Τέλος εποχής για το δορυφόρο Astra 1F και πλήρη λήψη για 19.2Ε…

Re: Απάντηση: Τέλος εποχής για το δορυφόρο Astra 1F και πλήρη λήψη για 19.2Ε…

Άντε επιτέλους, να γελάσει και εμάς των νότιων εδώ κάτω το χειλάκι μας λίγο!! :grinning-smiley-043

Εσυ Πανο πως τα πας με τον 1H ? Ποιες συχνοτητες χανεις εστω και καποιες ωρες της ημερας ?

Ωπωπω μαυρα χαλια.

Εκτος τις 12522V/12581V/12670V/12692H υπαρχουν και αλλες του 1H που χανονται εστω για λιγες ωρες στον Αγ. Νικολαο με 1.80μ ?

Αλλες αναφορες, π.χ. απο Σητεια (1.20μ) και Συρο (1.50μ) μπορειτε να δειτε εδω: http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=12088.0
Στα υπόλοιπα δεν υπαρχει πρόβλημα.
Το κακό με τις παραπάνω συχνότητες ειναι οτι δεν εχει ακουστεί εστω κατι για μεταφορά στους ισχυρούς Astra...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τέλος εποχής για το δορυφόρο Astra 1F και πλήρη λήψη για 19.2

Εσυ Πανο πως τα πας με τον 1H ? Ποιες συχνοτητες χανεις εστω και καποιες ωρες της ημερας ?

Ποια κανάλια να τσεκάρω Χρήστο;

Στα υπόλοιπα δεν υπαρχει πρόβλημα.
Το κακό με τις παραπάνω συχνότητες ειναι οτι δεν εχει ακουστεί εστω κατι για μεταφορά στους ισχυρούς Astra...

Σ' ευχαριστω πολυ.

Αυτες θα μπορουσαν να πανε μονο στον 1L αλλα ποτε το κραταν για την παρτη τους ως συνηθως.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τέλος εποχής για το δορυφόρο Astra 1F και πλήρη λήψη για

Ποια κανάλια να τσεκάρω Χρήστο;

Αν εχεις χρονο και ορεξη παρε ολες τις 28 (τον εχουν και φορτωμενο οι ατιμοι) συχνοτητες του 1H με τη σειρα Πανο και σημειωσε SNR οπως το ειχες ξανακανει με το BBC HD. Το παιδι απ τη Σητεια ειχε γραψει οτι τη νυχτα χειροτερευει η ληψη. Δε ξερω κατα ποσο ισχυει για τους παντες αυτο. Αλλα καλου κακου προτιμοτερο να γινει εκεινη την ωρα το bandscan.

dante32, για τσεκαρε λιγο την εγκατασταση σου. Κατι δεν παει καλα οταν στην Σητεια ο Κωστας με 1.20μ (http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=12088) βγαζει την 12670V.
Ειδα την αναφορά και δεν μπορω να το εξηγησω.
Απ' ότι ειδα και πιο κατω, απο Χανιά υπάρχει προβλημα στην 12670, οπου η ληψη του 1Η ειναι πολυ καλυτερη. (η αναλογια ειναι περιπου 1.20 - 180 σε μεγεθος πιατου συμφωνα με τεχνικους)
Μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση λοιπον η παραπανω επιδοση στη Σητεία οπου η ληψη του 1Η ειναι ακομα χειροτερη σε σχεση με τον Αγιο Νικόλαο.(παλι αναλογικα αυτα που βγαινουν εδω με 1,80 εκει χρειαζεται 2.40 για να βγουν, τσεκαρισμενο πολλες φορες σε επαγγελματικες εγκαταστασεις).
Επίσης ενα αλλο αξιοπεριεργο στην παραπανω αναφορα ειναι οτι την 12480 δεν την λαμβανει ενω εγω την πιανω καλα (45%).

Tí γίνεται με τους εντελώς Νότιουs;

Μήπως σκοπεύουν να μεταφέρουν και ton Sky UK στον νέο Astra; Tóτε θα γελάσει το χειλάκι μας φίλοι.

Τα παραπάνω κανάλια είναι ξένα και μεταγλωτισμένα. Εντελώς άχρηστα για κάποιο που ξέρει μόνο Αγγλικά και Ελληνικά. Και κάτι πακέττα όπως, το Sky Italia, CYFRA + etc που μεταδίδονται απο τους "Εύκολους" δορυφόρους είναι άχρηστα. Είναι ξένα (όχι αγγλικά) και στον ήχο και στο περιεχόμενο.

Απο την άλλη, η Nova έχει άχρηστη ποιότητα εικόνας με resolutions χαμηλότερα και απο SD. Ιδίως η Nóva Ελλάδος. Κατα παράδοξο τρόπο η Nova της Κύπρου είναι καλύτερης οπτικής ποιότητας με resolution τουλάχιστο SD.

Δεν ξέρω παιδια. Έχει αγγλόφωνα κανάλια αυτός ο νέος Δορυφόρος;
Αλλιώς για πιο πράγμα συζητάμε.

Thank you.

Τι να πω dante32, δειχνει χαοτικο το τοπιο και μου θυμιζει τον Astra 1C τοτε. Αρα στο υπολοιπο ΝΑ Αιγαιο να υπαρχουν παρομοιες παρατηρησεις ?

Θαναση, καταρχην ο Astra 1H δεν ειναι νεος δορυφορος. Οταν ξεκινησε το 1999 μαλιστα βελτιωσε παρα πολυ τις συνθηκες ληψεως στην Ελλαδα και αυτα που αποτελουμε σημερα τεραστια 180-240ρια για την Κρητη επετρεψαν σε περισσοτερους να πραγματοποιησουν την ληψη του εκει που πιο παλιοι τοτε σε λειτουργια Astra 1A-E για πληρης ληψη απαιτουσαν γυρω στα 5μ. Με τα χρονια ενεργοποιηθηκαν οι νεοτεροι και πολυ ισχυροι 1KR/L/M και βγηκαν σιγα σιγα οι πολυ παλιοι off. Χειροτερεψε ομως ο 1H και προσπαθουμε εδω να αναλυσουμε σε ποιες περιοχες απαιτει τι κεραια. Το περιεχομενο του ειναι αλλο θεμα.

Το Sky UK οπως και τα περισσοτερα καναλια με εδρα την Αγγλια δεν προβλεπεται να φυγουν απο τις 28.2Ε/28.5Ε παρα να αλλαξουν και αυτα καποτε (αγνωστο ποτε) σε νεοτερους δορυφορους χωρις να ναι βεβαιο αν θα βελτιωθει, χειροτερεψει η εξαφανιστει η ληψη στην Ελλαδα. Την δεκαετια του 90 συνυπηρχαν με αλλα στις 19.2Ε αλλα επειδη ο χωρος δεν εφτανε για ολους αποφασισαν οι Εγγλεζοι να μετακομησουν στις για την Αγγλια πιο χαμηλους στον οριζοντα 28.2Ε. Χιλιαδες κεραιες επρεπε να γυριστουν και μια τετοια αποφαση δημιουργει πολλα προβληματα. Νεα μετακομιση λοιπον αποκλειεται να γινει και ενας επιπλεον λογος ειναι οτι πολυ απλα δεν υπαρχει χωρητηκοτητα στις 19.2Ε, ασε που προς στιγμης ακομα και στις 28.2Ε υπαρχει προβλημα να επεκταθει οσο ο Astra 2C εκτελει τα καθηκοντα του προσωρινα στις 31.5Ε.

Τωρα για το μεταγλωττισμενο, το καθε πακετο εχει την πελατεια του και απευθυνεται σε συγκεκριμενες χωρες. Ο μεν λαος προτιμα τον υποτιτλισμο, ο αλλος την μεταγλωττιση κατα μαζα. Εμεις ουτως η αλλως δεν μπορουμε να γραφτουμε νομιμα στο μεν η δε πακετο και αν εχουμε προβλημα ληψης τοτε οσο σκληρο και ακουγεται το προβλημα ειναι δικο μας και οχι δικο τους. Μακαρι η ληψη να ταν σε ολα πανευκολη και ολα να ταιριαζαν στα γουστα μας αλλα η πραγματικοτητα ειναι αλλιωτικη.

Χωρις παρεξηγηση αλλα θα σε παρακαλουσα πολυ, η παρουσα ερευνα για τον 1Η να μην ξεφυγει σε συζητηση περι του περιεχομενου πακετων και προπαντων οχι συγκρινοντας με την ΝΟΒΑ. Πιστευω υπαρχουν αλλα θεματα που ασχολουνται αρκετα με αυτο. Γιατι το κυριοτερο ειναι να εχεις ληψη. Απο κει και περα βρησκονται λυσεις. Το δυσκολοτερο ομως ειναι να μαθεις ανα περιοχη τι κεραια απαιτει.

Χθες βράδυ τσέκαρα λίγο τις συχνότητες. Με πιάτο 2.40μ από Ρόδο δεν είχα κανένα πρόβλημα, με εξαίρεση τα ORF, που μου έβγαζε tuner failed. Δεν σκάναρα manual την συχνότητα για να δω μήπως φταίνε τα έτοιμα settings που έχω περάσει στον δέκτη...

Πανο επειδη πολλοι ρωτανε για την συγκεκριμενη συχνοτητα θα μπορουσες να τσεκαρεις αν τα δεδομενα ειναι σωστα ? Θα σου μουν ευγνωμων.

Απάντηση: Re: Τέλος εποχής για το δορυφόρο Astra 1F και πλήρη λήψη για 19.2Ε…

Πανο επειδη πολλοι ρωτανε για την συγκεκριμενη συχνοτητα θα μπορουσες να τσεκαρεις αν τα δεδομενα ειναι σωστα ? Θα σου μουν ευγνωμων.

Το βραδάκι Χρήστο θα προσπαθήσω :ADFADF1:

Τι να πω dante32, δειχνει χαοτικο το τοπιο και μου θυμιζει τον Astra 1C τοτε. Αρα στο υπολοιπο ΝΑ Αιγαιο να υπαρχουν παρομοιες παρατηρησεις ?
Θα τσεκάρω και με το 2.40 στο πατρικό και θα ενημερώσω.

Εν τω μεταξύ ο 1F την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια για τις 57 ανατολικά....

ASTRA 1F Moving to 53 Degrees East
The ASTRA 1F telecommunications satellite, currently positioned at 19,2 degrees east will soon leave its original location and be re-positioned at 57 degrees east . Last week all channel that were beamed from this satellite has been transferred to other satellite at 19.2 degrees east . The satellite will operate at 57 degrees east until the launch of the NSS-12 telecommunications satellite, planned for the last quarter of 2009 . Currently serving at 57 degrees eat is the aging NSS-703 satellite. launched on October 6th, 1994 . Positioning ASTRA 1F at 53 degrees east will enable the operator to add 30 more active transponders from this orbital position . Following the successful launch of NSS-12, ASTRA plans to move the ASTRA 1F satellite back to its original location at 19,2 degrees east.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε (για το φίλο Χρήστο που το ζήτησε :ernaehrung004:)

στην δύσκολη 11954Η έχω σήμα με τον dreambox 800 στα 6.10db
στην συχνότητα 12692Η (ORF) έχω σήμα μεταξύ 5.80-6.00db (έκανα manual scan)

Δεν θυμάμαι αν είχα το ίδιο σήμα και πριν, αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το τσεκάρισμα έγινε 10 λεπτά ακριβώς πριν, δηλαδή κατά τις 20:05.

Πανο και dante32, αν μπορειτε σημειωστε σας παρακαλω σε τι επιπεδο SNR παιζουν οι ασθενεστερες συχνοτητες του 1Η. Αυτο θα φανει ιδιαιτερα χρησιμο και για τους Κυπριους.

Φιλιππε, πρεπει να υπαρχει μεγαλο προβλημα με τον NSS 703 για να στελνουν τον 1F για τους λιγους μηνες εκει. Αλλα και η επιστροφη του στις 19.2Ε επειτα δειχνει πως παιρνει πιο σοβαρα το θεμα του Backup η SES Astra. Μακαρι να μην ξαναχρειαστει.

Απάντηση: Re: Τέλος εποχής για το δορυφόρο Astra 1F και πλήρη λήψη για 19.2Ε…

Με προλαβες Πανο. Και αυτες ειναι οι πιο ασθενεστερες, σωστα ?

Ναι, αυτές οι 2 συχνότητες που ανέφερα είναι οι πιο δύσκολες για εμένα.