Τέλος καλό ολα καλά ,Συντροφακι μου

Πατουση μου, Ραμση μου, μου λειπεις.
Τρεις μερες τωρα λειπεις, εισαι εξαφανισμενος, δεν μπορω να σε βρω. Τι να σου συνεβη? Καποιος σκυλος να σε βρηκε? Θαβλεπα καπου αιματα. Να σε χτυπησε αυτοκινητο? Θαβλεπα στο δρομο αιματα.
Που νασαι ομως?Κοντα στο σπιτι δεν εισαι, εψαξα ολες τις κρυφες γωνιες. Ναφυγες επειδη δεν αφησα την γατοπορτα ανοικτη να μπεις μεσα? Μα θα ξαναγυριζες..
Να παγιδευτηκες καπου? Πηγα σε ολα τα σπιτια. Τιποτα.Εκτος και αν σε πηρε καποιος, αλλα εσυ δεν καθεσαι, και 10 το βραδυ, ποιος παιρνει γατο?Εκτος και αν διαλεξες να φυγεις, να πας στον γατοπαραδεισο. Ξερω, ολες οι γατες, αν ειναι να πανε να πεθανουν, φευγουν μακρια.Διοτι σε εψαξα παντου, κατω απο καθε δεντρο, οπουδηποτε μπορεις να τρυπωσεις.
Εσυ, ησουν γατος συντηριτικος.Δεν εφευγες μακρια, ησουν στειρωμενος.
Αλλα γερασες Πατουση μου. 11 χρονων κλεισμενα ειχες περασει , 77 ανθρωπινα
Σε εβλεπα, τα τελευταια χρονια, ησουν βαρυς, ξυπνουσες και αργουσες να συνελθεις. Ωρες ωρες δεν μπορουσες να πηδηξεις ευκολα πανω σε τοιχους. Και τα βηματα σου ειχαν βαρυνει.
Απο την πρωτη μερα που σε βρηκα, 20 ημερων σε δρομο στο Χαλανδρι, εγινες το «παιδι μου». Σε εσωσα, σε πηγα σπιτι και ησουν τοσο μικρος, στη χουφτα του χεριου μου χωρουσες.Και οταν εγινες 2 χρονων, οταν διερρηξε το σπιτι μου ενας κλεφτης, σε χτυπησε ασχημα, και ειχες ρηξη διαφραγματος και σηκωτιου. Σε ειχα στο χειρουργειο 4 ωρες, και σε εσωσα, θυμασαι?
Δεν θα ξεχασω τις στιγμες μας σε εκεινο το σπιτι στο Χαλανδρι, στο πρωτο εργενικο μου σπιτι. Που με περιμενες να γυρισω απο τη δουλεια, αργα στις 10 καθε βραδυ. Ησουν μονος ολη μερα και με περιμενες να παιξουμε. Και ετρεχες μεσα στο σπιτι Μικρουλη μου, και κυνηγουσες τα μπαλακια που σου πετουσα. Και μετα, κατακοπος εσυ , και εγω, ερχοσουν πανω μου, στο σβερκο μου, για να κοιμηθεις. Δεν ειχες μαμα, και ειχα γινει εγω η μαμα σου...
Περασες καλυτερα βεβαια στο επομενο σπιτι που ειχα νοικιασει. Ηταν ψηλα, οχι σαν το ισογειο του Χαλανδριου, και μπορουσα να εχω το μπαλκονι ανοικτο και να εισαι και εξω. Εκει σου εφερα ενα αλλο γατι, τη Λολιτα, που ειχα βρει στο δρομο. Τα βρηκατε, αν και η Λολιτα ηταν πιο «ζωηρη». Και οταν πηγα σε αλλο σπιτι, με κηπο, πηγαμε μαζι, αλλα η Λολιτα εφυγε , χτυπημενη απο αυτοκινητο. Εσυ ομως περνουσες καλα στον κηπο αυτο. Ησουν ο Πατερ Φαμιλιας των γατιων. Ολα τα μικρα τα προσεχες, περνουσες με τον τροπο σου ενα κλιμα ειρηνης αναμεσα σε ολες τις γατες του κηπου. Αφηνες ολα τα γατακια να ερθουν να κουρνιασουν πανω σου, ισως γιατι ησουν και εσυ ορφανος και ηξερες τι σημαινει να εισαι ορφανος.
Και ησουν παντα ηρεμος και πραος. Ειχες μεχρι τελους αυτη τη Σοφια. Ο Γερος Σοφος σε ειπα.Ησουν ο μονος βεβαια που πηγαινε πανω στα δωματια και κοιμοταν μαζι μου. Και ο μονος που πηγαινε διακοπες, στον ωρωπο, καθε καλοκαιρι. Και σου αρεσε εκει, ηταν ενας παραδεισος. Εκανες και εκει φιλους, μεγαλωσες και εκει γατακια. Και καθε φορα που σε πηγαινα εκει το εβλεπα, ησουν ευτυχισμενος. Ο Ωροπος ηταν για σενα, το ιδανικο μερος.
Αλλα δεν ηταν ολα ροδινα. Επαθες FIV, το AIDS των γατιων. Το εμαθα οταν σε βρηκα μια μερα να κοιμασαι και να μην μπορεις να σηκωθεις. Αλλα σε εσωσα, μια εβδομαδα σε ειχα στον κτηνιατρο. Αλλα απο τοτε, το ανοσοποιητικο σου συστημα ηταν παντα αδυναμο.
Τωρα που δεν σε εχω εδω, συνειδητοποιω, ποσο Συντροφακι ησουν. Περιμενες να παω στο κρεβατι, για να ερθεις μεχρι το μαξιλαρι και να κοιμηθεις μαζι μου. Ανεβαινες αργα, και αφηνες να πεσει το σωμα σου με την πλατη σου πανω στο κεφαλι μου. Ηθελες να μου πεις, οτι «να, εδω ειμαι». Και εγω, παντα γυρνουσα, σε αγκαλιαζα βαζοντας τα χερια μου κατω, αναμεσα στα ποδια σου και τα εφτανα στο στηθος σου. Και κοιμομασταν μαζι, ζεστα. Η μυρωδια σου ηταν τοσο ομορφη και τοσο γλυκεια, οσο ησουν και εσυ εναγλυκο, καλο, συντροφικο γατι. Ησουν σε αυτα τα 11 χρονια, τα δυσκολα και σημαντικα μου χρονια , εκει. Ησουν το μαξιλαρι μου, το σφουγγαρι μου. Πηρες ολη την αγαπη μου, και της οικογενειας μου. Το επικεντρο ησουν εσυ. Οι διακοπες καθοριζονταν συμφωνα με το ποιος μπορουσε να σε κρατησει. Πηρες αγαπη, αλλα την ανταπεδωσες υπερμετρα περισσοτερο. Και την εισεπραξα, και με τρομαζει το γεγονος οτι αυτη η αγαπη σου θα λειπει απο εδω και μπρος. Δεν θα φυγεις απο τη σκεψη μου ποτε, ποτε. Εμαθα τοσα πολλα απο σενα, τοσα πολλα. Η προσωπικοτητα σου, πολυ δυνατη. Ηξερες να δειχνεις αυτο που ηθελες, μας πηγαινες στο ψυγειο για την κονσερβα σου. Ηθελες παντα χαδια, πολλα χαδια. Και τα αξιζες, αυτα και αλλα τοσα. Και ησουν Συντροφακι, πανω στο γραφειο μου, οταν εγραφα, διαβαζα. Πανω στον καναπε, καθε βραδυ, καθομασταν μαζι , αγκαλια και βλεπαμε τηλεοραση. Εχω τοσα πολλα να θυμηθω , που με πνιγουν. Δεν νομιζω οτι θα μπορεσω ποτε να ξεπερασω την απωλεια σου. Ησουν οικογενεια, δεν ησουν απλα ενα ζωο . Ησουν και εισαι «το παιδι μου». Και ο πονος ειναι μεγαλος. Σκεφτομαι 11 χρονια τωρα τις στιγμες μας, σε θυμαμαι μικρουλη, σε θυμαμαι εκει στο δρομο που σε βρηκα, σε θυμαμαι σε καθε στιγμη. Αυτες οι μνημες ειναι τοσο ανεξιτηλες .....

Αλλα, Πατουση μου, Γατουλη μου, Συντροφακι μου, φαινεται οτι το καντηλι σου εσβησε. Ο κυκλος της ζωης σου εκλεισε. Και μαζι σου κλεινει και ενας κυκλος της δικης μου. Ολη σου η ζωη περνα μπροστα μου. Θυμαμαι τις μερες σου στον ηλιο, θυμαμαι ολες τις ευτυχισμενες σου στιγμες.Το χρουχρουνισμα σου, απο την ευτυχια σου,ηταν βαρυ και βαθυ. Φευγεις εσυ, φευγει και ενα κομματι της ζωης μου.Επελεξες να πας μακρια, να κοιμηθεις μονος σου, να μην εισαι κοντα μου. Τελειωσαν οι ζωες σου, δεν εχεις αλλες να κρατησεις.......Ποναω γατουλη μου, μου λειπεις.
Νοιωθω απεραντη μοναξια. Και θελω εκει στον γατοπαραδεισο, να βρεις τον Πουαρω, την Λολιτα, και να με βλεπετε καθε μερα, μαζι με ολα τα γατια. Και να βλεπεις τη σκεψη μου και να μαθαινεις ποσο σε αγαπω και ποσο σε σκεφτομαι, και ποσο δεν θα παψω να σε σκεφτομαι ποτε. Αφηνεις παρακαταθηκη μεγαλη γατουλη μου. Ξερω οτι θελεις να συνεχισω να βοηθαω ολα τα γατια και τα σκυλια που εχουν αναγκη. Αλλα ο πονος της απωλειας σου ειναι βαρυς Πατουση μου. Και η μοναξια μου μετα απο τον θανατο σου, αβασταχτη. Και οπως με διαλεξες για να σε σωσω, τωρα διαλεγεις να φυγεις, να πας εκει πανω. Και οπως μου ειπε και μια ψυχη, εκει πανω να με περιμενετε με τα αλλα γατια, με τις ουρες σηκωμενες να κανουμε παρεα καποια στιγμη, ξανα.


Μου λειπεις, σε αγαπω, θα σε θυμαμαι για παντα.


Στο Καλο Γατουλη μου
Στο Καλο Συντροφακι μου
Στο καλό Ψυχουλα μου
Στο Καλο Καρδουλα μου
Στο Καλο Φιλε μου





Στο Καλο Πατουση μου
 
Last edited:
Re: Στο Καλο, Συντροφακι μου

Κουραγιο Βασιλη...

Θα σου ελεγα πολλα, αλλα καποιοι δεν μπορουν να καταλαβουν....
 
Re: Στο Καλο, Συντροφακι μου

κολοζωη....


πριν γεννηθει ο γιος μου μου πεθαναν 3 γατες απο τις 4 που ειχα σε διαστημα ενος χρονου......

Εχω αρχισει να πιστευω πως δεν ειναι σωστο να δενεσαι τοσο μαζι τους.
Αν γινεται αυτο.....


Παντως αν σε παρηγορει σου λεω οτι μετα απο αρκετο καιρο μονο τις καλες στιγμες του Γατου θα θυμασαι......
 
Απάντηση: Στο Καλο, Συντροφακι μου

Χαμογέλα Βασίλη σαν να είναι δίπλα σου....

εκείνος σε βλέπει.... χαμογέλα!
 
Απάντηση: Στο Καλο, Συντροφακι μου

Billy κουραγιο φιλε μου. Ξερω πως νιωθεις γιατι και εγω το καλοκαιρι "εχασα" το σκυλακι μετα απο 14 χρονια.
 
Απάντηση: Στο Καλο, Συντροφακι μου

ειναι πολυ δυσκολο, αν δεν το εχεις νιωσει δεν καταλαβενης.κουραγιο
 
Re: Στο Καλο, Συντροφακι μου

Κουράγιο φίλε Βασίλη...

Ο Πατούσης σου θα σε περιμένει στην πόρτα με σηκωμένη ουρά.

Θα τον ξαναδείς... Κι όταν θα ξανβρεθείτε η παλιοπαρέα δεν θα υπάρχει χρόνος να σας χωρίσει...

Όλα θα είναι ιδανικά!
 
Re: Στο Καλο, Συντροφακι μου

Μια απωλεια ενος φιλου ειναι παντα οδυνηρη, ασχετα αν εχει δυο ή τεσσερα ποδια. Κουραγιο και δυναμη...
 
Απάντηση: Στο Καλο, Συντροφακι μου

Κουραγιο Φιλε Βασιλη !!

αν δεν ξαναγυρισει αλλος ενας νεος Πατουλης θα σου κανει ακομα καλυτερη παρεα !!

σε καταλαβαινω απολυτα ομως .................

διοτι εχω δεθει πολλες φορες με ζωα ...απλα ζωακια.
 
Re: Στο Καλο, Συντροφακι μου

Δεν ξερω γιατι αλλα πολλες φορες τα τετραποδα φιλαρακια (ζωα για καποιους)
με συγκινουν περισσοτερο απο τα διποδα δηθεν.
Βασιλη ,πως αντεξες και το εγραψες αυτο?
 
Re: Στο Καλο, Συντροφακι μου

Φιλε με πηγες ενα χρονο πισω που πεθανε ο σκυλος μου, ενα Pug 11 ετων που τον ειχα απο 30 ημερων και εκανες να κλαψω βραδυατικα.

Τον ειχα σαν παιδι μου, σαν αδελφο μου, κολλητο μου, τα παντα. Επειδη μενω μονος μου απο τα 17 μου, απο τα 22 που τον πηρα μεσα σε 11 χρονια με γνωρισε σαν φοιτητη, κοπροσκυλο φανταρο, κοπροσκυλο εργενη, οικογενειάρχη, γνωρισε και την κορουλα μου. Εζησα πολλα απο αυτα που ανεφερες, αρνηθηκα να δεχτω σε πολλαπλες περιπτωσεις να δεχτω οτι δεν υπαρχει γιατρια στα προβληματα του, του εκανα μεχρι και εγχειρηση στην σπονδυλικη στηλη οταν πολλοι με κοιταγανε σαν να ειμαι τρελλος που κανω ετσι για ενα ζωο..

Εζησα ολες τις στιγμες, τι καλες τι ασχημες μαζι του, διακοπες, βολτες, ταξιδια. Κοιμοτανε μεσα στο κρεβατι στα ποδια μου. Οι καλυτερη του εποχη ητανε που με ειχε αποκλειστικο, μετα σιγα σιγα η γυναικα και μετα το παιδι μου και ο επαγγελματικος μου φορτος μου περιορισαν τον χρονο μου μαζι του αλλα η ματια του παντα ιδια εστω και για αυτην την μια ανταποκριση απο μενα οτι θα τον παρω στα ποδια μου να καθισουμε παρεακι εστω για λιγο αφου τελειωσω τα αλλα "καθηκοντα". Δυσκολο να μεγαλωνεις βλεπεις παιδι με ζωο στο σπιτι.

Το παλεψα πολυ αλλα με αφησε περσι το καλοκαιρι απο καρδια. Καθισα μαζι του εξω στον κηπο και αφησε την τελευταια του πνοη στα χερια μου ενω τον ειχα σε μια πετσετα. Ενα κομματι μεσα μου πεθανε μαζι του. Δεν ξερω εαν θα εχω ποτε το κουραγιο να ξαναπαρω ζωο.

Νοιωθω τον πονο σου οσο κανενας, σου ευχομαι να κρατησεις ολες τις στιγμες και τις καλες και τις ασχημες γιατι το να εχεις ενα ζωο ειναι σχολειο, ειναι ευθυνη, ειδικα για εναν νεο ανθρωπο. Πολυς κοσμος μπορει να μην σε καταλαβει φιλε γιατι πολλους δεν τους αγγιζει το θεμα αλλα εγω ειμαι οπως λεει και ο φιλος Nikos Arvanitakis. Πολλες φορες με συγκινουνε πολυ περισσοτερο τα ζωα παρα καποια διποδα δηθεν..

Τουλάχιστον φιλε κοιμαμε ησυχος τα βράδια με την σκεψη οτι του εδωσα οση αγαπη μπορουσα να δωσω οχι σε ζωο αλλα σε οποιονδηποτε και απο οτι καταλαβα και εσυ το ιδιο..-bye-
 
Re: Στο Καλο, Συντροφακι μου

Κουραγιο Βασιλη... Ολοι το εχουμε ζησει αυτο και θα το ξαναζησουμε. Σκεψου μονο (σαν παρηγορια) ποσα θα ειχε χασει ο πατουσης αν δεν ηταν κοντα σου.

Μιχαλης
 
Απάντηση: Στο Καλο, Συντροφακι μου

Δεν πειράζει Βασίλη, η στοργή που του έδειξες και τα νάζια που σου έκανε κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει.

Δίνω και 'γώ χαιρετισμούς στην Νταίζη που δώσαμε λόγω της πρώτης εγκυμοσύνης μας, στην Τζίνα, που ήμουν πολύ μικρός να αντιδράσω και την χαρίσαμε γιατί άφηνε τρίχα(!) και στον Χιόνι που εύχομαι να ξαναβρεθεί και πάλι στην αγκαλιά της μάνα του.