικό δέκτη θα έχουν ελεύθερο αγγλόφωνο Eurosport άψογης λήψης, ίσως είναι ευκαιρία να πουλήσουμε τους παμπάλαιους σκονισμένους και περίσσιους αναλογικούς δέκτες...σε καμία καφετέρια!

Μόλις έβγαλα από τις σκόνες έναν Pace 250 και εικόνα + ήχος(Wegener Panda) είναι ασύλληπτης ποιότητας!

Εγώ πάντως, που τεστάρισα ενδεικτικά κάποιες συχνότητες σε 1Η, παράλληλα σε κινητό (1.85) και σε σταθερό (1.15), δεν είδα να υπάρχει κάποιο πρόβλημα λήψης στη Θεσσαλονίκη (φίλε mcelliot_g)… Μάλλον θα πρέπει να ξαναδείς την ρύθμιση του Lnb σου…

Παιδιά δεν τίθεται θέμα ρύθμισης του LNB!
Είναι καθαρά θέμα παραγώγων και παρεμβολών που βγάζει το κάθε LNB ξεχωριστά εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς στάθμης μεταξύ του 1Η και των νέων Astra!
Αν αλλάξω το LNB με το παλιό μου Edision που είναι πολύ πιο αναίσθητο από αυτό που έχω τώρα (digisat) θα εξαφανιστούν αυτόματα οι παρεμβολές αυτές αλλά θα χαλάσουν οι οριακές μου λήψεις από τους υπόλοιπους δορυφόρους!
Επίσης αν γυρίσω το LNB στο σωστό skew που θα είχε αν το κάτοπτρό μου ήταν σταθερό επίσης θα εξαφανιστούν οι παρεμβολές στον Astra 1H!
Είναι πρόβλημα που έχει εμφανιστεί σε πολλές εγκαταστάσεις κινητών συστημάτων!
Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε με τις τελευταίες μετακινήσεις συχνοτήτων ενώ πριν είχα πλήρη λήψη τις βραδινές ώρες και οριακή σε κάποιες τις μεσημεριανές!

Το ιδιο εχω διαπιστώσει και εγω αυτές τις ημέρες.
Με πιο δύσκολη συχνότητα την:11954/27500 3/4.
Μονο το βραδυ παίζει χωρις σπασίματα.
Τσέκαρα ολο το σύστημα αλλαξα LNB και κάνει παλι τα ιδια..

Σημερα παρατιρησα και τα καναλια Eurosport2-cartoon Network ηταν τα πρωτα που θυμηθηκα οτι δεν εβλεπα!

Ολες οι συχνοτητες στην Αθηνα κατεβαινουν χωρις σπασιματα.

όλες η συχνότητες τον γαλλικών HD είναι άπιαστο όνειρο εδώ κάτω κρήτη από τον 1H :rifle:

Ωπωπω μαυρα χαλια.

Εκτος τις 12522V/12581V/12670V/12692H υπαρχουν και αλλες του 1H που χανονται εστω για λιγες ωρες στον Αγ. Νικολαο με 1.80μ ?

Αλλες αναφορες, π.χ. απο Σητεια (1.20μ) και Συρο (1.50μ) μπορειτε να δειτε εδω: http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=12088.0