Τέλος οι "ανύπαντρες κάρτες"

Status
Not open for further replies.

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά
Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

Το πρόβλημα ίσως γίνει το streaming, αλλά όχι από εκεί που το περιμένουν, αλλά από επίσημους παρόχους VOD, με δωρεάν υπηρεσίες ή φτηνή συνδρομή όπως το Netflix, το Youtube, το filmon, κλπ, κλπ...

Στην Ευρώπη υπάρχουν ήδη πάνω από 3000 παρόμοιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα στατιστικά του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητήριου...

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927

Το πρόβλημα πλέον είναι το streaming. Ακούω ότι είναι διαδεδομένο, ακόμα και αν δείχνει χάλια.

Όχι δεν είναι, γιατί είναι πολύ εύκολο να εντοπίσεις και να κλείσεις ένα streaming server. Άλλο μερικά KB traffic, και άλλο gigabit servers.

stsalkit

Established Member
11 December 2008
160
Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

Μάλλον οι Eki_13 και petasis έχουν δίκιο. Αν κάποιος έχει hd δέκτη και ελεύθερη κάρτα, θα συνεχίζει να βλέπει. Απλώς αχρηστεύονται όλοι οι dvb-s δέκτες, όπως παλαιοί panasat και τα καφεκούτια 500s που χρησιμοποιούνται κατά κόρον για παράνομη θέαση.

Την βοήθειά σας παρακαλώ: μόλις αντιλήφθηκα το θέμα, αφορμής δοθήσης ενός τηλεφωνήματος από υπάλληλο της NOVA που με προέτρεπε να πάω και να αλλάξω τον αποκωδικοποιητή μου γιατί σε 15 μέρες περίπου δεν θα μπορώ να βλέπω Nova! Τον αγνόησα φυσικά και σκέφτηκα να διαβάσω τι παίζει μέσα από το forum. Συνεπώς η βοηθεια που χρειάζομαι - έχω Dreambox 800HD και ελεύθερη κάρτα. Μπορώ να συνεχίσω να βλέπω Nova μετά από τις δύο εβδομάδες?

parapente

Established Member
12 June 2010
239

Με πήραν και έμενα την Παρασκευή, ξεκινώντας ότι επειδή είμαι καλός πελάτης θέλουν να μου κάνουν ένα δώρο, τον HD αποκωδικοποιητή, αλλά επειδή ήμουν σε κίνηση στο δρόμο και δέν σκέφτηκα να της ζητήσω να ξαναπάρει,της είπα ότι δεν με ενδιαφέρει η προσφορά και δεν έκανε καμία προσπάθεια να με μεταπείση ούτε βέβαια μου είπε τίποτα για παύση σε 15 μέρες. Πιστεύω ότι το τμήμα πωλήσεων δεν ξέρει καλά κάποια δεδομένα και αναμένουμε επίσημης ανακοινώσεις

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Re: Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

Την βοήθειά σας παρακαλώ: μόλις αντιλήφθηκα το θέμα, αφορμής δοθήσης ενός τηλεφωνήματος από υπάλληλο της NOVA που με προέτρεπε να πάω και να αλλάξω τον αποκωδικοποιητή μου γιατί σε 15 μέρες περίπου δεν θα μπορώ να βλέπω Nova! Τον αγνόησα φυσικά και σκέφτηκα να διαβάσω τι παίζει μέσα από το forum. Συνεπώς η βοηθεια που χρειάζομαι - έχω Dreambox 800HD και ελεύθερη κάρτα. Μπορώ να συνεχίσω να βλέπω Nova μετά από τις δύο εβδομάδες?

Λογικά θα μπορείς. Μέχρι το τέλος του έτους τουλάχιστον. Φαντάζομαι σε πήραν τηλέφωνο επειδή νομίζουν ότι έχεις την κάρτα σε πανασατ.

stsalkit

Established Member
11 December 2008
160

...ευχαριστώ! για να καταλάβω, επειδή είμαι λίγο άσχετος με αυτά, το γύρισμα σε mpeg4 σημάίνει ότι π.χ. από 1/6 θα βλέπουμε μερικά κανάλια σε HD? ή δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικά για τον θεατή?

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003

Δυστυχώς, τα HD τα ανοίγουν μόνο σε κάρτες συνδεδεμένες με δικό τους δέκτη. Πρέπει να αλλάξεις κάρτα και αποκωδικοποιητή για να δεις HD.

iceman

AVClub Enthusiast
22 July 2006
1,239
Αθήνα
Να μου δώσουν το υπόλοιπο της ετήσιας συνδρομής που έκανα πέρυσι τον Αύγουστο απο ομάδα καθώς και τα 20 ευρώ που είχαν περισσέψει απο την πληρωμή αλλού πακέτου και έχουν κάνει την πάπια μέχρι σήμερα και ας μου κόψουν ότι θέλουν.
Την τελευταία φορά τους είχα παει στην εεττ και δικαιώθηκα.
Είμαι σε συγκρότημα όπου έχουμε καλωδιακο σήμα και δεν βάζουμε δορυφορικές κεραίες. Ο δέκτης μου ειναι hd καλώδιακος και πιάνουμε πολλά αλλά καναλια με κεντρικη εγκατασταση. Τρύπες στο σπίτι μου δεν θα με αναγκάσουν αυτοί να κάνω.
Αντε με τους απαράδεκτους. Αντί να κλειδώνουν την κάρτα τους με κάποια μοντουλα σώνει και καλά να αλλάξουμε εξοπλισμό.

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά

το καλο ειναι οτι ερχεται η αλλαγη με εξτρα χωρητηκοτητα και νεες υπηρεσιες

Πως προκύπτει η έξτρα χωρητικότητα από τη στιγμή που έχουν σκοπό να απελευθερώσουν τον πέμπτο αναμεταδότη; Η μετάβαση σε DVB-S2 δε νομίζω να αναπλήρωνει πλήρως τη χαμένη χωρητικότητα, ή να την αυξάνει κιόλας...

sakels

Supreme Member
27 May 2010
4,333

την αυξανει και αρκετα μαλιστα. ο malakudi το εχει αναλυσει διεξοδικα και με νουμερα

και την αυξανει και τα ιδια τα καναλια θα πιανιυν λιγοτερο bitrate

Last edited by a moderator:

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά

Ναι, τελικά μάλλον έτσι είναι. Οι αναμεταδότες της nova σε DVB-S έχουν ένα τυπικό bandwidth γύρω στα 41 Mbps, ενώ σε DVB-S2 μπορούν να πάνε χωρίς πρόβλημα στα 61 Mbps (όπως είναι και η συχνότητα 12130Η που ήδη χρησιμοποιούν). Οπότε με τη μετάβαση σε DVB-S2 και το κλείσιμο ενός αναμεταδότη, έχουν ένα συνολικό κέρδος γύρω στα 40 Mbps...

little

Senior Member
30 October 2010
459
Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

Για να το γνωρίζουν οι πάντες: Σε όσους κοπεί ξαφνικά, ενώ έχουν προπληρώσει ή καταβάλει για το μήνα, θα πρέπει επιτακτικά να ζητήσουν την άμεση επιστροφή των χρημάτων τους. Προσέξτε μην πάρετε προσφορά τον 831 και σας δεσμεύσουν με 24μηνη (!) σύμβαση. Στο δικηγορικό μου γραφείο έτυχε πρόσφατα τέτοια περίπτωση.

Σε πρώτη φάση ενημερώστε τους τηλεφωνικώς και με ήρεμο τρόπο πως θέλετε να σας επιστραφεί το ποσό καταβολής, αν σας προσφέρουν δωροεπιταγή, αρνηθείτε την. Παράλληλα ζητήστε τηλεφωνικώς να διαγραφούν τα στοιχεία επικοινωνίας σας, έτσι ώστε να τους κάνετε ξεκάθαρα πως δεν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τυχόν νέες υπηρεσίες, κανάλια κτλ. του ομίλου. Τονίστε την λέξη ΦΟΡΘΝΕΤ. Σε περίπτωση που αρνηθούν, περάστε από κατάστημα Φορθνετ ή στείλτε ταχυδρομικά συστημένο γράμμα.

Σύμφωνα με νόμο που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό διασφαλίζει πρωτίστως τον καταναλωτή. Σε περίπτωση που παρ' όλα αυτά δεχθείτε τηλεφώνημα για προσφορά, ζητήστε το όνομα του υπαλλήλου και ενημερώστε τον άμεσα πως αυτό που κάνει είναι νομικό παράπτωμα στα όρια της παρενόχλησης, καθώς έχετε ζητήσει την διαγραφεί το όνομα σας από τις λίστες της Nova.

Last edited:

sakels

Supreme Member
27 May 2010
4,333

και που να παει? στο απεναντι φασισμο?

Last edited by a moderator:

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Re: Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

Λέει ξεκάθαρα τα δικαιώματα που έχει ο καταναλωτής.... δεν λέει τίποτα για το που να πάει !!!

Σταμάτα να βλέπεις φαντάσματα....

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
17,013
Τήνος / Ελλάς

Ρε sakels ο φίλος παραπάνω γράφει ωραία και με ψυχραιμία και όλοι κρατάμε εδώ μια φιλική και ήρεμη στάση απέναντι στη nova, αλλά εσύ το ξεφτιλίζεις πάλι το θέμα και τα ισοπεδώνεις όλα.

little

Senior Member
30 October 2010
459
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

Καταλαβαίνω πως για τους εργαζόμενους της Nova έρχονται δύσκολοι καιροί, καθώς με τους προβληματικούς δέκτες της εταιρίας ο φόρτος εργασίας θα υπερδιπλασιαστεί, ωστόσο κρίνω πως όσο επιθετικό είναι ένα μέτρο μίας εταιρίας, άλλο τόσο θα πρέπει να είναι και η απάντηση του καταναλωτή. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει σαφέστατη παραβίαση της ελευθερίας έκφρασης / επιλογής. Αν και οι συμβάσεις τους αναφέρουν πως η εταιρία έχει δικαίωμα να προσαρμόζει τα συμβόλαια, εντούτοις η προσαρμογή θα πρέπει να γίνεται σε λογικά/νομικά πλαίσια. Και ουσιαστικά κανένα δικαστήριο δεν θα μπορεί με σαφέστατο τρόπο να σου διευκρινίσει ή να σου πει πως η διακοπή με το έτσι θέλω, χωρίς να έχει επισήμως ανακοινωθεί, αποτελεί λογικό πλαίσιο.

Last edited:

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
17,013
Τήνος / Ελλάς

Μόνο καλό μας κάνει ο ανταγωνισμός.
Το κακό είναι ότι ο ΟΤΕ με την επιτροπή ανταγωνισμού να τον έχει δέσει χειροπόδαρα δεν μπορεί να μπει δυνατά στις προσφορές.

little

Senior Member
30 October 2010
459

Πρέπει να συμπληρώσουμε και να τονίσουμε πως στον σύνδεσμο που παραπέμπει σε φημολογούμενη άμεση διακοπή, ο συντάκτης αναφέρει την αντικατάσταση καρτών κι όχι την υποχρεωτική τοποθέτηση αποκωδικοποιητή, κάτι που άλλωστε δεν φέρει και την συμπάθεια της ΕΕΤΤ.
Η Nova πάντως θα πρέπει σύντομα, πριν κάνει υποχρεωτική την τοποθέτηση του αποκωδικοποιητή της, να δημοσιοποιήσει αντίστοιχους δέκτες ή συστήματα αποκρυπτογράφησης. Διαφορετικά θα πρέπει να κατατεθεί επερώτηση στην Βουλή για ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος της ΕΕΤΤ.

Status
Not open for further replies.