Τέλος και για τη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ

ΚΡΙΜΑ.
Εγώ όσο μπορούσα υποστήριζα τα προϊόντα των μικρότερων αγνό,μεβγαλ, κτλ. Στο τέλος θα μείνουμε με την πολυεθνική vivartia-δελτα και τιμές μονοπωλίου..

πάντως στην Αθήνα στα μεγάλα super είχα πολλά χρόνια να δω προϊόντα της, δε γνωρίζω το λόγο αλλά φαντάζομαι...

εμείς εδώ ψωνίζουμε καθημερινά και πεισματικά.
έχω να πάρω δέλτα τρία χρόνια τουλάχιστον

Θα κλείσουν όλοι οι μικροί και θα μείνουν μόνο οι μεγάλοι. Αυτή είναι δυστυχώς η πολιτική.

εμείς εδώ ψωνίζουμε καθημερινά και πεισματικά.
έχω να πάρω δέλτα τρία χρόνια τουλάχιστον

Εδω ψωνιζουμε εμεις στην Αθηνα ΑΓΝΟ και ΔΩΔΩΝΗ πεισματικα.

Και γενικα και αυτες να τις εξαφανισουν σε Δελτα και Φαγε δεν στρεφομαι με τιποτα. Ειδικα η ΦΑΓΕ του πατριωτη Φιλιππου που πηγε λουξεμβουργο ουτε να την φτυσω πλεον.

Η επομενη μου επιλογη ειναι Ολυμπος και οι γαλακτοπαραγωγοι του Βολου.

Λυπάμαι πάρα πολύ! Λυπάμαι γιατί είμαι στον χώρο του επισιτισμού και χρησιμοποιώ χρόνια προϊόντα της ΑΓΝΟ. Προϊόντα πολύ καλά σε όλη την γκάμα. Από τα φτηνά μέχρι και τα ακριβά. Πάντα είχαμε καλή συνεργασία αλλά και συνέπεια στους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών αλλά και σταθερότητα στην ποιότητα.

Κρίμα γιατί ήταν Ελληνική εταιρία και θα χαθούν θέσης εργασίας συνανθρώπων μας. Μία εταιρία που έχει βιώσει ξανά δυσκολίες στο παρελθόν με γνωστό ''μνημείο'' το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Δυτική Θεσσαλονίκη στην Λεωφόρο Καραολή και Δημητρίου στα όρια Εύοσμου - Σταυρούπολης όπου έζησα για 3 χρόνια...

Στην χειμερία νάρκη των πολιτικών στο διαρκές τους όνειρο τα δύσκολα έχουν τελειώσει και η ανάπτυξη έρχεται μαζί με το αστρόπλειο Φοίνιξ που θα σώσει τον πλανήτη από τους κακούς αποστάτες.

Ξυπνάτε εσύς ψηλά!!! Ο κόσμος δεν έχει ελπίδα μέλλον δουλειά και ψωμί!

Last edited:
H ΑΓΝΟ δεν είχε συνεργασία με τα Lidl; Νομίζω το γάλα στα μπουκάλια ήταν ΑΓΝΟ με τη φίρμα των Lidl. Βέβαια στην περιοχή μου όταν είναι 15-20 λεπτά ακριβότερο απο αυτό της τοπικής Εβροφάρμα (που επίσης δίνει γάλα στα συγκεκριμένα Σ/Μ), πως να προχωρήσει...

Στην Αθήνα, ΑΓΝΟ βρίσκω στο carfour (μόνο για γάλα πατάω) και στον ΑΒ.
Επίσης παίζει σε πολλούς φούρνους και συνοικιακά μαγαζάκια. Όσο μπορώ στηρίζω.

Παραθέτω το παρακάτω έτσι, για να βρίσκεται...
Η ιστορία της ΑΓΝΟ

Η ΑΓΝΟ ιδρύθηκε το 1950. Μέχρι και το 1999, οπότε και τέθηκε υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, ήταν συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία με την επωνυμία «Ένωση Αγελαδοτροφικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης ΑΓΝΟ», κατέχοντας για δεκαετίες κυρίαρχη θέση στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ξεκινούν τα προβλήματα. Η ανέγερση του νέου της εργοστασίου - ο προϋπολογισμός του οποίου ξεπέρασε τα 12 δισ. δραχμές - κακές επιλογές, διαπιστωμένες παρατυπίες και κακοδιαχείριση (σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκαν παρατυπίες στις χρήσεις 1991 - 1995) ήταν μερικές από τις αιτίες που έφεραν τη μεγάλη γαλακτοβιομηχανία στη σημερινή της κατάσταση. Την εποχή εκείνη στην ελληνική αγορά έχουν ήδη μπει δυναμικά οι εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΦΑΓΕ και ΜΕΒΓΑΛ. Η ΑΓΝΟ αρχίζει να χάνει προμηθευτές- παραγωγούς από τις ιδιωτικές γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες, στα πρότυπα πολυεθνικών εταιρειών, εισβάλλουν στην αγορά με νέα προϊόντα και σύγχρονες πολιτικές μάρκετινγκ, «κτίζοντας» εμπορικά δίκτυα που τις φέρνουν πιο κοντά στους καταναλωτές.

Από 22,2 δισ. δραχμές που ήταν ο τζίρος της ΑΓΝΟ το 1995, το 1997 κλείνει με πωλήσεις 19 δισ. δραχμών και χρέη ύψους 23 δισ. δραχμών προς την Αγροτική Τράπεζα. Σχέδια και προσπάθειες για να παραμείνει η ΑΓΝΟ κατά πλειοψηφία στους συνεταιρισμούς έγιναν πολλές, όμως δεν απέδωσαν. Έτσι, στις 6 Δεκεμβρίου 1999 μπαίνει υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από την Αγροτική Τράπεζα. Ακολουθεί, το 2000, πλειοδοτικός διαγωνισμός, στον οποίο καταθέτουν από κοινού πρόταση για την απόκτησή της έναντι 21 δισ. δραχμών η ΔΕΛΤΑ και η ΦΑΓΕ. Όμως, ο διαγωνισμός κατακυρώνεται στην Αγροτική Τράπεζα, η οποία αποκτά τη γαλακτοβιομηχανία έναντι 32 δισ. δραχμών. Τον Σεπτέμβριο του 2001 η ΑΓΝΟ είναι ήδη ανώνυμη εταιρεία και έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του ενεργητικού της στον νέο ιδιοκτήτη της, την ΑΤΕ. Ακολουθεί, το 2002, δεύτερος διαγωνισμός, στον οποίο εκδηλώνουν ενδιαφέρον η ΦΑΓΕ, η ΜΕΒΓΑΛ και η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ. Τελικά κηρύσσεται άγονος, καθώς καμία από τις εταιρείες δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά. ΤΟ 2003 η ΑΓΝΟ πέρασε στην ιδιοκτησία της εταιρίας Κολιός.

(στον mainstream τύπο τα περί διαγωνισμών απουσιάζουν)

Κριμα ..... (και δεν θα ναι το μοναδικο απο τα κριματα).
Η ΑΓΝΟ ηταν εμβληματικη εταιρια για τους Θεσσαλονικεις.
Ευχομαι ο Ολυμπος να τα παει καλυτερα (ας ειναι λαρισινη εταιρια ... εχει αποκτησει φανατικο κοινο !!!)

Κριμα για την ΑΓΝΟ , και εγω στηριζα οσο μπορουσα με αγορες προιοντων της , και ας μην ηξερα οτι δεν ειναι σε καλη οικονομικη κατασταση ...Δυστυχως τα κανονια βαρανε το ενα μετα το αλλο , και εχω την γνωμη οτι καμια εταιρια που εχει διοικηθει ή φτιαχτει ή λειτουργει με την Ελληνικη κουλτουρα επιχειρηματικότητας θα αντεξει αυτη την περιοδο που περναμε, εχω βαρεθει να διαβαζω για παρατυπίες κακοδιαχείριση σε ελληνικές εταιρίες.