Τέλος εποχής

Status
Not open for further replies.

ParisK

Established Member
26 January 2007
146
Θα ήθελα να ανακοινώσω την αποχώρησή μου από το περιοδικό "Ήχος & Εικόνα". Η συνεργασία μας κρατάει από τον Ιανουάριο του 1994 και υπήρξε γόνιμη και καθοριστική. Ο κάποτε "Ήχος & Ηi-Fi" άλλαξε με τα χρόνια - και όχι μόνο τίτλο- με αποτέλεσμα να χωρίσουν οριστικά οι δρόμοι μας εδώ και λίγες ημέρες. Ήταν ένα "διαζύγιο" αναπόφευκτο και προδιαγεγραμμένο εδώ και καιρό, που απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να εκδηλωθεί.
Ο δικός μου δρόμος θα εξακολουθήσει να βαδίζει στα ίδια μονοπάτια των ηχητικών αναζητήσεων και μάλιστα πιο απρόσκοπτα και με μεγαλύτερο κέφι και όρεξη. Το αν θα πάρει ξανά επαγγελματική μορφή και ποια, είναι κάτι που μελετώ και σχεδιάζω χωρίς φυσικά να βιάζομαι. Το σίγουρο είναι πως αισθάνομαι ότι ο χώρος του hi-fi στη χώρα μας χρήζει ριζικής ανανέωσης σε επίπεδο νοοτροπίας και δημοσιογραφικού σχεδιασμού, κάτι που ουδέποτε μου επετράπη να υλοποιήσω στο εν λόγω περιοδικό.
Καθώς τα τελευταία χρόνια κρατούσα σχεδόν αποκλειστικά την τηλεφωνική επικοινωνία με τους χομπίστες του ήχου στα γραφεία του περιοδικού, καλώ όσους θέλουν να συνεχίσουν την επικοινωνία αυτή να συμμετέχουν ενεργά στη hi-end του AVClub.

Καλή συνέχεια στις διαδρομές σου.
Είμαι σίγουρος ότι η απόφασή σου, είναι πλέον ώριμη...τα καλύτερα να ξέρεις ότι έρχονται μόλις τελιώσουν τα προηγούμενα.Η αγάπη σου και το μεράκι γιά τον καλό ήχο θα είναι πάντα σύμμαχοί σου.

Καλή συνέχεια Πάρι.

Τώρα θα σε βλέπουμε πιο συχνά εδώ, ε;
Ουδέν κακόν αμιγές καλού...

... Το σίγουρο είναι πως αισθάνομαι ότι ο χώρος του hi-fi στη χώρα μας χρήζει ριζικής ανανέωσης σε επίπεδο νοοτροπίας και δημοσιογραφικού σχεδιασμού, κάτι που ουδέποτε μου επετράπη να υλοποιήσω στο εν λόγω περιοδικό.
Μία λιτή ερμηνεία της νοοτροπίας θα μου ήταν χρήσιμη.

.... διάλεξε όποιο δρόμο θέλεις, όμως μην παραιτηθείς ... - Στέρεο Νόβα

Don't Give Up - Peter Gabriel & Kate Bush​

Υ.Γ Μην βραδιάσει όμως, κάποια στιγμή ο εθιστικός τρόπος γραφής σου και η καίρια ακουστική σου υπογραφή θα μας λείψει.

Καλό Καλοκαίρι Πάρι​

Απάντηση: Re: Τέλος εποχής

ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ
ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ.......
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΗΧΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.......

Νομίζω φίλε μου ότι υπερβάλλεις λίγο.

Τα περιοδικά δεν είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί.
Είναι επιχειρήσεις που αποσκοπούν στο κέρδος.

Και το πολύ "μπαγιόκο" δε βρίσκεται στα καλώδια ρεύματος, αλλά στα προβολάκια, στα γκάτζετς, στα homecinema και στα συναφή.

Οπότε η "στροφή" ήτω αναμενόμενη.

Η αγορά στην Ελλάδα σε ότι αφορά τον ήχο είναι πολύ μικρή για να μπορεί ένα περιοδικό να αφιερώνεται μόνο σε αυτόν.

Τα'χουμε ξαναπεί αυτά...

Σίγουρα η απουσία του Πάρι από το περιοδικό θα γίνει αισθητή.
Και θα ταρακουνήσει καταστάσεις.

Ελπίζω Πάρι τα επόμενα βήματα σου να σε κάνουν πιο ευτυχισμένο επαγγελματικά και όχι μόνο.

Διαβάζω τον ΗΧΟ είτε από αγάπη (1977 -1987) είτε από συνήθεια (1987-σήμερα) για πολλά χρόνια.

Πάντα μου έκανε εντύπωση ότι έτρωγε τα παιδιά του, είτε από το Τεχνικό είτε το Μουσικό τμήμα. Τόσα και τόσα 'καλά' ονόματα. Ποιόν να πρωτοθυμηθεί κανείς.

ΥΓ.: Να ευχηθώ καλή επιτυχία στον κ. Κωτσή, στα μετέπειτα επαγγελματικά βήματα του.

Εύχαμαι καλή συνέχεια στον Πάρι, σε ό,τι κι αν κάνει.
Θέλω να πιστεύω ότι όντως δεν μπορεσε να κάνει αυτά που ήθελε.
Έχοντας ζησει τον Ήχο από την εποχή της αναγγελίας του και από το πρώτο τεύχος και τακτικά μέχρι σχεδόν 14 χρόνια (τα πρώτα 150 τεύχη φυλάσσονται σχολαστικά στις κούτες), το κάθε πέρισυ και καλύτερα ένιωθα ότι ήταν πιά κανόνας.

Το μέλλον είναι στο διαδίκτυο.

Τιμια αποχωρηση. Η αλλαγή πλευσης στην υλη του περιοδικου ηταν πολυ αποτομη και μας ξαφνιασε ολους δυσαρεστα. Νομίζω οτι σε αυτο το σημείο διακοπτεται και η τακτικη αγοραστικη σχεση δεκαετιών που ειχα μαζι του. Ισως βεβαια το περιοδικο θα πρεπει να μετονομαστει πλεον σε EIKONA-ηχος ή σε Hi-karatech η σε gadget-show οχι ομως "ηχος" (και εικόνα). Και ειναι απογοητευτικο το οτι δεν μπορεσε να παραμεινει στην ελληνικη αγορα με την παλια καλη του μορφή. Ισως βεβαια απλα να ειμαι πολυ ρομαντικός.

Re: Απάντηση: Re: Τέλος εποχής

Και το πολύ "μπαγιόκο" δε βρίσκεται στα καλώδια ρεύματος, αλλά στα προβολάκια, στα γκάτζετς, στα homecinema και στα συναφή.

Η αγορά στην Ελλάδα σε ότι αφορά τον ήχο είναι πολύ μικρή για να μπορεί ένα περιοδικό να αφιερώνεται μόνο σε αυτόν.

Τα'χουμε ξαναπεί αυτά...

Στέργιο συμφωνώ μαζί σου στο 50%. Τα περιοδικά δεν είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί γι' αυτό και η αποχώρηση του Πάρι για μένα ήταν επιβεβλημένη αν ο άνθρωπος ήθελε να διατηρήσει την ταυτότητα και την ακεραιότητά του ως επαγγελματίας. Εκεί που διαφωνώ είναι στο αν υπάρχει κοινό, αγορά για ένα περιοδικό HiEnd ή έστω HiFi στην Ελλάδα. Προσωπικά πιστεύω ότι όχι μόνο υπάρχει αλλά θα γινόταν και μεγαλύτερο αν εμφανιζόταν ένα σοβαρό περιοδικό γιατί η αγορά σε ένα βαθμό εκπαιδεύεται, δεν φυτρώνει ξαφνικά.
Αν κάνεις μια βόλτα σε ένα περίπτερο του κέντρου θα δεις άπειρα περιοδικά, όχι απλώς "κλαδικά" όπως λέγονται, όχι απλά στοχευμένα, αλλά εξειδικευμένα μέχρι βλακείας. Άρα αγοραστικό/αναγνωστικό κοινό υπάρχει για όλα. Μάλιστα για το είδος κοινού που συζητάμε, είναι αυτό που παρακολουθεί τρία sites και σίγουρα αγοράζει τουλάχιστον ένα ξένο περιοδικό. Μια λοιπόν σοβαρή εκδοτική παρουσία, πιστεύω πραγματικά ότι θα μπορούσε να συντηρηθεί χωρίς εξαρτήσεις με μεγάλη άνεση.
Η διαφορά είναι ότι στην Ελλάδα πολλοί ακόμα επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν τη δύναμη του niche marketing όπως λέγεται ή/και δεν είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν σε αυτή.

κ. Κωτσή ελπίζω να συνεχίσετε να μας εφοδιάζετε με γραπτά σας είτε μέσα από άλλο έντυπο μέσο είτε από εδώ μέσα.

Όπως είπε κ φίλος παραπάνω, κάθε εμπόδιο συνήθως οδηγεί σε κάτι καλύτερο.

Ελπίζω αυτό να ισχύσει κ σε εσάς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τέλος εποχής

Στέργιο συμφωνώ μαζί σου στο 50%. Τα περιοδικά δεν είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί γι' αυτό και η αποχώρηση του Πάρι για μένα ήταν επιβεβλημένη αν ο άνθρωπος ήθελε να διατηρήσει την ταυτότητα και την ακεραιότητά του ως επαγγελματίας. Εκεί που διαφωνώ είναι στο αν υπάρχει κοινό, αγορά για ένα περιοδικό HiEnd ή έστω HiFi στην Ελλάδα. Προσωπικά πιστεύω ότι όχι μόνο υπάρχει αλλά θα γινόταν και μεγαλύτερο αν εμφανιζόταν ένα σοβαρό περιοδικό γιατί η αγορά σε ένα βαθμό εκπαιδεύεται, δεν φυτρώνει ξαφνικά.
Αν κάνεις μια βόλτα σε ένα περίπτερο του κέντρου θα δεις άπειρα περιοδικά, όχι απλώς "κλαδικά" όπως λέγονται, όχι απλά στοχευμένα, αλλά εξειδικευμένα μέχρι βλακείας. Άρα αγοραστικό/αναγνωστικό κοινό υπάρχει για όλα. Μάλιστα για το είδος κοινού που συζητάμε, είναι αυτό που παρακολουθεί τρία sites και σίγουρα αγοράζει τουλάχιστον ένα ξένο περιοδικό. Μια λοιπόν σοβαρή εκδοτική παρουσία, πιστεύω πραγματικά ότι θα μπορούσε να συντηρηθεί χωρίς εξαρτήσεις με μεγάλη άνεση.
Η διαφορά είναι ότι στην Ελλάδα πολλοί ακόμα επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν τη δύναμη του niche marketing όπως λέγεται ή/και δεν είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν σε αυτή.

Mάλλον δε διαφωνούμε καθόλου.

Σίγουρα υπάρχει η αγορά για τουλάχιστον ένα έντυπο σχετικό με τον ήχο και μόνο.
Μπορεί να είναι διμηνιαίο ή και τριμηνιαίο αν χρειαστεί!
Αλλά οι του "Ηχου", σκέφτηκαν πιο εύκολο να προσθέσουν στο περιοδικό τις νέες τεχνολογίες και τις νέες μόδες, παρά να βγάλουν ένα καινούργιο περιοδικό για αυτά, το οποίο στο ευρύ κοινό θα φαινόταν ως νέα προσπάθεια, και με το Ηitech να έχει ήδη προχωρήσει πολύ στα σχετικά θέματα.

Οπότε κράτησαν το όνομα του περιοδικού, στηρίχθηκαν στην ιστορία του και...προχωράνε έτσι.

Παρδών για την κατάχρηση του νήματος.

Πάρι σου εύχομαι καλή συνέχεια στις νέες σου αναζητήσεις και ενασχολήσεις. Το σίγουρο είναι ότι ένας επαγγελματίας/χομπίστας του δικού σου βεληνεκούς και με την δική σου προϊστορία πάντα θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πόσο μάλιστα μέσα από ένα (διαδικτυακό) βήμα που όπως σωστά είπες, είναι αυτή εδώ η κατηγορία.

Το αν υπαρχει περιθωριο στην Ελλαδα για dedicated περιοδικο θα φανει απο την πορεια του high fidelity.

Απάντηση: Re: Τέλος εποχής

Τα'χουμε ξαναπεί αυτά...

Ο Στεργιος εχει δικιο. Ο κουμπαρας που υπηρχε στα νοικοκυρια για το προιον ηχος-hifi, μοιραστηκε στα τρια και μετεξελιχθηκε σε ηχο-hifi/εικονα-home cinema/κινητα τηλεφωνα και μαλιστα υπερ του δευτερου και τριτου και σε βαρος του πρωτου.
Θυμαμαι, οταν πρωτογραφτηκα, πριν 6 χρονια περιπου, στο παλαι ποτε avforum, η μεγαλη πλειοψηφια των posts αφορουσε ηχο και συσκευες hi-fi και ενα μικρο ποσοστο εικονα και τηλεορασεις. Αρα αυτη η μεταστροφη φαινεται και εδω μεσα στο φορουμ.
Για αυτο το λογο, δεδομενου και του μικρου μεγεθους της Ελληνικης αγορας, εχουν εκλειψει και τα καταστηματα και τα περιοδικα που ειχαν ως αποκλειστικο αντικειμενο τον ηχο και τις συσκευες hi-fi. Οι νομοι της αγορας ειναι αδυσωπητοι και επεβαλλαν τη μετεξελιξη αυτη.

Status
Not open for further replies.