Τέλος οι "ανύπαντρες κάρτες"

Status
Not open for further replies.
Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Αν το λες για μένα κ εγώ με pace είμαι. Αναρωτιόμουν αν τελείωσε η ιστορία επιτέλους..

τσου δεν τελείωσε αλλά δεν έχει και πολύ σημασία αν τελειώσει σήμερα αύριο ή μεθαύριο η σε μια εβδομάδα.

Κάτι κάνουν πάντως επειδή έχει πετάξει 2 μηνύματα στο σκαι. Μπορεί να είναι και τυχαίο.

Ποιός είπε ότι είναι παράνομο να βλέπεις ενα πακέτο σε ξένη χώρα?

Πριν κανα εξάμηνο δεν έβγαλε απόφαση το ευρωπαικό δικαστήριο, στην υπόθεση με τις αγγλικές παμπ που έδειχναν αγγλικό πρωτάθλημα από την νόβα, ότι είναι απόλυτα νόμιμο να έχει κάποιος συνδρομή από οποιαδήποτε χώρα στην Ε.Ε???

Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Η τηλεφωνήτρια στη Νόβ. Το είπε... Και τα πήρα!

Κάτι κάνουν πάντως επειδή έχει πετάξει 2 μηνύματα στο σκαι. Μπορεί να είναι και τυχαίο.

Καθόλου τυχαίο, με αυτό τον τρόπο κλείνουν όσες "ξεπαντρεμένες" παίζουν ακόμα. Σβήνονται όλα τα CHID (και σου βγάζει Ε16-4) και αμέσως μετά ξαναπροστίθενται αλλά με εντολή που δουλεύει μόνο μέσα στον Pace. Έτσι όσες κάρτες είχαν ξεπαντρευτεί στο παρελθόν που αυτό μπορούσε να γίνει, κλείνουν.

Το φανταζομομαι. Οσον αφορά τη δικαστική αποφαση για τα ξενα πακετα, καντε αναζητηση στο φορουμ. Μη λεμε τα ιδια και τα ιδια συνεχεια.

Απάντηση: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Μολις τη διαβασα.
Αν καταλαβα καλά, λεει οτι δεν θα επρεπε να θεωρειται παρανομο. Δεν ειναι βεβαια απολυτα σαφης, αλλα προς αυτη την κατευθυνση κινειται.

Αν κάποιος έκανε αγωγή και αν έφτανε στα δικαστήρια και αν υπήρχε δικαστής που να καταλαβαίνει λίγο από τεχνολογία, τότε θα αποφάσιζε κατά της Nova. Αλλά αυτά είναι πολλά αν ...

Αμφιβάλλω. Το θέμα της προστασίας του περιεχομένου είναι σημαντικό, και είναι δύσκολο να αντικρούσει κανείς την άποψη ότι όλοι οι δέκτες της αγοράς υπάρχουν επειδή κάνουν "κόλπα". Όπου "κόλπα" το ότι μπορεί να περαστεί ανεπίσημο υλικολογισμικό, το όποιο μπορεί να παρακάμψει προστασίες.

Δεν είμαι σίγουρος αν θα έβγαζε καν η ΕΕΤΤ την ίδια απόφαση σήμερα. Φυσικά, και σε αυτή την ανάρτηση είναι πολλά τα αν... :flipout:

Κατά την γνώμη μου, είναι δύσκολο για τους συνδρομητές να το κυνηγήσουν δικαστικά. Η κίνηση από επαγγελματίες του χώρου ήταν σωστή (αν και με μικρό ενδιαφέρον από μέρους τους), αλλά θεωρώ σαν προϋπόθεση να εμφανιστεί τουλάχιστον ένας συμβατός δέκτης που να πληρεί τις προδιαγραφές αυτοδύναμα (χωρίς π.χ. CI εξαρτήματα).
Που και πάλι δύσκολο το βλέπω, λόγω της διεθνούς πρακτικής (που είναι οι ιδιοκτησιακοί δέκτες).

προφανως και ειναι παρανομο. παρανομος ειμαι και εγω που εχω τον δεκτη εκτος Ελλαδας. Οπως επισης προφανως δε σε κυνηγαει κανεις, αλλα δε τους το τριβεις και στη μουρη σαν επιχειρημα.
Σα να τους παιρνω εγω: Θελω να εχω viasat μαζι με nova στον ιδιο δεκτη, ασε που εχω κουραστει να πηγαινοφερνω τον αποκωδικοποιητη Ελλαδα-Σουηδια..

Βάσει των συμφωνιών που έχουν υπογράψει, είναι παράνομο για αυτούς (την κάθε νόβα και ίσως αυτούς που τα πουλάνε). Πρέπει αν καταλάβει ότι είσαι σε άλλη χώρα να σε κόψει.
Δεν νομίζω όμως ότι είναι παράνομο για σένα, εκτός και αν γράφει το συμβόλαιο ότι πρέπει να χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες μόνο εντός της χώρας.

Last edited by a moderator:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αντε να αλλαξει και ο τιτλος του θεματος,πρωτεινω το ασμα απο τον Μαζωνακη!!!!!!!!!

εκτός και αν γράφει το συμβόλαιο ότι πρέπει να χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες μόνο εντός της χώρας.

και να το γράφει το συμβόλαιο, είναι καταχρηστικός όρος. Εντός Ε.Ε δεν μπορεί να υπάρχει απαγόρευση παροχής υπηρεσιών. Το ότι η υπόθεση της βρετανικής παμπ έφτασε στο ευρωπαικό δικαστήριο είναι μια μεμονωμένη περίπτωση.
Ουσιαστικά το δικαστήριο λέει εντός Ε.Ε δεν μπορεί να υπάρχει αποκλεισμός υπηρεσιών.

Δεν μπορείς πχ να περιορίζεις την κυκλοφορία ενος προιόντος μόνο εντος μια χώρας. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν ποτέ έφτανε σε δικαστήριο μια υπόθεση για τα δικαιώματα προβολής κάποιου προιόντος (πχ ταινίας - σειράς κλπ) σε κάποιο ευρωπαικό δικαστήριο αυτό θα έλεγε ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την ΕΕ τμηματικα. Δεν λογίζονται δικαιώματα μόνο για Ελλάδα, μόνο για Γερμανία κλπ κλπ..

Είναι σαν να λες δικαιώματα προβολής μόνο για Κρήτη και Μακεδονία και οχι για Αττική. Δεν γίνεται....

Ποιός θα είναι αυτός που θα τους πάει σε ευρωπαικό δικαστήριο και θα αλλάξει όλο τον χάρτη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και γενικά των δικαιωμάτων διανομής....(Μποσμαν περίπτωση για τα τηλεοπτικά...)
Η Ευρώπη άλλαξε... αυτοί όχι

Απάντηση: Re: Έρχεται το τέλος των "ανύπαντρων καρτών"...

Αμφιβάλλω. Το θέμα της προστασίας του περιεχομένου είναι σημαντικό, και είναι δύσκολο να αντικρούσει κανείς την άποψη ότι όλοι οι δέκτες της αγοράς υπάρχουν επειδή κάνουν "κόλπα". Όπου "κόλπα" το ότι μπορεί να περαστεί ανεπίσημο υλικολογισμικό, το όποιο μπορεί να παρακάμψει προστασίες.

Δεν είμαι σίγουρος αν θα έβγαζε καν η ΕΕΤΤ την ίδια απόφαση σήμερα. Φυσικά, και σε αυτή την ανάρτηση είναι πολλά τα αν... :flipout:

Κατά την γνώμη μου, είναι δύσκολο για τους συνδρομητές να το κυνηγήσουν δικαστικά. Η κίνηση από επαγγελματίες του χώρου ήταν σωστή (αν και με μικρό ενδιαφέρον από μέρους τους), αλλά θεωρώ σαν προϋπόθεση να εμφανιστεί τουλάχιστον ένας συμβατός δέκτης που να πληρεί τις προδιαγραφές αυτοδύναμα (χωρίς π.χ. CI εξαρτήματα).
Που και πάλι δύσκολο το βλέπω, λόγω της διεθνούς πρακτικής (που είναι οι ιδιοκτησιακοί δέκτες).

Αρα μας λες να απαγορευτουν οι πορσε, επειδη ειναι πολυ γρηγορες...ή τα μαχαιρια επειδη μπορεις να μαχαιρωσεις καποιον κλπ...
Κολπα μπορουν οι γνωστες (θεωριτικα τουλαχιστον) να κανουν και με ιδιοκτησιακους και απο ενα φιατ να κανουν φερραρι.

Απ οσο ξερω παντως πολλοι ειναι εκεινοι στην Ευρωπη που δινουν CI+ . Π.χ. Sky (γερμανικο), ΗD+, CYFRA (PL) διαφορα "ερωτικου περιεχομενου" (αληθεια απαγορευονται και αυτες οι συνδρομες στην Ελλαδα;;;) κλπ.
To σκεπτικο ολων αυτων ειναι οι συγχρονες τηλεορασεις που διαθετουν υποδοχη CI (CI+) και δεν χρειαζεσαι κανεναν επιπλεον δεκτη!!!
Απο αυτα βεβαια στην Καντζα δεν θελουν να ξερουν τιποτα... (εννοειται και στον ΟΤΕ δεν ειναι καλυτεροι. Τα βρηκαν αλλωστε ετοιμα απο τη νοβα. Γιατι αν η νοβα πρωτη εδινε CI, αυτοι τι θα εκαναν; )

Last edited:
Ποιός είπε ότι είναι παράνομο να βλέπεις ενα πακέτο σε ξένη χώρα?

Πριν κανα εξάμηνο δεν έβγαλε απόφαση το ευρωπαικό δικαστήριο, στην υπόθεση με τις αγγλικές παμπ που έδειχναν αγγλικό πρωτάθλημα από την νόβα, ότι είναι απόλυτα νόμιμο να έχει κάποιος συνδρομή από οποιαδήποτε χώρα στην Ε.Ε???

Η απόφαση δεν είπε αυτό ακριβώς, είπε ότι η πάμπ είχε δικαίωμα να αγοράσει το πακέτο της νόβα. Με την έννοια του αγοράζω ένα προϊόν από άλλη χώρα, όπως ρούχα. Το αν είχε δικαίωμα να προβάλει σε πελάτες αυτό που αγόρασε, αν η νόβα παρανόμησε που τις το έδωσε, αν καταπατήθηκαν πνευματικά δικαιώματα, κλπ., η απόφαση γράφει ξεκάθαρα ότι είναι απόφαση άλλου δικαστηρίου (που δεν έχει γίνει).

Αυτό που λέει η απόφαση, είναι ότι είναι νόμιμο να το αγοράσεις. Εσύ σαν πελάτης. Δεν λέει εν ολίγοις αν είναι νόμιμο να στο πουλήσουν.

και να το γράφει το συμβόλαιο, είναι καταχρηστικός όρος. Εντός Ε.Ε δεν μπορεί να υπάρχει απαγόρευση παροχής υπηρεσιών. Το ότι η υπόθεση της βρετανικής παμπ έφτασε στο ευρωπαικό δικαστήριο είναι μια μεμονωμένη περίπτωση.
Ουσιαστικά το δικαστήριο λέει εντός Ε.Ε δεν μπορεί να υπάρχει αποκλεισμός υπηρεσιών.

Νομίζω είναι γενικό αυτό που αναφέρεις, και ίσως υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει απαγόρευση παροχής υπηρεσιών. Αν θέλει η ΕΕ να μην υπάρχουν περιορισμοί στα τηλεοπτικά δικαιώματα, πρέπει να κοιτάξει την νομοθεσία. Για παράδειγμα, γιατί είναι νόμιμο να έχει μόνο η νόβα το πρωτάθλημα, και να μην μπορεί να το έχει και ο ΟΤΕ, και το μέγκα, και ο σκάι, κλπ...

Δεν μπορείς πχ να περιορίζεις την κυκλοφορία ενος προιόντος μόνο εντος μια χώρας. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν ποτέ έφτανε σε δικαστήριο μια υπόθεση για τα δικαιώματα προβολής κάποιου προιόντος (πχ ταινίας - σειράς κλπ) σε κάποιο ευρωπαικό δικαστήριο αυτό θα έλεγε ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την ΕΕ τμηματικα. Δεν λογίζονται δικαιώματα μόνο για Ελλάδα, μόνο για Γερμανία κλπ κλπ..

Γιατί δεν μπορείς; Υπάρχει νόμος που υποχρεώνει το γερμανικό άμαζον να μου πουλήσει ηλεκτρονικά στην Ελλάδα, ενώ αυτό δεν στέλνει; (Τυχαίο παράδειγμα). Μπορώ να αγοράσω ρεύμα στην Ιταλία από τον ολλανδικό πάροχο ενέργειας; Μπορώ να αγοράσω υπηρεσίες τηλεφωνίας από την vodafone Ολλανδίας που είναι πάμφθηνη; Είναι πολλά τα πράγματα που δεν μπορείς να αγοράσεις από άλλα κράτη.

Είναι σαν να λες δικαιώματα προβολής μόνο για Κρήτη και Μακεδονία και οχι για Αττική. Δεν γίνεται....
Αυτός δεν είναι ο ορισμός της άδειας τοπικού σταθμού;

Ποιός θα είναι αυτός που θα τους πάει σε ευρωπαικό δικαστήριο και θα αλλάξει όλο τον χάρτη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και γενικά των δικαιωμάτων διανομής....(Μποσμαν περίπτωση για τα τηλεοπτικά...)
Η Ευρώπη άλλαξε... αυτοί όχι

Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλουμε να αλλάξει. Φαντάζεσαι να γίνει η ΕΕ ενιαίος χώρος για τα πνευματικά δικαιώματα, και να τα αγοράζεις πανευρωπαϊκά; Θα μείνουν 1-2 δορυφορικά πακέτα σε όλη την Ευρώπη. Γιατί οι μικροί δεν θα μπορούν να αντέξουν το κόστος αγοράς για πανευρωπαϊκή μετάδοση.

Γιατί όμως ανοίξαμε αυτή την συζήτηση; Το αν μπορώ να αγοράσω κάποιο πακέτο ξένο, μπορώ. Το αν επιτρέπεται να το εμπορεύεται αυτός που θα το πουλήσει, θολό. Νομίζω όχι, αλλά θα δούμε στην 1η δίκη.

Αρα μας λες να απαγορευτουν οι πορσε, επειδη ειναι πολυ γρηγορες...ή τα μαχαιρια επειδη μπορεις να μαχαιρωσεις καποιον κλπ...
Κολπα μπορουν οι γνωστες (θεωριτικα τουλαχιστον) να κανουν και με ιδιοκτησιακους και απο ενα φιατ να κανουν φερραρι.

Δεν βλέπω τον συσχετισμό μεταξύ προϊόντων και πνευματικής ιδιοκτησίας. Θεωρητικά μπορείς να αλλάξεις υλικολογισμικό στον pace. Πρακτικά, το βλέπω δύσκολο.

Απ οσο ξερω παντως πολλοι ειναι εκεινοι στην Ευρωπη που δινουν CI+ . Π.χ. Sky (γερμανικο), ΗD+, CYFRA (PL) διαφορα "ερωτικου περιεχομενου" (αληθεια απαγορευονται και αυτες οι συνδρομες στην Ελλαδα;;;) κλπ.
To σκεπτικο ολων αυτων ειναι οι συγχρονες τηλεορασεις που διαθετουν υποδοχη CI (CI+) και δεν χρειαζεσαι κανεναν επιπλεον δεκτη!!!
Απο αυτα βεβαια στην Καντζα δεν θελουν να ξερουν τιποτα... (εννοειται και στον ΟΤΕ δεν ειναι καλυτεροι. Τα βρηκαν αλλωστε ετοιμα απο τη νοβα. Γιατι αν η νοβα πρωτη εδινε CI, αυτοι τι θα εκαναν; )

Ναι υπάρχουν αυτοί που δίνουν CI+ (και όχι CI).

εμενα θα μου λυσει καποιος μια αλλη απορια. Τα HD πως επαιζαν σε διαφορους αφου ηταν παντα ανοικτα σε paired με pace καρτες?

Παλιότερα μπορούσε εύκολα ή δύσκολα να γίνει "ξεπάντρεμα". Αυτό μέχρι πέρυσι τέτοια εποχή περίπου. Μετά άλλαξαν τα HD κανάλια επίπεδο ασφαλείας. Το ίδιο επίπεδο θα μπει λογικά σε όλα τα κανάλια μόλις κλείσει και η τελευταία ανύπαντρη κάρτα.

Εμένα πάντως η αίσθησή μου -όχι πληροφορία, μην παρεξηγηθώ- είναι ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα ξαναρχίσει το πάρτι...

Συμφωνα με πολλους εδω μεσα ο οτε στα αθλητικα ειναι πολυ καλυτερος. Γιατι δεν εχει παρτυ στο πακετο του οτε;

Τη νοβα την αγαπουν και τη μισουν ταυτοχρονα! Δηλαδη παθος (Χιουμορακι)

Υποθέτω επειδή τα καλούδια του ΟΤΕ τα παρέχουν ήδη...το SkyItalia δεν έχει το ίδιο συστημα κωδικοποίησης με τον ΟΤΕ;

Επειδη τα αθλητικα του δεν εχουν απηχυση κ επειδη υπάρχει μεγαλος ανταγωνισμός στα πρωταθληματα που δείχνει. Συγνώμη κιόλας, αλλα ποιος εχει ακουσει τη φράση: Ελα τη Κυριακή να δουμε Hannover 96 εναντιον Bremen; ;) Οπως ειπε ο Sakels, τη Νοβα λατρευεις να την μισεις..

Παλιότερα μπορούσε εύκολα ή δύσκολα να γίνει "ξεπάντρεμα". Αυτό μέχρι πέρυσι τέτοια εποχή περίπου. Μετά άλλαξαν τα HD κανάλια επίπεδο ασφαλείας. Το ίδιο επίπεδο θα μπει λογικά σε όλα τα κανάλια μόλις κλείσει και η τελευταία ανύπαντρη κάρτα.

Α μαλιστα. τοτε προβλεπω μεγαλη πικρα σε καποιους :P

Status
Not open for further replies.