Τέλος ο Ελ. Τύπος

oldman

AVClub Enthusiast
7 December 2006
937
Anavissos
Όπως ανακοίνωσε και επίσημα το ζεύγος Αγγελοπούλου, διακόπτεται η έκδοση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος και η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού CITY, λόγω οικονομικών ζημιών.

Είναι πάρα πολύ κακό, για τους ανθρώπους που εργαζόντουσαν σε αυτά τα μέσα!!

Παρακολούθησα τα τελευταία λεπτά εκπομπής του city, στα οποία ο διευθυντής ειδήσεων και άλλος ένας δημοσιογράφος του σταθμου (φανερά λυπημένοι), διάβασαν (και σχολίασαν,όσο μπορούσαν..) την επιστολή των μετόχων που πριν λίγο εντελώς απροειδοποίητα είχαν πάρει στα χέρια τους...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΑ, καλές διακοπές..........:tdown:

Ας κανω παλι το δικηγορο του διαβολου. Η Γιαννα εμπαινε μεσα καθε μηνα. Εχει βαλει πολλα λεφτα στην εφημεριδα, αλλα επιχειρηματικα απετυχε. Ειχε δυο λυσεις. Η μια ηταν να απολυσει καμια 100στη απο τους 350 εργαζομενους. Αυτο δε χρειαζεται να συζητησουμε γιατι δεν το εκανε. Η δευτερη λυση ηταν να κλεισει το μαγαζι, αποζημιωνοντας τους παντες. Βεβαια, τωρα εμειναν χωρις δουλεια 350 ατομα, αλλα αυτο να το πειτε σε αυτους που ουσιαστικα απαγορευουν τις ομαδικες απολυσεις, ακομα και οταν ειναι απαραιτητες.

Οχι, η Γιαννα δεν ειναι η Μαρια Τερεζα και σιγουρα προτιμαει να δινει λεφτα απ'ευθειας σε ιδρυματα παρα να γνωριζει η πιατσα πως απο μια δουλεια της μπαινει μεσα, αλλα αυτη κανει την παπια.

Αν και δεν την αγόραζα, κρίμα γιατι μετα την εξαγορά της δεν ήταν κακή εφημερίδα (την πήρα μερικές φορές). Πέρα απο την γενικότερη πτώση στην κυκλοφορία των εφημερίδων (παγκόσμια τάση για την οποία ευθύνεται το ίντερνετ και τα πολλά κανάλια) η εφημερίδα στην γενική της κατεύθυνση ήταν σχετικά άχρωμη...που επίσης δεν το θεωρώ κακό, μόνο που οι "άχρωμοι" δεν διαβάζουν εφημερίδες οπότε σίγουρα δεν μπόρεσε να βρει το κοινό της...
Σήμερα αν δεν δώσεις δώρα...δεν πουλάς και τα δωρα στοιχίζουν και απαιτούν σημαντική κυκλοφορία για να αποσβεστούν (πήρα μία φορα πρόσφατα ΕΤ για τον πολύ αξιόλογο τόμο του Ελληνομουσείου αλλά έφαγα κράξιμο απο την γυναίκα μου....καθώς δεν έχουμε πλέον καθόλου χώρο στην βιβλιοθήκη για τόμους και παρεμφερή. Επίσης έχω σταματήσει να μαζεύω ντιβιντι εφημερίδων και πριν 6 μήνες τα ξεκαθάρισα κρατώντας λίγα αξιόλογα και σουτάροντας τα περισσότερα!)

Re: Απάντηση: Τέλος ο Ελ. Τύπος

Καλά, τόσα χρόνια έμπαινε μέσα (και καλά).

Γιατι "και καλά"? Αν δεν έμπαινε μέσα δεν υπήρχε κανένας λόγος να κλείσει... απλά νουμεράκια είναι αυτά για έναν πολυεπιχειρηματία. Ότι είναι ζημιογόνο το κλείνει, ότι δίνει κοκό το κρατάει. Άρα για να το'κλεισε σημαίνει ότι όντως έμπαινε μέσα.

Το αξιοσημείωτο δεν είναι οτι εμπαινε ο ΕΤ μέσα και έκλεισε. Το περίεργο είναι πως κυκλοφορούν ακόμη κάτι άλλες φυλλάδες με πολύ μικρότερη κυκλοφορία.

Το αξιοσημείωτο δεν είναι οτι εμπαινε ο ΕΤ μέσα και έκλεισε. Το περίεργο είναι πως κυκλοφορούν ακόμη κάτι άλλες φυλλάδες με πολύ μικρότερη κυκλοφορία.

Nαι, πολυ περιεργο:fahne90:. Εχεις ακουσει κατι περι διαπλεκομενων και περι κρατικων διαφημισεων?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τέλος ο Ελ. Τύπος

Γιατι "και καλά"? Αν δεν έμπαινε μέσα δεν υπήρχε κανένας λόγος να κλείσει... απλά νουμεράκια είναι αυτά για έναν πολυεπιχειρηματία. Ότι είναι ζημιογόνο το κλείνει, ότι δίνει κοκό το κρατάει. Άρα για να το'κλεισε σημαίνει ότι όντως έμπαινε μέσα.

Απάντησαν οι από πάνω.

Εμείς οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου», του «City 99,5» και του ηλεκτρονικού portal e-tipos.com καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ απόφαση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να βάλουν λουκέτο. Η απόφαση αυτή αφήνει στο δρόμο, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, 450 εργαζομένους

Χαρακτηρίζουμε την ενέργεια τους ανεύθυνη, προκλητική και ηθικά απαράδεκτη. Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99,5 δεν ανήκαν στην προσωπική- οικογενειακή περιουσία της οικογένειας Αγγελόπουλου. Μετά από σωρεία αποτυχημένων επιλογών σε επίπεδο διοίκησης, δημοσιογραφικής διεύθυνσης και εμπορικής στρατηγικής, χωρίς να διερευνήσουν άλλα σχέδια εξυγίανσης και οικονομικής στήριξης της εφημερίδας, αποφάσισαν να την κλείσουν χωρίς κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, στους αναγνώστες και στους ακροατές.

Είναι καθαρό ότι δεν αγόρασαν αυτά τα ΜΜΕ ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν χρήματα που της αποδίδουν τα καράβια. Η συμμετοχή τους στα media ήταν πολιτική υπόθεση, όπως πολιτική είναι και η αιφνιδιαστική αποχώρηση τους, ενώ βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Να απαντήσει τώρα ο πρωθυπουργός αν γνώριζε την απόφαση αυτή. Πολύ περισσότερο που κυκλοφορούν ήδη σενάρια πως η «αξία» του τίτλου του «Ελεύθερου Τύπου» και της ραδιοφωνικής συχνότητας του «City 99,5» θα μεταπωληθεί , απαλλαγμένη από το βάρος του προσωπικού των δυο εταιρειών. ...

Απόσπασμα απο ανακοινωση τών εργαζομένων.
Προφανώς και δεν τον έκλεισαν γιατί έχαναν χρήματα.Αυτό τοχαν δεδομένο.Οι πραγματικοί λόγοι θα φανούν στό Μέλλον.

Προφανώς και δεν τον έκλεισαν γιατί έχαναν χρήματα.Αυτό τοχαν δεδομένο.Οι πραγματικοί λόγοι θα φανούν στό Μέλλον.

οι εφημερίδες, ραδιοφωνικοί-τηλεοπτικοί σταθμοί κλπ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στις επιχειρήσεις των εκδοτικών συγκροτημάτων. πολλές φορές τις συντηρούν ακόμη και αν είναι ζημιογόνες, γιατί αποτελούν σοβαρό μοχλό πίεσης για να αναλαμβάνουν άλλα έργα. οι περισσότεροι εκδότες είναι επίσης μεγαλοεργολάβοι του Δημοσίου.

πριν λίγους μήνες πάντως είχαν ακουσθεί στην πιάτσα μαντάτα για 'μισθάρες' που έδινε ο σταθμός σε διάφορους επώνυμους που 'ανέβαζαν την ακροαματικότητα'. όπως τον κύριο Τζίμη Πανούση για παράδειγμα.

κρατήστε πολλές 'πισινές' : οι καιροί είναι πονηροί.

νομιζω ακομη και η Κα Λιανα Κανελη ηταν στους 99,5....
παντως οι καιροι ειναι πονηροι....

αλλα και δυσκολοι ακομη και για Πρίγκιπες , παντως η δινη της κρισεως εχει φερει οικονομικες φουρτουνες σε πολυ μεγαλυτερες οικογενειες απο την συγκεκριμενη
μην ξεχναμε οτι οι ναυλοι πατωσαν, οι επιβεβαιωμενες παραγγελιες νεων καραβιων ειναι στον αερα, τα δανεια επαναδιαπραγματεύονται και γενικα ο εφοπλιστικος κόλπος τραβαει επιχειρηματικα ζορια
δεν ξερω γιατι αποφασίστηκε σε μια νυχτα το κλειισιμο και οχι η μεταβιβαση ή πωληση,ισως πια και ο κρατικος κορβανας αδυνατει να συντηρησει ολα αυτα τα εκδοτικα σχηματα

αποριας αξιο οτι στην Ελλαδα υπαρχουν κοντα στις 25-30 εφημεριδες 5-6 οικονομικες

και πανω απο 100-150 μηνιαια περιοδικα (δικη μου εκτιμηση)

εδω μονον για το κυνήγι(οχι και ψαρεμα) υπαρχουν αν εχω δει καλα 4-5 περιοδικα

παρολο που εζησα και ζω (σε μικροτερα διαστηματα) σε χωρα οπως ο Καναδας και επισκεπτομαι και τις ΗΠΑ δεν εχω δει τετοιο εκδοτικο οργασμο

ειλικρινα παντα ειχα την απορια και αυτην εκφραζω

και θα ηθελα οποιος γνωριζει απο μεσα τι παιζει ας μας ενημερωσει

Ο κυρ Θόδωρος κι η κυρά Γιαννούλα, αν θυμαμαι καλά,αγόρασαν την εφημερίδα πριν 2 ή 3 χρόνια. Δεν ανήκε στην Αγία οικογενεια των Αγγελοπουλαίων...ωστε ενα ωραίο πρωί να αποφασ´σισουν να την κλείσουν. Όταν αγόρασαν λοιπόν αυτή την εφημερίδα...την αγόρασαν με τις ευλογίες...μην πω παρενέσεις κάποιων...Μην μου πει κανείς οτι δεν γνωριζαν για τα δεδομενα στα ΜΜΕ, ειδικα στις εφημεριδες, για την εισβολή άλλων μορφων ενημερωσης και επικοινωνιας που συρρικνωνε τις εφημεριδες.Προ - όχι πολύ - καιρού, με φανφάρες καιτυμπανοκρουσίες κάποιοι επισκέφτηκαν και θαυμασαν τη χλίδα που εδρευε το έντυπο.

Τί μεσολάβησε;

Ουδείς γνωρίζει ακόμα. Ας περιμένουμε λίγο και θα δούμε τι συνέβη.

Χωρίς καμία υστεροβουλία ή διάθεση για flames και αφού απαντήσετε στον Lary (με στοιχεία αλλιώς ξέρω και εγώ την απάντηση...) όποιος γνωρίζει ας μου πεί και μένα πόσοι από τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε. (έντυπα ή άλλα) είναι δημοσιογράφοι τουλάχιστον ανώτερης εκπαίδευσης και πόσοι έπιασαν την δουλειά αξιοκρατικά και όχι φυτεμένοι από κόματα, εκκλησία κλπ?

Χωρίς καμία υστεροβουλία ή διάθεση για flames και αφού απαντήσετε στον Lary (με στοιχεία αλλιώς ξέρω και εγώ την απάντηση...) όποιος γνωρίζει ας μου πεί και μένα πόσοι από τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε. (έντυπα ή άλλα) είναι δημοσιογράφοι τουλάχιστον ανώτερης εκπαίδευσης και πόσοι έπιασαν την δουλειά αξιοκρατικά και όχι φυτεμένοι από κόματα, εκκλησία κλπ?

Τί θα πει τουλάχιστον ανώτερης εκπαίδευσης;